29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ja jsem kdysi na Novem Radove byl - ale tenkrat to zrejme delali jiny lidi nez dnes. Mam doma (mimo jine) 11i letou dcerku, u niz si dovedu predstavit, ze by podobny dopis take napsala. Jedine co by me zneklidnilo je to zvraceni - slovo Epidemie bych bral jako nadnesene, ale proveril bych si to.
Brat deti z tabora bez vazneho duvodu (povoden, nakazliva choroba, karantena, ...) bych nedelal - ztratil bych nad nimi veskerou moc, zvyknou si pak, ze kdyz se jim neco nelibi zavolaji domu a rodice se postaraji.
Myslim, ze to prozivas hur nez dcerka.
Není tady
Takže jak to všechno dopadlo ? Nejdřív jsem tam zavolala. Na telefon mi dali "kolizní pracovnici", něco jako psycholožka, přes ní se řeší případy silně plačtivých dětí atp., byla velice příjemná, ale o plačtivosti mé dcery nevěděla. Nicméně dala si tu práci, že za dětmi (dcerou i synem) zašla, promluvila si s nimi, pak mi zavolala a dala na telefon. Výsledek je asi takový, že opravdu večer se jim stýská, ale přes den i přes nepřízeň počasí mají program velmi bohatý, že se dětem domů nechtělo (!!), jen cítili potřebu mě aspoň na chvíli vidět. Tak jsme se dohodli, že se stavíme na návštěvu, při té příležitosti jim přivezeme nějaké teplejší oblečení, což jsme dnes navečer uskutečnili, děti byly opravdu rády, že nás vidí, docela s nadšením vyprávěli o dosavadních zážitcích a těšily (!!) se na další. Ten týden tam ještě vydrží, jen podmínka - ve středu navečer bude ještě další malá návštěva.
Co se týče té epidemie, opravdu se tam šíří střevní zvracecí viroza (blindění, horečky, průjem), v oddíle dcery onemocnělo už 8 dětí (z 11) plus vedoucí a spousta dalších je na marodce, takže pravděpodobně to odskáče i dcera, ale je ochotná to risknout, program tábora se jí líbí (!).
Co k tomu říct ? Jsem ráda, že se vše takhle vysvětlilo. Přístup vedoucích mě mile překvapil a nebyli jsme jediná návštěva, která přijela za svými dětmi (byly tam i další rodiče) ..
Je také vidět, že se vedení tábora skutečně snaží dětem připravit pestrý program za každého počasí a pokud to dobře dopadne, bude to pro dceru velká zkušenost a příští tábor už možná bude i bez nutnosti našich návštěv.
Upravil(a) Ela.. (4. 8. 2006 21:57)
Není tady
Těžko říct,jaká je tvá dcera. Taky jsem zažila tábor,který nebyl zrovna přijemný a naši na mé prosby nereagovali a to i přes to že na ostatních táborech jsem byla spokojená. Bohužel nereagoval nikdo z rodičů až na rodiče kteří si své děti museli vyzvednout v nemocnici. Asi bych se tam raději zajela podívat a pak uvidíš.Pokud jí neni jen smutno a je to tak hrozný,tak nevidim důvod jí tim kazit prázdniny.
Není tady
Ahoj Elo.Tak jak bylo na táboře?
Není tady
johana napsal(a):
Ahoj Elo.Tak jak bylo na táboře?
Ahoj Johano, tábor jsme vzdali o 5 dnů dřív. Jak se ukázalo, zásadní problém byl ve vedoucí dceřina oddílu. Mladá holčina, sice prý zkušená, s pedagogickým vzděláním, ale některé věci opravdu nevykryla. V oddíle byla jedna holčina, které se stýskalo a chtěla domů. Když pro ni přijeli rodiče, vedoucí jí přesvědčila, ať tam zůstane a tak, aby to nevypadalo tak "blbě", holčina začala tvrdit, že chtěla domů, protože jí ostatní holky ubližovaly. Od té doby nastalo ostatním holkám v oddílu doslova peklo, dotyčná dívčina si vymýšlela, že jí holky tu kopaly, jindy nadávaly atp., údajně i moje dcera (ta by toho nebyla schopná, když jí někdo ubližuje, stahuje se do ulity a brečí do polštáře, ale údery sama nevrací, na to je bohužel až příliš nesmělá), holky jedna po druhé chodily takřka denně na "hlavárnu" (hlavní budovu) k hlavní vedoucí, kde na ty holky řvaly, že takhle se chovat nesmí a že jestli se to bude opakovat, budou z tábora vyloučené atp.. , nakonec to dopadlo tak, že holky prakticky přestaly se svojí vedoucí komunikovat, protože ta se neustále zastávala jen oné dívčiny a hlas ostatních byl pro ní hlasem lží (nechápu, proč jí nenapadlo, že když jí celý oddíl tvrdí jedno a jedna jediná dívčina něco jiného, že věří menšině a nezamyslí se, jestli ta pravda není někde jinde). Takže když už to dusno bylo k nesnesení, ač původně dcera myslela, že by to tam nakonec zvládla vydržet do konce, zvedla telefon a v pondělí večer jsme pro ni přijeli.
Od té doby je přesvědčená, že na jiný tábor příští rok pojede, ale že už ne na tenhle, protože v tom termínu pojedou zase stejné vedoucí a tak je určitá šance, že by měla opět tuhle vedoucí.
Není tady