Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 29. 7. 2006 23:47

x256987
Host

O mužích pozitivně

Milé babinetky,

dnešní den jsem strávila tím, že jsem pročetla celou Pavlač, a musím říct, že spousta osobních příspěvků (rodina, domácnost) vyznívá tak, že chlapi jsou prostě nanic, co jim kde upadne, tam to nechají, nekomunikují, prudí, jsou líní, ješitní, egoističtí, nesamostatní... Přidat se k těmhle litaniím je lákavé, ale co kdybychom zkusily vidět i jejich klady? To, že většina z nás se zástupcem mužského pokolení žije, musí přece mít nějaký důvod.

A zkusme třeba i připustit, že množina zvaná "chlapi" je něco čistě abstraktního - jistě to není rolník z Ghany či speleolog z Jihoafrické republiky, kdo u vás v koupelně nechává válet ponožky.

Muži v našem životě, to je partner, otec, syn, učitel, doktor, tramvaják, popelář, kolega, soused...

Když se zaměříme na to, abychom na nich uviděly něco, co nás fascinuje a přitahuje, co to bude?

Já začnu o svém příteli (a podotýkám, že je to stejná osoba, která zpravidla nechá všechno ležet tam, kde to zrovna upadne big_smile ):

1. Je to sympaťák, působí důvěryhodně.
2. Je tolerantní, respektuje moje hranice.
3. Je to citlivý člověk, má velké srdce.
4. Bude z něj skvělý taťka, umí komunikovat i s úplně malými dětmi (onehdy v restauraci hodinu "flirtoval" s dvouletou slečnou u vedlejšího stolu)
5. Má krásně hebkou kůži, příjemný na tulení.
6. Přijímá moje názory jako prostě moje názory.
7. Bere samozřejmě moje kamarádky a aktivity.
8. Když jde do tuhého, vypne se k mimořádnému výkonu - je to člověk do nepohody.
9. Dost se spolu nasmějeme.
10. Umí přijmout, když nemám chuť na sex.

A to není všechno... Uf, snažila jsem se v předchozím odstavci vyvarovat předpony ne- a šlo to ztuha.

A co vy - v čem je skvělý váš manžel, brácha, instalatér?

#2 30. 7. 2006 6:21

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Re: O mužích pozitivně

Ten můj splňuje všechny body kromě 4 a navíc má bod
11.Je strašně pracovitý, kolem domu umí vše a po příchodu z práce si pokud přijde dřív , dá kávu a jde pracovat až do večera, nevadí, když z něho při práci leje nebo je venku zima, vydrží hodně, je to tvrdý chlap.
Bod 4 moc neumí, máme děti 15 a18, už malé děti nechce s těmi současnými vychází bez hádek.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#3 30. 7. 2006 10:54

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Tak jsem si vaše body upravila k obrazu svému offtopic

*Mám zač si jej vážit.
**Vždy když šlo do tuhého stál při mně a při synovi , klidně i proti svojí rodině a podporoval mně přesto že se mnou třeba i nesouhlasil, alespoň na veřejnosti a doma mi pak řekne proč  se mu můj postoj nezdá a že s ním třeba nesouhlasí a jestli bych to nechtěla přehodnotit.
2. Miluje mně,je tolerantní, respektuje moje hranice.
4. Je skvělý otec
7. Bere samozřejmě moje kamarádky a aktivity a funguje to i opačně.
8. Když jde do tuhého, vypne se k mimořádnému výkonu - je to člověk do nepohody.
* Když mu ležím na rameni, vím že jsem "doma" ať je to kdekoliv.
11.Je strašně pracovitý, kolem domu umí vše a po příchodu z práce si pokud přijde dřív , dá kávu a jde pracovat až do večera, nevadí, když z něho při práci leje nebo je venku zima, vydrží hodně, je to tvrdý chlap.

Mája

Není tady

#4 30. 7. 2006 11:05

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Judito, to je výborný nápad taky ty naše muže pochválit.  Taky jsem ráda, že toho svého muže mám, i když je někdy  na zabití (kdo ale není), myslím, že jsme docela  sehraní parťáci.smile

Doufám, že jsem ho nepřechválila...

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

#5 30. 7. 2006 11:36

ŽANETKAB
♥------
Místo: SEVERNÍ MORAVA

Milé slečny a dámy!!
Toho nejlepšího chapa na světě mám já!!!!
(A taky moje máma, ale tatínci jsou zvláštní kategorie!)
Platí všechny výše uvedené body a možná i nějaký navíc.
Samozřejmě, má i nějaké mouchy, ale já je mám taky a taky mi je toleruje!
Já toho svého chlapa nejen miluji, ale velmi si ho vážím, za to jak se zachoval ve chvílích,kdy spousta chlapů raději uteče!!!!!
Žaneta
P.S.( Máme doma taky vážně nemocnou dcerku a nebýt manželovy podpory tak to asi nezvládnu!)Většinu žen, kterých potkávám při dcerčiných pobytech v nemocnici, zůstaly s dětmi samy, manželé utekli, nebo sice s nimi žijí, ale děti je nezajímají!!!!

Upravil(a) ŽANETKAB (31. 7. 2006 18:05)

Není tady

#6 30. 7. 2006 11:39

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Jo, často tady na svého mužíka nadávám, že s ničím nepomůže, nepochválí, chová se cholericky. Když jsem teď zapřemýšlela, tak jeho klady jsou:
- dbá na osobní hygienu ( já vím, měla by to být samozřejmost, ale pro každýho chlapa to samozřejmost není)
-  umí si udělat legraci sám ze sebe není ješitný
- co se týká jeho zaměstnání, tak tam je velmi pracovitý a pečlivý (doma je to už horší)

Iveta X

Není tady

#7 30. 7. 2006 13:49

x256987
Host

Ahojky,

nechtěla jsem sestavovat nějaké obecně platné "desatero", co má správný partner mít, ale to doufám všichni pochopili smile .

Je super, že ti vaši chlapi jsou taky v podstatě skvělí a ty neumyté talíře jsou vedle jejich kladů banalita. Díky za chlapy reta

Další obdivuhodný muž v mém okolí je jeden učitel/kolega. Je neuvěřitelně vytrvalý, dokáže prosazovat svou vizi i v prostředí, kde tomu není každý nakloněn. Jde si za svým a je mu jedno, kolik lidí si klepe na čelo. A je to gentleman klasického střihu.

K mému partnerovi dodávám: Dneska se mě přišel ve 13:00 něžně zeptat, zda jsem v pořádku, že ještě spím, a že za chvíli začne vařit oběd. Na moje kila se dívá optikou "jedno hezčí než druhé!". Miluje mě. A já ho taky miluju.

#8 30. 7. 2006 15:08

suzy
♥♥♥♥♥♥-
Místo: brno

Kdyz pominu to ze je nekdy doma Italie (ale i za meho priceneni ale zase se vycisti doma vzduch) tak je  proste ten muj chlap perfektni.

-umyje i nekdy nadobi a to sam od sebe
-za jidlo me chvali ze mu chutnalo
-ponozky a jine jeho spinave veci uz se naucil nosit do koupelny do kose
-vynasi odpadky
-vari
-kdyz doji da to alespon do drezu
-bere casto maleho ven abych si odpocinula
-dokonce nevyzaduje mit neustale porad navareno a sam rekne ze se naji venku at nevarim
-rika ze jsem hezka wink
-a utraci za me penize tummenupp   

takze i kdyz ho nekdy uprimne a opravdove nenavidim a jsem rozhodnuta ho vymenit tak jsem vlastne stastna ze ho mam lol

P.S-ale precist mu to nedam co jsem napsala,nechci ho skazit

Upravil(a) suzy (30. 7. 2006 15:09)

http://animace.org/panenky/G300111.gif

Není tady

#9 30. 7. 2006 16:47

Rybička
♥♥♥♥♥--

Judito, je to od Tebe krásná myšlenka.    tummenupp

Není tady

#10 30. 7. 2006 17:46

Anička
♥♥-----

Tak ten můj je taky poklad. Přes týden je sice pryč, ale o víkendu mám vše vynahrazeno.
- každý den mi udělá snídani - vajíčka na sto způsobů, ale nejlepší jsou jeho jídla, která dělá jen tak z hlavy a    mě by v životě nenapadli (ikdyž potom ta kuchyň je jak po výbuchu, ale co bych ještě nechtěla, že?)
- když jsem unavená a má náladu, tak uvaří oběd
- chodíme na tenis a potom mám různé chutě, takže takové vynikající palačinky nejsou k zahození
- rád nakupuje (já to nenávidím)
- všechnu práci kolem domu zvládá na 1 tummenupp
- často mě jen tak pohladí, obejme a dá pusu
- a jak už bylo řečeno, určitě to bude skvělý táta, takže brzo začneme pracovat na dudlik a možná i na svatbě

Není tady

#11 30. 7. 2006 19:05

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Judito,
tvůj nápad nemá chybu!
U nás 1 -10 souhlasí, s tím ,že4...dítko již máme 12 let, ale "kamarádí" se s neteřemi  malinkými...
ovšem  11  -nějaká práce okolo domu brr a fuj...ale i to trochu přeháním, neboť vlastně "musí" nějak obstarat cca 30 ha polí při své práci (že si na to někoho i sežene, tím lépe)
Tomu se říká koukat na své protějšky v potitivním smyslu
No a mouchy ve smyslu: pohozené ponožky, neuklizené hrnky od kafe, prázdné krabičky od cigaret všude...to je přece ale malicherst, že?...Jo a neumyté umyvadlo po sobě....a někde jsem si slyšela o pastě na zuby vymačkávající se z druhé strany, nebo-li se shora....
...no, ale ten můj: nezamyká...ač jsme na vsi, on odejde z baráku a nezamkne!!! A někdy ani nevypne TV!!!

Aničko !! :-)))

Není tady

#12 30. 7. 2006 19:50

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Já píšu vždycky o mojem manželovi pozitivně, teda fakt že mně to skoro nikdo tady nevěříl ale on je skutečně hodný a starostlivý, všechno zařídí, pořád pracuje na zahradě, hlídá doma pejsky a mně s dcerou vždy pošle na dovolenou atd atd a taky nám vydělává penízky...mohla bych dlouho pokračovat ve výčtu dobrých vlastností. Neměnila bych. Jsem ráda že je nás ví co se pochlubí tím ža mají hodného manžela a nenadávají jenom kvůli každé blbosti.
Ještě dodávám že letos oslavíme 30. výročí našeho manželství.

Upravil(a) Bety (30. 7. 2006 21:04)

Strach je malá smrt...

Není tady

#13 30. 7. 2006 20:48

Jessie
♥♥♥♥♥--

Občas mě štve, ale stejně je to můj miláček. A já ho taky občas štvu, ale taky jsem pořád jeho miláček. A to je to nejdůležitější. Myslím, že láska a vzájemné pochopení je nejen o velkých činech, ale kolikrát vlastně o těch úplně malinkých. Zatím spolu nebydlíme, ale s přáteli jsme vyrazili na víkend na chatu, ačkoliv sám spát nešel a já jo, šel se mnou, přikryl mě, pohladil po vlasech, zhasnul. Líp by se mi usínalo, jen v případě že bych se k němu mohla tulit.
Jsme spolu poměrně krátce - jukněte se na můj metřík:-), ale chci jenom jeho a žádnýho jinýho:-)

Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři debily na kolejích.

Není tady

#14 30. 7. 2006 21:01

Buba 1
♥♥♥♥---

Ten moj ma este jeden obrovsky bod k dobru; MA MNA !!!!! tummenupp tummenupp tummenupp reta

Upravil(a) Buba 1 (30. 7. 2006 21:02)

Není tady

#15 30. 7. 2006 21:23

Anička
♥♥-----

Bety napsal(a):

Já píšu vždycky o mojem manželovi pozitivně, teda fakt že mně to skoro nikdo tady nevěříl ale on je skutečně hodný a starostlivý, všechno zařídí, pořád pracuje na zahradě, hlídá doma pejsky a mně s dcerou vždy pošle na dovolenou atd atd a taky nám vydělává penízky...mohla bych dlouho pokračovat ve výčtu dobrých vlastností. Neměnila bych. Jsem ráda že je nás ví co se pochlubí tím ža mají hodného manžela a nenadávají jenom kvůli každé blbosti.
Ještě dodávám že letos oslavíme 30. výročí našeho manželství.

tummenupptummenupptummenupptummenupptummenupptummenupp

Není tady

#16 31. 7. 2006 8:37

rogersova
♥♥♥♥♥--

Mám také skvělého chlapa.Jsme spolu už 15 let, z toho 13 jako manželé,máme 2 děti.
Největší prověrkou našeho vztahu bylo narození postižené dcery.Myslím, že jsme to zvládli skvěle a jako rodinu nás to ještě víc semklo.
Teď si plníme svůj sen - mít dům s velkou zahradou.Je fajn, že manžel je manuálně velmi zručný,takže spoustu věcí zvládne sám,navíc pracuje jako bytový designér, takže má i spoustu nápadů jak sladit  interiér.Už se moc těšíme.
je to můj výbornej kamarád a skvělej táta našich dětí
když chce, umí skvěle vařit
je s ním sranda, pořád se všichni něčemu smějeme
dokáže se o rodinu postarat i finančně
považuje mě za rovnoceného partnera a zajímají ho mé názory
je tolerantní
nepije (ani pivo),nekouří a nezajímá ho fotbal :-)

a abych ho jen nechválila - je trochu nepořádný a zapomíná, kam co dal

Není tady

#17 31. 7. 2006 9:42

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

rogersova: to je skvělé že je ti manžel oporou, jistě to nemáte lehké! Přeju aby vám to hezky vyšlo s tím domečkem! Nám to taky vyšlo - malý domeček (2+1) a velká zahrada ale přiznám se že mě zahrada moc nebaví, skoro všechno tam dělá manžel. Jo a kouří - to se mně nepodařilo ho odnaučit, a taky ho děsně baví fotbal a hraje fotbálek starých pánů, ale to mi nevadí, jsem ráda že sportuje. Akorát to kouření, to mě tedy silně štve!

Strach je malá smrt...

Není tady

#18 31. 7. 2006 13:41

Alan
♥♥-----
Místo: Vsetín

Milé dívky, když mluvíte o mužích pozitivně, to je kako když mluvíte o sobě!tummenupp

Není tady

#19 31. 7. 2006 17:28

rogersova
♥♥♥♥♥--

Bety napsal(a):

rogersova: to je skvělé že je ti manžel oporou, jistě to nemáte lehké! Přeju aby vám to hezky vyšlo s tím domečkem! Nám to taky vyšlo - malý domeček (2+1) a velká zahrada ale přiznám se že mě zahrada moc nebaví, skoro všechno tam dělá manžel. Jo a kouří - to se mně nepodařilo ho odnaučit, a taky ho děsně baví fotbal a hraje fotbálek starých pánů, ale to mi nevadí, jsem ráda že sportuje. Akorát to kouření, to mě tedy silně štve!

Ahoj, děkuju za podporu.Teď už to jde, dceři je 10 let.Takže vím,co můžu v budoucnu v jejím vývoji čekat.Začátky byly těžší,ale neděláme z toho tragédii.
Domečkem chceme do budoucna vyřešit  i Terezky bydlení,aby mohla bydlet sama a přesto blízko nás.

Není tady

#20 31. 7. 2006 19:11

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

rogersova: my máme trošku problémy se synem (29) ale je relativně samostatný a chodí do práce.

Strach je malá smrt...

Není tady

#21 1. 8. 2006 9:42

terry2
♥♥♥----

Také mám postižené dítě, syn 16let, mentálně, sluchově a muž to trochu nemohl rozdýchat. Ne ve smyslu, že by koukal zmizet ale spíš nemohl rozdýchat přístup lékařů který byl dost fuj.  řekli "Dejte syna do ústavu a pořiďte si další, nemá žádnou perspektivu."Bohužel většina tatínků od postiženého dítěte zmizí. Vážím si toho mého protivy. Je šikovný, pracovitý, se synem pomáhá a dokázal nás zabezpečit. Máme domek s obchodem a já měla na malého vždycky času dost, nemusel čekat ve školce, nebo stacionáři.Máme trochu časově a finančně náročné koníčky do kterých se ho podařilo zapojit takže fajn.  Jinak je manžílek zcela normální, tedy bordelář, ale syn není po něm!!! hurá!!! Nesnese neustlanou postel a poházené svršky čímž vyvažuje laxní přístup tatínka a staršího syna.

Není tady

#22 1. 8. 2006 10:00

backy007
♥♥♥♥♥--

Judita,
teraz to pokúsim zvrhnúť na srandu, aby ste tu o mojej kompánií nešírili drby. cool

Judita napsal(a):

To pôsobí väčšina masových vrahov...
2. Je tolerantní, respektuje moje hranice.
Rozhodol sa, že ty máš svoj priestor a on svoj, a keďže on ti nekecá do ničoho, tak ani ty mu nesmieš kecať...
V detstve bol pravdepodobne zneužitý...
4. Bude z něj skvělý taťka, umí komunikovat i s úplně malými dětmi (onehdy v restauraci hodinu "flirtoval" s dvouletou slečnou u vedlejšího stolu)
Pedofília sa prejavuje práve takto...
5. Má krásně hebkou kůži, příjemný na tulení.
To majú aj ľudia po chemoterapii...
Ignoruje to, čo povieš, a myslí si ďalej svoje...
7. Bere samozřejmě moje kamarádky a aktivity.
Skúma tvoje blízke okolie aby zistil, s kým by sa vyspal...
Pri sexe to asi neplatí, čo?
Mám obavy z čoho...
On nemá chuť nikdy...

Dúfam, že moje postrehy zoberieš čisto ako srandu, keďže tak boli i myslené... cool

Ustavične sa radujte v Pánovi. Opakujem: Radujte sa...
... jeho krv na nás a na naše deti ...
Ži tak, ako by každý deň mal byť tvoj posledný, pretože raz budeš mať isto pravdu...

Není tady

#23 1. 8. 2006 10:03

dakota
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha,Spojené státy žižkovské
Web

Backy, to sice je sranda , ale zároveň spíš pravda...

zdraví, alternativní medicína... jó, na tragickej život já jsem pes...   lol

Není tady

#24 1. 8. 2006 10:12

rogersova
♥♥♥♥♥--

Bety napsal(a):

rogersova: my máme trošku problémy se synem (29) ale je relativně samostatný a chodí do práce.

Taky bych chtěla, aby dcera byla samostatná.Má Downův syndrom-mentální postižení.Povedlo se mi ji zaintegrovat do běžké základní školy,což není  zcela obvyklé.Má individuální plán a první třídu zvládla skvěle.Jsme na ni moc pyšní.

Není tady

#25 1. 8. 2006 10:17

rogersova
♥♥♥♥♥--

terry2 napsal(a):

Také mám postižené dítě, syn 16let, mentálně, sluchově a muž to trochu nemohl rozdýchat. Ne ve smyslu, že by koukal zmizet ale spíš nemohl rozdýchat přístup lékařů který byl dost fuj.  řekli "Dejte syna do ústavu a pořiďte si další, nemá žádnou perspektivu."Bohužel většina tatínků od postiženého dítěte zmizí. Vážím si toho mého protivy. Je šikovný, pracovitý, se synem pomáhá a dokázal nás zabezpečit. Máme domek s obchodem a já měla na malého vždycky času dost, nemusel čekat ve školce, nebo stacionáři.Máme trochu časově a finančně náročné koníčky do kterých se ho podařilo zapojit takže fajn.  Jinak je manžílek zcela normální, tedy bordelář, ale syn není po něm!!! hurá!!! Nesnese neustlanou postel a poházené svršky čímž vyvažuje laxní přístup tatínka a staršího syna.

Máme s lékaři stejné zkušenosti.Moc nám nepomohli,naopak.vylíčili nám její budoucnost dost hrozně.Prý nebude ani chodit,bude nevzdělavatelná...nemáme se na ní vázat a pořídit si třetí dítě.Nedivím se,že to někteří rodiče vzdají.
Teď jsme rádi, že jsme Terezku nikam nedali a ani nás to nikdy nenapadlo.
Je to naše sluníčko a tatínek se v ní vidí.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí