29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
...
Upravil(a) Kamčitka (12. 1. 2010 2:04)
Není tady
A kdo byt doplatil, než se stal OV?
Není tady
..
Není tady
Nevím, jestli to má vliv, ale když se píše o výměně: byl ten původní byt byl obou (SJM)?
Není tady
..
Není tady
A proč Ti neporadí Tví právníci?
Není tady
Protože mi každý řekl něco jiného a protože jsem chtěla požádat o rady někoho tady .To samé se můžete zeptat tady všech ostatních, co se ptají .
Upravil(a) Kamčitka (31. 7. 2006 22:45)
Není tady
Kamčitka napsal(a):
Protože mi každý řekl něco jiného a protože jsem chtěla požádat o rady někoho tady
. To samé se můžete zeptat tady všech ostatních, co se ptají .
Není tady
Neporadím ti, jakou žalobu podat, ale budu tě varovat. Sama jsem jsem byla v situaci, kdy měl problém kolem majetku podle několika právníků dva výklady. Dala jsem na jednu radu a výsledkem je, že úkon byl neplatný a já propásla dobu, kdy se to mohlo dořešit. Teď vedu delší, mnohem nákladnější a samozřejmě i dražší spor. Takže bych ti poradila najít si právníka, který se na podobné spory specializuje a vyhledá si všechny obdobné případy a najde judikáty nejvyššího soudu. Držím palce a snad ti někdo poradí správně.
Není tady
A proč nikdo neuvažuje o podvodu ??? Na to ses právníka neptala? Podvod=obohacení sebe ke škodě cizího majetku nebo uvedením někoho v omyl, využití něčího omylu nebo zamlčení podstatné skutečnosti a způsobení tak na cizím majetku škodu nikoliv nepatrnou .
Není tady
..
Upravil(a) Kamčitka (12. 1. 2010 2:05)
Není tady
Kamčitko, co to je za družstvo, že mu stačí čestné prohlášení jednoho z vlastníků?! myslím, že kdyby to takhle dělala všechna družstva, budou se stejných případů řešit mraky!
Není tady
pavli napsal(a):
Kamčitko, co to je za družstvo, že mu stačí čestné prohlášení jednoho z vlastníků?! myslím, že kdyby to takhle dělala všechna družstva, budou se stejných případů řešit mraky!
No divila by ses, ale je to jedno z největších družstev v Ostravě .
Není tady
Kamčitko, z právního hlediska jsou možné v tomto případě obě žaloby. Je to přesně jak píšete, v pvrním případě zůstane byt družstevní a vy si s manželem budete následně vypořádávat nájem bytu, v druhém případě budete mít byt v SJM a budete si vypořádávat nemovitost. Samozřejmě druhá varianta je lepší - můžete s bytem disponovat, např. ho prodat a kupní cenu si rozdělit. Záleží na tom, jestli je s manželem možná dohoda - pro vás (i pro něj) by bylo pochopitelně nejlepší, aby všechno zůstalo tak, jak je, a bývalý manžel se s vámi vypořádat, t.j. vyplatil vám polovinu ceny bytu. Možná byste si měla vzít advokáta, který by to vašemu manželovi vysvětlil (a případně se pokusil uzavřít dohodu přes jeho případného právním zástupce), a nemuseli byste platit soudní řízení a právní zastoupení u soudu.
Není tady
..
Upravil(a) Kamčitka (12. 1. 2010 2:05)
Není tady
Kamčiitko, ve vašem případě není žádná promlčecí tříletá lhůta (na vypořádání SJM), protože byt měl být ve vašem společném vlatnictví a vlastnická práva se nepromlčují. Ale to jen na okraj, protože vy už máte už u soudu podanou žalobu na vypořádání SJM. Při vypořádání bude soud vycházet z hodnoty bytu, která byla v době rozvodu, ale pokud bude byt v SJM, bude na vás s bývalým manželem, abyste se dohodli, kdo bude byt nadále užívat, a kdo koho tedy vyplatí, případně soud může navrhnout prodej bytu a rozdělení kupní ceny. Vy už máte u soudu zahájeno řízení o vypořádání SJM, tudíž by bylo vhodné požádat soud o tzv. spojení věcí dle § 112 občanského soudního řádu, kdy by se jako preiudiciální otázka řešilo vlastnictví k bytu a následně vypořádání SJM.
Není tady