Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 31. 7. 2006 17:14

Andrejka
♥♥♥----

Dluh u finančního úřadu

Zdravím všechny na Babinetu,potřebovala bych opět poradit ohledně pohledávek u finančního úřadu.Jedná se o dluh na daních,který vznikl při podnikaní.Manžel dluží cca 115000kč bez úroku.Zatím jsme platili pouze 500kč,protože manžel byl rok bez práce.Nyní vydělává cca18000k čistého a bylo nám řečeno že si máme požádat o splátkový kalendář,podotýkám že nám před půl rokem dali exekuci na účet na který nám nechodí žádné finance.Potřebovala bych poradit kolik máme napsat do žádosti,aby nám to schválili.Musím ještě uvést,že bydlíme v nájmu kde platíme 6000kč měs.,dále manžel platí výživné 2000kč,a ještě má vydaný splátkový kalendář u OSSZ na 1500kč,ktomu má ještě u VZP dluh na úrokách cca
12000Kč u kterého jsme zažádali o prominutí penale. 
Já jsem momentálně na MD,která mi ale za 4měs končí a předpokládám že bubu bez práce.Tak se chci zeptat jestli je pro finančák reálná měsíční splátka 3500kč měs.To by byla pro nás únosná částka.Dále se ještě chci zeptat jak takovou žádost sepsat,co v ní má byt uvedeno.A poslední otázka je co se stane když nám splátkový kalendář nepovolí.Díky za každou radu...

Není tady

#2 1. 8. 2006 16:01

Marie A
♥♥-----

Re: Dluh u finančního úřadu

Dobrý den, všechny skutečnosti bych uvedla v žádosti, a nabídla bych splátky ve výši, která bude pro Vás únosná. FÚ by měl povolit splátkový kalendář protože Vy máte snahu splácet dluh, to je pro FÚ dobrá zpráva. Já mám také dluh a povolili mi splátkový kalendář. Musíte komunikovat s FÚ, aby se zastavily exekuce. Nejlepší by bylo zajít na FÚ a zkusit se domluvit s Vaším správcem.
Jinak žádost o povolení splátek jsem já osobně napsala, tak jak jsem uměla a FÚ mi splátkový kalendář povolil.
Držím palce.

Není tady

#3 1. 8. 2006 16:50

Andrejka
♥♥♥----

Marie A napsal(a):

Dobrý den, všechny skutečnosti bych uvedla v žádosti, a nabídla bych splátky ve výši, která bude pro Vás únosná. FÚ by měl povolit splátkový kalendář protože Vy máte snahu splácet dluh, to je pro FÚ dobrá zpráva. Já mám také dluh a povolili mi splátkový kalendář. Musíte komunikovat s FÚ, aby se zastavily exekuce. Nejlepší by bylo zajít na FÚ a zkusit se domluvit s Vaším správcem.
Jinak žádost o povolení splátek jsem já osobně napsala, tak jak jsem uměla a FÚ mi splátkový kalendář povolil.
Držím palce.

Díky moc za povzbuzující zprávu,právě ted se chystám,že se pokusím něco sesmolit at už konečně se ta věc nějak pohne...udivuje mě ta skutečnost že někdo má milionové dluhy a nic s tím neudělají a mi máme sto tisíc a daj nám exekuci k bance.A to jsme každý měsíc spláceli,sice po 500kč ale sčeho to platit když manžel byl bez zaměstnání..Ted má práci tak snad se s nimi bude dát mluvit.......

Není tady

#4 2. 8. 2006 7:17

Marie A
♥♥-----

Držím palce.

Není tady

#5 2. 8. 2006 8:56

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Já myslím, že všude přistoupí na splátkový kalendář, ale musí se komunikovat a malinko platita hlavně vysvětlit celou situaci.........ať mají vykázanou nějakou činnost. Nejvíce se zlobí a jsou nekompromisní, když nepřebíráte obsílky a nedostavujete se. Jinak si myslím, že chápou a snaží se vyjít vstříc, oni ví, že  kde nic není, nic nedostanou.....je to však běh na dlouhou trať.....

Není tady

#6 2. 8. 2006 12:09

Andrejka
♥♥♥----

Aneri napsal(a):

Já myslím, že všude přistoupí na splátkový kalendář, ale musí se komunikovat a malinko platita hlavně vysvětlit celou situaci.........ať mají vykázanou nějakou činnost. Nejvíce se zlobí a jsou nekompromisní, když nepřebíráte obsílky a nedostavujete se. Jinak si myslím, že chápou a snaží se vyjít vstříc, oni ví, že  kde nic není, nic nedostanou.....je to však běh na dlouhou trať.....

To máte pravdu,že je to běh na dlouhou trat!Já si zase říkam,že napíši splát.kalendář na 3 500kč a když budem moci zaplatíme i více.Slyšela jsem totiž že částka která je napsaná ve splát.kalendáři se nesmí pak porušit nebo nezaplatit,jinak prý jsou schopni přijít i domů a vybílit byt!Toho bych se nechtěla dočkat,,,Jinak se snažíme s němi komunikovat jak to jde a i přesto dali exekuci k bance,no v Jeseníku je asi s němi těžké pořízení......sice říkali že prý má exekuce do půl roku zaniknout když tam nechodí žádný finance,ale pochybuji...no,hlavně aby schválili ten splát.kalendář....

Není tady

#7 2. 8. 2006 13:59

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Dala bych si asi radši menší částku. Člověk nikdy neví. Spousta návrhů žádosti atd. je na bussines.com (možná cz). Alespoň jsem tam zatím vždycky všechno našla..

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#8 3. 8. 2006 10:05

Andrejka
♥♥♥----

Frigo napsal(a):

Dala bych si asi radši menší částku. Člověk nikdy neví. Spousta návrhů žádosti atd. je na bussines.com (možná cz). Alespoň jsem tam zatím vždycky všechno našla..

Frigo dík za tip,jen nevím jestli jsi mi napsala správně int.adresu ne www.bussines.com nebo cz se mi nic neotevřelo!Pouze něco v angličtině...tak nevím.Jinak nám holky držte palce zítra to tam jedem podat,tak jsem zvědavá...Jo,a nevíte někdo jak dlouho může trvat z jejich strany vyřízení?

Není tady

#9 3. 8. 2006 13:55

Marie A
♥♥-----

Na vyřízení jakékoliv žádosti či podání mají ze zákona 30 dní. Vždy jsem hezky poděkovala a netrvalo to ani těch 30 dní. Mějte se hezky

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí