Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 2. 8. 2006 10:09

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

Re: Stěhuji se do vlastního :o)

já se musím přiznat, že preferuju nábytek na díly, mám takový i obyvák a každou chvíli to přestavím, abychom měli změnu a všem se to líbí, mixer Eta mám ještě od svatby, 18 let, ale teď jsem si pořídila Bosh, hlavně na krájení salátů , je taky super, neboj, postupně se zabydlíš a najednou zjistíš, že máš místa málo.

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#27 2. 8. 2006 17:47

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Super tak si to hezky užívej!

Strach je malá smrt...

Není tady

#28 3. 8. 2006 11:36

Pájinka
Host

už mám koš na čisté prádlo ( ještě nevím co do něj dám, neb ještě nemám prací prášek roll ) teď sháním koš na jaderný odpad (pozn. špinavé prádlo big_smile )
našla jsem si nádherný v Jysku, ale trapně mi ho vyprodali... pochňoráči dumbom

#29 3. 8. 2006 15:39

Dana
♥♥♥♥♥♥♥

Pájinko, tak to je vidět, že se zabydluješ poprvé, musíš být dravec, aby na tebe něco zbylo big_smile big_smile big_smile

Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#30 3. 8. 2006 16:56

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pájinko nezoufej, určitě do ho Jysku zase brzy přivezou, nebo zkus jejich jiný obchod, na netu mají seznam. Jinak ti to zařizování docela závidím, ale chce to koncepci :-)). Příklad - prádlo potřebuju: prášek, aviváž, něco na vlnu, pračku, dva plastové koše ( v jednom nosím prádlo na a ze šnůry, v druhém je čisté na vyžehlení ) šňůru, sušák, kolíčky, prkno a žehličku.

A takhle...po částech se to bude dělat líp.

Není tady

#31 4. 8. 2006 8:09

Pájinka
Host

smile Neboj, mám seznam - spolu s Vámi Babinetkami a mojí zlatou maminkou, jsme to dali dohromady ( teda stále tam něco přibývá roll ). No a upřímně - teď momentálně kupuji pouze drobnosti - nemám skoro ani na rohlík ( ještě, že jsou stravenky... gloria ). Ale až přijde ta výplata, tak už to poletí a já si koupím i ten prací prášek vissla

#32 6. 8. 2006 17:57

Bláža..
♥♥♥♥♥♥-

Pájinko, předám Ti vyzkoušenou radu bytového architekta.
Byt si zařizuj sama, do nového je nejlépe se spacáky i když máme peníze na nábytek. Teprve za nějaký čas
totiž byt poznáme. Poznáme, kde je místo na kytičky, kam ráno svítí slunce a kde je místo pro stolek a křesla
na posezení, kde je klidné místo pro psací stůl.
Další. Není dobré kupovat si dražší nábytek na půjčku. Situace v rodině a uspořádání v bytě většinou nevydrží déle jak 15 let. Je dobré počítat s variabilitou. Více se osvědčilo mít méně nápadný, jednodušší a variabilní nábytek a k němu měnit doplňky, koberce, obrazy, textilie nebo barvy stěn.
Jestli žiješ ve větším městě, podívej se na inzeráty. Ve velkých městech se lidé zbavují z rozmaru pěkného nábytku a dá se koupit za babku. Starší koupený nábytek je dobré vyčistit působením horského sluníčka,
UV paprsky se používají jako sterilizátor prostředí v biochemických laboratořích.
Do každé místnosti bych si vybrala tři základní barvy a těch bych se držela.

Přeji Ti hodně štěstí a pohody v novém domově.

Není tady

#33 6. 8. 2006 18:13

x256987
Host

Mně se teď vybavila jedna "babská" rada ohledně umístění postele: zdravé místo v místnosti je údajně tam, kde si lehne pes, kočky naopak vyhledávají pro lidi nezdravé zóny smile

No jo, když ona velikost většiny místností nějaké přemýšlení, kam dát postel, nedovoluje...

#34 6. 8. 2006 21:55

Dana
♥♥♥♥♥♥♥

no, to my máme ložnici navrženou jako pěknou ratejnu, manžílek povídal, že už má stísněných prostředí dost a že by chtěl posilovač svalů ( narážka na náš oblíbený film Postřižiny)

Není tady

#35 6. 8. 2006 22:49

Ivetata
♥♥♥♥♥--

Ahojky Pájinko, gratuluji k vlastnímu bydlení a i když na zařizování svého bytu už jen vzpomínám, přeji Ti aby sis vše užila a měla také na co vzpomínat, věř že i každý neúspěch,ať je to ve vaření či nákupu je k něčemu dobrý, jen jak já říkám,nemusel být tak drahý!!! Mou troškou do mlýna je nůž zn.Fiskars, ačkoli jsem dostala darem velkou sadu nožů, používám převážně jen tento a beru si jej i na daleké cesty na dovolenou. Je to zkrátka nůž na který nedám dopustit!

Není tady

#36 7. 8. 2006 21:00

Pájinka
Host

smile Ahoj, Dámy,
tak už mám mop ( budu se muset hóóódně učit roll ), taky vlastní kýbl, za sebou první vyprané prádlo, spálený koláč ( jsem usnula u formulí dumbom ), milióón hrnečků a porcelánu vůbec ( všichni známí se toho chtějí zbavit dumbom , ale je to milý ). Každý den je u nás návštěva a mě už z toho docela hrabe. Těším se až se to uklidní. Taky bych si konečně chtěla užít zahrádky, ale pořád prsí a prší vissla . Jo a ve středu jdu kupovat hrnce - hurá, už budu i vařit big_smile ( no jestli to dopadne jak ten koláč tak potěš yikes )

#37 8. 8. 2006 15:22

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Bezva to je krásný!!! Vybírej dobře! Aby se ti hezky vařilo. Teď když prší tak můžeš vařit a až bude hezky tak půjdeš na zahrádku.

Strach je malá smrt...

Není tady

#38 10. 8. 2006 20:16

Pájinka
Host

A já už mám nádobí, tralala vissla krásný, litinový, bez obroučky... a pak ještě takový podivný smaltovaný dvouhrnec na knedlíky/ těstoviny. Nechala jsem se na něj přemluvit, tak doufám, že ho užiju. Jinak ty hrnce - mám takový maličký, pak kastrol  a polívkový. Dohromady i s tím knedlíkovým za 1500.-
No a gulášek v nich byl přímo božský... tongue ( mimochodem byl z kuřecího dumbom )
Teď přemýšlíme nad mrkačkou, jestli ano či ne. Já mám vyhlídnutý dvě: Sencor SMW 7225 a pak ETA 7200 jenže kdosi tu psal, že Etu nebrat tak nevím... Taky netuším, kolik moje "skorotchýně" dá penízků... pak si třeba koupím i nějakou extra speciál smile

Tak zatím godlike

#39 11. 8. 2006 16:39

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Koukla jsem se na ně na netu, jsou pěkné. Já už si bez mikrovlnky ani neumím představit, jak jsem to kdysi ohřívala. Třeba se "skorotchýně" překoná a hodí příspěveček... měj se hezky a dobře vybírej!

Strach je malá smrt...

Není tady

#40 14. 8. 2006 17:50

Jiněnka
♥♥♥♥---

Jen poznámka, Páji, nevim, jestli už máš varnou konvici, teď jich je všude habaděj za pár šupů, ale mám u třech levnějších (moje, dědova a kámoščina) zkušenost, že ať se snažíš sebevíc, při nalívání vody z konvice do hrnečku, teče čúrek vody různě bokem všude kolem na stůl... V obchodě Ti do ní nejspíš při výběru vodu nenalijí, tak nevim, jak se tomu vyhnout.
Jo, od skorotchyně jsme dostali žehličku z Tesca (nějaá jejich značka), tak to samozřejmě nebrat, sama bzch si ji nekoupila, ani ne po roce hřeje i při plném výkonu minimáně a dávno tomu co napařovala...

Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl!

Není tady

#41 15. 8. 2006 10:08

Pájinka
Host

smile díky
varnou konvici zatím nemám a nějak zatím neplánuju... na tu mrkajdu už se těším, asi vyhraje elektrowold...a nějaká tam, nevím no, jsem takovej nakupovací neumělec dumbom

#42 16. 8. 2006 7:52

ADFka
♥♥♥----
Místo: Plzeňský kraj
Web

Varná konvice - nešetřit, ty nekvalitní fakt cintaj všude okolo hrnečku a já bych se jich i bála, mám Rowentu asi za 899 kč a v pohodě, to samý žehlička, když vidím ty kusy za 290 Kč, mám strach se na to jen podívat, tu jsem si koupila Braun Freestyle a jsem spokojená, akorát, mrcha, nežehlí sama lol Žehlící prkno taky pořádný! Já podědila po ségře to nejlevnější a ani na něj nepokládám žehličku, aby se nepřevrátilo.
Povlečení kupuju na www.styltex.com, mám peřiny 220 a na dvoulůžkou (2+2) koupím povlečení za c. 750 Kč, to jsem fakt nikde nenašla a jsem spokojená, už mám dvoje a dobrý. Možná má někdo z vás jiný zkušenosti...
Jinak hrnce jsme dostali od mojí maminky, stejně tak talíře (nevhodné dárky, co táta odmítnul doma mít, talíře moc velký, hrnce moc malý, ale mně to vyhovuje), každou chvíli někdo něco donese a takový ty příbory a cedníky a nože, to jsem nakoupila v Ikei.
Mixér mám ponornej Braun a maká, pak ten ruční, to je tuším AEG a taky pohoda, ale pračku mám Ardo, nechtěně, a to je dumbom
Myčka Bosch, super.
Co se týče Gorenje, jak tu někdo psal, že šmejd, tak naši na ty kecy nedali a už 4 roky jim v naprostý pohodě slouží kompletní vybavení kuchyně. Asi výjimka.
Copak ještě doma mám big_smile Mikrovlnku ani televizi nepoužívám, na ty se práší na půdě.
Jinak já osobně se neobejdu bez různých odměrek a sypátek a mlejnků, to jsem si taky nasyslila v Ikee, ten kus plastu je všude stejnej a furt se s tím mazlím lol
No tak jsem tady na sebe všechno vysypala a zas jdu.
Jo a hodně štěstí, Pájinko!!!

Upravil(a) ADFka (16. 8. 2006 7:54)

Please don´t slow me down if I´m going too fast!

Není tady

#43 17. 8. 2006 13:56

Blanka1
♥♥♥♥---

Mám pračku Ardo, je pěkně poruchová, ale ještě musí holka nějakou dobu vydržet. Ale od Arda už nikdy nic!

Není tady

#44 3. 9. 2006 10:11

Pájinka
Host

Tak - koukám, že jsem se svému tématu moc dlouho nevěnovala, napravím tedy chyby - neboť mám i dalších milión otázek. Takže mrkajda nakonec dopadla takhle:

http://www.sporilek.cz/mikrovlnky/digit … b-4384-bcs

yikes) je fakt vynikající tummenupp
Varnou konvici jsem nakonec dostala "onošenou" Braun, je OK jen mě štve, že se musí vytahovat ze zdi... Ale já su spokojená... fakt je to lepší než na plynu.
další věc co jsme řešili - jak zaplnit stěny - no a zvítězili u nás zasklené plakáty. My je kupovali v Hornbachu, ale inspiraci jsem hledala tady:

http://www.posters.cz/

Koberečky jsem nakoupila v OBI a ostatní věci - jako třeba vařečky, misky atp. jsem dostala darem.

Moc by mě zajímal Váš výber pracího prášku ( já teď momentálně Bonux compack??), mycí prostředky (já JAR a Mr.Propper). A úplně nejvíc mě zajímá Vaše náčiní na mytí podlahy ( já provázkový mop sad  )
Moc díky smile

#45 3. 9. 2006 10:27

x256987
Host

Na praní jsem teď pořídila gel Lanza, s jejich prášky i pracím mýdlem mám dobré zkušenosti. Sypké prášky zkouším kupovat pokaždé jiný, malou papírovou krabičku, a zatím nepozoruju žádné rozdíly - fleky od čaje na vyvařených utěrkách nechává Rex, Persil i Bonux sad

Na nádobí Jar. Podlahu myju jednou za uherský rok (většinou jen vysávám) mopem, nemá provázky, ale takové ty proužky.

Doporučit mohu na čištění WC Savo-WC gel. Stál čtyřicet korun a je lepší než dvakrát tak drahé dvoubarevné výmysly...

#46 3. 9. 2006 16:55

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Na praní mám ráda Ariel, prášek i gel a na synovy monterky stačí REX na barevné. Na podlahu mám takový ten mop co má kulatou modrou pěnovku na konci a je na páčku - nenechává tak mokrou podlahu a když potřebuju aby rychle uschnula, tak si na jednu ruku dám ještě rukavici z toho modrého ještě tu vodu vytlačím, jde to rychle a rychle to pak uschne. Jo a pračku máme Philco už víc jak 5 let, naprostá spokojenost.

Strach je malá smrt...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí