29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
backy007 napsal(a):
xXx napsal(a):
backy007 napsal(a):
Pozri si tento môj príspevokNeviem, ktorý konkrétne, lebo si dal odkaz na celú diskusiu. Ale predpokladám, že ten o tých vrabcoch. Ak áno, tak ktorý vrabec na základe svojej skúsenosti hovoril blbosť? Ktorý nemal pravdu?
Hopla, malo to ukázať na konkrétny príspevok. No neva... Myslel som to o vrabcoch...
Práveže blbosť, či správne nehovoril ani jeden, pretože čerpali iba na základe vlastnej životnej skúsenosti a neprijímali to, čo im hovoril ten druhý. Aspoň toto som myslel, že je hlavná kríza osobnej skúsenosti. To, čo mi skúsenosťou spoznáme, spoznáme iba čiastočne, pretože už len tým, že existujeme, nie sme objektívni...
Ja by som nepovedal, že správne nehovoril ani jeden, ale že správne hovorili obaja...
Není tady
xXx napsal(a):
backy007 napsal(a):
Hopla, malo to ukázať na konkrétny príspevok. No neva... Myslel som to o vrabcoch...
Práveže blbosť, či správne nehovoril ani jeden, pretože čerpali iba na základe vlastnej životnej skúsenosti a neprijímali to, čo im hovoril ten druhý. Aspoň toto som myslel, že je hlavná kríza osobnej skúsenosti. To, čo mi skúsenosťou spoznáme, spoznáme iba čiastočne, pretože už len tým, že existujeme, nie sme objektívni...Ja by som nepovedal, že správne nehovoril ani jeden, ale že správne hovorili obaja...
Relatívne mali pravdu obaja, ale každý povedal iba časť pravdy a časť nie je celá pravda, nie?
Není tady
backy007 napsal(a):
xXx napsal(a):
backy007 napsal(a):
Práveže blbosť, či správne nehovoril ani jeden, pretože čerpali iba na základe vlastnej životnej skúsenosti a neprijímali to, čo im hovoril ten druhý. Aspoň toto som myslel, že je hlavná kríza osobnej skúsenosti. To, čo mi skúsenosťou spoznáme, spoznáme iba čiastočne, pretože už len tým, že existujeme, nie sme objektívni...Ja by som nepovedal, že správne nehovoril ani jeden, ale že správne hovorili obaja...
Relatívne mali pravdu obaja, ale každý povedal iba časť pravdy a časť nie je celá pravda, nie?
Ale ani nepravda... a ešte stále si nám teda nevysvetlil, prečo je osobná skúsenosť to najhoršie, čo môže byť...
Není tady
xXx napsal(a):
backy007 napsal(a):
xXx napsal(a):
Ja by som nepovedal, že správne nehovoril ani jeden, ale že správne hovorili obaja...Relatívne mali pravdu obaja, ale každý povedal iba časť pravdy a časť nie je celá pravda, nie?
Ale ani nepravda... a ešte stále si nám teda nevysvetlil, prečo je osobná skúsenosť to najhoršie, čo môže byť...
Nepravda je od nie-pravda. A ak hovorím, že niečo nie je celá pravda, je to teda ne-pravda. Aspoň tak mi to vyšlo...
Ako to mám inak vysvetliť? Osobná skúsenosť vedie k presvedčeniu, ktoré ale nie je plne pravdivé, avšak tým, že je to skúsenosť IBA jedného človeka, ide o čosi nanajvýš nepravdivé, na rozdiel od poznania viacerých ľudí, ktoré je síce tiež nepravdivé, ale je už pravdivejšie, než poznanie jednotlivca....
Není tady
BVF,
ja len tak pomimo, prosím ťa, nepíš mi, pretože si nejak neviem zmazať súkromné správy a tak sa obávam, že ďalšiu správu nedostanem...
Není tady
backy007 napsal(a):
xXx napsal(a):
backy007 napsal(a):
Relatívne mali pravdu obaja, ale každý povedal iba časť pravdy a časť nie je celá pravda, nie?Ale ani nepravda... a ešte stále si nám teda nevysvetlil, prečo je osobná skúsenosť to najhoršie, čo môže byť...
Nepravda je od nie-pravda. A ak hovorím, že niečo nie je celá pravda, je to teda ne-pravda. Aspoň tak mi to vyšlo...
Ako to mám inak vysvetliť? Osobná skúsenosť vedie k presvedčeniu, ktoré ale nie je plne pravdivé, avšak tým, že je to skúsenosť IBA jedného človeka, ide o čosi nanajvýš nepravdivé, na rozdiel od poznania viacerých ľudí, ktoré je síce tiež nepravdivé, ale je už pravdivejšie, než poznanie jednotlivca....
to si ma teda naozaj rozosmial...
Není tady
xXx napsal(a):
backy007 napsal(a):
xXx napsal(a):
Ale ani nepravda... a ešte stále si nám teda nevysvetlil, prečo je osobná skúsenosť to najhoršie, čo môže byť...Nepravda je od nie-pravda. A ak hovorím, že niečo nie je celá pravda, je to teda ne-pravda. Aspoň tak mi to vyšlo...
to si ma teda naozaj rozosmial...
Prečo? Mohol by si ty povedať, prečo je osobná skúsenosť tak veľmi dôležitá? Osobne si myslím, že je super, keď je v súlade, ale keď nie je, môže to byť skôr vinou jednotlivca než celej skupiny...
Není tady
No Backy, podle mě je osobní zkušenost ne to nejhorší, co může být, ale naopak to nejlepší, co může být.
A je důležitá proto, protože jen skrze svoji vlastní zkušenost něco poznáváme a něčemu se učíme. Je to to, co nás formuje, přetváří, to, díky čemu rosteme. A je jedno jestli jde o zkušenost dobrou nebo špatnou, záleží jen na nás jak to zpracujeme.
Není tady
backy007 napsal(a):
xXx napsal(a):
backy007 napsal(a):
to si ma teda naozaj rozosmial...Prečo? Mohol by si ty povedať, prečo je osobná skúsenosť tak veľmi dôležitá? Osobne si myslím, že je super, keď je v súlade, ale keď nie je, môže to byť skôr vinou jednotlivca než celej skupiny...
Smejem sa nad Tvojím spôsobom uvažovania. Kvantita zaručuje väčšiu kvalitu? Čím viac ľudí, tým "väčšia pravda"? Keď bude 100 ľudí tvrdiť, že 2+2=5 a ja budem tvrdiť, že 2+2=4, tak väčšina má pravdu? Dovoľ mi poripomenúť Ti, že takmer všetky veľké myšlienky, takmer všetky veľké vedecké objavy sa spočiatku stretli s mohutným odporom a výsmechom zo strany väčšiny. Za všetkých spomeniem len všetkým dobre známeho Galilea...
Prečo je osobná skúsenosť tak dôležitá? Čo môže byť pre nás dôležitejšie ako keď si všetko vyskúšame na vlastnej koži? Keď Ti niekto povie, ako oheň páli a Ty sa nikdy neopáliš, tak budeš SKUTOČNE vedieť, aký je to pocit, keď sa opáliš? Keď Ti niekto povie, aký je orgazmus úžasný, tak budeš naozaj vedieť aký je, kým ho nezažiješ? Stačí Ti to vedieť z počutia?
Není tady
xXx napsal(a):
Smejem sa nad Tvojím spôsobom uvažovania. Kvantita zaručuje väčšiu kvalitu? Čím viac ľudí, tým "väčšia pravda"? Keď bude 100 ľudí tvrdiť, že 2+2=5 a ja budem tvrdiť, že 2+2=4, tak väčšina má pravdu? Dovoľ mi poripomenúť Ti, že takmer všetky veľké myšlienky, takmer všetky veľké vedecké objavy sa spočiatku stretli s mohutným odporom a výsmechom zo strany väčšiny. Za všetkých spomeniem len všetkým dobre známeho Galilea...
Prečo je osobná skúsenosť tak dôležitá? Čo môže byť pre nás dôležitejšie ako keď si všetko vyskúšame na vlastnej koži? Keď Ti niekto povie, ako oheň páli a Ty sa nikdy neopáliš, tak budeš SKUTOČNE vedieť, aký je to pocit, keď sa opáliš? Keď Ti niekto povie, aký je orgazmus úžasný, tak budeš naozaj vedieť aký je, kým ho nezažiješ? Stačí Ti to vedieť z počutia?
Tak sa smej, ale nezabúdaj pri tom, že žiadny vedecký objav by nevznikol, keby nebol podložený. Preto je rozdiel medzi ním a osobnou skúsenosťou. Ale koniec koncov, použijem tvoj príklad: keď celý svet tvrdí, že 2+2=4 a ty povieš, že 2+2=5, pretože si na to prišiel osobnou skúsenosťou, bude to snáď správne? Určite poznáš reláciu Aj múdry schybí. Práve tam sa ľudia "osobnou skúsenosťou" dopracovali k odpovediam, ktoré bavia celý národ.
Alebo snáď platí, že keď je oheň nebezpečný, musím sa spáliť, aby som to spoznal? Každý sa poučí z vlastných chýb, ale len múdry sa poučí aj z chýb druhých...
Není tady
backy007 napsal(a):
xXx napsal(a):
Prečo je osobná skúsenosť tak dôležitá? Čo môže byť pre nás dôležitejšie ako keď si všetko vyskúšame na vlastnej koži? Keď Ti niekto povie, ako oheň páli a Ty sa nikdy neopáliš, tak budeš SKUTOČNE vedieť, aký je to pocit, keď sa opáliš? Keď Ti niekto povie, aký je orgazmus úžasný, tak budeš naozaj vedieť aký je, kým ho nezažiješ? Stačí Ti to vedieť z počutia?Tak sa smej, ale nezabúdaj pri tom, že žiadny vedecký objav by nevznikol, keby nebol podložený. Preto je rozdiel medzi ním a osobnou skúsenosťou. Ale koniec koncov, použijem tvoj príklad: keď celý svet tvrdí, že 2+2=4 a ty povieš, že 2+2=5, pretože si na to prišiel osobnou skúsenosťou, bude to snáď správne? Určite poznáš reláciu Aj múdry schybí. Práve tam sa ľudia "osobnou skúsenosťou" dopracovali k odpovediam, ktoré bavia celý národ.
Alebo snáď platí, že keď je oheň nebezpečný, musím sa spáliť, aby som to spoznal? Každý sa poučí z vlastných chýb, ale len múdry sa poučí aj z chýb druhých...
Nie osobnou skúsenosťou, ale osobnou blbosťou.
Ja nehovorím o tom, či vieš, či je nebezpečný alebo nieje, ale o tom POCITE POPÁLENIA... budeš poznať ten pocit popálenia, keď ho nezažiješ?
Není tady
bublinka napsal(a):
No Backy, podle mě je osobní zkušenost ne to nejhorší, co může být, ale naopak to nejlepší, co může být.
A je důležitá proto, protože jen skrze svoji vlastní zkušenost něco poznáváme a něčemu se učíme. Je to to, co nás formuje, přetváří, to, díky čemu rosteme. A je jedno jestli jde o zkušenost dobrou nebo špatnou, záleží jen na nás jak to zpracujeme.
Kľudne, len sa obávam, že keby sa človek držal v prvom rade držal osobnej skúsenosti, neexistovali by školy a koniec koncov ani žiadne objavy, keďže väčšina objavov bola urobená práve tímom ľudí a keby si každý skúšal to, čo ten druhý "objavil", na nič by neprišli...
Aj ja verím, že práve životná skúsenosť nás formuje, ale obávam sa, ako. Koniec koncov, zasa prejdem k mojej obľúbenej téme: znásilnenia Ak nejakú ženu znásilnia, s dosť veľkou pravdepodobnosťou nemôže nadviazať dlho potom vzťah práve na základe svojej osobnej skúsenosti...
Není tady
xXx napsal(a):
Ja nehovorím o tom, či vieš, či je nebezpečný alebo nieje, ale o tom POCITE POPÁLENIA... budeš poznať ten pocit popálenia, keď ho nezažiješ?
A k čomu ti pomôže, že budeš poznať pocit popálenia? Čo ti to pridá ako osobe?
Není tady
backy007 napsal(a):
xXx napsal(a):
Ja nehovorím o tom, či vieš, či je nebezpečný alebo nieje, ale o tom POCITE POPÁLENIA... budeš poznať ten pocit popálenia, keď ho nezažiješ?A k čomu ti pomôže, že budeš poznať pocit popálenia? Čo ti to pridá ako osobe?
Pocit popálenia bol príklad. Môžeš si ho zmeniť na pocit zaľúbenosti a lásky. To Ti už na niečo bude, nie?
Není tady
xXx napsal(a):
Pocit popálenia bol príklad. Môžeš si ho zmeniť na pocit zaľúbenosti a lásky. To Ti už na niečo bude, nie?
V prípade, že tento pocit je v minulom čase, je to trochu zložitejšie. V určitom smere ti to pomôže, avšak to je zasa blbý príklad v tom, že to nie je osobná skúsenosť ako presvedčenie. Niečo v štýle, ako som napísal bublinke: ak sa tá zaľúbená rozíde v zlom, k čomu pozitívnemu jej bude táto skúsenosť?
Není tady
backy007 napsal(a):
xXx napsal(a):
V prípade, že tento pocit je v minulom čase, je to trochu zložitejšie. V určitom smere ti to pomôže, avšak to je zasa blbý príklad v tom, že to nie je osobná skúsenosť ako presvedčenie. Niečo v štýle, ako som napísal bublinke: ak sa tá zaľúbená rozíde v zlom, k čomu pozitívnemu jej bude táto skúsenosť?
Skús porozmýšľať, k čomu Ti bude aj vzťah, ktorý nedopadne podľa Tvojich očakávaní. Ja Ti to nepoviem... prídi na to sám...
Není tady
xXx napsal(a):
backy007 napsal(a):
xXx napsal(a):
Skús porozmýšľať, k čomu Ti bude aj vzťah, ktorý nedopadne podľa Tvojich očakávaní. Ja Ti to nepoviem... prídi na to sám...
Čiže ty nepredpokladáš možnosť, že by ti daná skúsenosť nebola k dobru?
Není tady
backy007 napsal(a):
xXx napsal(a):
backy007 napsal(a):
V prípade, že tento pocit je v minulom čase, je to trochu zložitejšie. V určitom smere ti to pomôže, avšak to je zasa blbý príklad v tom, že to nie je osobná skúsenosť ako presvedčenie. Niečo v štýle, ako som napísal bublinke: ak sa tá zaľúbená rozíde v zlom, k čomu pozitívnemu jej bude táto skúsenosť?Skús porozmýšľať, k čomu Ti bude aj vzťah, ktorý nedopadne podľa Tvojich očakávaní. Ja Ti to nepoviem... prídi na to sám...
Čiže ty nepredpokladáš možnosť, že by ti daná skúsenosť nebola k dobru?
Každá skúsenosť je k dobru... lebo je to skúsenosť...
Není tady
xXx napsal(a):
To povedz ľuďom, ktorý sa popálili v láske a preto teraz už nechcú s nikým nič mať
Ale už dávno som s tebou nediskutoval
Není tady
backy007 napsal(a):
xXx napsal(a):
To povedz ľuďom, ktorý sa popálili v láske a preto teraz už nechcú s nikým nič mať
Ale už dávno som s tebou nediskutoval
A prečo už nechú s nikým nič mať? Lebo sa raz popálili? Raz som sa sklamal, tak zanevriem na celý svet a uzavriem sa do seba? Nebudem chcieť kvôli jednej skúsenosti rozdávať a prijímať Lásku? To pokladáš za správne?
Není tady
Backy, žádná zkušenost vlastně není ani dobrá ani špatná. Je to prostě zkušenost a záleží, jak ty s ní naložíš a co si z ní vezmeš.
Jsou zkušenosti, pro které se vědomě můžeš rozhodnout a pak ty, které se ti spíš tak nějak přihodí, třeba zrovna to tvé oblíbené znásilnění. (teda ono je možné, že se pro něj taky rozhodneš, ale to je na nějaké nevědomé úrovni)
Zrovna o tom příkladu znásilnění jsme se tady už bavili, možná tomu nebudeš věřit, ale jsou lidé, kteří tím projdou a nakonec jsou schopni i z téhle zkušenosti vytěžit něco dobrého, něčemu se naučit. A z takových lidí, kteří umí všechny zkušenosti zpracovat k vlastnímu růstu, k pochopení a obohacení sebe a ostatních, tak z takových lidí pak vyzařuje velká síla a moudrost.
Bez osobních zkušeností zůstaneš stát na místě, nikdy nic nepoznáš, neprožiješ, nepochopíš.
Není tady
bublinka napsal(a):
Backy, žádná zkušenost vlastně není ani dobrá ani špatná. Je to prostě zkušenost a záleží, jak ty s ní naložíš a co si z ní vezmeš.
Jsou zkušenosti, pro které se vědomě můžeš rozhodnout a pak ty, které se ti spíš tak nějak přihodí, třeba zrovna to tvé oblíbené znásilnění. (teda ono je možné, že se pro něj taky rozhodneš, ale to je na nějaké nevědomé úrovni)
Zrovna o tom příkladu znásilnění jsme se tady už bavili, možná tomu nebudeš věřit, ale jsou lidé, kteří tím projdou a nakonec jsou schopni i z téhle zkušenosti vytěžit něco dobrého, něčemu se naučit. A z takových lidí, kteří umí všechny zkušenosti zpracovat k vlastnímu růstu, k pochopení a obohacení sebe a ostatních, tak z takových lidí pak vyzařuje velká síla a moudrost.
Bez osobních zkušeností zůstaneš stát na místě, nikdy nic nepoznáš, neprožiješ, nepochopíš.
Netvrdím, že osobné skúsenosti ako také sú negatívne, ale môžu sa negatívne vyvŕbiť. Ty hovoríš o ľuďoch, ktorí si z každej negatívnej skúsenosti niečo dobré zoberú. Ja hovorím o tých, ktorí si z negatívnej skúsenosti nezoberú nič dobré, ktorí ju nevyužijú. A koho myslíš, že je viac?
Není tady
backy007 napsal(a):
bublinka napsal(a):
Bez osobních zkušeností zůstaneš stát na místě, nikdy nic nepoznáš, neprožiješ, nepochopíš.Netvrdím, že osobné skúsenosti ako také sú negatívne, ale môžu sa negatívne vyvŕbiť. Ty hovoríš o ľuďoch, ktorí si z každej negatívnej skúsenosti niečo dobré zoberú. Ja hovorím o tých, ktorí si z negatívnej skúsenosti nezoberú nič dobré, ktorí ju nevyužijú. A koho myslíš, že je viac?
Lenže my sa nebavíme, ktorých je viac, ale čo je pre človeka lepšie. Je pre človeka lepšie zažiť negatívnu skúsenosť a zobrať si z nej niečo, poučiť sa? Alebo je lepšie po negatívnej skúsenosti nasrať sa na celý svet, zanevrieť na ľudí/seba?
To, že sa ľudia nepoučia z negatívnej skúsenosti vyplýva iba z ich nepochopenia situácie a skutočnosti...
Není tady
xXx napsal(a):
Lenže my sa nebavíme, ktorých je viac, ale čo je pre človeka lepšie. Je pre človeka lepšie zažiť negatívnu skúsenosť a zobrať si z nej niečo, poučiť sa? Alebo je lepšie po negatívnej skúsenosti nasrať sa na celý svet, zanevrieť na ľudí/seba?
To, že sa ľudia nepoučia z negatívnej skúsenosti vyplýva iba z ich nepochopenia situácie a skutočnosti...
Isteže je lepšie zobrať si z negatívnej skúsenosti niečo dobré. Ale myslím, že si mal dať aj tretiu možnosť: zažitie pozitívnej skúsenosti miesto negatívnej...
Není tady
backy007 napsal(a):
bublinka napsal(a):
Bez osobních zkušeností zůstaneš stát na místě, nikdy nic nepoznáš, neprožiješ, nepochopíš.Netvrdím, že osobné skúsenosti ako také sú negatívne, ale môžu sa negatívne vyvŕbiť. Ty hovoríš o ľuďoch, ktorí si z každej negatívnej skúsenosti niečo dobré zoberú. Ja hovorím o tých, ktorí si z negatívnej skúsenosti nezoberú nič dobré, ktorí ju nevyužijú. A koho myslíš, že je viac?
To je ale jejich problém, že nejsou schopni tu zkušenost využít a pochopit, co se mohli naučit.
Příklady kolem sebe mají. Jenže ty oni většinou nevidí a jen si libují ve svém neštěstí a litují se, co se jim chudinkám stalo. A tak většinou dostávají od života na kokos tak dlouho, dokud se jim nezačne rozzsvěcet.
Není tady