|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Tak se dostávám do psaní svého referátku
Asi o půlnoci jsem šla čůrat a když jsem se vracela do postele ,píchlo mě trošku v podbřišku,chvilku jsem čekala co z toho bude a pak jsem usnula.V 1:15 mě probudilo mokro v kalhotkách, protože mi začala odtékat plodová voda. Věděla jsem že to bude ještě trvat, ale že mám jet co nejdřív aby mimi nedostalo infekci.Manžel spal a tak jsem na něj houkla z postele že mi teče voda, byl tak unavenej,že kdyby mi odpověděl, tak si zavolej instalatéra,ani bych se nemohla zlobit
Neměla jsem bolesti a tak jsem si v klidu došla na záchod a dávala instrukce. Jeli jsme prázdným městem,bylo čtvrt na tři ráno, tak to bylo super,jen už jsem se začala trošku bát 
Po příjezdu do porodnice jsem se musela převlíknout do jejich hnusně teplý košile s dlouhým rukávem,v tom vedru fakt super věc
a sundala jsem si na doporučení sestřičky hodinky a řetízky. Píšu tuhle hloupost záměrně! Odvedli mě na pokoj, kde jsem měla i rodit. Manžela poslali domů,že porod bude nejdřív tak v půl sedmé ráno.Poslední pusa a byla jsem sama 
Pokoj byl celkem hezky barevně laděný,tak působyl příjemně. Přišla sestrička, že mi natočí monitor,to trvalo 20 minut,pak ho vypla a řekla, že mám spát
vtipný co,a odpočívat,popřípadě chodit. Bylo mi strašně smutno, zvláštní je, že se mi strašně stýskalo po Andrejce, která byla doma chudák vyplašená a nemohla už spát, protože se prý o mě bojí
chvilku jsem i brečela
Když už mi to připadalo dlouhý, tak jsem se začala procházet a došla k oknu, kde se válely vajgly od cigaret a poletoval popel,to bylo dobrý! Pak zase dorazila sestra a jestli odpočívám a zásadní věc,jestli mám bolesti a po kolika minutách,koukla jsem se na ni a povídám.Sestřičko bolesti mám, ale nevím po kolika min. protože vám tu stojej hodiny a já ty svoje dala manželovi!!! Koukala a řekla že jestli je to po dlouhé době, že se stejně nic neděje
Naštěstí jsem si uvědomila, že v mobilu je taky čas a koukala jsem se teda na hodiny tam.Pak mi přišly dát klistýr,taky super,já ho nikdy totiž neměla
Bolesti byly po pul hodinách. V 7:15 přišla nějaká doktorka a řekla, že musíme zavést čípek, aby začali kontrakce. No zážitek to byl ,bolelo to jako potvora! V 7:30 jsem dostala kontrakci a to pořádnou! Hned jsem volala manželovi,ať odveze Ajulku k babičce a hned přijede, že mám kontrakce a moc ho chci už u sebe
Kontrakce se dostavovali po 5 minutách,ale po prohlídce mi řekli,že se stejně neotevírám a že musíme zase čekat,že ten čípek ty kontrakce sic vyvolal,ale nic se neděje. Manžel už byl u mě a já mu říkala ať sleduje čas,koukl na ty slavný hodiny a naštval se, že nejdou.Když sestra přišla,řekl jí at s těma hodinama něco laskavě udělaj. Sestra se natáhla a sundala hodiny a s usměvem nám řekla,že tam není baterka
pak se vrátila i s baterii a nemohla hodiny seřídit,celou tu dobu, jsem měla kontrakce už po 3 a 2 min. Řekli mi ať si jdu do sprchy a pouštím si teplou vodu na kříž. Bylo to hrozný, v kontrakci jsem držela manžela křečovitě za ruku a po pár pokusech jsem tu sprchu odmítla, bylo mi to hrozně nepříjemný.Potřebovala jsem na záchod ale musela jsem si sedat opatrně,protože tam bylo prasklé prkýnko,to zase manžela naštvalo a když zase přišla sestra řekl ji že to snad není ani možný.Hodiny jim nefungujou,na záchodě prasklé prkýnko,na okně vajgly a rozervaný povlečení
já to moc neřešila ale bylo zajímavé sledovat jak se začali ty věci dávat do pořádku,přišel i opravář na to prkýnko
No pak už mi do smíchu ale nebylo,Najednou chtěli ať si lehnu a když mě prohlídli,byla jsem na 5 prstů otevřená,prý ale potřebujeme 10. Vystřídala se služba mezi sestřičkama a já dostala asi tu nejlepší porodní asistentku! Sama mě prohlédla a řekla že mi trochu pomůže,a až příjde kontrakce ať se sebojím a uvolním,bylo to sice těžký ale rukou mě dole trochu roztáhla a mě se dokonce i ulevilo.Bolest v kontrakcích byla hrozná!!!!! Manžel měl bloklá záda a dva týdny byl na práškách,tak jsem měla strach abych mu nějak nehnula zádama ještě já. Asistentka mi doporučila, ať mezi kontrakcema hopsám na balónu ale já neměla sílu, začalo se mi dělat špatně na omdlení a tak mě manžel na tom balonu houpal.Fakt to pomohlo a při další prohlídce jsem byla už na 7 otevřená.Začala jsem ale usínat a tak mě dával pořád pít,abych se alespoň trochu probrala. Pak přišlo procesí,asistentka a další dvě, jedna byla k miminku,doktorka, ale ta nic nedělala. Ta moje asisatentka mě znovu a znovu pomáhala rozšířit porodní cesty a povedlo se,konečně řekli jdeme na to !!! Manžel mi podpíral hlavu k hrudníku a já na pokyny tlačila jako blázen,všechen tlak musel jít do konečníku, jako na velkou a pak jsem cítila jak mě bohužel museli nastříhnout, ale nebolelo to, jen to bylo divný
hned mi ale řekli že je to jen malinký nástřih. Pak mi říkali že musím zatlačit, aby šel malej hned ven, že už je moc dlouho mezi kostma a tak jsem zatlačila, ze strachu že by se mu mohlo něco stát
Cítila jsem jak vyklouzla hlavička, byla to uleva a při dalším tlačení šlo tělíčko,podvázali pupečníkovou šňuru a šmik,přesně v 9:40,když jsem ho ale viděla,byl uplně modrej a nereagoval,začali s ním klepat aby vyzvracel vodu co spolikal a hned ho odnesli,vubec nám nic neřekli,jen že se moc napil a že ho musej dát zahřát. Manžel se o něj tak bál,bylo mi ho lito,moc mi pomohl,obdivuju maminky,které to musí zvládnout bez manžela,já bych to zažít nechtěla.No tak jak si přál holčičku,když ho viděl,byl šťastnej
Přinesla ho moc hodná dětská sestřička a hned ho dala k prsu aby se přisál,neváhal je to chlap a prso se mu libilo
bylo to moc krásný ho vidět a vidět že je v pořádku,připadalo nám to jako věčnost než ho ale donesli! Já byla šitá a doktorka byla pečlivá,tak to trvalo celkem dlouho,protože tam nešly hodiny tak ale nevím jak dlouho
Když jsem se měla postavit,měla jsem problém se nadechnout, jak se mi udělalo místo na plíce, byl to asi šok,nemohla jsem dodechnout a to trvalo 2 dny.
Dvě hoďky jsme čekali a pak mě manžel odvedl se sestřičkou na pokoj.Odpoledne jsem zvládala návštěvy a dokonce jsem i seděla,to bylo překvapení,protože u dcery jsem nesděla ani po měsíci doma !!! Tak že jsem v pondělí ráno odrodila a v pátek ráno mě pustili domů,protože jsme oba vypadali dobře.Zeptala jsem se taky co nám to tam stříkali na to šití a koupila jsem to v lékárně.Jmenovalo se to TANTUM ROSA a dává se to do rozprašovače,fakt se jizva rychlejji hojí.
Teď malej trochu zlobi s kojením, ale je to jen o cviku,tak musím být trpělivá
a já mám trošku problém jít na velkou,ale to se srovná,moc spěchám.A ještě jedna věc.Když jsem odjížděla,vážila jsem 75 kg a v ten pátek doma mě šokovala váha 74 kg !!! Hrozně jsem totiž po porodu otekla a to uplně celá,tak že jsem mšla plé tělo vody,teď se bojím stoupnout na váhu,ale chodím víc čurat,tak snad se to srovná.
Doufám že to alespoň někdo dočte do konce, když už jsem si dala tu práci 
Přeji všem kdo pojedou do porodnice, aby měli porod rychlý jako já,v podstatě 2 hodky 
Na personál si stěžovat nemužu,ale ten titul,kterým se Liberecká porodnice honosí je přehnanej. Zapoměli Patrička i vykoupat,jedna sprcha spojená se záchodem pro 6 maminek a jídlo nebo co to bylo fakt dieta.Hrachová polévka a květákový něco,protě aby se miminka nenadýmala
Děkuji všem za přáníčka a hodně štěstí v životě všem miminkum a trpělivost všem maminkám a snažilkám

Upravil(a) Blanka LBC (11. 6. 2007 22:52)
Není tady
Blani moc gratuluju a závidím takový porod, za dvě hoďky to si dám říci taky.
Není tady

To bylo krásný !!! 

Hrozně ráda čtu příběhy o porodech !!!!
Holky nenapadlo Vás, udělat si archívek těchto referátů !! Byla by škoda aby se za pár dnů propadly o spoustu stránek dozadu.... myslím, že každá těhulka i snažilka si tohle ráda přečte !!!
Ještě jednou ti Blani gratuluju !!! Kolik, že je Andrejce ???
Není tady
Moc gratuluju k broučkovi a docela závidím...taky bych to už chtěla mít za sebou... 
A Vám přeji hlavně hodně, hodně zdraví.... 

Není tady
Pinky napsal(a):
To bylo krásný !!!
Holky nenapadlo Vás, udělat si archívek těchto referátů !! Byla by škoda aby se za pár dnů propadly o spoustu stránek dozadu.... myslím, že každá těhulka i snažilka si tohle ráda přečte !!!
Ještě jednou ti Blani gratuluju !!! Kolik, že je Andrejce ???
Andrejce je 10 let, bezva chůva,moc mi pomáhá a skoro mi Páťu nechce nechat
je to super !!!
Není tady

Blanka LBC napsal(a):
Pinky napsal(a):
To bylo krásný !!!
Ještě jednou ti Blani gratuluju !!! Kolik, že je Andrejce ???Andrejce je 10 let, bezva chůva,moc mi pomáhá a skoro mi Páťu nechce nechat
je to super !!!
Tak to ti závidím !!!
Já mám kluky 10 a 8 let !! Pokud všechno klapne....tak mám obavy, aby je
bavilo alespoň déle než týden 
Holky jsou prostě chůvy...mají to v genech !!! 
Není tady
Blanko, blahopřejeme ti s Matyldou k Patričkovi, jen se holky čiňte! mám pocit, že je kolem nás málo kluků, takže ty další na světě vítáme s plnou náručí! Například my tady v Kladně máme kolem sebe samé holky, z toho asi čtyři Elišky!
Pinky, je to dobrý nápad, já začala o svém porodu psát na našich stránkách, ale zatím jsem popsala celý průběh těhotenství a k porodu se ne a ne dostat 
Není tady
Blani, taky rychlovka jako u mě
gratuluji ještě jednou...
Pinky, švagrová má kluky skoro ve stejných letech jako ty a teď mají od června Elišku a hlavně mladší Dominik pomáhá (běhá zandavat dudlíka, houpat kočárek...)
Není tady
No já doufám že ji to taky vydrží,výhoda jsou teď prázdniny!! Horší to bude,až budu muset zase zvládat s Ajou i školu,zatím má samý jedničky,tak základ má a bude muset trochu sama,bylo by mi to líto 
Není tady
Blani, jsi prostě šikulka! Moc Tě obdivuju, že bereš vše s nadhledem a humorem,jsi prostě bojovnice.
Taky bych si přála tak rychlý porod - jak se tu těhulinky mění v maminky, tak na mě jde pomalu nervozita: snad tu nezůstanu jako ustrašený posledníček. 
Jsem moc zvědavá na referátek od Reny, snad mě tak uklidní tak jako Ty! 
Tak ať dělá Patriček celé rodince radost a zatím pá. 
Není tady
Gabčulka napsal(a):
Blani, jsi prostě šikulka! Moc Tě obdivuju, že bereš vše s nadhledem a humorem,jsi prostě bojovnice.
Taky bych si přála tak rychlý porod - jak se tu těhulinky mění v maminky, tak na mě jde pomalu nervozita: snad tu nezůstanu jako ustrašený posledníček.
Tak ať dělá Patriček celé rodince radost a zatím pá.
Neboj,ty to zvládneš,já to musela odlehčit,přeci vás tu nebudu děsit
porod je prostě nutnost, když chceme mít vedle sebe to zlatíčko, vyhnout se tomu nedá a tak to musíme brát jako součást celého procesu k cestě za mimískem!!! Tak těhulky,prostě to bolí,musíte s tím počítat a zvládnete to lépe, já tam taky v jednu chvíli řekla, pane bože,jak jsem mohla zapomenout jak je to hrozný
ale dá se to vydžet, ta odměna stojí zato 
Není tady

Blanka LBC napsal(a):
Gabčulka napsal(a):
Tak ať dělá Patriček celé rodince radost a zatím pá.Neboj,ty to zvládneš,já to musela odlehčit,přeci vás tu nebudu děsit
porod je prostě nutnost, když chceme mít vedle sebe to zlatíčko, vyhnout se tomu nedá a tak to musíme brát jako součást celého procesu k cestě za mimískem!!! Tak těhulky,prostě to bolí,musíte s tím počítat a zvládnete to lépe, já tam taky v jednu chvíli řekla, pane bože,jak jsem mohla zapomenout jak je to hrozný
ale dá se to vydžet, ta odměna stojí zato
Jo, jo, taky mám v paměti, jak se válím nahatá po dlaždičkách a říkám, že už NIKDY 

A sakra......vypadá to, že tam budu muset zase !!! 
Jen prosím, tam toho nahoře, ať mi dopřeje miminko jakéhokoliv pohlaví a zdravé, ale prosím s váhou do 4kg 
Není tady
Ahoj Blani. moc hezky si to napsala. Umím si to živě představit. Byla jsem tam totiž na praxi jako žákyňka. Taky tam hodlám rodit,ale sestřičky tam moc hodný nebily aspoň na nás.. Ale moc Gratuliji.............
Není tady
Blani, moooc gratulujeme k mimiskovi a prejeme jen to NEJ!!! 

Není tady
Ahoj Blani, gratulujeme k Patričkovi a přejeme vám hodně zdravíčka a hodně lásky. Já jsem taky z Liberce a to teda koukám v jakém stavu je ta naše " nová " porodnice. Já jsem jela rodit do Jablonce a nemůžu si stěžovat. Nic takového mě tam nepotkalo. Hlavně, že už to máte za sebou a teď už si užíváte společně doma.
Není tady
Blani, gratuluju ke zdravemu Patrickovi a preju jen to dobre...
Jo a holky, jsem taky z liberce a ke vsemu zdravotnik a muzu odprisahnout, ze hodlam rodit kdekoliv jen ne v nasi porodnici....vidim to na Jbc
Není tady
Blani jeste jednou moc gratulujeme, pekne jsi to napsala, uplne se mi vybavil muj porod. tak at hezky rostete a jste zdravi
Není tady
Blani rovněž veliké gratulace, zvládli jste to oba na jedničku.
/url]
Není tady
To je krása,já jsem zase dojatá.
Všem vám do Liberce posílám ještě jedno přání a ať jste jen zdraví a spokojení.Patriček ať hezky spinká
a papá a jestli budeš posílat fotečky,tak mě taky prosím.Děkuji
Jitka.Santrucek@seznam.cz
Není tady

Blani super slohovka, nádherně napsaná. Nejvíc mě rozveselilo "květákový něco" - to je fakt super hláška 
Není tady
Blani moc gratuluju! Napsalas to perfektně!! Taky si přeju takový porod!! Fakt moc skvělý! 
Není tady
Blani, taky se přidavám k ostatním gratulantům
Krásně jsi to popsala, zase jsem měla slzičky. Až se nám to narodí, určitě budu řvát jak želva a pak až to mimčo uvidí moji rodiče-taky budu určitě bulet, protože znám mamku, tak jen tak slzu neudrží. Kouknu se na ni a jsem v tom znova. 
Není tady
Blani je to nádherně napsáno a přeju ti jenom pohodičku a aby se ti telíčko dostalo do normálu a jenom samou radost s pokladíků které máš. Hodně štěstí 
Není tady