29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nosíte tu někdo kontaktní čočky? Můžou být při porodu? Kdyby byli třeba nějaké komplikace?? Brýle nesnáším, připadám si v nich dezorientovaná a právě probuzená, takže nevim jestli bych tam pak uměla vůbec tlačit nebo se vůbec na něco soustředit.
Není tady
na porod bys je mít určitě neměla. Já je nosím, ale nemůžu si vůbec vzpomenout, jestli jsem s nimi rodila nebo ne. Kdybys šla ale třeba narychlo na císaře při komplikacích, tak máš s čočkama problém. Při tlačení taky můžou praskat žilky v očích, takže čočky ven!
Není tady
Takže rodit s brýlema? To ale asi taky neni pohodlný ne? Mám 4 dioptrie, takže tu svojí holčičku ani neuvidím až mi jí ukážou!!
Není tady
já se taky nato musim poptat, ale já těch dioptrií mám 9
Není tady
Veru napsal(a):
Je, tak to už musí být hrozný viď? Nosíš taky čočky? Nebo jen brýle?
ted většinou brýle, protože jsem většinou doma, ale když někam jdu tak si vezmu čočky. mám v brýlích plastová stenčená skla, tak to neni tak hrozný.
Není tady
Nojo teď do těch "brýlí nebrýlí" už to ani jinak nejde
Taky je doma nosím, ale si připadám jako kdybych se zrovna probudila a taková nemotorná. Ale asi jde jen o zvyk.Už jako malá jsem radši přecházela ulici podle sluchu a nikoho nezdravila, než abych si vzala brýle. U nás je měli všichni, tak když jsme někam šli,tak jsem se styděla, že jsme rodina brýlovců.
Tak kdybys něco zjistila, tak dej vědět!
Není tady
Veru napsal(a):
Nojo teď do těch "brýlí nebrýlí" už to ani jinak nejde
Taky je doma nosím, ale si připadám jako kdybych se zrovna probudila a taková nemotorná. Ale asi jde jen o zvyk.Už jako malá jsem radši přecházela ulici podle sluchu a nikoho nezdravila, než abych si vzala brýle. U nás je měli všichni, tak když jsme někam šli,tak jsem se styděla, že jsme rodina brýlovců.
Tak kdybys něco zjistila, tak dej vědět!
určitě dám vědět. v pátek jdu na kontrolu, tak se zeptám, pokud nezapomenu (já se znám )
jinak já mám brýle asi od 8 let což už je hooodně dlouho a nějak jsem si na ně zvykla. i jsem se ptala na operaci, ale musí být asopon rok stejné dioptrie a mě se to každou chvíli mění + - půl dioptrie
Není tady
Já je mám od první třídy a nezvykla jsem si.
O operaci jsem taky přemýšlela. Ale nevěděla jsem že musí být stejné dioptrie aspoň rok. Tak to jít taky nemůžu, protože se mi to pořád hořší.
Tak já se taky zeptám, jdu v pondělí. jsem zvědavá co nám řeknou, pokud na to teda taky nezapomenu.
Není tady
Já byla na pokoji s holčinou co nosila čočky..Když to na ní přišlo po vyvolávačce tak si na ně ani náhodou nevzpoměla a rodila s nima..Nic se jí nestalo, ale asi by se nemělo. Kámoška rodila s brýlema, který na chvíly odložila a pak jí je dali hned po porodu aby na prcka viděla
Není tady
Já rodila bez brýlí, vůbec mi to nevadilo aneb jsem měla úlně jiné starosti
Adama jsem viděla, až mi šoupli do náruče, protože i když ho už držel manžel, který si sice ke mně s miminkem stoupl, držel ho tak "skvěle" (co kdyby mu náhodou vypad), že jsem jen viděla uzlíček v dece. Ale byl tak šťastný, že jsem ho nechala...
Není tady
Gia napsal(a):
Já rodila bez brýlí, vůbec mi to nevadilo aneb jsem měla úlně jiné starosti
Adama jsem viděla, až mi šoupli do náruče, protože i když ho už držel manžel, který si sice ke mně s miminkem stoupl, držel ho tak "skvěle" (co kdyby mu náhodou vypad), že jsem jen viděla uzlíček v dece. Ale byl tak šťastný, že jsem ho nechala...
Přesně jak říká Gia, budete mít úplně jiný starosti. Důkazem jsem toho já, která si vážně prostě nemůžu vzpomenout, jestli jsem měla čočky nebo brýle nebo nic. A to jsem rodila před chvilkou.
Není tady
Když to je těžký "jiný starosti" - když nevidíš ani na 20 cm..
Musím si mimi přeci pořádně prohlídnout, aby se pak nestalo to jako na Slovensku a neodvezla bych si domů jiný mimčo!
Není tady
Já mám taky brýle a když jsem šla rodit, tak jsem si je sundala a vzala jsem si je zase až když jsem byla na pokoji. Mám 2,5 dioptrií. Kačenku jsem teda viděla. Ale 4 dioptrie jsou zase o dost víc. Nedovedu si představit, že bych rodila v brýlých a ani v čočkách.
Není tady
No, já budu rodit s brýlema. Mám 4 dioptrie a bez brýlí se mi za chvilku motá hlava, takže je musím mít na nose od rána do večera. Ale umím si představit jak budou upatlaný od potu.
Není tady
To asi jo.. A budou zklouzávat z nosu...
Nojo ale aby jsme je tou námahou při tlačení nerozmačkali..
Není tady
Holky, tak si je kvůli bolesti hlavy necháte na tu první dobu porodní, než se dostatečně otevřete a pak na tlačení si je sundáte. Manžel je dá na stranu a po narození miminka si je zase nandáte. Stejně u tlačení nebudete přemýšlet, zda vás bolí hlava.
Není tady
Hm.. Jenže se mnou tam přítel nejspíš nebude.. On by se asi složil, myslí si že to je hroznej masakr a všude je plno krve. A nevysvětlim mu to a nevysvětlim mu to...
Simko, ale já určitě budu chtít sledovat doktory jak se tváří, jestli je všechno v pohodě... A když uvidim jen rozmazaný fleky... Prostě se budu cítit sebejistějc, když uvidim, že stejně nic nevidim..
Není tady
Veru, já ti rozumím. Ale bude okolo tebe hodně sester, takže bys je mohla dát jedné z nich a při tlačení už jenom dostáváš pokyny, kdy máš a kdy ne zatlačit a děláš to většinou se zavřenýma očima. Tak neboj, těch pár minut bez nich, to zvládneš.
Není tady
Simko, taky si myslím, že až to přijde, tak si na nějaké brýle ani nevzpomenu. Ale proč bych je nemohla mít při tlačení? Teď jsem to tady zkoušela a nevadily mi.
Není tady
Reny, to je jasný, že můžeš, ale kdyby někomu překážely, tak si je dá prostě pryč. A je to.
Není tady
Holky já taky nosím čočky. Vůbec jsem neuvažovala jestli je mít nebo ne. Automaticky jsem je měla. Normálně jsem s nima i tlačila. Malému se začalo zastavovat srdíčko ( měl krátkou pupeční šňůru ) tak mě rychle vezli na císař. A čočky jsem měla i tam. Když jsem se pak za 3hod. probudila tak jsem jen poprosila sestřičku ať mi podá pouzdro na čočky a sama jsem si je vytáhla. Neměla jsem s očima žádné problémy, vůbec mě nepálili ani jsem je neměla červené.
Není tady
U dr. jsem se samozřejmě zapomněla zeptat...
Tak jsem se dočetla, že záleží na čočkách, jaká je to značka, na jak jsou dlouho a hlavně kolik máš dioptrií.
Když je hodně dioptrií, je prý nebezpečný i samotný porod, že to může nějak poškodit sítnici nebo tak něco když tlačíš.
A pak záleží na čočkách jestli jsou na měsíc nebo dýl a jestli je můžeš nosit pořád, i na spaní, nebo vyndavat.
Není tady
Tak to ma teda nenapadlo, ale ja tiež nosim šošovky, mam skoro trojky, opýta sa na to vobec lekar?, a keby tak ich vyberiem ved co aj tak budem mat ine starosti, tlačit ako divá
, okuliare doma ani vobec nemam, od 16 rokov som na šošovkach, neviem si predstavit, že si k porodu zaobstaram okuliare.
Není tady
já jsem na tom podobně. Brýle teda mám, ale ty nosím jen po ránu z koupelny do postele a večer z postele do koupelny. Ale teď jsou na dvě půlky.
Dr se na to podle mě vůbec neptá.
Ale co jsem četla, tak se to řeší hlavně když má někdo až kolem 10 dioptrií.
Tak taky doufám že to zvládnu i s čočkama..
Není tady