Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 4. 8. 2006 10:39

Rhea
♥♥♥♥---
Místo: Brno

Jak uchovat zbytky od oběda dloho čerstvé

Chtěla bych se podělit o jednu dobrou zkušenost s uchovávání zbylého jídla třeba od sobotního nebo nedělního oběda. Musím v týdnu vařit pro tchána, a proto každý zbytek od oběda uchovávám a mám na to speciální recept, který jsem slyšela v rádiu.
Na uskladnění používám zavařovací sklenice. Do každé na dno naliju asi 1 cm vody, přiložím víčko a dám na minutu při plném výkonu do mikrovlnky. Tak sklenici sterilizuju a zbavím případných choroboplodných zárodků. Podotýkám, že víčko kupodivu v mikrovlnce neprská - mám to odzkoušené. Hned po obědě ještě teplým jídlem naplním sterilizovanou omniovku, tak aby tam byla akorát jedna porce a pořádně zavřu. Ve sklenici horkem vznikne tlak a neumožní, aby se do sklenice cokoliv dostalo, co by podpořilo kvašení. Když sklenice vychladnou dám je do ledničky. Takhle beze změn vydrží jídlo týden. Pokud bych chtěla dobu trvanlivosti prodloužit, dá se v mikrovlnce jídlo zavařit.  A to 5 min při plném výkonu pro jednu omniovku. Vleze se jich tam 5. Pak by to bylo 25 min. Pak už není třeba jídlo dávat do ledničky.

Není tady

#2 4. 8. 2006 14:01

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

Re: Jak uchovat zbytky od oběda dloho čerstvé

Tak to někdy Rheo vyzkouším.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

#3 7. 1. 2008 12:29

Enny
♥------

To vypadá moc zajímavě, můžu tam dát i více jak jednu porci? může být ta sklenice naplněná více jak polovina? a ještě bych chtěla vědět jak dlouho to vydrží když to sterilujete, máte to vyzkoušené?

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10719;42/st/20070306/n/Denisek/k/784b/age.png

Není tady

#4 30. 4. 2008 15:41

Eliska23
♥♥♥----

Rheno, a to vicko asi nedovres ze? to by mohlo prdnout. Jenom ho prilozis? Jo a prosim te, ja nemam skusenosti s mikrovlnkou, a nechapu, proc jedna sklinka 5 minut a 5 sklinek 25 minut. Ja mislela, ze je to jedno kolik tam toho das. va

Není tady

#5 1. 1. 2009 21:20

Leri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: střední Morava

No, já dávám jídlo od oběda (myslím tím maso se šťávou nebo s omáčkou) do mikroten.sáčků a do mrazáku. Jak jednoduché....tummenupp
Nemrazím jen jídla z brambor a s rajčaty a podobnou vodnatou zeleninou, jinak skoro všechno.

Co mě nezabije, to mě posílí.

Není tady

#6 1. 1. 2009 21:50

Sirius
Host

Ehmm..co to je zbytky od oběda??

#7 2. 1. 2009 0:53

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Sirius napsal(a):

to neznáš???godlike. to je třeba jako když upečeš hóóó´dné vééélikej kus masa a půlka ti z něj třeba zbyde!!!. lol a nebo neodhadnu nikdy omáčku ,taky jí udělám kýbl..godlike
Jinak to dělám přesně jak Leri..a když jo zbyde hodně tak to máme ,klidně další den..

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#8 2. 1. 2009 12:14

Leri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: střední Morava

Jo, taky míváme někdy další den stejný oběd. Nechápu, jakto že někdo nemá co zmrazit. Tak prostě koupím větší kus masa, ne? sjuk

Co mě nezabije, to mě posílí.

Není tady

#9 2. 1. 2009 12:19

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Sirius napsal(a):

Já někdy schválně uvařím o mnoho více, a po uvaření odeberu a zchladím a zamrazím porce, protože někdy se stane že např. někdo (u nás většinou syn) onemocní, náhle zůstane doma a pak se porce z mrazáku hodí.

Strach je malá smrt...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí