Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 30. 7. 2006 0:31

x21365
Host

Realita života.......

Ahoj všichni,omlouvám se, ale zase se po delší době potřebuji " vypsat". hjarta
Ušili na mě hezkou boudu s právníkem, bylo dohodnuto, že před mým odjezdem na dovolenou podepíše dohodu o majetku a o dětech, já jse zadlužila kde jsem mohla " kvůli vyplacení, na částce jsme se dohodli/. Můj právník mi těžce vynadal, prý peníze až ke dni rozvodu, mě totiž vůbec nenapadlo, že ho vyplatím a on stejně zůstane doma a za půl roku bude chtít další. Když jsem mu oznámila,že peníze až ke dni rozvodu, tak se přiznal!!!, že by se stejně neodstěhoval .
U nás situace asi nic moc , děti se vrátily z tábora a už to začlo. Zvládala jsem to celkem v klidu, i když vysvětlit 8 letému klukovi, proč táta chodí domů jen když chce ,někdy ani ne v noci a děti se stále ptají.Znáte někdo to, že jse usmívá na děti a když jde kolem vás tak řekne " jdi do hajzlu", chce mě tím vytočit?" Řekla jsem si budiž, ted odjedu na 14 dnů na chalupu a bude klid.
Minulý pátek jsme odjeli, šli na akci k našim známým a pak jsme s klukem probírala do půl třetí ráno, co ho trápí. Že skončí v dětském domově, protože co když ho opustím i já, byl tam totiž otec manžela naší milenky. Vysvětlila jsem mu, že to se nikdy nestane / na táboře byl s klukem z dětského domova/, já vím , že dětský svět je úplně jiný a dětské duše hrozně zranitelné.  Kluk byl v pohodě. V něděli jsem se z několika míst dozvěděla / dobře míněné rady/, že můj M jezdí na chalupu za ní a jejíma dětma, když je její muž v Praze v práci. A že je můžeme potkat.
Stála jsem před dost velkým rozhodnutím, ale nakonec jsem to dětem řekla, aby na to byly připravené. Řekla jsem jim to v klidu,prostě počítejte s tím, že tátu potkáte i s Míšou / vyslovit tohle mě stálo něco sil/, nic se neděje, stále vás má rád. Večer volal M mě, prý jestli může přijet na chatu, nutně potřebuje " držte se " zásuvky a elektroinstalační materiál z kůlny. Potřebuje spoustu věcí hned a mám si vzít tužku a on mi nadiktuje, kde co najdu. Slušně jsem mu odvětila, že mám 14 dní dovolené a mám s dětmi jiný program. A že o tyto věci mě mohl říci před odjezdem a já bych je v tichosti sbalila a dovezla mu je,že nehodlám před dětmi balit jeho věci. Jen podotýkám, že na chatě jsem byla sama 2x, děti byly na táboře a mohl si tam zajet. A  poprosila jsem ho, že děti potřebují čas, jesli by kvůli nim nemohl počkat těch 14 dnů s návštěvami milenky , kluk to skutečně dost špatně snáší. Řekl, že nedělá nic špatného a je to jeho věc. Fajn. I to jsem ustála naprosto v klidu.
Pak mi bylo vylíčeno , že u milenky byl pěkný poprask, ona ho totiž vzala k nim na chatu / jsou to naši známí, už jsem to psala jinde, velká parta ,kamarádství , všichni se známe 20 let, atd..../. Manžel milenky udělal poprask/ navzdory jejich dohodě, on jejich vztah totiž bude tolerovat, jen nechce, aby ho tahala domů a na chatu/ vyhodil ji na 3 hodiny z chaty, jejich starší kluk prý měl hysterický záchvat a běhal po osadě. Proto, když jsem s M mluvila jsem ho požádála, aby kvůli našim i jejich dětem tomu dali čas. Nebo nejsem normální, když si myslím, že jsi můžou zajet do hotelu 22km vzdáleného ? Já dnes už snad i chápu to, že nevidí a neslyší. Jen mi přijde, že vidím promiňte" stoku". I nevěra a rozchod dvou lidí jde přeci udělat " na úrovni!. No nic, nestíhala jsem zahradu , v těch parnech toho člověk moc neudělá.skurt
Pak ovšem začli děti, za každou cenu chtěli jít do hospody, kam vždy chodívala celá / dnes už rozpolcená / parta. A tak jsem to udělala.
A věděla jsem, že ona tam bude. Já už setkání s ní zvládla a tak jsem si řekla, že je nenechám dále šponovat a půjdu do toho. Neviděli ji od vánočního setkání. Holky , musím poblahopřát sama sobě, má úžasná dcera to zvládla s grácií / trochu jsme si povídali/ a kluk byl sice horší, seděl schválně tak, aby na ni viděl proti ní , mumlal něco o pí... a ukazoval ,ale díky mým kamarádům / také otcům / jsme to zvládli.
Když na ní Honzík čekal , až půjde ze záchodu,aby jí řekl, co jsi o ní myslí,  jeden kamarád si s ním začal povídat o fotbale, já jsi sice vyslechla,
že prý už takovou příležitost mít nebude, ale bylo dobré, žádné scény atd.
Ve čtvrtek jim M zavolal. Konečně, skoro po týdnu. Děti totálně rozhozené, dal synovi nový mobil před odjezdem na dovču. A volal mu, že má pro něj další dárek. Holka začala břečet , ..... nemusím to asi popisovat, a tak jí vysvětlil, že Honzík má mobil jeho milenky, který mu vrátil  její muž ,že jí koupil další mobil vím 5 měsíců ovšem nenapadlo mě, že ho dá jako dárek svému synovi. Jen doufám, že mu to Terezka neřekne, už ho samozřejmě nechce a Honzík by ho asi rozšlapal.
No, dovolená pokračuje, učím se jezdit autem, dnes Terezka 37,8 a Honzu začlo bolet ucho. Takže jsem sehnala snad jediného chlapa v celé osadě, který v 9 večer neměl v sobě ani jedno pivo, Honzovi v nemocnici píchli ucho, druhé je na pováženou, zůstávám s ním v Praze pro jistotu do neděle a pak zpátky za Terkou, kterou zatím hlídá máma na chatě.
Když jsme dorazili domů, tak jsi Honza zapnul počítač / týdenní absták / a prvnní co spustil bylo po*no tří žen , které jsi M stahl z internetu. Musím říct, že M neví , co jse stalo ale i tak mi to vyrazilo dech. Ne kvůli po*n, to jsem mu sama nabízela v půjčovně, ale doufám, že by to snad smazal. I když doufat....
Tak jsem se vykecala, prominte mi to , já už asi nebudu / chránit / děti před poznání toho, jaký je jejich otec, je jaký je, ale jeho chyby už na sebe brát nebudu, už se nebojím, že to / nepřežijou/, přežili i jiné děti, pokud se na ně vykašle, tak to budu řešit, až to nastane, nebudu jim lhát a / mazat med kolem / pusy ale také nebudu hysterická a emotivní, budu jse snažit ukázat především Honzovi, / to už mi někdo napsal/, že jeho otec je skvělý, má ho rád , ale jaký je, to musí pochopit on sám. Já na sebe beru těch 50% toho špatného, co přispělo ke konci našeho vztahu.
A zbytek jim vysvětlovat nebudu, to je na mém M, až se ho zeptají, a z mého syna možná jednou bude galantní muž , ne proto, že já mu budu říkat - tohle bys neměl dělat, ale proto, že takový bude chtít být on sám . A moje úžasná dcera, tvrdohlavá palice jako já možná sama pochopí, že jít hlavou proti zdi není v životě vždy to nejlepší řešení a snad našemu životu dokážu dát lásku a dětem ukázat , že partnerský vztah není o boji kdo s koho , a tím že uznám vlastní chyby a poučím se z nich , tak náš společný život bude asi úplně jiný. Nikdo neví jaký, ale já to porvé v životě neřeším!!! smile

#2 30. 7. 2006 6:14

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Re: Realita života.......

Tedy tuhle situaci Ti nezávidím, na dětech to určitě nějaké následky nechá, po letech od rozvodu vidím na svých, že i když jsem se snažila hodně, mají určité potíže, hlavně starší syn, dneska je mu 18 a už se to nedá nijak napravit, je to introvert, který se výborně učí, ale říká, že se nikdy nechce ženit a vázat, protože nechce nikoho zradit, ten mladší je takové veselé dítě. je mu 15, ale přehnaně na mně lpí, ještě se mazlí, je nejspokojenější, když jsem doma, zůstala v nich nejistota a beznaděj a také strach z nových známostí a zrady.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#3 30. 7. 2006 15:24

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

MisoII,
piš,piš,piš, musí to jít ven....s M. nic nenaděláš, situaci nezměníš, pouze  sama  sebe trochu "uklidníš" a v duchu vše znovu probereš.chyby ve vztazích dělají všichni, nakonec chemie zapracuje taky buhvíkde, kdy a s kým, ale je třeba se přes to přenést s grácií - tím teď nemyslím tebe, protože klobouk dolů, ale tvého M., kdy  prostě nemyslí hlavičkou tam nahoře, ale  nejvýš tam dole ....viz  že sis měla napsat seznam věcí, které mu máš připravit z chaty....to pak člověk přemýšlí, kdo je tady za vola....to nemyslím jako nadávku, ale všeobecně.
A že 8 letý kluk začíná být v období visícím na taťkovi - marně mluvit, stejně by ti řekl...nebylo by  to jediné dítě z rozvedeného manželství....to jsem taky kdysi zaslechla......

No ale jak si tvůj M.  představuje žití?Když sice manžel milenky ho toleruje, ale nechce, aby  se vyskytoval u nich doma....předpokládám, že po případném vašem rozchodu či rozvodu bydlíš na stejném místě a on jde o dům dál? Nebo ne? Taky docela důležitý parametr rozchodu.

Není tady

#4 31. 7. 2006 22:47

x21365
Host

Dnes jsem na konci, jsem totálně v pr..., nevím co dál. Tedy vím, ale jak to udělat. S Honzou jsem zůstala doma , na dovču jedu zpátky až zítra/ pohotovost, antibiotika atd../, v sobotu jsem celou noc dělala zábaly, měl 40,1, včera přišel M domu večer,přijel z chalupy od milenky, dozvěděla jsem se spoustu věcí, v noci dělal hrozné scény, v půl jedné vzbudil kluka , vymýšlí si, šli jsme s Honzou spát v půl třetí,odcházel a přicházel, Honza říkal, mami, táta jse zbláznil, pak se mě ptal , jestli mi nepřipadá, že ho chce otočit proti němu, je mi zle,zle,zle a mám chuť to vzdát.
Tohle nevydržím, nezvládnu takhle žít třeba rok, dnes mi zas volali známí z chalupy, hned jak jsem odjela, tak M jel za milenkou, pak volal její manžel , prý jsou domluveni a  chtějí nás vyprovokovat, já chci klid pro děti a pro sebe,myslela jsem, že je to za mnou, ale není, tenhle tlak nevydržím, dnes mi bylo hrozně zle , mám chuť to skončit, děti vezmu sebou , asi to neudělám , zase píšu plky , a co dál? Nenávidím ho, hrozně, kde je ten skvělý otec, kde je jeho láska k dětem, co to vlastně dělá? Proč nepodepíše dohody a neodstěhuje se? Dopoledne zvonila sousedka, prý ji to v noci vzbudilo, a co to vyváděl. Nemám šanci, dokud jsme manželé, tak ho z bytu nedostanu, Dakota mi říkala, že mě umí vytočit, já tohle nezvládnu, radši ať jsme  všichni mrtví, to je konečná, možná ho zabiju sama a pak mě zavřou, ale co děti, nechápu s kým jsem žila, tohle je neskutečné, a ano, dnes dávám průchod nenávisti a zlobě, jak jsem se mohla tak splést, tohle je monstrum, které neznám, není to můj M, jak to mám těm dětem vysvetlovat , Přistoupila jsem na to, že jsi vezmu zbytek hypotéky /550000/, dám mu hotově 530.000,zadlužím jse na zbytek života, to byla dohoda, nevím co chce, asi ještě víc, s dětma pak zůstanu sama, nezvládnu to finančně, a ta kur... mi volá, je v pohodě, a co mám udělat víc? Sestra má za 14 dní porod, je prvorodička, velké komplikace, máma se bojí co s ní bude , nějak je toho na mě moc. Pokud s dětma odejdu, tak jsem prohrála byt, dcera nechce nikam jít, je to hajz, hazl, hazl, píská jsi, provokuje, já vím , že mám být silná, už jsme překonali jedno období, teď je zpět, bojím se , že to neustojím, nemůžeme přeci spát s dětma v mé kanceláři,ale tohle nevydržím. Strašně jsem vyčerpaná, před dětma jsem silná , před rodinou a známymi jsem silná,jak jsem si vlastně mohla dovolit někomu radit, jsem blbá, blbá, blbá, neschopná, a jak mi řekl jsem špína.

#5 31. 7. 2006 22:58

Koňařka
♥♥♥----

Miško, tady není možno poradit, jen se pokusit tě pohladit po duši. Musíš to vydržet a kvůli detěm být silná, ale já vím jak je to všechno hrozně těžké, sotva se otřepeš z jedné rány, příjde druhá a když už máš pocit, že opravdu není už nic, co by ti ještě mohl udělat, tak se zase vynoří nějaká sviňárna proti děten a tak pořád dookola. Nevím jestli ti radím dobře, ale v takovémhle pekle mi na mysl přichází přísloví: KDO UTEČE,TEN VYHRAJE! Myslím na tebe a držím ti palce a ozvi se, jak zvládáš.

Není tady

#6 1. 8. 2006 8:03

Vanda
Host

Míšenko, myslím na tebe. Teď ti to připadá strašné k nepřežití, ale tyhle velké vlny se uklidní a zase si uspořádáš život, každý mrak má stříbrný okraj. Tvůj muž určitě není ten samý, co jsi s ním žila, vyrovnává se taky po svém s novou situací a asi nezvládá. Po čase budeš silná, a hrdá, co všechno jsi ustála, a on na tohle období určitě nebude pyšný. Míšulko drž se.

#7 1. 8. 2006 8:47

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Míšo, drž se!!! Hlavně se nenech vyprovokovat k odchodu z bytu a k nějakým nepředloženým akcím. Je to strašně těžké, ale zkus to nějak rozdýchat - zařiď si to tak, abyste se v předrozvodovém období střetávali doma s manželem co nejméně: jezdi na chalupu, buď u sestry, rodičů nebo kamarádů. Za prvé budeš v kontaktu s jinými lidmi, což je pro Tebe ve Tvé situaci nesmírně důležité a za druhé - čím méně budeš doma, tím menší možnost bude mít Tvůj muž k tomu, aby Tě úmyslně vytáčel. Bohužel se mi to jeví tak, že je odhodlán dusit Tě natolik, až mu v zájmu duševního klidu přistoupíš na cokoliv, tzn. je připraven Tě odrbat jak o peníze, tak o střechu nad hlavou. Hlavně mu to proboha neusnadňuj!!!!

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#8 1. 8. 2006 9:11

pavli
♥♥♥♥♥--
Místo: Valmez

Mišo, drž se a bojuj. jestli nebudeš, obere tě o všechno a později tě to bude mrzet. on už není ten, co býval, má teď jiné zájmy a bojuje za milenku proti tobě a třebas i proti dětem.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;104/st/20070315/n/Karin/dt/-6/k/8568/age.png

Není tady

#9 1. 8. 2006 9:16

evca1
♥♥♥♥---

Míšo, prošla jsem něčím podobným a radím ti neustupuj mu, já vím, že to bolí, ale snaž se to vydržet. Myslím na tebe a držím ti pěsti.

Není tady

#10 1. 8. 2006 9:22

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

Míšo,
holky raděj bojuj - z dlouhodobýho hlediska to dává smysl
ale někdy to prostě nejde koukat tak daleko, někdy je lepší udělat to jednodušší a rychlejší, i kdyby to mělo bejt s finanční ztrátou¨
bylo období, kdy jsem byla rozhodnutá, že se odstěhuju s tim, že nebudu chtít vůbec nic, jen když budu pryč - a dostala bych se tim do finančních obtíží - měla bych tak na zaplacení bytu a i na jídle bych musela hodně šetřit...
ale prostě jsem to psychicky nezvládala a to všechno odnášela i dcera

všichni ti racionálně poraději - nic mu nenech, bojuj s nim, ale ne vždy je to ta nejlepší rada
pokud tě to ničí, je snad lepší začít od nuly, ale sama

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#11 1. 8. 2006 10:02

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Miso,
co rici..... berusko, je toho na tabe moc. Ty sama si toho moc nakladas, nemusis byt dokonala, nemusis ted nic resit. Ted to musis jenom prezit. Netyrat sama sebe tim, co bylo, ale ani tim, co bude!
Ted je ted.
A ted nemusis uhajit ani byt, ani finance, dokonce ani deti, protoze tem on nijak fatalne neublizi. A navic deti maji obrovskou a daleko vetsi nez my dospeli, schopnost regenerace. Ony to zvladnou, jen jim duveruj.
Ted musis uhajit jen svuj zdravy rozum. Nenech se dohnat k necemu, co by uz neslo vzit zpet.....
Ten muz, ktery se ted chova jako monstrum, neni ten samy, se kterym jsi prozila cast sveho zivota. To neni on! A ty si to porad pripominej, jinak se zblaznis a zahynes v sebeobvinovani.
Holcicko, mysli na to, ze zivot neni jen o utrpeni, ale i o radosti. Ty ted mas pred sebou pohar plny toho prvniho, ale zalezi i na tobe jak hluboce se napijes. Muzes ho odlozit a odmitnout pit dal. K tomu musis mit ale jasny rozum, nesmis podlehat emocim.... Ty nejsou dobrym radcem. Vypust je ven, vyplac se, vykric...ale prosim nenech je, aby ti ridily zivot.
A pamatuj, ze kazdy clovek si zaslouzi stesti, ma na nej pravo. I ty ho mas. Ceka na tebe. Ale musis se uklidnit, nepodlehat sebeobvinovani a beznadeji. Zivot neni nespravedlivy, to jen my nekdy ztracime odvahu....
Ja ti preji, abys tu svoji zase nasla. Neboj se. Neboj se, protoze ty jsi dostatecne silna na to, abys to zvladla. A upadnout na ceste muze kazdy, je to prirozene, zvlast kdyz jde po ceste, kterou nezna...a ve tme. Ale nesmi zustat dlouho lezet, musi vstat a jit dal.
Neboj se Miso. Je nas tu hodne, kdo na tebe myslime a vsechna tu energie nasich pozitivnich myslenek te posili. Nejsi sama. Tak se uz neboj. Drzim ti palce spolu s ostatnimi.
Dole na prihlasce do skoly mas telefon. Pokud si potrebujes popovidat, zavolej mi.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#12 1. 8. 2006 10:29

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Míšo,
je na tebe a na děti hnusnej, protože nezvládá, má problémy, tak se takto hnusně odreagovává a je mi jasné, že nechápeš jeho chování, on si tím snad dodává odvahu, chce tě vyprovokovat, aby pak odcházel  s ulehčeným svědomím, že je to takhle lépe....prosím tě, tímto popisem situace ho neomlouvám, pochopitelně, ale je to i z mé zkušenosti, kdy manžel byl " v krizi"jeho milenka ho štvala proti jeho rodině, on doslova kopal kolem sebe chtíc mě vyprovokovat, asi abychom se rafli....oprvdu co povídal a co dělal, to taky tenkrát nebyl on, to byla krom jiného prostě její slova vložená do jeho úst......

Prostě ber to jako "nemoc", nenech se vyprovokovat, i když ono se to dobře říká, ale co s tím, když ho v noci slyšíš"blbnout".Víš, ono těžko radit, někdo řekne kdo uteče ten vyhraje - jistě to ti zajistí klid- i když relativní,,
ale zase naopak bych zapolemizovala proč z boje utíkat, zvláště, když jsi ho nevyvolala.....
měj odvahu, nevěš hlavu, neboj, není nejhůř, jen se  zasejeden mužskej " zbláznil"

Není tady

#13 1. 8. 2006 10:59

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Míši, sú obdobia v živote, ktoré sú u každého peklom, a u niekoho poriadnym, vleklým, neznesiteľným peklom... Moja bývalá šéfka a súčasná kamarátka, inak pohodová, vyrovnaná, racionálna žena so zmyslom pre humor, zažívala pri rozvode také veci, že nám s vážnou tvárou rozprávala, ako si plánuje vraždu manžela, že si ho kľudne odsedí...  A keď rozprávala neveselé historky okolo rozvodu, ani som sa jej veľmi nečudovala. Bohužiaľ som jej M poznala aj predtým, bol to tiež celkom fajn chlap, srandista, obetavo pracujúci v náročnej, ale dôležitej funkcii. Začal piť, prišiel o prácu(ťažko povedať, čo bola príčina a čo následok, ono sa to rúcalo tak nejako súbežne) a keď mu hrozil rozvod, začal okolo seba kopať neskutočným spôsobom... Ešte začerstva si našiel frajerku, pikantné bolo, že z toho istého činžiaku, a robil peklo zo života celej svojej "ešte-rodine". Ale všetko má svoj koniec, po dlhých naťahovačkách a hádkach o byt sa odsťahoval k frajerke, neskôr spolu šťastne prepili ten byt, takže už nebývali v jednom činžiaku, no a teraz je z neho absolútne sociálny prípad. Moja šéfka a kamoška sa otriasla, byt predala, kúpila si menší a dala ešte nejaké prachy synom na byty(chlapci sú šikovní a za pomoci HÚ sa zmohli medzičasom každý na byt), našla si priateľa a už s ním opatruje vnúčence, ale pritom stále aktívne športujú a kultúrne žijú. Má výborný život, je šťastná, ale keď sme jej v čase najväčších problémov hovorili, že "každá trampota má svou mez", krútila hlavou. Rozvod sa ťahal tak dlho a bol taký bolestivý, že už nevidela žiadne svetlo do budúcnosti. Vieš, Míši, život je väčšinou fakt spravodlivý a božie mlyny sú niekedy liknavé, ale melú... Stačí, keď zatneš zuby a vydržíš.

Upravil(a) Selima (1. 8. 2006 10:59)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#14 1. 8. 2006 11:09

Sofi1
♥♥♥----

Míšo,
zlaltíčko, jestli je někdo špína,tak Ty určitě ne. A myslím si to co Michaela, že chování Tvého muže je jen zástěrka, aby ulevil svému svědomí. Myslím si, že on sám někdo hluboko v duši cítí, že něco je "špatné", a aby to jak se říká "zahlušil" tak se chová tak jak se chová. Neomlouvám ho, ale něco takového " v menší míře" jsem měla doma taky.
Ikdyž teď myslíš, že už nemůžeš dál, běž, nenech se zašlapat. A věř, že ten černý tunel ve kterém se teď asi pohybuješ musí skončit a že na jeho konci je světlo a nový začátek. Hlavně si nenech namluvit, že jsi špatná atd. Je to hrozně těžké a ještě bude, ale Ty to zvládneš. Zvládneš to, protože jsi dobrý člověk, skvělá matka a jsi silná, i když si to teď nemyslíš.
Moc na Tebe myslím a držím Ti palce.

Není tady

#15 1. 8. 2006 11:33

x21365
Host

Díky,díky vám všem, ráno moudřejší večera, ted jedu za Terezkou s Honzíkem, do neděle jsi tam uspořádám myšlenky, snad tam muj M nebuje jezdit za milenkou často, klepu se , žaludek, vše , ale díky dakoto za noční podporu a díky Pan za popovídání, musím jsi opakovat je to někdo jiný, na škole v přírodě mě naučíte, jak tohle přežít, co bude dál nevím, ale neudělám žádnou hloupost, budu muset začít bojovat jinak.
A tím co tu píšete, prošlo jsi tímto peklem hodně z vás, je to zmetek . A možná jsi fakt ventiluje to špatné svědomí na mě, všichni říkají, on jednou vystřízliví a bude se sám před sebou stydět. Moc se na Vás na všechny těším , ted jse mi klepou nohy tak, že snad nedojdu ani do toho krámu. Ale jo, zvládnu to. Hrůza, stačí mi dva dny s ním a jsem úplně rozhozená. Tohle si fakt nemůžu nechat líbit a hlavně si to dovolit sama vůči sobě.M

#16 1. 8. 2006 11:38

dakota
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha,Spojené státy žižkovské
Web

Zlato, drž se a koupila jsem šampus a čokoládu, takže se neboj vlka nic!!!! pussa

zdraví, alternativní medicína... jó, na tragickej život já jsem pes...   lol

Není tady

#17 1. 8. 2006 23:32

Ivik
♥♥♥----

Miško,drzím pěstičky, abys vše vydržela a měla Ty i děti co nejmín ztrát.Pokus se vymazat M z hlavy,nemysli na něj vůbec-co nejmín to jde.Ani ve zlém...A hlavně seber sílu a zabojuj za děti i sebe at Vám zbude co nejvíc...pussapussa
Posílám energii...

GNÓTHI SEAUTÓN!
POZNEJ SÁM SEBE!

Není tady

#18 9. 8. 2006 1:55

x21365
Host

Ahoj všem, děkuji vám za SZ , víte komu, už jsem klidná, ted konečně děti usnuli a já zas nemám co dělat. Tedy vlastně čekám, až se miláček vrátí a co se bude dít. Stalo se toho hodně, možná jsem se posunula někam výš, konečně jsem snad pochopila, že to není o emocích, budu se muset ještě hodně učit. Občas jsi připadám trapně, jak tu kecám vlastně " nesmysly", je to težké ale já už možná vidím to světlo na konci tunelu. Vzala jsem jsi některé rady k srdci, funguje to a je to prostě neuvěřitelné, asi to prostě je život. Dovolenou jsem skončila, doma to jakž takž zvládám, dnes to bylo náročné, dle některých rad jsem zaútočila na miláčka já  v neděli poprvé, v klidu, a on řekl, že tedy ty dohody podepíše , že jsem sv...., zavolal jsi mě i děti a vysvětloval nám, že chápe, že je konec. Takže já jsem rozbila rodinu, on se nikdy rozvádět nechtěl ...........
A já to ustála, řekla jsem dětem, že je to pravda, že ve třech žít nebudu a ať se s tím obrací na něj.Vypadá to, že snad i on pochopil, že na život ve třech nepřistoupím , bude žít s ní a já s dětma budu mít  klid.No, zase jse moc neraduju, vím že jse to může po jeho dnešní návštěvě u milenky změnit, ale uvidíme. Jinak má děti na " své dovolené " od včera tak, že v pondělí přišel ve dvě hodiny, dnes odešel a nechal je tu samotné/ já se o ně samozřejmě postarám/, ale nějak to zvládají, musím tomu dát víc optimismu.Díky za babinet, po dvou hodinách pročítání příběhů vím, že mám před sebou ještě dlouhou cestu i když kus už jsem ušla a mnozí jsou na tom hůř.
Já už dnes vím, že nežila jsem život co jsem chtěla,
to napsala jsem v květnu, kdy nějakou vizi jsem měla.
Ale ta cesta k sebepoznání je moc dlouhá a strašně bolí,
a díky za odpuštění, že mě to občas skolí.
Připadám jsi jak na houpačce , jako schizofrenik,jak blázen,
snad mě vaše pomoc dostane zas na zem.
jeden den svítí slunce, vše je v pohodě a všechno krásné zdá se být,
druhý den je tma , beznaděj, a aby konec byl, to je můj klid.
Nejsem prostě asi stále vyrovnaná s tím co bude,
nevím, co po mém manželovi vlastně zbyde.
I přes všechno co u nás se stalo,
vlastně nechápu, jak rychle se to odehrálo.
Jak se můžem oba dva tak změnit, nevím jestli nastálo,
ale naše děti mají ve svém srdci to co jse událo.
Jejich život už vždy bude jiný a tohle je poznamená na duši,
já to vím, a můj muž to možná ani netuší.
Já jsem bojovník a bojovat budu dál , to slibuji vám všem,
a snad pro mě v životě nastane ten den,
kdy děti neodsoudí mě a v dospělosti pochopí,
že za rozchod svých rodičů nemohou, prosím , ať tím netrpí!

#19 9. 8. 2006 7:25

71maja
♥♥♥----

Ahoj MISOII
tvoje slova moc chápu, ale ty to vše umíš ještě tak hezky napsat - šikulka. Jsi opravdu statečná ženská se srdcem lvice. Za klid dětí se bojovat má.
O mé nynější situaci víš, ale předcházelo tomu taky hodně "bojů" s BM. Hodně dlouho neviděl, jak hluboce zasáhl děti - to pochopil asi až po roce, kdy odešel. A spolu jsme začali slušně vycházet až v době, kdy jsme dořešili vše - majetek následoval totiž až rok po rozvodu. Do té doby kolem sebe kopal a občas se choval tak, že by nad tím teď sám brečel.
Ale nedávno jsme četla moc hezkou definici pekla - je to vědomí, že se svými skutky, činy a vyřčenými slovy musíme žít až do smrti......
Taky jsem si myslela, že mému BM bylo vždy jedno co svým chováním způsobí.....ale s postupem doby to i on vidí jinak - a dává mu hodně zabrat s některými věcmi žít - říká, že má soukromé peklo ve své hlavě.
Moc ti držím palce, aby už pro tebe a děti nastal klid zbraní a začalo se vám zase volně dýchat.

Není tady

#20 9. 8. 2006 8:19

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

Ahoj Miso, ten zmetek, který ti tak ubližuje ti nestojí za to, aby jsi se kvůli tomu trápila. Nemyslím si, že jeho chování k tobě, je proto, že musí ospravedlnit své jednání. Spíš mi opravdu přijde, že dělá všechno proto, aby jsi nevydržela a opustila pole a on byl vítězem. Jeho milenka je vdaná, tedy potřebuje místo, kde se scházet, váš byt je ideální. Protože ví, že ty jsi citlivá holka, zkouší to s vulgarismy a sprosťárnami a když to nepomůže, bude si hrát na blázna, aby tě vyděsil.
Nenech se, neboj se, on ti nic neudělá a ani dětem, protože pak by jsi vyhrála. Stačila by jedna facka a měla by jsi ho v hrsti. Proto to zkouší takhle. Já bych bojovala. Bojovala mlčky. Říká mi Jdi do hajzlu? Dělala bych , že neslyším. Udělá noční scénu? Řekla bych ráno, objednala jsem syna k psychologovi, aby zjistil, jestli tvé chování nemá na syna negativní vliv a toto vyšetření budu předkládat u rozvodového soudu. Prostě mu dej najevo, že tě nezastraší a jinak si ho nevšímej a buď v klidu, užívej si dětí, jednou to skončí. Nejlepší příklad pro tvé děti je ten, že ne vždy zmetek vyhraje, že i ten "slabší" se dokáže postavit světu.

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#21 9. 8. 2006 8:24

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

a ještě dovětek, Miso, děti tě pochopí a soudit nebudou. Ty jsi ta, kdo je provede životem

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#22 9. 8. 2006 8:27

Lucie33
♥♥♥♥♥♥-

Míšulko, Míšulko, já  pomalu brečim, jen čtu co píšeš. drž se holka, hlavně ať už to máš za sebou. jsi statečná, nejstatečnější, bezvadná, silná, šikovná holka. děti budou v pohodě, maj skvělou mámu, neboj, oni to zvládnou a nakonec všechno pochopěj, jaká jsi skvělá a jak jsi to zvládla a jak je máš ráda. neboj, už máš nejhorší za sebou, teď už se to bude jenom lepšit a lepšit. všechny tu na tebe myslíme.

Není tady

#23 9. 8. 2006 9:54

Sofi1
♥♥♥----

Kájo36,možná to bude i tím, že i Ty se měníš a vidíš to co jsi nikdy vidět nechtěla nebo neuvědomovala si. Každý se měníme a záleží jen na protějšku jestli je schopný tu změnu brát-akceptovat nebo se s ní nesmíří.

Není tady

#24 9. 8. 2006 14:03

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Nejhorší je přiznat si svoje chyby a umět se s nima mít ráda. Nepodbízet se a nepřeceňovat, ale hlavně znát svoji cenu. Pak , i když jsou okolnosti sebehorší, věřím sama sobě a nebojím se jít do konfliktu  nebo do boje, který je třeba zdánlivě ztracený.

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#25 9. 8. 2006 22:56

x21365
Host

Tak M se nevrátil, přišel někdy dopoledne, nejhorší je, že má dovolenou. Dnes vzal děti na parník, pak je vyhodil z pokoje, hodinu telefonoval, pak jsi šel "zaběhat"  a ted  SPÍ, takže mi děti každou půlhodinu volají do kanceláře, kdy přijdu. Mám tady hromadu papírů, po 14 dnech se to nahromadí a děti má " jako on " na své dovolené. No , je to príma. Kluk je na mě moc ošklivý, byla jsem se na ně podívat a uložit, prý pořád nemám čas a pracuju - bože, koho to slyším? A táta spinká, takže ho nebudeme budit. Já mu řekla,že jsou s tátou na dovolené a že mám práci, že se mnou si užil 14 dnů na chalupě, udělala jsem to špatně? Já nevím, asi se ted budu muset práce vzdát, to zas budu mít mín peněz a beru jsi další úvěr , abych ho mohla vyplatit.Prostě ten kluk nevidí, že za milenkou na chulupu přijel a za ním ne. V pondělí se na ně taky vykašlal, já s tím nepočítala tak jsem je vzala ven a na oběd, jdeme domů, kluk viděl tátovo triko na balkoně a mami honem, do krámu už nejdeme, táta je doma. Hurá! V těhlech situacích mám pocit, že mi někdo otáčí nožem v srdci. Důležité pro něj je, že včera jim vysvětlil / zavolal k tomu i mě/, že já jsem rozbila rodinu, ted, po tom co jsem předvedla se chce rozvést i on, ale nikdy se rozvádět nechtěl a nemůže za to, že já jsem netolerantní a ,nemůžu jsi někoho najít, möhli jsme si krásně žít a jet každý po své koleji . A jsem svině, protože za to můžu já, nechci žít ve třech i když je to normální. No, a já řekla ano, nebudu ji tolerovat, je to rozhodnutí vašeho táty, měl 8 měsíců nato, aby to skončil / V lednu přišel s tím , že odchází, po dvou dnech to prý nedokáže/.Je pravda, že rozvod jsem navrhla a podávám já, já chci konec. Takhle prostě žít nebudu. Jo, a sám nahlas řekl, že by jsi prostě dělal co chce a já taky. Vím že se blíží škola v přírodě, tak to ustojím.
Kájo, tyhle pocity velmi dobře znám, ale obávám se, že by nás stejně zavřeli.Chtěla jsem po něm půlku výletu do Chorvatska kam jede dcera s gymplem,půlku na soustředění kluka /hraje fotbal- takže, on nesouhlasí se separací a na 8gympl /státní/ chtěla jít ona a chtěla jsem to já, fotbalisti jsou debilové a bylo vymalováno.
71 Maja- víš, někdy mám pocit pocit, že já tohle všechno vím, že jednou mu bude hrozně líto toho, co jim způsobil, ale už bude pozdě. A mám strach, že i jejich vztah je jiný, holka s ním už příští týden nechce být, já to zažila a můj muž také, odešla od něj matka, byl už větší, ale jednoho dne přišel domů a máma byla pryč i s jeho sestrou, ta byla malá, žil jen s otcem a nemocným dědou, s mámou měli hrozné vztahy, naše děti kvůli jejímu partnerovi u nich nikdy nebyli, proto nechápu, že dělá to samé, at odejde ale at jim neubližuje. No, ubližujeme jim oba tím, že jse rozvádíme.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí