6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
NE. Tohle je jenom pro lidi s dvojkou a to ještě jenom v určitý fázi cukrovky - když už to nezvládají cvičením nebo upravou jídla a hodnoty se jim pořád zhoršujou. Januvia se kombinuje s dalšíma práškama - ale to záleží na každym dalším člověku.
Není tady
Zdravím. Co tak kvalitní potravinové doplňky nebo zdravou kávu, čaj, čokoládu s houbou Reishi?
Není tady
Nevěřila jsem vlastním očím, myslím, že to bylo na webu borelioza, že cukrovka je vlastně následek nějaké neléčené infekce !!!
Není tady
Tak já z důvodu nadváhy/mě cukrovka teprve čeká/ jsem si objednala na americké lékárně extrakt ze stevie/není drahý/ a stejně mi nechutná . Přece jen, my jsme tu zvyklí na náš cukr.
Není tady
No mrkněte na potravinové produkty a zkušenosti s nimi.Nevím jestli o nich víte.
a společně s OK Alfa napomáhá s cukrovkou
za 3 měsíce máma měla cukr snížen o 2,6
Není tady
Ahoj děvčata, jak se tak dívám, uběhlo hodně času od prvního příspěvku a chtěla bych se zeptat, jak se máte a co se u vás za tu dobu změnilo.
U mně vůbec nic, stavy se střídají t.z. pocení, omdlívání, nervozita...žravost, potom nechuť..a asi jdou na nmě už i ty ženský problémy. Snažím se vynechávat cukr, ale odpoledne pravidelně si musím dát něco maaalinko sladkýho a je klid. Pořád už roky cca 3 mám hladinu cukru 6.3 a doktorka to neřeší. Je pravdou, že moje energie ubývá, ale abych pořád neplakala teď je to celkem O.K. A to už je pořád něco. Já se s mužem směju, že ty diagnózy snad stojí za dveřma a hádají se, která půjde dřív. )))) Nedejme se!!!!!
Není tady
Dobrý den, mám cukrovku 10 let. Lékařka stále tvrdí, že mám zhubnout, ale já si myslím, že moje váha nemá na mou nemoc žádný vliv. Před nedávnem jsem se od známého lékaře dozvěděla o novém léku, na jméno si memůžu vzpomenout, prej novinka z Ameriky. V lékarně řekli, že je pouze na předpis, tak doufám, že mně ho lékařka předepíše. Prej se po něm může i zhubnout.
Není tady
Mohu se zeptat, jak vypadá typické pocení? Mám špatné výsledky na játra (prý jakobych byla alkoholik a nejsem, pak dr.připustila, že to může dělat HA), malinko zvýšený cukr, ale dr. nic. Pocení příčítá něčemu jinému, i když ji tvrdím, toto není přechod a ani návaly. Obtěžuje mne to, jen vyjdu z domu, v metru se potím třeba 30 min., už i přez den mezi lidma a o noci ani nemluvím. Někdy se převlíkám 2x. Trvá to a zhoršuje se od léta. Piju normálně, stresu mám až nad hlavu, únava, jsem po borelioze, tak tam je furt.
Není tady
Lék se jmenuje JANUVIA. Tatínek ho užívá už skoro měsíc, je ale jen pro diabetiky 2.typu kteří si nepíchají inzulín. Neotýká se po něm a nepřibírá se na váze - vyšší váha fakt není u cukrovky dobrá - jo ještě má rovnoměrnej účinek. Tatínkovi je mnohem lépe.
Není tady
sivka napsal(a):
Dobrý den, mám cukrovku 10 let. Lékařka stále tvrdí, že mám zhubnout, ale já si myslím, že moje váha nemá na mou nemoc žádný vliv. Před nedávnem jsem se od známého lékaře dozvěděla o novém léku, na jméno si memůžu vzpomenout, prej novinka z Ameriky. V lékarně řekli, že je pouze na předpis, tak doufám, že mně ho lékařka předepíše. Prej se po něm může i zhubnout.
sivko, paní doktorka má pravdu, zhubnutí cukrovce pomůže, já zhubla 30 kilo a z cukru na 11-12 mám 5. Žádné prášky ti tak cukr nesundají. Vím že to není jednoduché, mě to trvalo 1O let než jsem se odhodlala a začla hubnout.
Není tady
No já nevím takovejch preparátů z ameriky bylo...A určtě se za něj platí. Kdko by nám co zadarmo dal. A váha že působí na cukrovku? To jo důchodci ještě kdyby tak nejedli
Není tady
Saudi Mia napsal(a):
No já nevím takovejch preparátů z ameriky bylo...A určtě se za něj platí. Kdko by nám co zadarmo dal. A váha že působí na cukrovku? To jo důchodci ještě kdyby tak nejedli
Jaké preparáty, každý si může odpovídající informace vyhledat, když to umí. A vědecký výzkum hovoří jasně. Samozřejmě, že dodržování režimu je základ a žádné řečičky. Umíme si snad poručit. Jen pozor na nemocné ledviny, při těch se januvia nedoporučuje.
Není tady
No já chodím s babičkou na diabetologii už pár let jako doprovod a o cukrovce vím mnohé informace.Vždycky si popvídáme ze všema co tam jsou o našich prooblemech a já bych mohla vyprávět.Zkusit se musí všechno a poctivě užívat.Potom se určitě člověku uleví, i když cukrovka je tráppení na celý život.S tím žádné léky nic neudělají
Není tady
Cukrovku mi zjistili před půl rokem, občas jsem měla i 10. Proto mě hrozně překvapilo, že po Vánocích, kdy jsem ochutnala cukroví co jsem napekla, jsem na kontrole měla jen necelých 5. Není to dřív záležitost nervů? Opravdu jsem měla problémy, které se téměř vyřešily, leta držím dietu (žlučník), takže i váhu.
Není tady
Epidemie současnosti - Diabetes Mellitus
Autor Dr. Bertlik
Panuje stále větší shoda o tom, že diabetes nás bude zabíjet v epidemickém množství. Lékaři tvrdí, že naší jedinou nadějí je ambiciózní plán veřejného zdravotnictví, který by konečně důrazně upozornil na způsoby jakými jsme se začali stravovat, myslet a žít. A my musíme opět hovořit o prevenci této choroby. Tato kampaň by dalece předčila kampaně, které snížily míru kouření v osmdesátých letech dvacátého století. Diabetes je na obrovském vzestupu proto, že je na vzestupu obezita. Ale jak změnit hluboce zakořeněný způsob života?
Nejen v Severní Americe jsou ti nejobéznější lidé, kteří kdy chodili po této Zemi. Panuje stále větší shoda, že nyní žijící a rostoucí stále obéznější generace jsou odsouzeny zemřít v epidemických počtech na diabetes a s ním související choroby.
Jedním z nejzásadnějších způsobů, jak předejít skutečné zdravotní katastrofě, je zaměřit se na velmi mladé lidi s naší iniciativou, která by od základu změnila způsob jakým jsme se za posledních 30 let začali stravovat, hrát si, myslet a žít.
Co je to vlastně diabetes mellitus? Diabetes mellitus neboli cukrovka je porucha, která zabraňuje slinivce břišní v produkci inzulínu. Hormon inzulín je životně nezbytný pro správný metabolismus cukrů. Bez inzulínu nemůže být cukr odváděn z krve a využíván jako palivo či skladován v těle pro budoucí potřebu. Vysoké hladiny cukru v krvi a moči vyvolávají příznaky cukrovky. Cukrovka II. typu, neboli cukrovka nastávající u dospělých má přímou spojitost s vysokým obsahem cukrů v typickém severoamerickém jídelníčku, který v poslední době získal na oblibě i v Evropě. Pečivo, slazené limonády a alkoholické nápoje obsahují obrovská množství cukru, ale dokonce i průmyslově zpracovávané a konzervované potraviny mají v sobě přidávaný cukr, spolu s dalšími přísadami. Rafinované uhlohydráty jsou taktéž jednoduché cukry. Existují v podobě bílé mouky, bílé rýže a těstovin, které postrádají vlákninu a živiny obsažené v celozrnných produktech a hnědé rýži. Slinivka odpovědná za uvolňování inzulínu je tímto druhem výživy silně zatěžována.
Celozrnné produkty obsahující přírodní vlákninu, syrové ovoce a zelenina a další zdraví prospěšné potraviny zajišťují pomalé uvolňování uhlohydrátů do krevního řečiště, což představuje pro slinivku břišní menší zátěž. Nasycené tuky obsažené v mase, margarínech a průmyslových tucích a olejích jsou taktéž škodlivé, jelikož mají nepříznivý vliv na játra. Velká, těžká jídla mimořádně zatěžují trávicí soustavu a taktéž slinivku. Obezita a sedavý způsob života zvyšují pravděpodobnost vzniku cukrovky II. Typu.
Není tady
Já tento lék dostala od své dia lékařky.Moc mi o tom nebylo řečeno,ale dostala jsem to jako doplněk k SIOFORu 1000.Mám to na 3 měsíce,tak uvidíme,zda mi konečně cukr klesne.Bylo by to príma.Mělo by to snad být u nás již od října 2008.
Není tady
Mrs.Rypl napsal(a):
Já tento lék dostala od své dia lékařky.Moc mi o tom nebylo řečeno,ale dostala jsem to jako doplněk k SIOFORu 1000.Mám to na 3 měsíce,tak uvidíme,zda mi konečně cukr klesne.Bylo by to príma.Mělo by to snad být u nás již od října 2008.
Dobrý den, kde bych mohla tento lék získat pro svou babičku? Trpí stařeckou cukrovkou, a její dosus užívané léky jí dělají špatně.
Není tady
Kanimura napsal(a):
Dobrý den, kde bych mohla tento lék získat pro svou babičku? Trpí stařeckou cukrovkou, a její dosus užívané léky jí dělají špatně.
Chceš jí SAMA naordinovat léčbu? To snad necháš na jejím lékaři....
Není tady
Co tím myslíš, "dělají špatně?"
Není tady
Eliška74 napsal(a):
Co tím myslíš, "dělají špatně?"
No, často se jí točí hlava, cítí se slabá, je jí na zvracení...
Není tady
Holky mne paní doktorka na diabetologii vystrašila tak, že jsem zhubla a cukr z moče i krve zmizel.
Není tady
Tak to by jste určitě měly řešit v diacentru (babička přece chodí někam k lékaři, ne?) Co popisuješ jsou hypoglykemie, opravdu je mohou způsobovat nějaké léky. Januvia by měla od těchto obtíží pomáhat.
Není tady
Dobrý den, ráda bych povzbudila všechny diabetiky a jejich příbuzné. Boj s cukrovkou je záležitost na celý život a vlastně by to neměl být boj, ale učení se jak spolu vyjít. Myslím, že /reklama/ výrazně přispívá k míromiluvnému nažívání. Velkým problémem je zadržoování vody v organismu či hypoglykemické záchvaty - s /reklama/ se zdá, že těmto potížím zvoní hrna.
Není tady
To byl zase elaborát. S cukrovkou já nažívat nechci, nemám ji ráda a žádný lék mně s ní nesmíří.
Není tady
Jak se jmenuje ten lék?
Není tady