29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
konečně , a chtěla bych znát vaše zkušenosti s kupováním např. nádobí, nožů, pracích prášků, varných konvic, mikrovlnky, ledničky, pračky, nábytku... prostě cokoliv. Buďte na mě hodné a pochlubte se co máte doma, jak jste s tím spokojené, co byste si určitě nekoupili a o čem sníte. Díky moc, věřím, že toto fórum se bude hodit i někomu jinému
Pájinko kdybys viděla co jsem v životě nakoupila za blbosti (a mnohé i vyhodila)! No přiznám se že se hodně nechám ovlivnit designem, a pak taky zkušenostmi kolegyň a kamarádek, U elektrospotřebičů jistě všechno víš - vybrat si energetickou třídu a případně koukat i na spotřebu vody atd. Nádobí už mám "každý pes jiná ves" spoustu kastrolů jem už vyhodila, některé jsem nikdy nepoužívala (dřív se kupovaly jenom soupravy) a jiné, ty oblíbené se opotřebovaly tak jsem je nahradila jinými. Oblíbila jsem si nepřilnavou úpravu a skleněné poklice. Soupravu hrnců už nikdy nekoupím, raději si vyberu velikosti a tvary které mi vyhovují. A co bych ti doporučila pro ulehčení práce? Kuchyňský robot Bosch Profi Mix - dělám v něm úplně všechna těsta, kynutá i máslová, i na vánoční pečení, tvarohová...no vše na co si vzpomeneš, krájí, mele, seká, strouhá, šlehá,mixuje...miluju ho! Vůbec ho nesundávám z linky a protože hodně vařím a peču takho používám skoro denně. Zanedlouho budu na něm strouhat jablka na zavařování, už se těším, bude na celou zimu na štrúdl.
A GRATULUJU!!! k novému bydlení!
Upravil(a) Bety (27. 7. 2006 19:57)
Není tady
Bety souhlasím zlatá Božka mixerka. Co ta už odvedla práce. A přitom nezavazí a na údržbu je skvělá. Máma má v levném Moulinexu pořád nějaký kout, který nejde vymýt.
Není tady
Kdysi nám nějaký profík opravář radil,ať nekupujeme spotřebiče GORENJE,že co ušetříme na ceně,vrazíme třikrát do první pozáruční opravy.
Není tady
týjóóó - teď jsem našla na netu ten Bosh Profi Mix - docela pálka - 7.390.- To je OK? Fakt jsou ty blbinky takhle drahý???
tak to budu muset počkat na Vánoce a vzít si to dohromady i s narozeninama áááchjo
Pájinka napsal(a):
týjóóó - teď jsem našla na netu ten Bosh Profi Mix - docela pálka - 7.390.- To je OK? Fakt jsou ty blbinky takhle drahý???
tak to budu muset počkat na Vánoce a vzít si to dohromady i s narozeninamaáááchjo
Dostala jsem ho v akci za 5990 + masový mlýnek k tomu (ale ten nepoužívám často) hledej dál! Nebo počkej až bude akce, koncem léta bývají často.
Není tady
Bílé spotřebiče rozhodně nešetřit, dobrou značku a A+. Já mám lednici a pračku electrolux,myčku a mikrovlnku philips vše už leta a spokojenost. Mixer jsem si kupovala starší, v době koupě byl již plnoletý, rovných 18let, a sdílíme spolu domácnost již 20 let. Stále říkám, že si koupím nový a on ne a ne umřít. Značka ETA, hlučný ale výkoný. Mixuje, šlehá, hněte, krouhá a mele. Elegance moc nepobral a stál i krabicí od banánů ve které byl uložen 300Kč. Na vánoce a velikonoce chodí kamarádky abych jim zadělala na mazance a vánočky. ty moderní prostě kynuté těsto z kila mouky neutáhnou. Ale rozhodně podobné řešení nevnucuju. Jen že z počátku je toho v nové domácnosti nutného tolik, že někde se prostě trochu šetřit musí. A je lepší šetřit na drobných spotřebičích. Odstrašující případ je má kamarádka, která před lety využila nabídky Ardo, ke dvěma spotřebičům mixer zdarma. Myčka i pračka ji opustily společně ve věku 3 let, to je potom k vzteku.
Není tady
etu by som si nikdy nekúpila, pracovala som v elektre a viem ako sa kazia. až moc ja mám celý byt elektrolux a som spokojná. inak je super všetko od tescomy, je to drahšie ale nemám s tým problém,super je najmä otvárač an víno, do toho sa oplatí investovať, ľahko sa s tým otvára, tiež na konzervy,váha, príbory, všetko tescoma.pri sporáku si daj kachličky, lebo inak vymaľuješ stenu od oleja z hranoiek už prvý večer ako ja
v kuchyni mám antikórové spotrebiče, je to krásne, ale zle sa to čistí.a je toho veľa, na to prídeš. je to super mať svoje, však?
Není tady
Eta značka nebrat, už je to jen montovaný výrobek, jinak samá made in čína....
Není tady
Ahoj,
každý tady píše o kuchyni, tak já přihodím své zkušenosti s peřinama a povlečením - podlehla jsem touze mít peřinu dva na dva metry, tak jsem si pořídila dvě peřiny v IKEI - letní a zimní. Obě jsou báječné, ale problém je s povlečením. Příjmené povlečení s hezkým vzorem je v IKEI hodně drahé a jinde nekoupíě povlečení na rozměry peřin a polštářů z IKEY. Podlehla jsem tuze koupit si náádherné červené povlečení - no a teď mám červenou celou peřinu, navíc je to povlečení po dvou praních fakt hnusné...
Froté prostěradlo jsem šla koupit do Scan quiltu (nebo jak se to píše) - měla jsem za to, že tam mají kvalitní věci, ha ha. Prostšradlo je prodřené po dvou měsících, navíc se hodně vytáhlo a hrozně z něho padají "chlupy", takže máme celý pokoj pokrytý zeleným nebo červeným bordelem, v závislosti na tom, zda máme zrovna červené nebo zelené prostěradlo...
ručníky a osušky jsem tam koupila taky a hrůza a děs - pořádně nesajou a i po půl roce z nich odpadávají chloupky, takže když se utřeš modrou osuškou, jsi celá modrá, což obzvlášť vynikne, když se natřeš tělovým mlékem ;o)
Takže co se týče textilu, IKEA ani Scan quilt NEVER MORE!
Není tady
Pájinka napsal(a):
tak to budu muset počkat na Vánoce a vzít si to dohromady i s narozeninamaáááchjo
Zkus tenhle odkaz - nevím jestli to je on:
http://www.bilezbozi.cz/roboty/bosch-mu … ofimixx-46
Není tady
Díky...
tam jsem to práve včera našla já - ten dražší je nějaký model 47. Přesto děkuji
Pájinko, ve spotřebičích u nichž předpokládám dlouhou životnost se mi vyplatilo heslo: nejsme tak bohatí abychom si kupovali levné věci.
V prvním bytě jsem neměla troubu a tak jsem šla do bazaru a kokupila tam konvektomat - pečící hrnec od tescomy. Mohu jen doporučit. Sloužil dlouho a za pár korun.
Není tady
já mám remosku... a jsem s ní móóóc spokojená
teď, když se to blíží, mám z toho trochu děsy... třeba jako, že nemám ani jeden nůž, ani malý rendlík, ani jak si uvařit kafíčko... To bude romantika Pak se podělím o story
Já mám mixer od firmy Forwerk, stál skoro 30 tisíc ( ne že bych se tím chtěla chlubit, splácela jsem ho hodně dlouho ) ale stálo to za to. Umí naprosto všechno, kromě veškerého mixování, sekání, drcení, mletí, šlehání, vážení umí i vařit, výborně se v něm vaří polívky, omáčky a spousty jiných dobrůtek. Nejlepší je, že se nemusí vyměňovat žádné nástavce, jen se mačkají čudlíky. Moc dobrý pomocník. V tomto období ho tahám i na chalupu, marmelády se v něm dělají samy, protože sám míchá a když je hotovo, tak na mě zavolá.
Není tady
Já se také stěhuji do bytu ale mám na vybavení pár korun ale jestli nemáš problém s financemi na vše nové musí to být super si pomalu vše zařizovat a mít radost z nových věcí.
Není tady
Ahoj Pájinko,
blahopřeju ke stěhování do vlastního! Já jsem si to užívala vloni touhle dobou, a můžu říct, že jsem spoustu těch věcí, které jsem si vybrala z toho, co mi nachystali naši (prakticky od 15 let jsem dostávala tu k Vánocům sadu hrnců, tu k narozeninám příbory...) a co partnerovi připravili jeho rodiče (utahovala jsem si z něj, že by se mohl rovnou vdávat, jakou má výbavu ), plus z toho, co jsem nakoupila, neb mi rodiče, ač šlo pouze o "sbydlení", a ne o svatbu, dali k dispozici věno, tak zkrátka spoustu z těch věcí jsem zatím ani jednou nepoužila.
Proto ti radím, nehruť se, že nemáš balík peněz, dokupuj věci postupně, tak jak bude potřeba. Já jsem třeba zjistila, že používám pořád dokola asi čtyři utěrky (dvě jsou "v akci" a dvě v prádle), a těch dvacet zbylých mi prostě leží v prádelníku. S ručníky je to podobné. Povlečení máme tři sady, čtvrtou už bych neměla kam dát - to je taky důležité. Je pravda, že textil z výbavy (a tedy deset, patnáct, dvacet let starý) nemusí být zrovna šik, ale utěrky aspoň sají a kostkovaný vzor se v kuchyni neomrzí.
Bílé elektro máme vše Electrolux, za rok nebyl jediný problém. Při praní jsem zjistila, že pro mě prakticky nemá smysl kupovat sypké prášky - jediný prací cyklus, ve kterém splní svou službu, je totiž vyvářka, a tu moc nepoužívám. Pokud dáš do pračky pár běžně zašpiněných věcí, stačí leckdy i 30minutový program na 30 stupňů, a to pak prášek můžeš smést z podlahy a znovu použít - on se prostě nestihne rozpustit. Proto stačí tekutý přípravek, který můžeš použít i na tu vyvářku, když na ni dojde. Osvědčilo se mi prát na nižší teploty a šplíchnout tam trochu Vanishe (výborně si poradí s přítelovými ponožkami), než prát při velkých teplotách a následně běžet do obchodu pro přípravek Omylem obarveno (ten je mimochodem super).
Remoska je výborná věc, kromě ní určitě využiješ varnou konvici, no a pak opravdu už jen dva tři hrnce. Malý kastrůlek je fajn na vajíčka, ale jinak naprostou většinu jídel připravíš líp ve větším, vysokém hrnci (guláše, omáčky, polívky) - tolik to neutíká. U nás je ale bezkonkurenčně nejčastěji na sporáku hlubší pánev s pokličkou (s kovovou rukojetí, aby ji bylo možné dát i do trouby) a mým osobním snem je litinový kastrol (výborně vede teplo). Nerez vždy se sendvičovým dnem, i tak se dost připaluje. Ale to hodně záleží na tom, co a jak ráda vaříš.
Z příborů se určitě vyplatí pořídit si víc malých lžiček, velmi rády se ztrácejí. Jinak je dobré udělat přednost z toho, že každá část tvého nádobí je originál. Šest stejných hrnků nebo talířů, to je docela nuda. Nepopírám přednosti velkých a chytrých robotů, ale já jsem dostala relativně malý ponorný mixérek (jen s jednou spirálou, ne dvěma vedle sebe) s nástavcem na sekání a všehovšudy jedním čudlíkem, a zatím nebyl úkol, který by nezvládl (kromě mletí máku, ale to jsem po něm asi fakt chtěla příliš ). Podobná věc od kvalitní značky (Braun, Bosch, Electrolux) vyjde na cca dva tisíce a pro začátek bohatě postačí.
Jinak úplně první věc, kterou jsem do bytu dala, byl obrázek na stěnu. Společně s pár kytkami, svíčkami či ubrousky ti dá zapomenout, že zatím mícháš polívku lžící, protože nemáš vařečku. Nespěchej a užij si to!
Taky si říkám, že se ti možná šikne pár rad k vaření. Mám nejlepší zkušenost s recepty za www.apetiteonline.cz, v sekci Najít recepty si můžeš naklikat, jestli to má být rychlé, levné či slavnostní, je tam i okénko "z jednoho hrnce". Zatím se mi vždycky všechno povedlo a bylo to výborné.
Dobrá a osvědčená značka je u mne Moulinex
Mám od nich žehličku - 10 let , mikrovlnku-8 let a kuch.robota- 12 let a jsem spokojená.Za celou dobu ani jedna porucha.
Není tady
Mně se ještě nikdy nestalo, že by se mi prášek na praní nerozpustil, ani když peru syntetiku na 30... mám pračku Philco...vždycky se rozpustí a prádlo je krásně čisté, ani jsem neslyšela že by se někomu nerozpouštěl. Ale prací gely také ráda používám. Jenže mám takovou vlastnost, že když jeden výrobek dlouho používám, i když mi vyhovuje a je dobrý, tak mě tak nějak omrzí a vyzkouším i něco jiného.
Není tady
Nedám dopustit na značku Elektrolux, Bosch, AEG. Mám je dlouhá léta a jsem nesmírně spokojená. Žádná poruchovost, malá spotřeba a tichý chod. Myčka Bosch, ale střední cenová sk. je výborná.
Dcera si nyní zařizovala novou domácnost a nechala si instalovat vše od AEG - digestoř nerez, myčka, lednička, varná deska senzorová, trouba a mikrovlnka. Ze zkušenosti kamarádek si nekupovala nic v povrchové úpravě - broušný nerez, protože se to velmi těžko udržuje a je vidět každý otisk a dotek.
Lepší je kupovat raději značkové věci i když jsou dražší, ale opravdu se to vyplatí. Doporučuji všechno kupovat ve specializovaných obchodech, kde vám vše vysvětlí a doporučí vám co je lepší výrobky.
Jedna rada na konec, čím kupujete levnější spotřebiče, tím více jsou poruchové a mají malou životnost.
Není tady
Blahopřeji vám ke stěhování do vlastního bydlení, jsou to ty nejkrásněší okamžiky, na které se nikdy nezapomíná. Vím podle sebe, že jsme měli s manželem vždycky velkou radost, když jsme si na něco našetřili a pak si to šli koupit.
Přeji vám hodně štěstí a dobrý výběr a rozhodování.
Není tady
Já sice bydlím pořád doma, ale pár podrobností práce z kuchyně - myčka Bosch (říkáme jí Boženka:-)), co nejlepší energetickou třídu a aby měl tzv. aqua stop. Nemusíš se bát vytopeného bytu. Jinak určitě hlubokou pánev - tu využívám snad nejvíce a to i doma. Mě osobně nevyhovují klasické kulaté vařečky, ale spíše ploché obracečky.
Na různých přípravcích se také nevyplatí šetřit - například na mytí nádobí (ne vše lze dát do myčky, něco se musí nejdřív trochu umýt) hlasuju pro Jar nebo Pur. Stačí trošku a fungují.
Není tady
V kuchyni se neobejdu bez pořádných nůžek, které používám na otvírání různých sáčku a krabic a podobně - někdy ty obaly drží jako blázen! Mám je v šuplíku s noži a nikdo je nesmí odnášet, používám je jenom na potraviny.
Není tady
Tak to včera proběhlo - spíme na vypůjčených matracích - tu naši nám dodají do čtrnácti dnů
v kuchyni mám jeden extra malý nožík za 4Kč z Himpexu a jeden extra velikánský (Tescoma ) - zadarmo od maminky. Taky tu svou úžasnou Remosku a Svůj úžasný kávovar...
příbory máme od skorotchýně a prkýnko jsem šlohla mamince i s malým rendlíkem... To je všechno. Jinak je tu spousta krabic a oblečení, které naní zatím kam dát. A STRAŠNĚ moc prostoru - zvuk se rozléhá jak v tělocvičně a vypadá to hrozně smutně...
Ale to se poddá
Zatím díky za vaše rady, a kdyby cokoliv, určitě pište dál... budu ráda