6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
chtěla bych se vás zeptat zdali mi nemůete říct alespon zhruba cenu, vybourání panelákového jádra a postavení nového s elektroinstalací a odpady.
Není tady
To nejde říct tak jednoznačně. Záleí, jestli vám to bude dělat firma nebo jen řemeslník načerno bez faktury. Manel boural, vyzdíval a obkládal nové jádro kamarádovi a účtoval si jen tak, aby neprodělal 1000 Kč za den a dělal mu to 8 dní. Je ale pravda, se musí počítat jetě s intalatérskými a elektrikářskými pracemi. Hlavně to musí navazovat, tzn. dobrá organizace práce. No a samozřejmě záleí, jaké si vyberete obklady, vanu, záchod atd. Manel tehdy boural jádro, vyzdíval nové, obkládal koupelnu a záchod a z druhé strany v kuchyni mezi linkou a k tomu jetě dlaba.
Není tady
mamina dělala před asi 5lety přestavbu jádra na ytongové.... a novou kuchyň + koupelnu + záchod a vylo je to na cca 80tisíc i s linkou na míru ... ale je fakt, e to nedělala sakum prdum firma, ale řemeslníci jako melouch, tak se to vleklo asi měsíc
Není tady
Pokud nejste moc nároční,tak spodní hranice je asi kolem 30.000,-kč,ale například bratránek nad náma chtěl rohovou vanu s masáemi,atypické umyvadlo atd a stálo je to asi 100.000,-.
Není tady
nároční nejsme, já si ted hledala něco na internetu a nala jsem sprchový kout kolem 8000, záchod 2000, umyvadlo 1000, baterie 800 a nic víc nepotřebujeme, take spí mě zajímala ta práce dělníků a materiál.
Zároven bych chtěla kuchyň s vestavěnými spotřebiči, ale to u je velká pálka.
Upravil(a) pupicek (30. 7. 2006 19:24)
Není tady
na podzim mi to vylo na 150 tis. ádný luxus... a výhradně koupelna (nemáme to spojené stěnou s kuchyní)
Upravil(a) Frigo (30. 7. 2006 19:50)
Není tady
pupicek napsal(a):
nároční nejsme, já si ted hledala něco na internetu a nala jsem sprchový kout kolem 8000, záchod 2000, umyvadlo 1000, baterie 800 a nic víc nepotřebujeme, take spí mě zajímala ta práce dělníků a materiál.
Zároven bych chtěla kuchyň s vestavěnými spotřebiči, ale to u je velká pálka.
Výborně a k tomu vemu si připočti těch 30.000,- a mohlo by to stačit.
Není tady
Ivi děkuji za nějakou reálnou radu a ne 150 000, to bych si na rekonstrukci celého bytu musela půjčit víc ne sám stojí.
Není tady
Pupíčku, nic zázračného. Vyzdění itongem, na stromě zelený sádrokarton a asi pět bodovek. Obloeno a ke stropu - dladicek a dlaba cca za 380 m2, + listelu kolem dokola, ta byla asi za 50 kousek, vanu asi za 7 a umyvadlo za litr, zrcadlo nad umyvadlem, zruený záchod na původním místě a přistěvěný do chodby - závěsný záchod, ne moc drahý, čudlíky na splachování dvoupolohové a z plastu, nikoliv z nerezu.
Jo a v koupelně jetě skleněnou zástěnu u vany. Pokud bys chtěla, mám myslím jetě rozpočet někde na mejlu. Ve děláno dodavatelsky,
firmu jsem měla u odzkouenou a neudělala ádnou prasečinu. A málem bych zapomněla - podlahové vytápění (to ani není nutné, ale doporučili mi to) a větráky ze záchodu a z koupelny, které jsou nutné, protoe zvlátě v koupelně je ílená vlhkost. Baterie nejsou ádný luxus, myslím e byli za tisícovku.
Teď jsem na to koukala a předběný rozpočet byl 123 tis. vč. daně. To se pak změnilo přesně podle věcí, které jsem vybrala.
Zapomněla jsem, e mi k tomu přidávali nové dveře, aby byli v celém bytě stejné, ale ti byli v akci, take za rozumnou cenu a to bylo těch 20 tis. navíc. ...
Upravil(a) Frigo (31. 7. 2006 7:21)
Není tady
Frigo, tak to byla renovace opravdu z gruntu celá.... Těbůh, jetě e je manel od řemesla a má kamarády z oboru.
Pupíčku, jestli chce uetřit za práci, tak si neber firmu, ale jednotlivý řemeslníky, který Ti to udělají melouchem. Firmy si účtují kolem 200 - 250 Kč za hodinu, kdeto řemeslník melouchem si řekne něco málo přes 100 Kč. Alespoň tady u nás to tak je... Chce to ale řemeslníka znát nebo mít na něj doporučení od někoho známého, kterýmu u dělal, aby jste měli jistotu, e Vám to nezpacká...
Je třeba se zeptat, jestli řemeslník účtuje za metr nebo za hodinu. Kdy účtuje za metr, tak záleí, jak hodně je obklad a dlaba sloitá. Za dlabu nakoso se účtuje víc ne za dlabu narovno, stejně tak je levnějí obklad s litama ne obklad s kamenickýma rohama. Někdy se vyplatí nechat si udělat v rozích nebo pod zrcadlem poličky ze sádrokartonu a nechat je obloit, uetří se za nábytek (koupelnový) a vypadá to moooc hezky.
Upravil(a) Iveta X (31. 7. 2006 7:49)
Není tady
Iveto, já bych se melouchářů bála a myslím, e by se to i straně protahovalo. Tihle to mají propracované, vědí kdy mohou začít dalí. Jsem vzala meloucháře na koupelnu na chatu a chtělo se mi brečet, kdy jsem viděla, jak to poloil. Dalí melouchář tam dělal podlahovku a ta se musela vybourat a dělat znova. A vechno to byli řemeslníci, kteří se tím iví a na inzerát (ze zlatých stránek) nebyli ! Nemyslím, e jsem zaplatila moc. Mám monost srovnání, v domě u byla spousta firem a troufám si říct, e v obkladech jsou bezkonkurenční. Dokázali mi i poradit s věcmi, které jsem nevěděla. Já jen řekla svou představu a jediné, co jsem vybrala byla vana a dladičky. Lidi v domě platili i daleko víc a to i za mení koupelny.
Není tady
Frigo napsal(a):
Iveto, já bych se melouchářů bála a myslím, e by se to i straně protahovalo. Tihle to mají propracované, vědí kdy mohou začít dalí. Jsem vzala meloucháře na koupelnu na chatu a chtělo se mi brečet, kdy jsem viděla, jak to poloil. Dalí melouchář tam dělal podlahovku a ta se musela vybourat a dělat znova. A vechno to byli řemeslníci, kteří se tím iví a na inzerát (ze zlatých stránek) nebyli ! Nemyslím, e jsem zaplatila moc. Mám monost srovnání, v domě u byla spousta firem a troufám si říct, e v obkladech jsou bezkonkurenční. Dokázali mi i poradit s věcmi, které jsem nevěděla. Já jen řekla svou představu a jediné, co jsem vybrala byla vana a dladičky. Lidi v domě platili i daleko víc a to i za mení koupelny.
Frigo, ono je to asi o zkuenosti, jak je kdo spokojený. Ten kdo vám dělal koupelnu na chatě, tak asi mizernou práci odvádí i ve firmě(jestli jsem to správně pochopila). Sestra zase naopak zaila ok s firmou - chtěla si nechat udělat pergolu na jedný třetině trávníku na předzahrádce. Firmě řekla, aby tu jednu třetinu vydládili zámkovou dlabou a nad tím postavili pergolu a ti Matové a Patové jí celou předzahrádku vybagrovali a zatěrkovali a chystali se jí celou zadládit. Ségra byla málem bez sebe, jeliko větí část trávníku chtěla kvůli dětem i vzhledu zachovat. No nakonec to vrátili do původního stavu, ale ty dohady při tom...
Asi nejlepí reklama pro řemeslníka je, kdy ho doporučí jeho spokojený zákazník a kdy se pak s ním dohodnete, e to chcete bez papírů, tak on můe jít s cenou dolů, jeliko nemusí nic z toho odvádět. No, nechci navádět k ničemu patnýmu, ale co si budeme povídat, e. Tak to prostě chodí. Určitě je třeba, aby práce při dělání koupelny navazovaly, take pokud manel vezeme takovouhle práci, tak chce k tomu svého známého instalatéra, se kterým je zvyklý dělat a domluví se tak, aby ani jeden den práce nestála. Je to prostě o dohodě a o solidnosti. Znám řemeslníky, který vezmou vekerou práci a potom mají rozděláno plno akcí a nikde to nebere konec.
Není tady
Přesně tak, záleí fakt na lidech. V naem případě se snad ani nejednalo o meloucháře, ale spí ivnostníky, kteří jedou sami na sebe. Asi jim to vychází, jen mi měli zrovna smůlu.
Dneska jsem ráda, e jsem třeba ty obklady vyzkouela napřed na chatě , ne jsem ho vzala domů. Nebaví mi zadat práci a pak nad nima stát a dohlíet. To bych si to mohla rovnou udělat sama. Nestojí to vechno malé částky, proto je fakt dobré, kdy to dělají známi, ale přesto vyzkouení.
Právě - z toho, e to nebude brát konce, z toho bych měla taky docela obavu.
Není tady
No tak to si nech udělat kalkulaci od konkrétní firmy, asi se to bude hodně liit.Kdy jsme to dělali my, tak jsme taky zaslaly poptávky na hodně firem a z nabídek nám nejlíp vyla bytexpert.cz
Není tady
Můu se přidat k tématu a zeptat se, jak to vypadá s cenami aktuálně? Přemýlela jsem, e bychom si na to najali zedníka nebo někoho, kdo by to dovedl. Na http://www.fajnpoptavka.cz/zednik-slatinany se dají najít i ikovní řemeslníci, u jsme si přes ten vyhledávač nali elektrikáře, take bychom asi hledali zase tam. Jen mě zajímá ta cena kompletní rekonstrukce jádra.
Není tady
Frigo napsal(a):
Pupíčku, nic zázračného. Vyzdění itongem, na stromě zelený sádrokarton a asi pět bodovek. Obloeno a ke stropu - dladicek a dlaba cca za 380 m2, + listelu kolem dokola, ta byla asi za 50 kousek, vanu asi za 7 a umyvadlo za litr, zrcadlo nad umyvadlem, zruený záchod na původním místě a přistěvěný do chodby - závěsný záchod, ne moc drahý, čudlíky na splachování dvoupolohové a z plastu, nikoliv z nerezu.
Jo a v koupelně jetě skleněnou zástěnu u vany. Pokud bys chtěla, mám myslím jetě rozpočet někde na mejlu. Ve děláno dodavatelsky,
firmu jsem měla u odzkouenou a neudělala ádnou prasečinu. A málem bych zapomněla - podlahové vytápění (to ani není nutné, ale doporučili mi to) a větráky ze záchodu a z koupelny, které jsou nutné, protoe zvlátě v koupelně je ílená vlhkost. Baterie nejsou ádný luxus, myslím e byli za tisícovku.
Teď jsem na to koukala a předběný rozpočet byl 123 tis. vč. daně. To se pak změnilo přesně podle věcí, které jsem vybrala.
Zapomněla jsem, e mi k tomu přidávali nové dveře, aby byli v celém bytě stejné, ale ti byli v akci, take za rozumnou cenu a to bylo těch 20 tis. navíc. ...
Mohu jen potvrdit,e podlahové vytápění na wc a vkoupelně je supr-my chodíme doma bosi,take takhle po ránu kdy vyleze z postele a stoupne si na teplé kachličky,to je moc příjemné.
Není tady
terezie79 napsal(a):
Můu se přidat k tématu a zeptat se, jak to vypadá s cenami aktuálně? Přemýlela jsem, e bychom si na to najali zedníka nebo někoho, kdo by to dovedl. Na http://www.fajnpoptavka.cz/zednik-slatinany se dají najít i ikovní řemeslníci, u jsme si přes ten vyhledávač nali elektrikáře, take bychom asi hledali zase tam. Jen mě zajímá ta cena kompletní rekonstrukce jádra.
Tak si tam zadejte rovnou poptávku ne? A aspoň orientační cenu vám řeknou. Nám komplet rekonstruovala byt firma rekonstrukce-praha.com, na vem jsme byli dopředu dohodnutí včetně ceny
Není tady
kolik vás to vylo a o jak velký byt lo? Vdycky mě zajímalo co se více vyplatí, zda koupit novostavbu ale raději zrekonstruovat něco starí. Hlavně jak to časem vyjde na měsíční náklady. Novostavby mají větinou nií stropy a elektrické topení. Ale zase takové starí pěkné byty mají "dui".
Není tady