Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 1. 8. 2006 8:12

backy007
♥♥♥♥♥--

Samovražda z pohľadu reinkarnácie

Tak počúvam vaše názory...

Ustavične sa radujte v Pánovi. Opakujem: Radujte sa...
... jeho krv na nás a na naše deti ...
Ži tak, ako by každý deň mal byť tvoj posledný, pretože raz budeš mať isto pravdu...

Není tady

#2 1. 8. 2006 9:47

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Re: Samovražda z pohľadu reinkarnácie

Backy, to si myslíš, že když tady napíšeš něco takového jako „ Tak počúvám vaše názory…“, tak že někdo bude mít chuť něco psát?

Jestli Tě tohle téma zajímá, nebylo by nejlepší nejdřív napsat svůj názor?

Vesmír je báječné místo pro život

Není tady

#3 1. 8. 2006 9:52

backy007
♥♥♥♥♥--

bublinka napsal(a):

Backy, to si myslíš, že když tady napíšeš něco takového jako „ Tak počúvám vaše názory…“, tak že někdo bude mít chuť něco psát?

Jestli Tě tohle téma zajímá, nebylo by nejlepší nejdřív napsat svůj názor?

No dúfam, že tu ľudia budú písať.

A čo sa týka môjho názoru, asi chápeš, že nemôžem na to odpovedať, keď v reinkarnáciu neverím. Z môjho pohľadu je samovražda nesprávna, keďže život je ten najväčší dar, ktorý kedy máme a, ako som už niekde počul, "Vždy je iná možnosť"...

Ži tak, ako by každý deň mal byť tvoj posledný, pretože raz budeš mať isto pravdu...

Není tady

#4 1. 8. 2006 12:38

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Backy, a co ten začátek formulovat trochu jinak? Úplně by stačilo „Zajímala by mě otázka sebevraždy z pohledu reinkarnace“.  A případně přidat, proč Tě tenhle pohled vůbec zajímá nebo něco podobného.

Pokud máš zájem, aby ostatní něco napsali nebo diskutovali, tak ta Tvoje úvodní větička opravdu nebyla moc šťastná.

Není tady

#5 1. 8. 2006 12:56

backy007
♥♥♥♥♥--

bublinka napsal(a):

Backy, a co ten začátek formulovat trochu jinak? Úplně by stačilo „Zajímala by mě otázka sebevraždy z pohledu reinkarnace“.  A případně přidat, proč Tě tenhle pohled vůbec zajímá nebo něco podobného.

Pokud máš zájem, aby ostatní něco napsali nebo diskutovali, tak ta Tvoje úvodní větička opravdu nebyla moc šťastná.

Keby ma názor druhých z daného súdku nezaujímal, túto diskusiu by som predsa nezakladal. Či tebe to príde moc ... aké?

Není tady

#6 2. 8. 2006 7:39

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Po pravdě řečeno Backy, mě to přišlo trochu jako provokace. big_smile
Ale třeba se mýlím.

Jinak máš pravdu v tom, že vždycky existuje jiné řešení než sebevražda. Problém ale je, že ten dotyčný to řešení zrovna v té chvíli nevidí.

Není tady

#7 2. 8. 2006 8:23

backy007
♥♥♥♥♥--

bublinka napsal(a):

Po pravdě řečeno Backy, mě to přišlo trochu jako provokace. big_smile
Ale třeba se mýlím.

Jinak máš pravdu v tom, že vždycky existuje jiné řešení než sebevražda. Problém ale je, že ten dotyčný to řešení zrovna v té chvíli nevidí.

Sorry, nebolo to takto myslené...

Zrovna v tej chvíli? Niekedy nevidí to riešenie celé mesiace ... Videl som jednu časť seriálu, volá sa Odložený prípad, a tam matka zabije svoju dcéru, pretože keby to nespravila, sociálny pracovník by ju zneužil - malá mala okolo 10. Je to niečo v tom zmysle, že takí ľudia existujú preto, že majú problém, a buďto volajú o pomoc, ale všetci na nich kašlú, alebo ani nevolajú ( aj keby im prípadne pomohli ) - to sú tí s implozívnym hnevom, ktorý u nich takto vybuchne...

Není tady

#8 2. 8. 2006 9:20

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

"V té chvíli" jsem myslela jako v té situaci, klidně to může být delší časový úsek.

Backy, na co se to díváš? roll
A vůbec jsem nepochopila jak ten případ má souviset se sebevraždou???

Není tady

#9 2. 8. 2006 12:04

backy007
♥♥♥♥♥--

bublinka napsal(a):

"V té chvíli" jsem myslela jako v té situaci, klidně to může být delší časový úsek.

Backy, na co se to díváš? roll
A vůbec jsem nepochopila jak ten případ má souviset se sebevraždou???

Náhodou, seriál je to super.
Súvis to má práve s tým, že tá matka nevidela žiadne iné východisko než zabiť tú svoju dcéru. Rovnako tak samovrahovia nevidia iné východisko než zabiť sa... Chápeš, čo som chcel povedať? Alebo už príliš zovšeobecňujem?

Není tady

#10 2. 8. 2006 13:14

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Aha, tak teď už tu souvislost chápu. To by mě ale fakt nenapadlo. big_smile

Není tady

#11 2. 8. 2006 13:55

backy007
♥♥♥♥♥--

bublinka napsal(a):

Aha, tak teď už tu souvislost chápu. To by mě ale fakt nenapadlo. big_smile

Preto mi všetci hovoria, že mám zvláštnu logiku dumbom

Není tady

#12 2. 8. 2006 22:12

tora
♥♥♥♥---

Ahojky,
ještě dříve, než jsem se začala zajímat o minulé životy, zastávala jsem vždy názor, že sebevražda je čin beznaděje a že nikdy nikoho nepotká v životě nic, co by nedokázal zvládnout, zkrátka, že je to opravdu jen naprosto zoufalý čin, který sice vyřeší problém jednotlivce, ale na druhou stranu uvrhne jeho okolí do šíleného prázdna a nepochopení toho, jak je tu dotyčná osoba mohla nechat.
Je to už spoustu let, co se manžel mé bývalé kolegyně z práce oběsil. Bylo to zvlášní, ona nechápala, jejich dospělá dcera taky ne.... vybavuju si, jak říkala: "vždyť už bylo všechno fajn...".
Tehdy to spáchal na dušičky, on se léčil u psychiatra a už vypadal, že je vše v poho. A pak přišla z práce domů a už ho jen našla. Myslím, že měl asi depku a dospěl k závěru, že ti mrtví se maj líp a tak to provedl.
A k tvé otázce, moc toho o reinkarnaci ještě nevím, ale z toho mála co jsem vyčetla to ale není asi chápáno špatně, zkrátka jsi to nezvládl, asi tě nepochválej, ale zkrátka půjdeš znovu řešit to stejné, aby jsi pochopil. Spíš mne napadá, zda to, že tvůj čin může negativně ovlivnit ostatní není něco co vytvoří špatnou karmu.
Nejlepší bude vydržet, co na to ostatní. Sama jsem zvědavá na odpovědi.
Pá a DN.
PS: ten seriál znám, je skvělej....

Není tady

#13 3. 8. 2006 7:07

BVF
♥♥-----

Milí kamarádi,mám několik příběhů k zamyšlení.Jsem věřící křesťanka,ale myslím si ,že Backy se tady snaží obhájit svůj názor, někdy /Backy promiň/ trochu nemorně, ale jistě v dobré vůli. Ráda se k němu přidám, äle nemám stejné zážitky a myslím si, opravdu, že křesťani věří rovněž v život věčný a to je vlastně totéž. Jen slovä nám brání to líp vyjádřit. Teď bych se ráda vrátila ke smutnému tématu sebevražd. Zažila jsem jich v rodině několik, a pak jednu lékařskou¨.Nebudu nikoho jmenovat,ale jeho jméno nikdy nezapomenu.
        Mnoho hrůzy potkává pacienty, kterým sdělí, že mají onkologickou nemoc. Stalo se to mému strýci, který do té doby byl veselý a optimistický člověk. Byl umístěn na oddělení s těžkými pacienty, vïděl průběh nemoci, odešel z nemocnice a doma se oběsil. Pitva ukázala, že se o rakovinu vůbec nejednalo. Psychika zapracovala a vzdělaný, inženýr, odborník se zbytečně sám zlikvidoval.Psychika zapracovala.
         A ještě jeden opačný příběh, který se týká jeho bratra/ tedy mého otce/. Bylo mu zjištěno aneurisma na srdci a pak nádor na tlustém střevě. V té době jsme běhali já i můj syn po špičkových lékařích, abychom ho zachránili. Aneurisma potvrdil i náš nejlepší odborník/jmenovat nechci, aby se snad nezlobil/,ale je to pravda.Pak se jednalo o nádor v tlustém střevě, ale ten se dal lehce vyjmout. Vše bylo zajištěno , ale jakási sestřička zapomněla při dialýze dát kyslík. Tatínek upadl do komatu a půl roku se neprobral. Pak nám bylo řečeno, ať dáme sponzorský dar , dokonce i kolik stojí jeden den života člověka.
        Protože jsme na duchovním foru, tak by mě zajímalo, kolik stöjí jeden den života člověka, který se ještě může probrat a jaký sponzorský dar by tomu  měl odpovídat.Chodili jsme za ním denně , někdy otevřel oči, někdy reagoval na písničky z magneťáku. Dala jsem sponzorský dar, ale prý stačil jenom na týden. Pak tatínka odpojili od přístrojů a "amen". Uvažovali jsme o žalování té nemocnice, ale byli jsme tak zdecimovaní, že na to už nebylo sil!
        Možná můj příspěvek není přímo k reinkarnaci, ale já v ní přesto věřím .Křesťasntí faráři mi řekli, že jsem zbloudilá ovečka, ale to mi nevadí. Klidně se zařadím mezi ty zbloudilé, protože si myslím, že Bůh dal lidem rozum, aby ho používali a nebude je strašit a trestat za něco, co jim sám poskytl. Mohla bych ještě odpovědět, ale nevím, jestli můj příspěvěk někoho zaujme

Není tady

#14 3. 8. 2006 8:20

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Každý člověk má právo odejít, ovšem nemělo by to být v afektu a pouze tehdy, když naplní úkol, který mu dala duše. V jiných případech to má po smrti těžké.
Většinou pak sebevrazi nepočítají s tím, že po smrti najednou zjistí, že udělali blbost, kterou již nejde odčinit.
Tito pak příště berou na sebe horší podmínky, např. tělesné nebo duševní postižení apod.

Kdo máš uši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

#15 3. 8. 2006 9:25

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Četla jsem dřív nějaké názory, že duše sebevrahů téměř věčnost někde bloudí a nemají šanci se z toho dostat. 
Když jsem se pak ptala lidí, co provádějí regresi, tak s tím nesouhlasili, tvrdí, že každý dostane znovu další šanci. To se mi zdá logičtější.

Není tady

#16 3. 8. 2006 10:54

backy007
♥♥♥♥♥--

BVF napsal(a):

Milí kamarádi,mám několik příběhů k zamyšlení.Jsem věřící křesťanka,ale myslím si ,že Backy se tady snaží obhájit svůj názor, někdy /Backy promiň/ trochu nemorně, ale jistě v dobré vůli. Ráda se k němu přidám, äle nemám stejné zážitky a myslím si, opravdu, že křesťani věří rovněž v život věčný a to je vlastně totéž. Jen slovä nám brání to líp vyjádřit. Teď bych se ráda vrátila ke smutnému tématu sebevražd. Zažila jsem jich v rodině několik, a pak jednu lékařskou¨.Nebudu nikoho jmenovat,ale jeho jméno nikdy nezapomenu.
        Mnoho hrůzy potkává pacienty, kterým sdělí, že mají onkologickou nemoc. Stalo se to mému strýci, který do té doby byl veselý a optimistický člověk. Byl umístěn na oddělení s těžkými pacienty, vïděl průběh nemoci, odešel z nemocnice a doma se oběsil. Pitva ukázala, že se o rakovinu vůbec nejednalo. Psychika zapracovala a vzdělaný, inženýr, odborník se zbytečně sám zlikvidoval.Psychika zapracovala.
         A ještě jeden opačný příběh, který se týká jeho bratra/ tedy mého otce/. Bylo mu zjištěno aneurisma na srdci a pak nádor na tlustém střevě. V té době jsme běhali já i můj syn po špičkových lékařích, abychom ho zachránili. Aneurisma potvrdil i náš nejlepší odborník/jmenovat nechci, aby se snad nezlobil/,ale je to pravda.Pak se jednalo o nádor v tlustém střevě, ale ten se dal lehce vyjmout. Vše bylo zajištěno , ale jakási sestřička zapomněla při dialýze dát kyslík. Tatínek upadl do komatu a půl roku se neprobral. Pak nám bylo řečeno, ať dáme sponzorský dar , dokonce i kolik stojí jeden den života člověka.
        Protože jsme na duchovním foru, tak by mě zajímalo, kolik stöjí jeden den života člověka, který se ještě může probrat a jaký sponzorský dar by tomu  měl odpovídat.Chodili jsme za ním denně , někdy otevřel oči, někdy reagoval na písničky z magneťáku. Dala jsem sponzorský dar, ale prý stačil jenom na týden. Pak tatínka odpojili od přístrojů a "amen". Uvažovali jsme o žalování té nemocnice, ale byli jsme tak zdecimovaní, že na to už nebylo sil!
        Možná můj příspěvek není přímo k reinkarnaci, ale já v ní přesto věřím .Křesťasntí faráři mi řekli, že jsem zbloudilá ovečka, ale to mi nevadí. Klidně se zařadím mezi ty zbloudilé, protože si myslím, že Bůh dal lidem rozum, aby ho používali a nebude je strašit a trestat za něco, co jim sám poskytl. Mohla bych ještě odpovědět, ale nevím, jestli můj příspěvěk někoho zaujme

No vďaka B, wink
čo sa týka onkológie, môj dedko mal rakovinu pľúc ( politický väzeň a tvrdý fajčiar ), na ktorú nakoniec aj zomrel. Ticho, rýchlo, proste v jeden deň som videl, ako za ním napr. sestra ide a potom celá uplakaná. Ja som za ním vtedy nebol, čo mi je ľúto, lebo v tú noc zomrel. Ale čo som chcel: myslím, že môjmu dedkovi bolo viac-menej jedno, či vyzdravie. Nechcem povedať, že by bol nadšený z choroby, ale osobne si myslím, že ju dokonale prijal. Takýto postoj by som chcel mať...
Čo sa týka tvojho otca, nemocnica by v prvom rade mala zaplatiť za to, že ho do tohoto stavu priviedli, nehovoriac o tom, že nemajú právo niekoho odpojiť od prístrojov. Pokiaľ viem, takýto typ eutanázie ešte nebol povolený nikde ( že by sa rozhodovali lekárnici )... A akú cenu má jeden deň ľudského života? Osobne si myslím, že podľa toho, koľko dobra v tom dni vykonáš...
Čo sa týka tvojej "zblúdilosti", v pohode, mal som kamoša, ktorý tiež veril v reinkarnáciu, aj keď už neverí. A jedna mamina kamoška v ňu tiež verí. Koniec koncov, nie je dôležité vedieť, čo bude po smrti, ale urobiť všetko preto, aby tá smrť a "to potom" bolo čo najlepšie...

Není tady

#17 3. 8. 2006 10:57

backy007
♥♥♥♥♥--

bublinka napsal(a):

Četla jsem dřív nějaké názory, že duše sebevrahů téměř věčnost někde bloudí a nemají šanci se z toho dostat. 
Když jsem se pak ptala lidí, co provádějí regresi, tak s tím nesouhlasili, tvrdí, že každý dostane znovu další šanci. To se mi zdá logičtější.

V prípade, že veríš v reinkarnáciu, tak je to zrejme logický názor, keď ak to chápem správne, otáčaš sa dovtedy, kým nie si "dokonalý", čiže donekonečna tongue Aspoň tak si to predstavujem, čiže nevidím dôvod, prečo by to nemalo platiť aj pre sebevrahov...

Není tady

#18 3. 8. 2006 10:59

backy007
♥♥♥♥♥--

Salvator napsal(a):

Každý člověk má právo odejít, ovšem nemělo by to být v afektu a pouze tehdy, když naplní úkol, který mu dala duše. V jiných případech to má po smrti těžké.
Většinou pak sebevrazi nepočítají s tím, že po smrti najednou zjistí, že udělali blbost, kterou již nejde odčinit.
Tito pak příště berou na sebe horší podmínky, např. tělesné nebo duševní postižení apod.

Keď naplní úlohu pre tento život? A čo ak ju naplní skôr? Nemôže si "zobrať ďalšiu"?

Není tady

#19 3. 8. 2006 16:24

BVF
♥♥-----

Backy, taky si myslím,že je důležité to, co řekne každému jeho svědomí. Já jsem pro tatínka udělala všechno a tak ho v tomhle ohledu mám čisté. Jinak si myslím, že to, že ho odpiojili a nechali zemřít, je tzv. pasivní eutanázie a nevím - nevím- co by tomu Vatikán řekl. Záleží jim podle mého na zcela podružných věcech, jako, jestlise někdo zamiluje a chce se znovu vdát v kostele. Tohle je daleko vážnější téma, které se nakonec postupně bude týkat nás všech. Třeba se někomu, až budeme straří nebudeme hodit a tak nás " odešlou " tam někam. Děti nám třeba zaplatí ještě týden nebo ne, podle toho jestli nás budou chtít a nebo jestli na to budou mít? Není to útok proti Vatikánu, ale divím se, že v našich mediích tahle diskuze nějak vyšuměla. Je to velký "kšeft" ať vezmeme možnost prodeje orgánů nebo, že nějaký pan primář, který něco zvoral člověka odpojí, pozve si kamarády, kteří mu to podepíší a další šance není. A co potom karma? To chudák bude bloudit někudy na věky věků? To by snad nebylo spravedlivé? Vlastně ten nemocný nebyl ani živý ani mrtvý! Kdo o tom rozhoduje. Co, kdybych byla zavolala do Vatikánu? Přijela by komise ? Všichni jsem věřící. To jen já jsem ta zbloudilá ovečka . Ale nic si z toho nedělám a myslím si , že žádná " organizace" mě nemůže zbavit víry v Boha. Ten mi dal svůj rozum, abych ho prozatím, co jsem na zemi používala, o to se snažím, nevím, jestli vždy správně, ale musím říct ještě jedno že pevně věřím, že Bůh je laskyvý a ne ten trestající , s kterým nás straší.

Není tady

#20 3. 8. 2006 17:54

backy007
♥♥♥♥♥--

BVF napsal(a):

Backy, taky si myslím,že je důležité to, co řekne každému jeho svědomí. Já jsem pro tatínka udělala všechno a tak ho v tomhle ohledu mám čisté. Jinak si myslím, že to, že ho odpiojili a nechali zemřít, je tzv. pasivní eutanázie a nevím - nevím- co by tomu Vatikán řekl. Záleží jim podle mého na zcela podružných věcech, jako, jestlise někdo zamiluje a chce se znovu vdát v kostele. Tohle je daleko vážnější téma, které se nakonec postupně bude týkat nás všech. Třeba se někomu, až budeme straří nebudeme hodit a tak nás " odešlou " tam někam. Děti nám třeba zaplatí ještě týden nebo ne, podle toho jestli nás budou chtít a nebo jestli na to budou mít? Není to útok proti Vatikánu, ale divím se, že v našich mediích tahle diskuze nějak vyšuměla. Je to velký "kšeft" ať vezmeme možnost prodeje orgánů nebo, že nějaký pan primář, který něco zvoral člověka odpojí, pozve si kamarády, kteří mu to podepíší a další šance není. A co potom karma? To chudák bude bloudit někudy na věky věků? To by snad nebylo spravedlivé? Vlastně ten nemocný nebyl ani živý ani mrtvý! Kdo o tom rozhoduje. Co, kdybych byla zavolala do Vatikánu? Přijela by komise ? Všichni jsem věřící. To jen já jsem ta zbloudilá ovečka . Ale nic si z toho nedělám a myslím si , že žádná " organizace" mě nemůže zbavit víry v Boha. Ten mi dal svůj rozum, abych ho prozatím, co jsem na zemi používala, o to se snažím, nevím, jestli vždy správně, ale musím říct ještě jedno že pevně věřím, že Bůh je laskyvý a ne ten trestající , s kterým nás straší.

Nazdiš B,

môžem ti hovoriť B, že? Rád skracujem tongue Čo sa týka eutanázie a Vatikánu - čiastočne máš pravdu a čiastočne sa mýliš. Pravdu máš v tom, že je to vážnejšia téma, keďže tu ide doslova o život, nehovoriac o tom, že tvoj prípad, pokiaľ ja viem, je viac-menej nelegálny, keďže o eutanázií nemôžu rozhodovať lekári. Ale mýliš sa v tom, že "im" záleží na podružných veciach, pretože:
po prvé: každá vec má svoju dôležitosť.
po druhé: Vatikán nie je organizácia, ktorá túto diskusiu vytlačila zo stola...

Není tady

#21 3. 8. 2006 19:19

BVF
♥♥-----

Bohužel si myslím, že z církve se stala organizace, která nemá moc pochopení pro lidské potřeby . Věř, že mluvím ze zkušenosti a ne ze zášti. Vždy zůstanu křesťankou , ale mám mozek a tak o některých rozhodnutích přemýšlím. Ptala jsem se i katolických duchovních, ale oni se otázkám raději šikovně vyhnou. Tak jsem toho zanechala. Musím říct, že mě velmi pomohl Salvator na tomto fóru, ačkoli nemá křesťany rád/ nebo katolíky?/, ale je velmi vzdělaný,sečtělý a moudrý. A jinak si fakt myslím, že Bůh je všude a nepotřebuje žádné prostředníky a stačí na něj promluvit a určitě se ozve. To je 100% dokázáno. Tak si s ním dnes večer třeba promluvte. Neexistuje lepší společnost!!!

Není tady

#22 3. 8. 2006 22:33

hurbik
♥------

Zdravím vás,
jsem na těchto stránkách nováčkem a velmi mě zajímají vaše diskuse.Přesto,že se o duchovno zajímám,ale spíš okrajově,události posledního roku mě přiměly k tomu,přemýšlet víc.Zemřel mi totiž otec.Několik týdnů před smrtí velmi trpěl,spíš asi psychicky,protože byl celý život spíš sedlák,pracoval na poli i v lese a během chvíle se z něho stal na půl těla nepohyblivý člověk,který nemohl mluvit.Byl to hrozný pohled,on sám se všemožně snažil to ukončit,neustále si vytrhával cévky,odmítal jíst,ničil hadičky na umělou výživu,takže nakonec musel být k tomu všemu ještě přivázany.A v té době jsem dokonale ztratila iluzi o českém zdravotnictví,jelikož přístup lékařů,když jsem se informovala,jak mu to utrpení  můžeme ulehčit,jestli neexistuje lék,který by aspoň něco málo pomohl,tak lékaři zareagovali v tom smyslu"proboha,co chcete,vždyť je starej(bylo mu 75 let)",to už nemá smysl.Což se mě docela dotklo.Ale proč o tom píšu.Mě nejvíc ničila ta bezmoc,ten pohled na ty jeho trpící oči.Stále jsem chtěla,že ho donutím ještě bojovat...Dnes chápu,že to byla chyba.Četla jsem,že duše nemůže odejít dřív,dokud ji tady někdo drží,a opravdu,po nějaké době jsme se rozhodli,že taťku převezeme domů,a buď dostane chuť žít,nebo alespoň zemře doma mezi námi...Dva dny před tím,než jsme ho měli přivézt domů,zemřel.A ještě než duše odešla někam do jiných sfér,přišel se se mnou rozloučit.Bylo to v sobotu ráno,ještě jsem polehávala a jenom na chvilku jsem usnula.A v té chvíli,jsem měla sen,že držím tátu v náručí a říkam si"proč jsme se tak báli,že to s ním nebudeme doma umět,koupat ho,přebalovat,vždyť on je tak lehounký!...A on v tom snu ke mně zvedl ty svoje oči,už nebyly utrápené, a říká mi..mně už je dobře.....myslela jsem,že to byl sen,ale za hodinu mi volala mamka,že taťka před hodinou zemřel.Myslíte,že to byla náhoda,nebo mi fakt přišel říct,ať už se netrápím,že jeho už taky nic netrápí?Že opravdu čekal na to,až se všichni,teda hlavně já smíříme s tím že je čas odejít?

Nás nedostanou !!!!!!!!!!!

Není tady

#23 4. 8. 2006 5:54

BVF
♥♥-----

Zdravím Vás a myslím si, že ten sen rozhodně nebyla náhoda.Zažila jsem to s manželem, kdy jsme byli domluveni, že kdo z nás zemře první, dá tomu druhému vědět. To se také stalo. Minulý rok se mi zdálo, že ho vidím veselého a zdravého, bavili jsme se spolu, ptala jsem se, jak je možné, že ho takhle potkávám. Řekl mi, že je zase znovu na světě a ať to vyřídím synovi. V diskuzi se hodně psalo o reinkarnaci. Já bych řekla, tohle je jeden z důkazů! Že se umírající přijde rozloučit je, myslím si dost častý jev. Když umírala moje babičkam tak jsme seděli s maminkou v kuchyni a povídaly si o ní. Najednou začaly bít starožitné hodiny, které nikdy nenatahujeme. V tu dobu babička zemřela. Pak zemřela maminka  a na chalupě prasklo zrcadlo. Síla myšlenek má zřejmě daleko větší sílu než si uvědomujeme.

Není tady

#24 4. 8. 2006 14:38

backy007
♥♥♥♥♥--

BVF napsal(a):

Bohužel si myslím, že z církve se stala organizace, která nemá moc pochopení pro lidské potřeby . Věř, že mluvím ze zkušenosti a ne ze zášti. Vždy zůstanu křesťankou , ale mám mozek a tak o některých rozhodnutích přemýšlím. Ptala jsem se i katolických duchovních, ale oni se otázkám raději šikovně vyhnou. Tak jsem toho zanechala. Musím říct, že mě velmi pomohl Salvator na tomto fóru, ačkoli nemá křesťany rád/ nebo katolíky?/, ale je velmi vzdělaný,sečtělý a moudrý. A jinak si fakt myslím, že Bůh je všude a nepotřebuje žádné prostředníky a stačí na něj promluvit a určitě se ozve. To je 100% dokázáno. Tak si s ním dnes večer třeba promluvte. Neexistuje lepší společnost!!!

To je vecou skúsenosti. Ja som mal zasa skúsenosti s dobrými kňazmi, s ktorými sa dalo dobre kecať, ale žial aj s jedným, na ktorého by som najradšej zabudol. Myslím, že to je viac o konkrétnych ľuďoch, než o Cirkvi...
Čo sa týka prostredníkov... Tak isteže sa môžeš modliť aj bez kňaza atď. Ale kňaz tu nie je na to, ale skôr na tvoj rast a obživu. Ježiš si nevybral každého na premieňanie Chleba, či odpúšťanie hriechov... Aspoň tak to vidím ja...

Upravil(a) backy007 (4. 8. 2006 14:40)

Není tady

#25 4. 8. 2006 14:46

backy007
♥♥♥♥♥--

hurbik napsal(a):

Zdravím vás,
jsem na těchto stránkách nováčkem a velmi mě zajímají vaše diskuse.Přesto,že se o duchovno zajímám,ale spíš okrajově,události posledního roku mě přiměly k tomu,přemýšlet víc.Zemřel mi totiž otec.Několik týdnů před smrtí velmi trpěl,spíš asi psychicky,protože byl celý život spíš sedlák,pracoval na poli i v lese a během chvíle se z něho stal na půl těla nepohyblivý člověk,který nemohl mluvit.Byl to hrozný pohled,on sám se všemožně snažil to ukončit,neustále si vytrhával cévky,odmítal jíst,ničil hadičky na umělou výživu,takže nakonec musel být k tomu všemu ještě přivázany.A v té době jsem dokonale ztratila iluzi o českém zdravotnictví,jelikož přístup lékařů,když jsem se informovala,jak mu to utrpení  můžeme ulehčit,jestli neexistuje lék,který by aspoň něco málo pomohl,tak lékaři zareagovali v tom smyslu"proboha,co chcete,vždyť je starej(bylo mu 75 let)",to už nemá smysl.Což se mě docela dotklo.Ale proč o tom píšu.Mě nejvíc ničila ta bezmoc,ten pohled na ty jeho trpící oči.Stále jsem chtěla,že ho donutím ještě bojovat...Dnes chápu,že to byla chyba.Četla jsem,že duše nemůže odejít dřív,dokud ji tady někdo drží,a opravdu,po nějaké době jsme se rozhodli,že taťku převezeme domů,a buď dostane chuť žít,nebo alespoň zemře doma mezi námi...Dva dny před tím,než jsme ho měli přivézt domů,zemřel.A ještě než duše odešla někam do jiných sfér,přišel se se mnou rozloučit.Bylo to v sobotu ráno,ještě jsem polehávala a jenom na chvilku jsem usnula.A v té chvíli,jsem měla sen,že držím tátu v náručí a říkam si"proč jsme se tak báli,že to s ním nebudeme doma umět,koupat ho,přebalovat,vždyť on je tak lehounký!...A on v tom snu ke mně zvedl ty svoje oči,už nebyly utrápené, a říká mi..mně už je dobře.....myslela jsem,že to byl sen,ale za hodinu mi volala mamka,že taťka před hodinou zemřel.Myslíte,že to byla náhoda,nebo mi fakt přišel říct,ať už se netrápím,že jeho už taky nic netrápí?Že opravdu čekal na to,až se všichni,teda hlavně já smíříme s tím že je čas odejít?

Ja osobne si myslím, že to nebol sen, či náhoda. Sv. Ján Bosco mal priateľa, s ktorým si povedali, že kto skôr umrie, ten príde druhému povedať, či je v nebi. Onedlho ten priateľ zomrel. A myslím hneď v tú noc sa "rozlúčil" s donom Boscom. Počul som ale i o dvoch ateistoch-vojakoch, ktorí si robili posmech z týchto vecí a tak si povedali, že kto skôr zomrie, ten príde povedať druhému, či je v pekle. Vraj onedlho zabili jedného z nich a v noci sa "vrátil", celý zdesený a jeho slová boli: "peklo je a ja som v ňom". Či už niekto verí v peklo či v reinkarnáciu, nemôže neuznávať to, že je čosi i mimo nášho materiálneho sveta a že smrťou to rozhodne nekončí...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí