Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 3. 8. 2006 11:14

Ela..
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 1393

Jak zareagovat ?? Spěchá !

Dobrý den, mám dotaz, na který potřebuju nutně poradit. Obě starší děti (syn 9 let a dcera 10 let) jsou letos poprvé na 14-idenním dětském letním táboře (odjížděli v neděli).  Na klasickém táboře jako takovém ještě nikdy nebyli, nepočítám-li loňský 14-idenní ozdravný pobyt u syna v Černé hoře a týdenní letní tábor u moře u dcery.
Od dcery začaly přicházet SOS dopisy. Včera první, dnes druhý, cituji doslova:

"Ahoj moje milá maminečko, mě se po tobě hrozně stýská a trpím tady. Dokonce tady hrozně vaří. Včera byla krupicová kaše, kterou mám sice ráda, ale v ní byly takový hrudky, že mě z ní bolelo břicho. A vypukla tady epidemie, která e postupně přenáší na všech 254 dětí. Maminko, přijeď sem se prosím podívat. Tady s náma nic nedělaj !! Přijeď, prosím, prosím, prosím. Jo a když někam jdeme a nechceme, tak musíme. A pískovna, která vypadala na fotkách tak hezky, je hrozná. Jde se na ní přes potok, vlastně přes řeku. A byl tam velký proud.  Přijeď, prosím, já to tu bez tebe tak dlouho nevydržím. Jsou tu na nás hrozně zlý. Ahoj a přijeď brzy, jinak umřu !! Pápápápá. Ta epidemie je zvracení. Nikomu se tu nelíbí a všichni chtějí domů, vážně ! Maminečko, prijeď, prosím. Pořád tu brečím, přijeď, prosím"

A teď - jak zareagovat ? Je to reakce dítěte, které není poprvé někde bez mámy,  (byly pryč s babičkou, s extátou aspol., navíc tam má ještě mladšího bráchu, ikdyž v jiném oddílu, ale ubytovaného ob jeden srub). Je možné, že na vině je i počasí, pořád prší, takže s těmi dětmi vedoucí těžko něco mohou dělat.. Tábor je to jinak vyhlášený (Nový Řadov - možná znáte a kdo ne, můžete nahlédnout na http://www.novyradov.cz/ind_info1.htm ). Jak zareagovat ? Denně dětem posílám dopis nebo pohled, převčírem jsem poslala i balík s nějakým mňamkama .. Mám se sebrat a ject děti navštívit (ale to by je psychicky rozhodilo ještě víc), nebo je mám prostě z tábora stáhnout domů ? Nemusí tam být za každou cenu, jsem s nejmladší dcerou doma na POB. Nebo mám zatnout zuby, nevyslyšet to jasné SOS a vydržet, že se to snad "zlomí" a oni si tam zvyknou ??
Jak byste se na mém místě zachovali vy ? Prosím o rychlé odpovědi godlikekapitulation !!

Upravil(a) Ela.. (3. 8. 2006 11:17)

Není tady

 

#2 3. 8. 2006 11:46

Santala
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 18. 7. 2006
Příspěvky: 3234

Re: Jak zareagovat ?? Spěchá !

Zkusila bych kontaktovat nekoho z vedoucich, praktikantu a jen tak se preptat co maji dnes v planu, jestli jim tam neprsi ..atd.. Kdyz ti to neda, tak se tam zajet podivat, tak aby o tom ditka nevedeli yikes)


Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

 

#3 3. 8. 2006 11:46

dakota
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha,Spojené státy žižkovské
Registrovaný: 18. 4. 2006
Příspěvky: 5269
Web

Re: Jak zareagovat ?? Spěchá !

Já bych rozhodně nikam nejela, psala bych dál dopísky a pohledy, kde bych dcerunku ujistila o tom , že velký holky si najdou zábavu i tam, kde žádná není. A jestli je to psaní přepis originálu, tak sorry, princezna je trochu rozmazlená, viz kaše, pískovna, umřu.... Tedy ujistit, že ji miluju, ale nechat ji, a se předvede, co v ní je. Držím ti palce a nedej se..!


zdraví, alternativní medicína... jó, na tragickej život já jsem pes...   lol

Není tady

 

#4 3. 8. 2006 11:49

Santala
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 18. 7. 2006
Příspěvky: 3234

Re: Jak zareagovat ?? Spěchá !

Dakoto, ale co kdyz ditko neprehani ? yikes( Znsa to, nektere ty tabory jsou hruzny yikes( Bude si to vycitat dost dlouho...


Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

 

#5 3. 8. 2006 11:55

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Registrovaný: 16. 1. 2006
Příspěvky: 1466
Web

Re: Jak zareagovat ?? Spěchá !

Nikam bych nejezdila. Syn také na prvním pohledu pokaždé píše, že se mu tam nelíbí a hrozně se mu stýská. KDyž toviděla babička, tak spustila lamentace, jaká jsem matka, že tam chudák musí být. On potom přijede nadšený s plným kufrem výrobků, batikovaných triček, šátků a dárků z výletů a vůbec si nepamatuje, co nám vlastně psal. Zkus zavolat vedoucímu jak jsou na tom děti, že jsou pryč poprvé a mělo by to stačit. Pokud ti to potvrdí, tak bych je odvezla.


Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

 

#6 3. 8. 2006 11:55

rogersova
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 14. 6. 2006
Příspěvky: 510

Re: Jak zareagovat ?? Spěchá !

Tak to je těžké rozhodování.Zrovna nedávno o tom mluvili v televizi.Děti obvykle mají tendenci vše zveličovat a chudák máma, která netuší, jaká je skutečnost,má už nastartováno a jede ty svoji broučky zachránit.Nevím, jestli bych se tam také nechtěla rozjet.
Ale první co bych udělala, je,že bych se kontaktovala s někým z rodičů, jaké on má zprávy od svého dítěte.Nebo bych zavolala přímo do tábora vedoucím a ptala bych se, jaký mají program, co moje děti,jaký mají jídelníček,zda mohu přijet dítě navštívit atd.
Mohlo by se také stát, že bys přijela do tábora a našla své děti spokojené,uprostřed programu,mezi dětmi a ony dopisy,které ti posílají jsou psány v době,kdy večer ulehnou a mají čas přemýšlet o domově a stýskat si.
Tento tábor osobně neznám,ale kamarádky dcera tam jezdila pravidelně a moc se těšila.
je pravděpodobnější, že takové dopisy píší děti,které jsou fixovány na rodiče, hůř se začleňují do společnosti vrstevníků, jsou stydlivé,nejsou zvyklé mít pravidelný režim,pomáhat doma,nesportují. Na táboře se po nich najednou chce,aby dělali to co ostatní,mají služby v kuchyni.Musí se zapojovat do her,mít režim- budíček,rozcvička,večerka,polední klid..zvaž,jaké jsou tvé děti

Není tady

 

#7 3. 8. 2006 12:00

Jája
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 10163

Re: Jak zareagovat ?? Spěchá !

tak já jsem na podobný volání na tábor jela, ale dcerku jsem neodvezla
teď po čase si myslim, že to spíš byla zkouška, jestli přijedem
stížnosti na jídlo - neřešim, protože vim, že je rozmazlená a většinou se předem domlouvám, a jí nenutěj jíst, co nechce, ale klidně a jí místo toho daj suchej rohlík - hlady neumře
dojela bych tam, prošla bych to s ní, podívala se na řeku, na pískovnu, vysvětlila jí, že program se musí dodržovat, i když se jí nechce...
a promluvila bych si s vedoucim oddílu a on by si měl promluvit s dcerkou a všichni dohromady...
já přiznávám, že dcera všude jezdí s mobilem, protože jsem pak klidnější - vim, že kdyby se něco dělo, vezme telefon a zavolá
teda klidnější - ona volá v okamžiku, kdy jí všichni rozčilujou a když je to v pohodě tak nevolá hmm
je to úplně jiný než když jede s prarodičema nebo s lidma, který zná - nemusí si sednout s dětma v oddíle a je problém jak vyšitej.

dakoto - a ta moje rozmazlená je lol


Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

 

#8 3. 8. 2006 12:38

Jay
♥♥♥----
Místo: Landgraaf - Nederland
Registrovaný: 11. 4. 2006
Příspěvky: 244

Re: Jak zareagovat ?? Spěchá !

no, holky...ja mam deti uz odrostle, nebyly rozmazlene, ale na tohle "volani" bych jela...ale jak rikam, kazda mama sve deti dokonale zna a kdyby moje dite tohle napsalo, neco by nebylo v poradku, takze asi takhle...


http://img511.imageshack.us/img511/5350/princeznaqr5.th.jpg

Není tady

 

#9 3. 8. 2006 12:45

Jája
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 10163

Re: Jak zareagovat ?? Spěchá !

jen dodám - může bejt skutečnej problém, může mít jen problémy s navazovánim kontaktů nebo se může jen stýskat....
ale stejně si myslim, že bych jako máma měla reagovat na volání o pomoc, už jen proto, aby věděla, že když bude skutečnej problém tak se může na mámu obrátit
jak jsem předtim psala tak to bylo dceři taky 10 a byl to první tábor, ale jinak jezdila na školy v přírodě...


Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

 

#10 3. 8. 2006 13:08

Ela..
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 1393

Re: Jak zareagovat ?? Spěchá !

Děkuji všem za reakce. Osobně si myslím, že konkrétně tento tábor špatný není, jen je to pro dceru opravdu hodně velký nezvyk. Že svou roli hraje určité nepohodlí (spaní ve srubu na palandách po 8-mi, záchod né hned u nosu, společné umývárky, žádná TV a PC, samozřejmě dodržování disciplíny a v neposlední řadě i problém, že dcera je stydlík a má velké problémy seznamovat se s cizími. Dílem je na vině i počasí, které dětem opravdu nepřeje, prší a je zima, takže děti jsou pravděpodobně hodně zalezlé ve srubech a program tudíž nic moc.
Zkouším dceři poslat dopis, ve kterém jí některé věci (ohledně disciplíny) vysvětluju a také jí vysvětluju, proč nepřijedu - že ten tábor je vlastně zkouška samostatnosti, že to nejde, aby mě měla stále za zády atp., ale zároveň jí tam ujišuju, že jí mám moc ráda a že věřím, že to tam zvládne, protože je moje statečná holka .. (atp.)..  Také jí posílám mobil, původně jsem jí ho s sebou záměrně nedávala, ale jak je vidět, byla to chyba.
Ještě k povaze mé dcery - je na mě opravdu hodně fixovaná (ale neřekla bych, že rozmazlená), fixovaná byla odjakživa, ačkoliv byla prvorozená, jedináčkem byla pouhých 13 měsíců a přišlo další mimčo.. Takže ač sama ještě mimi, najedou už byla "ta velká" a byla odsunutá na druhou kolej. Také není žádný flákač, moc dobře ví, kolik práce kolem domácnosti mám a pokud jí požádám (někdy i sama od sebe), jde a pomáhá mi. Máme spolu hodně úzký a pevný vztah, spíš kamarádský, než vztah nadřazené matky a podřazené dcery a do budoucna bych to tak ráda zachovala.
Tohle SOS volání z tábora hodně bolí, ale zkusím tomu dát ještě jednu šanci. Přiject pro ní můžu kdykoliv, ale také bych tím mohla udělat velkou chybu. Takže teď dopis + telefon a dál se uvidí..

Není tady

 

#11 3. 8. 2006 13:12

mufina1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek za Prahou
Registrovaný: 2. 8. 2006
Příspěvky: 17472
Web

Re: Jak zareagovat ?? Spěchá !

Elo, určitě bych zkusila oslovit vedoucího... s manželem tábory děláme a u nás je naprosto běžné, že si rodiče volají. Ani nemusí být problém, prostě se jen zeptají jak na tom to jejich dítko je - zvl᚝ pokud je na táboře poprvé... podle jeho reakce bys měla poznat jestli má o nějakém problému tvé dcery vůbec ponětí. A návštěva - naprosto upřímně vedoucí možná nebudou rádi, ale já bych taky stejně jela - pro tvůj klid a pro pocit dcery, že se na tebe může obrátit. Ale, pokud jde jen o stýskání a není problém se vztahy atd neodvážela bych ji. Letos jsme měli případ, kdy o návštěvním dnu(tábor je na 3 týdny a návs. den je po 14 dnech) za námi přišli rodiče, že si odvezou syna, protože když je uviděl, rozbrečel se... už měli sbaleno a přišli za ním kamarádi a neodjíždí... kupodivu byl ten slabší článek taka, který chtěl syna vzít domů. Mamka zakročila, že když se mu nic zlého neděje, kluci ho mají rádi tak a to ještě vydrží - týden. Kluk teda kývl, sice s brekotem, ale znovu vybalil věci a do konce tábora ani jedna slzička..;-)

Není tady

 

#12 3. 8. 2006 13:20

Gabrielle
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Kladno
Registrovaný: 7. 4. 2006
Příspěvky: 12032
Web

Re: Jak zareagovat ?? Spěchá !

Ěli, moc dobře si pamatuju, jaký dopisy jsem psávala z táborů, nedávno jsme nad nima s mamkou seděly a smály se. Prostě se mi stýskalo. Ale otrkala jsem se a většinou se mi z tábora nechtělo.

Není tady

 

#13 3. 8. 2006 13:38

kornoutek
♥♥♥♥---
Místo: Střední čechy
Registrovaný: 28. 2. 2006
Příspěvky: 316

Re: Jak zareagovat ?? Spěchá !

Ani já bych nikam nejezdila.. děti když chtějí domů, jsou schopny všeho. A ještě když je to její první tábor, nevěděla asio dřív, že tam panuje nějaký režim, to se jí taky líbit nemusí. Tohle se stalo ve škole kde se učí moje dcera. Jeli na  švp a jedna holčina tam tak moc nechtěla, že psala domů a telefonovala, jak jí tam všichni moc ubližují, učitelky že je nehlídají, přitom za naše učitelky bych dala ruku do ohně.  A učitelky to samozřejmě nevěděli a tak se jednou stalo, že byli v cukrárně a najednou se tam zjevili její rodiče a nestačili se divit, jak se jejich dceruška skvěle baví a užívá si....


Není tady

 

#14 3. 8. 2006 13:47

Jája
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 10163

Re: Jak zareagovat ?? Spěchá !

já neřikám vzít domu, ale doject se podívat, popovídat si s ní, s vedoucím...
u nás to perfektně zafungovalo - zbytek tábora pohoda a příští rok jela zase
ale myslim si, že by měla cítit oporu v rodičích, protože tam rodiče nejsou a neviději situaci tak to může brát jakože jsou rádi, že jim nezáleží na tom, jak jí je
projít se tam, popovídat si, pochválit, vysvětlit....
ale uvidíš až zavolá, třeba si to vysvětlíte po telefonu


Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

 

#15 3. 8. 2006 14:01

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 3170
Web

Re: Jak zareagovat ?? Spěchá !

No pamatuju si, že moje matka mě taky posílala na tábory, v podstatě od první třídy každé léto. Nenáviděla jsem to, a podobné dopisy jsem psala taky. Že tohle, že tamto...a maminko přijeď pro mě. Nenáviděla jsem program, všechny ty povinné společenské hry, celou tu šaškárnu, ale dohromady se mi nic zásadního a hrozného nedělo.

Není tady

 

#16 3. 8. 2006 14:18

Ela..
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 1393

Re: Jak zareagovat ?? Spěchá !

Tiina napsal(a):

No pamatuju si, že moje matka mě taky posílala na tábory, v podstatě od první třídy každé léto. Nenáviděla jsem to, a podobné dopisy jsem psala taky. Že tohle, že tamto...a maminko přijeď pro mě. Nenáviděla jsem program, všechny ty povinné společenské hry, celou tu šaškárnu, ale dohromady se mi nic zásadního a hrozného nedělo.

Tiino, také si myslím, že se nic zásadního a hrozného neděje. Ten tábor má už letitou tradici a vedou ho už roky moderátoři pořadu Dobré ráno s ČT, pochybuju, že by si dovolili nějaké výstřelky, nezájem o děti, bez programu aspol. To by nedělalo dobrou reklamu ani jejich domovské TV.
Pro dceru je to asi "jen" obrovský nezvyk, potřebuje cítit psychickou podporu atp. Zvládne to, první dny jsou vždycky nejhorší. A hlavně večer, kdy už děti mají jít spát, ale ještě je relativně brzy (večerka tam je už ve 21.15, ale teď o prázdninách dcera běžně ponocovala do 23h), takže fůra času na přemýšlení a stýskání si, než se dostaví spánek.
Těm vedoucím ale přesto zavolám, pro jistotu a pro klid duše.

Není tady

 

#17 3. 8. 2006 16:23

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 1548

Re: Jak zareagovat ?? Spěchá !

Elo, asi bych se zachovala, tak jak Ti tady radí ostatní - telefonicky bych se spojila s dcerky vedoucí a zeptala se, jak to tam snáší, jestli má kamarády a zřejmě bych jí i řekla, že se dcera v dopisech svěřuje, že se jí stýská. Rozhodně bych bez nějaké velké příčiny za ní nejezdila, ikdyž bych samozřejmě doma byla jako na jehlách. Je to pro dceru jedna z prvních velkých zkoušek samostatnosti a měla by jí zvládnout. - samozřejmě pokud je  na táboře vše tak jak má být.....
Já jsem byla na táboře dvakrát, ve 2. a 4. třídě a byl to pro mě taky děsný zážitek, hrozně se mi stýskalo, v táboře taky vypukla epidemie průjmů, záchody byly dřevěné, suché bez dveří, několik vedle sebe, sprcha s teplou vodou jen jednou za týden, spali jsme v chatkách, dopisy jsme museli odevzdávat otevřené, aby si vedoucí mohli přečíst, jestli si nestěžujeme rodičům. Tehdy ale trvaly tábory tři týdny, nikdo pro mě nepřijel, musela jsem to vydržet. Podruhé jsem už věděla do čeho jdu, nechtěla jsem už ani za nic, tak jsem doma před odjezdem jedla nezralý angrešt, aby mi bylo blbě, ale opět mě tábor neminul. S odstupem času to vidím jinak, prostě to byla zkušenost, sice drsná, ale užitečná, zkusila jsem se už takhle malá o sebe sama starat, přepírat si prádlo, usínat bez mamky pusy.... Teď když mám sama děti, tak jsem se zařekla, že je na tábor nikdy nedám, pokud nebudou vyloženě samy chtít. No nevím, jestli časem nebudu muset řešit hlídání dětí o prázdninách kvůli práci a třeba tam budou muset ject. Rozhodně je učím tomu, že co začnou, tak musí dokončit. Kluk se přihlásil na taneční kroužek, po měsíci ho to přestalo bavit, ale musel chodit do konce školního roku. Stejně tak bych chtěla, aby i tábor absovovaly do konce, protože od nějaké činnosti se utíkat nemá. Rozhodně s dcerou buď co nejvíc v kontaktu, piště si, nechávej jí pozdravovat od vedoucí, pokud s ní budeš mluvit telefonem a dceru ujisti, že se příští rok rozhodne sama, jestli si bude chtít tábor zopakovat. Ono taky časem tohle všechno uvidí jinýma očima a možná změní názor.


Iveta X

Není tady

 

#18 3. 8. 2006 16:52

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 3170
Web

Re: Jak zareagovat ?? Spěchá !

Elo no jo, nedělo, ale to vím až dneska, po x letech, tenkrát to bylo fakt peklo. A to si nemyslím, že bych byla nějak extra rozmazlená nebo fixovaná na maminku, mě se ani tak nestýskalo, já jsem nenáviděla ten program...všechny ty táborové hry, olympiády, závody a podobně. Hrozně  mi vadilo, že tam člověk neměl chvíli pro sebe, pořád něco musel. Navíc já jsem byla takové to samotářské dítě, co si nejradši hrálo samo, maximálně jsem měla za kamarádku podobného outsidera...dodneška jsem matce neodpustila, že mě tam posílala.

Není tady

 

#19 3. 8. 2006 16:56

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Jak zareagovat ?? Spěchá !

No vidíš, a ja som ako decko nebola ani raz, a keď som robila inštruktorku, závidela som tým deckám, ako im je fajn... Podža mňa to treba raz skúsi, nech vydrží, a keď diea trvá na tom, že nechce, tak možno nenúti... Ale raz to vyskúša asi treba...


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#20 3. 8. 2006 17:05

Ela..
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 1393

Re: Jak zareagovat ?? Spěchá !

Tiina napsal(a):

Elo no jo, nedělo, ale to vím až dneska, po x letech, tenkrát to bylo fakt peklo. A to si nemyslím, že bych byla nějak extra rozmazlená nebo fixovaná na maminku, mě se ani tak nestýskalo, já jsem nenáviděla ten program...všechny ty táborové hry, olympiády, závody a podobně. Hrozně  mi vadilo, že tam člověk neměl chvíli pro sebe, pořád něco musel. Navíc já jsem byla takové to samotářské dítě, co si nejradši hrálo samo, maximálně jsem měla za kamarádku podobného outsidera...dodneška jsem matce neodpustila, že mě tam posílala.

Tiino, ty mě děsíš ! Je fakt, že i moje dcera je spíš samotářská, ráda si zaleze na palandu s knížkou v ruce a nesleze, dokud jí nepřelouská, kamarádku má taky jen jednu, ale za to opravdovou a ikdyž za ní chodí spousta dalších holek, tak s těmi jde maximálně před barák na hřiště, domů si je už nepouští, bere je jako známé, nikoliv jako kamarádky (s nimi už žádné svěřování aspol.).
Hm, vidím to asi následovně - zavolám tam (čekám na večer, až budou mít všichni už víc klidu) a pozjišuju, co se dá. Třebas to nebude tak horké, možná.. Pokud ale ano, tak asi takovýto plán - zítra manžel odjíždí na celý víkend pryč, takže jestli bude takové počasí, jako dnes (leje, leje, leje), tak se v sobotu seberu a pro děti dojedu. Manžel by s tím nesouhlasil, je voják z povol. a podle něj by mělo být dítě samostatné už ve 3 letech, protože on tak byl vychovávaný, ale to je jeho názor, nikoliv můj, takže před ním to pak budu muset případně uhrát na styl - byla tam epidemie, tábor rozpustili. Ach jo ..
Před časem jsem někde četla, že ne každé dítě je pro tábor stavěné, jsou typy, které si psychické traumatické stopy nesou s sebou ještě dlouho poté. To bych opravdu nechtěla. Taky bych nechtěla, aby se narušila důvěra, kterou dcera ke mně má (a tím, že bych neslyšela na to SOS, bych mezi nás vrazila klín).
A to se řekne - letní tábor pro děti .. Otázkou je, kdo je z toho pak divočejší, jestli rodič nebo dítko ! yikes

Není tady

 

#21 3. 8. 2006 17:09

Ela..
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 1393

Re: Jak zareagovat ?? Spěchá !

Iveta X napsal(a):

Elo, asi bych se zachovala, tak jak Ti tady radí ostatní - telefonicky bych se spojila s dcerky vedoucí a zeptala se, jak to tam snáší, jestli má kamarády a zřejmě bych jí i řekla, že se dcera v dopisech svěřuje, že se jí stýská. Rozhodně bych bez nějaké velké příčiny za ní nejezdila, ikdyž bych samozřejmě doma byla jako na jehlách. Je to pro dceru jedna z prvních velkých zkoušek samostatnosti a měla by jí zvládnout. - samozřejmě pokud je  na táboře vše tak jak má být.....
Já jsem byla na táboře dvakrát, ve 2. a 4. třídě a byl to pro mě taky děsný zážitek, hrozně se mi stýskalo, v táboře taky vypukla epidemie průjmů, záchody byly dřevěné, suché bez dveří, několik vedle sebe, sprcha s teplou vodou jen jednou za týden, spali jsme v chatkách, dopisy jsme museli odevzdávat otevřené, aby si vedoucí mohli přečíst, jestli si nestěžujeme rodičům. Tehdy ale trvaly tábory tři týdny, nikdo pro mě nepřijel, musela jsem to vydržet. Podruhé jsem už věděla do čeho jdu, nechtěla jsem už ani za nic, tak jsem doma před odjezdem jedla nezralý angrešt, aby mi bylo blbě, ale opět mě tábor neminul. S odstupem času to vidím jinak, prostě to byla zkušenost, sice drsná, ale užitečná, zkusila jsem se už takhle malá o sebe sama starat, přepírat si prádlo, usínat bez mamky pusy.... Teď když mám sama děti, tak jsem se zařekla, že je na tábor nikdy nedám, pokud nebudou vyloženě samy chtít. No nevím, jestli časem nebudu muset řešit hlídání dětí o prázdninách kvůli práci a třeba tam budou muset ject. Rozhodně je učím tomu, že co začnou, tak musí dokončit. Kluk se přihlásil na taneční kroužek, po měsíci ho to přestalo bavit, ale musel chodit do konce školního roku. Stejně tak bych chtěla, aby i tábor absovovaly do konce, protože od nějaké činnosti se utíkat nemá. Rozhodně s dcerou buď co nejvíc v kontaktu, piště si, nechávej jí pozdravovat od vedoucí, pokud s ní budeš mluvit telefonem a dceru ujisti, že se příští rok rozhodne sama, jestli si bude chtít tábor zopakovat. Ono taky časem tohle všechno uvidí jinýma očima a možná změní názor.

Iveto, také se mi to tak jeví - jejich první a pravděpodobně poslední tábor ..  Pokud nebudou příští rok sami chtít, tak prostě nepojedou. Nutit je nebudu a pokud do té doby nastoupím do práce a budu muset řešit hlídání dětí, raději se domluvím s babičkami a děti budou u babí na Moravě nebo s druhou babí v přívěsu na Orlíku.

Není tady

 

#22 4. 8. 2006 8:50

Evelin
♥♥♥♥---
Registrovaný: 23. 2. 2006
Příspěvky: 400

Re: Jak zareagovat ?? Spěchá !

Elo, přesne tuto situaci mám letos za sebou.
Poprvé holka  9,5 let jela na tábor, a to jsem ji nechala vybrat :koňský+nejlepší kamarátka s bráchou.
Ze 14 dnů, 10 proležela - nastydnutí, horečky do 38, kašel....To vím ale od ní, nebo jsme měli možnost dětem volat (nedala jsem jí mobil). Prvně dle hlasu jsem si nemyslela, že je nemocná-prvních pár dnů, pak už jsem slyšela, že ano.A ona mne hlásila, že mne možná zavolají, at si ji odvezu. Tak jsem chtěla zdravotníka, prý už teploty nemá, jenom kašel. Pak jsem měla cuky, každý den tam jet a sváděla jsem boj...
Každopádně prohlásila: v životě víc na tábo nepojede. Taky prý zvracela (ale cpaly ji sirup na kašel celou dobu ..a to byla už předávkovaná).
Po návratu domů: prý tam pojede zas, ale jenom kvůli koním. Neřeším to, nebude-li už v životě nikam jet-musím to akceptovat.
Určitě bych volila hovor s vedoucími, event.s dalšími rodiči a pak bych  tam jela -tajně to zkouknout (bez vědomí dětí). Dle situace-vzala zpět, nebo ne.
ALE, byla u babičky (otce, který na ní kašle ) a tam odjela v pondělí, už večer mne volala_přijed pro mne, a různě mne udávala důvody, proč tam nemůže být.
To už mobil měla. Já svůj na noc vypínám. HLE, najednou 1,30 hod mne zvoní pevná...volá ona, že je bouřka, že se bojí, že spí sama, že to tam nevydrží-přijed pro mne. že ji štípou komáři, jsou tam pavouci (má na nich fobii...a jsou tam-- v baráku na vesnici), že je tam smrad a pod.
No, moc už jsem pak nespala. Nakonec jsem tam jela, když to práce dovolila... Tak tam, už nepojede. (má to spojené s tím,že před snad 5-ti lety, co tam byla poprvé beze mne sama, přijel otec a chtěl ji unést za pomoci babičky. ted je nezvěstný, tak nehrozilo, žeby přijel...)
Má přesně spočítáno, kolik dnů a týdnů byla beze mne.....Ano, jsme na sebe fixované, ale co mám dělat. Asi ještě není čas na osamostatnění...

Není tady

 

#23 4. 8. 2006 9:20

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Jak zareagovat ?? Spěchá !

Evelin napsal(a):

Elo, přesne tuto situaci mám letos za sebou.
Poprvé holka  9,5 let jela na tábor, a to jsem ji nechala vybrat :koňský+nejlepší kamarátka s bráchou.
Ze 14 dnů, 10 proležela - nastydnutí, horečky do 38, kašel....To vím ale od ní, nebo jsme měli možnost dětem volat (nedala jsem jí mobil). Prvně dle hlasu jsem si nemyslela, že je nemocná-prvních pár dnů, pak už jsem slyšela, že ano.A ona mne hlásila, že mne možná zavolají, at si ji odvezu. Tak jsem chtěla zdravotníka, prý už teploty nemá, jenom kašel. Pak jsem měla cuky, každý den tam jet a sváděla jsem boj...
Každopádně prohlásila: v životě víc na tábo nepojede. Taky prý zvracela (ale cpaly ji sirup na kašel celou dobu ..a to byla už předávkovaná).
Po návratu domů: prý tam pojede zas, ale jenom kvůli koním. Neřeším to, nebude-li už v životě nikam jet-musím to akceptovat.
Určitě bych volila hovor s vedoucími, event.s dalšími rodiči a pak bych  tam jela -tajně to zkouknout (bez vědomí dětí). Dle situace-vzala zpět, nebo ne.
ALE, byla u babičky (otce, který na ní kašle ) a tam odjela v pondělí, už večer mne volala_přijed pro mne, a různě mne udávala důvody, proč tam nemůže být.
To už mobil měla. Já svůj na noc vypínám. HLE, najednou 1,30 hod mne zvoní pevná...volá ona, že je bouřka, že se bojí, že spí sama, že to tam nevydrží-přijed pro mne. že ji štípou komáři, jsou tam pavouci (má na nich fobii...a jsou tam-- v baráku na vesnici), že je tam smrad a pod.
No, moc už jsem pak nespala. Nakonec jsem tam jela, když to práce dovolila... Tak tam, už nepojede. (má to spojené s tím,že před snad 5-ti lety, co tam byla poprvé beze mne sama, přijel otec a chtěl ji unést za pomoci babičky. ted je nezvěstný, tak nehrozilo, žeby přijel...)
Má přesně spočítáno, kolik dnů a týdnů byla beze mne.....Ano, jsme na sebe fixované, ale co mám dělat. Asi ještě není čas na osamostatnění...

Skús ju posla niekam, kde jej bude príjemne, čojaviem... Napríklad moja výborná cleoživotná kamarátka bola ako decko hrozne nesamostatná a na rodičov fixovnaá, ale raz strávila pekných asi 6 dní u nás na chate, dodnes na to v dobrom spomíname...  Dcéra by sa asi mala odstrihnú, ale pomaly a príjemne, nie šokom...


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#24 4. 8. 2006 9:40

Evelin
♥♥♥♥---
Registrovaný: 23. 2. 2006
Příspěvky: 400

Re: Jak zareagovat ?? Spěchá !

Selima, to si pisala pre mňa? Ja ju neposielam šokom....Boli sme u babky na Slovensku a tam sme išli s tým, že tam BEZO MŃA ani náhodou nezostane. (Každý rok tam je mesiac....). Tak som kúpila lístky na vlak, že ideme spolu domov.
A na moje prekvapenie sa dohodla s babkou,že tam bezomňa ZOSTANE. Sice zkomplikovala návrat a lístky (musela som kupovat nové). Samozrejme mi teraz do telefonu tvrdi, že sa jej cnie, že je jej smutno a že chce domov a práve včera mi teda spočítala, že sme toto leto neboli spolu 4 týždně a x dní.... Vždy ma vie niečim dosta.
Ona inak je samostatná, všetko vybaví, vydebatuje, nakúpi... A jazdi sama(teda sa vezie autom) k mojej kamarátke na víkendy-občas od piatku do nedele, a ja nesmiem s nimi!!!! Len raz za rok, lebo si strašně rozumejú.... Ani nechcem, chcem si tiež oddýchnu a kamarátka je z nej celá paf...a má tam miestne kamarátky a zážitky....
Možno už nastávajú nejaké duš.zmeny ....akože ide do puberty?neviem, alebo len náhoda tento rok?

Není tady

 

#25 4. 8. 2006 10:08

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 3170
Web

Re: Jak zareagovat ?? Spěchá !

Elo děsit jsem tě nechtěla, jenom tak házím do placu svoje zkušenosti. Nemyslím si, že bych měla nějaké vážné trauma, pouze asi doživotní odpor k organizované zábavě. Z různých společenských her mi naskakujou pupínky.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů