Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#26 3. 8. 2006 9:55

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Mluva nahlas sám se sebou? je to normální?

A ja teda vlastné diea nemám žiadne a nevlastné som vyfasovala, keď už malo 5 rokov, takže túto fázu som celkom nezažila, a napriek tomu od detstva rozprávam sama so sebou. Keď sa hrá. Používa aj rôzne hlasy, asi rozpráva za rôzne postavičky... Minule ma vydesila, lebo zdvihla telefón mojej mamy(svojej babky) ktorá ju strážila, a nemohla som ju donúti ani aby ho dala mame, ani aby ma vôbec počúvala alebo komunikovala so mnou. Stále vykladala niečo svoje, nesmierne dôležité, pre mňa bohužiaž mimo kontext nezrozumitežné... Ale je to zábava počúva ju, ako zahrá s bábikami normálnu One woman show.


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#27 18. 8. 2006 13:57

dendrobie
♥♥-----
Registrovaný: 18. 8. 2006
Příspěvky: 45

Re: Mluva nahlas sám se sebou? je to normální?

myslím, že mluvit sama k sobě není tak hrozné. Já po smrti manžela, včera to byly 4 roky mluvím jak sama k sobě, (hlavně když se zlobím a nadávám), ale také mluvím k manželovi, jako byl se mnou, já vím, že už tu není, ale já mu sděluji, co se za celý den stalo, co by na to asi řekl, a mě to pomáhá od stesku a bolesti.
Byla jsem zvyklá, že jsme si hodně povídali, o všem možném a teď mi to chybí. No  a tímto si nahrazuji to co mi chybí. Nepovažuji to za žádnou poruchu.
Kdybych to nedělala, tak bych asi zapoměla mluvit úplně.smile

Není tady

 

#28 18. 8. 2006 16:51

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5900

Re: Mluva nahlas sám se sebou? je to normální?

Myslím, že do určité míry to normální je - ostatně, do určité míry je normální skoro všechno.big_smile
Já třeba vynadám noži, že je tupý " Jak myslíš, že tebou mám asi něco ukrojit, když jsi tupý, jak pr..."  - je mi jedno, jestli je to normální - mně to ventiluje, tak proč ne.

Asi záleží hlavně na tom, jestli vede "opravdové rozhovory" s někým, kdo tam není, ale ona je přesvědčena, že jo - to porucha je. Ale jestli si jen tak povídá sama pro sebe, neviděla bych v tom nic chorobného.
Hodně lidí to dělá, když přemýšlí o nějakém konfliktu, co komu řekne, měl říct.... připravuje se na to....


Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů