|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
tak mám dilema, jestli mám jít u nás v porodnici na tu předporodní přípravu...dneska jsem byla za kamarádkou v porodnici, tak jsem tam odchytla sestřičku,abych se jí zeptala kdy se ten kurz koná-tak říkala že posl.týden v srpnu, tak jsem říkala že teda nevím jestli to stihnu...a sama sestřička mi říkala, že by se zas nic extra nestalo, když tam nepůjdu,... takže má to cenu, chodili jste a bylo vám to u porodu k něčemu???Já myslím že stejně ta porodní asistentka se vším radí ne???
Není tady
No já původně chtěla chodit, ale pak jsem se na to vyprdla. Myslím si, že by mi to nijak extra nepomohlo. Vše co jsem potřebovala mi u porodu říkali. Jediny co jsem fakt podcenila bylo kojení. 
Není tady
Já jsem ji absolvovala tento týden už podruhé a můžu říct, že jsem ráda, že jsem tam byla. Sice jsem všechno nastudovaný měla z knížek, ale stejně jsem teď nějaká klidnější. Narazila jsem na dobrou asistentku a tak nějak se moje obavy z porodu rozplynuly.
Není tady
Sudino, chodila jsem na kurz a pak jsem tak nějak věděla líp, co mě čeká. Jinak bych byla z některých praktik trochu v šoku, protože jsem četla knihu o alternativních porodech a v klasické porodnici rozhodnou oni vše za Tebe a nenechají Tě o ničem moc přemýšlet.
Bylo dobře, že jsem byla na kurzu, alespoň jsem věděla, do čeho jdu. Ale jestli Ti poreferovala čerstvě kamarádka, tak to by bylo myslím místo kurzu dostačující.
Nějak bych kurz nepřeceňovala, spíš bylo zdravé, že jsme v porodnici cvičili 1x týdně jógu pro těhotné.
Dýchat mi šlo v kurzu perfektně, ale když došlo na porod, tak mi správně dýchat nešlo.
Z kurzu jsem si odnesla asi tu nejcennější informaci, že když matka sedí na bobku s nohama od sebe, dítě je nejmenší (zbalené) a pánev roztažená na max. a dítě jde rychleji ven. Tak jsem v této poloze trávila většinu první doby porodní ve sprše. Nám doporučovali tuto polohu jen pro kontrakce, aby nás nebolela stehna.
Není tady
Já tam byla i s mužíčkem a jsem ráda,protože se alespoň seznámil s porodnicí a trošku věděl do čeho jde a kde si může zakouřit. 
Není tady
No ja byla na úrvnim kurzu a druhy o kojeni uz jsem nestihla, nejak me ten porod predbehl :-)) Ale diky tomu prvnimu kurzu jsem vedela dost o vyvolavani porodu, takze jsem taky vedela do ceho jdu :-))
Není tady
ja taky absolvovala a byla jsem rada, posledni byl i s partnerem a myslim ze teda cumel co ho bude cekat, no a pak i kdyz s realitou se to srovnat nedalo, tak byl klidnejsi:-)
Není tady
Jo a jak píše Miškaa podcenila jsem kojení.Kdybych šla ještě na tenhle kurz,možná bych nebyla tak vyjevená a věděla bych jak na to.
Není tady
Sudino,
myslím, že je dobrý na ten kurz jít, ale podívat se, kdo , kde jaký chválí.Já byla na jednom a moc nadšená jsem z něj dodatečně nebyla a stál mě 1500,-.Trochu vyhozený peníze.Ale nebylo tam moc cvičení , manipulace s mimi jen okrajově a možná jsem si měla spíš zaplatit kurz vázání šátku.
Zato o porodu doma se tam toho napovídalo a mě rodit doma vůbec nenapadlo.
Mimochodem jsme tam lekci o kojení měli, ale nějak si nevybavuju, že by nám ta porodní asist. říkala, že se má v porodnici kojit jedno kojení, obě prsa, aby se to rozjelo.Na kurzu jsem teda byla, ale taky jsem to kojení na začátku kazila
Byla jsem ale v porodnici v Krči a oni si zakládají na tom, že každá maminka se tam rozkojí, tak jsme na to, co kazím, po konzultaci přišli a zdržela jsem se tam jeden den navíc.
Upravil(a) Tynas (29. 7. 2006 19:42)
Není tady
my meli jeden z kurzu jen o kojeni 3 hodiny, popsala jsem si asi sest stranek a docela z toho cerpala, mne to pomohlo, ale jak rika Tyna, urcite zalezi na druhu kurzu co se absolvuje. u nas toho moc na vyber nebylo, ale nastesti to stalo za to:-)
Není tady
Na to co Tě čeká žádný kurz vlastně udělat nejde, to si musíš prožít. Ale neboj, instinkty v nás pořád dobře fungují.
Já byla asi týden před porodem na jednorázovém kurzu za 250 kč - asi hodinka povídání s asistentkou + prohlídka porodnice. Pokoje na šestinedělí mi bohužel neukázali.
Nakonec mi to bylo na nic - po 38 hodinách na "hekárně" jsme to ukončili císařem. Ale aspoň jsme nepřišla do úplně neznámého prostředí.
Asi bych se teď snažila přečíst si něco o kojení a péči o novorozence. Nebo to prober s kamarádkou, která už dítě má, to ti dá nejvíc.
Držím palce.
Není tady
Já chodila do perfektního kurzu, trval 4x4 hodiny a stál 600,-, ale 500,- z toho hradila pojišťovna. Byl vážně super, i ta porodní asistentka, dozvěděly jsme se všechno a o všem, co nás zajímalo. V posledním byli i tatínkové - super. A musím říct, že mi kurz moc a moc pomohl, opravdu nic mě nepřekvapilo a porodu jsem se vůbec nebála a proběhl naprosto hladce a bez problémů.
Není tady
Ahoj sudino, já jsem na kurz před prvním porodem chodila a musím říct že jsem toho nelitovala. Bylo to cca 5 přednášek. Začínaly jsme co s sebou do porodnice, kdy vyrazit , přes porod, péči o kojence, návrat domů, kojení, co při zánetu prsou atd....
Na konci každé přednášky jsme diskutovaly o různých novinkách včetně šátků, kyblíků atd......
Sestřička byla moc příjemná, chodily jsme k ní každý týden na cvičení a dokonce nám rozdala své telefonní číslo domů, kdyby jsme si nebyly jisté zda máme vyrazit do porodnice nebo ne ( akorát varovala, že kdyby to zvedl při zprávách manžel, mohl by být protivný
)
Záleží v jaké porodnici budeš rodit, ale v Praze je dost natřísknuto a podle toho také vypadá péče sestřiček.
Na pokoji s náma byla holčina, která na žádný kurz nechodila, nic si nepřečetla, kámošky jí nic neřekly a byla docela mimo. Včetně držení mimča, olizování dudlíku, větrání atd.
Takže vřele doporučuju kurz, nebo alespoň nějakou knihu a nejlépe navštívit kámošku s mimčem, pokecat, pomoct přebalit, vykoupat......
Není tady

Já na kurs nešla, měla jsem dostatečnou inspiraci a vzdělání u sedmi neteří a synovců
..Ale je to na každým, hlavně aby se obohatil zkušenostma 
Není tady
Když se to tak vezme, tak Babinet je dost velká přípravka 

Není tady

Jak vypadají kurzy v pardubické porodnici? Zítra se tam chci jít podívat a domluvit jestli jo nebo ne. Jakou máte zkušenost s touhle porodnicí?
Není tady
Miškaa napsal(a):
Když se to tak vezme, tak Babinet je dost velká přípravka
tak to máš teda pravdu, a to nechci vidět, až se mimi narodí, to budu psát o rady pořád...Naštěstí tady vždycky dostanu dobrý rady a zato všem babinetkám děkuju!!!!!!!!!!!
Není tady
Puzzle, jestli nejsi dopředu domluvená, že tam přijdeš, tak tam ani nechoď. Já tam šla asi 5 dní před termínem, jen to okouknout a nějaká sestra mě vyhodila, že tam nemám co dělat. Jak se rodí hodně dětí, tak jsou sestry pěkně podrážděný. Na kurs chodila Gabčulka, tak si ji odchytni až tady bude, vím že si ho moc pochvalovala.
Není tady

puzzle.girl napsal(a):
Jak vypadají kurzy v pardubické porodnici? Zítra se tam chci jít podívat a domluvit jestli jo nebo ne. Jakou máte zkušenost s touhle porodnicí?
Na kursu jsem nebyla ale rodila jsem v Pcích.. Byla jsem nad míru spokojená

Není tady
Já byla jen na informační schůzce- cca 2 hodiny, kde nám porodní asistentka vykládala o porodnici a o porodu. Další kurzy (od porodnice) doporučovala jen pro ty, kteří musí vědět vše podrobně a ještě říkala, že někdy méně vědět znamená více. U porodu jsem nic vědět nepotřebovala, s kojením pomáhaly dětské sestřičky a péči o novorozence jsem nepotřebovala, protože doma měly sestry průběžně nějaké mimino. (O péči hodně informovaly taky dětské sestřičky - učily přebalovat i koupat.)
Není tady

Gia napsal(a):
Já byla jen na informační schůzce- cca 2 hodiny, kde nám porodní asistentka vykládala o porodnici a o porodu. Další kurzy (od porodnice) doporučovala jen pro ty, kteří musí vědět vše podrobně a ještě říkala, že někdy méně vědět znamená více. U porodu jsem nic vědět nepotřebovala, s kojením pomáhaly dětské sestřičky a péči o novorozence jsem nepotřebovala, protože doma měly sestry průběžně nějaké mimino. (O péči hodně informovaly taky dětské sestřičky - učily přebalovat i koupat.)
Ahojky Gio 
KDepak jsi rodila?
Já se chystám do Podolí. Akorát mě teď zarazilo to, že minulý rok,když jsem tam byla za kamarádkou, tak malou měla pořád v ruce - nemají tam košíčky pro miminka? A jak je to s epiduralem, platí se tam, slyšela jsem, že snad neeee
Moc moc díky a přeji hodně štěstíčka a zdravíčka tobě i Tvému Adámkovi 
Není tady