29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky. Včera mě volala moje kamarádka,( je v 22 tt těhotenství) uplně vyřízená, že ji na ultrazvuku řekli, že ji chybí nějaká tepna nebo co. Normálně tam mají být 2 tepny a 1 žíla a ona tam má tepnu jen jednu. Dneska jedou do Hradce na vyšetření, buď ji budou brát vzorek z plodové vody (ale na to je prej asi už pozdě) nebo vzorek z pupečníkové krve. Nemáte s tím některá nějaké zkušenosti? Ona vůbec neví, jakou má naději-pořád brečí
Nejhorší prej je, že bude 3 týdny čekat na výsledky, což je katastrofa. Poraďte prosím, jaká je naděje, že ji miminkou nevezmou ????? Pomóóóc.
Není tady
Haninko, s tím ti teda neporadím, mají být opravdu 2, takže tam bude asi nějaký problém. 3 týdny čekat nebude, jelikož se může těhotenství přerušit z lékařské indikace v II. trimestru pouze do dosažení 24tt, pak má smůlu a musí to mimčo donosit..........
Jediné co jsem našla v porodnictví za školy je toto:
Anomálie pupečnéíkových cév, zejména chybění jedné z artérií je řídký jev ( 0,2% všech porodů). V polovině případů to bývá při malformaci plodu.
Píšou v polovině, al jaký je další důvod tam neuvedli...........
Není tady
madlička napsal(a):
Haninko, s tím ti teda neporadím, mají být opravdu 2, takže tam bude asi nějaký problém. 3 týdny čekat nebude, jelikož se může těhotenství přerušit z lékařské indikace v II. trimestru pouze do dosažení 24tt, pak má smůlu a musí to mimčo donosit..........
Jediné co jsem našla v porodnictví za školy je toto:
Anomálie pupečnéíkových cév, zejména chybění jedné z artérií je řídký jev ( 0,2% všech porodů). V polovině případů to bývá při malformaci plodu.
Píšou v polovině, al jaký je další důvod tam neuvedli...........
To znamená, že výsledky by měla až v 25 tt a i kdyby to dopadlo špatně, tak má smůlu? Jen by věděla, že porodí dítě, se kterým něco bude? A co to je ta malformace plodu, nevíš? No to jsou teda věci.
Není tady
Pokud jí budou odebírat krev z pupečníku má výsledky brzy( max. 5 dnů), i výsledky z amniocentézy by museli urychlit, aby se to stihlo.
Malformace má dost hnusný český název= znetvoření
Psali ale polovina, nevím co se děje u té druhé, to tam nenapsali.Jinak je tam napsané, že počet tepen, jde zjistit dříve než ve 22tt
Napiš, jak jí to dopadlo........
Není tady
Hani a jak ji to zjistili že to nemá, měla nějaký problémy.
Není tady
do 24tt sa moze vyvolat potrat lebo babo sa neda zachranit,tak ako moje dvojcatka
mne zamovolne zomrely
Není tady
kajuska napsal(a):
do 24tt sa moze vyvolat potrat lebo babo sa neda zachranit,tak ako moje dvojcatka
mne zamovolne zomrely
Kajusko-to mě je strašně moc líto. Nechci ti to připomínat, ale stejně mám plno otázek. Tím, že nemá jednu tepnu je jasné, že to nebude v pořádku? Nebo tam je opravdu aspoň 50 % naděje, že to bude moci v klidu donosit? A na kterém týdnu ti miminka zemřela Kajusko. Mám z toho husí kůži.
Allko, já přesně nevím. Vím jen, že byla na nějakém speciálním ultrazvuku v Hradci Králové (jinak chodíme spolu do Nového Bydžova) a to proto, že mají v rodině nějaké srdeční vady-no a tam ji to doktor zjistil. Dneska jde chudinka na tu plodovku nebo pupečníkovou krev. Ach jo-moc na ni myslím.
Není tady
Momentálně je snad dítě v pořádku, tak nevím, jak to ten doktor myslel. Třeba srdíčko a velikost-fakt nevím.
Není tady
Je to sice dlouho, hodně let, tak nevím jak dnes, ale tenkrát, měla chybějící tepna u mojí známé za následek malé dítě, narodilo se "podvyživené", malinké a oslabené a dřív. Je to v podstatě to samé jako když mamina v těhotenství nejí, nemá vitamíny, popřípadě navíc kouří a pije. To miminko dostává jen málo z toho co potřebuje a to včetně kyslíku. Jsou ale dětičky, které na to umírají, hodně taky pomůže, kdyby čekala holčičku (my vydržíme vše). Tohle je ta druhá polovina případů, ta první má opravdu jako příčinu malformaci plodu.
Pokud to v rámci možností bude aspoň trochu dobré, ať kamarádka změní stravu - to co je lehce stravitelné a výživné, přidá vitamíny a nerostné látky. Ta moje známá tenkrát chodila i na kyslík, platila si to, nevím jak dalece tohle vše mělo efekt (jestli by to děcko bylo stejné i bez toho všeho), ale jí nesmírně pomáhalo, že něco dělá.
Měla tedy chlapečka a pokud vím, je mu už 19 let.
Jo ještě jsem zapomněla dodat, že musela cukr nahradit glukopurem - což je fakt moc dobrá věc.
Upravil(a) cilka (25. 7. 2006 9:42)
Není tady
Moji kamaradce stejnou vec zjistili asi v 7-8 mesici.Nevim presne informace,jelikoz se vdala asi pred 5 lety do Ameriky,takze komunikace trosku vazla..Delat uz nic neslo,byla pod kontrolou,ale zase ne prehnanou.No a 10.cervna se ji narodil krasny zdravy chlapecek,s mirama 3,60,52 cm!Sice rodila ve finale cisarem,ale to myslim nebylo tim.Jen jsem chtela trosku uklidnit,at se kamaradka neboji...
Není tady
Cilko, děkuji. Doufám, že to bude ta lepší varianta a že už na to mají nějaké fígle. Netušila jsem, že to je až takový problém. Jsem zvědavá, co ji dnes udělají za testy a co ji k tomu řeknou. Víš, když jsem krvácela nebo jsem nemohla čůrat, tak mě taky uklidňovala jako vy tady a teď ji mám uklidňovat já u takového velkého problému. Ty moje problémy- byly prakticky žádné problémy-tohle je mnohem mnohem horší. Ach jo-už aby mě dala vědět.
Není tady
vandacz napsal(a):
Moji kamaradce stejnou vec zjistili asi v 7-8 mesici.Nevim presne informace,jelikoz se vdala asi pred 5 lety do Ameriky,takze komunikace trosku vazla..Delat uz nic neslo,byla pod kontrolou,ale zase ne prehnanou.No a 10.cervna se ji narodil krasny zdravy chlapecek,s mirama 3,60,52 cm!Sice rodila ve finale cisarem,ale to myslim nebylo tim.Jen jsem chtela trosku uklidnit,at se kamaradka neboji...
Vando, děkuji, konečně pozitivní zprávička. Doufám, že to bude i její případ. Uplně se bojím, co mě napíše nebo zavolá. Právě jsem ji odeslala SMS s touto pozitivní zprávičkou.
Není tady
Moje známá má sestřenku a té to zjistili také byla na plodovce a miminko je úplně zdravé!!!
Není tady
JÉŽIŠI !!!! NO.....JÁ TO ANI NEMĚLA ČÍST,PROTOŽE JDU ZÍTRA NA TEN VELKÝ ULT !!!!! ACH JO.....
DRŽÍM PALCE,AT TO KAMARÁDCE HODNĚ DOPADNE...A ZAČÍNÁM MÍT OPĚT NERVY !!!! TAK AHOJ !
Není tady
Petričko, tohle se stává v 0,2 % , tak se neboj. Holt to vyšlo na moji kamarádku chudinku. Já si myslím, že je spousta možností, co se všechno může stát, ale o tom my nemůžeme takle přemýšlet. Neboj se, určitě odtamtud půjdeš nadšená-věř mi.
Není tady
no..hanino,podle toho ,co napsaly holky je tu reálná šance,že vše bude v pořádku,ta kmoc moc kamarádce držím palce a jdu vysvětlit miminku,že zítra musí být šikovné,aby pan doktor vše vidět...
Není tady
Já musím zase mimčo připravit na sobotu. Šla jsem se objednat na 3D ultrazvuk jako že za 14 dní a paní mě řekla, ať přijdeme v sobotu v 9.30. Doufám, že si před obličejíček nebude dávat ručičky nebo nožičky. Už se strašně těším a taky se trochu bojím.
Není tady
cilka napsal(a):
Je to sice dlouho, hodně let, tak nevím jak dnes, ale tenkrát, měla chybějící tepna u mojí známé za následek malé dítě, narodilo se "podvyživené", malinké a oslabené a dřív. Je to v podstatě to samé jako když mamina v těhotenství nejí, nemá vitamíny, popřípadě navíc kouří a pije. To miminko dostává jen málo z toho co potřebuje a to včetně kyslíku. Jsou ale dětičky, které na to umírají, hodně taky pomůže, kdyby čekala holčičku (my vydržíme vše). Tohle je ta druhá polovina případů, ta první má opravdu jako příčinu malformaci plodu.
Pokud to v rámci možností bude aspoň trochu dobré, ať kamarádka změní stravu - to co je lehce stravitelné a výživné, přidá vitamíny a nerostné látky. Ta moje známá tenkrát chodila i na kyslík, platila si to, nevím jak dalece tohle vše mělo efekt (jestli by to děcko bylo stejné i bez toho všeho), ale jí nesmírně pomáhalo, že něco dělá.
Měla tedy chlapečka a pokud vím, je mu už 19 let.
Jo ještě jsem zapomněla dodat, že musela cukr nahradit glukopurem - což je fakt moc dobrá věc.
Taky jsem s tímhle měla problémy při prvním těhotenství. Už je to 13 let, tehdy se žádný velký ultrazvuk nedělal, ale normálním ultrazvukem kolem 30. týdne zjistili, že miminko přestalo růst. Ležela jsem celý zbytek těhotenství v neomocnici, každý týden mi dvakrát dělali kontrolu průtoku krve pupečníkem a ultrazvukem měřili velikost plodu, která se zvyšovala jen minimálně. V 37. týdnu se mi narodila malinká holčička, vážila 1,5 kg, prognózy doktorů byly katastrofální, ale brzy jsme začali cvičit Vojtovu metodu a dneska je dcera sice pořád menší a drobnější, ale jinak úplně normální ve všech směrech. Po porodu posílali placentu na pitvu, celkem nic moc mi neřekli, než to, že na placentě byly četný infarkty. Pořád ze mě doktoři mámili přiznání, že jsem kuřačka, ale já jsem v životě nekouřila....
Není tady
Tak mě kamarádka poslala SMS a to jen to, že už to mají za sebou, že ji brali plodovou vodu a že to tam šlo jak na běžícím pásu. Výsledky budou opravdu až za 3 týdny, takže jim prej zbývá už jen čekat a doufat. Je unavená, tak šla spát. Ach jo - 3 týdny-to je opravdu strašná doba. To aby se z toho člověk zbláznil
Není tady
hanina napsal(a):
Tak mě kamarádka poslala SMS a to jen to, že už to mají za sebou, že ji brali plodovou vodu a že to tam šlo jak na běžícím pásu. Výsledky budou opravdu až za 3 týdny, takže jim prej zbývá už jen čekat a doufat. Je unavená, tak šla spát. Ach jo - 3 týdny-to je opravdu strašná doba. To aby se z toho člověk zbláznil
To je nějaké divné, že bude mít výsledky až za tři týdny, vždyť dneska se to dělá za úplatu do dvou dnů nebo kvůli zdr. problémům zadára!!!!!! To je strašné čekat tři týdny já jsem si to platila a za dva dny jsem věděla, že je vše ok.
Není tady
Ahoj Hani,moc přeji Tvé kamarádce, aby bylo vše v pořádku.Je mi líto, čím musí procházet, ale zase na druhou stránku si myslím, že když ve 20 tt. na velkém genetickém UZ nenašli lékaři žádné problémy s růstem plodu a ani nějaké anomálie a i triple test byl OK, že to bude určitě v pořádku.Zřejmě jak už to tady někdo psal, ji budou více sledovat.Vím, že to bude asi obtížné, ale možná by stálo za to obrátit se na Gennet v Praze.Já sama jsem byla z důvodu anomálie dělohy u Doc.Kulovaného a byl opravdu moc hodný a všechno mi vysvětlil a to i přesto, že tam měl pěkný šrumec.Držím palečky kamarádce a atˇ je amniocentéza v pohodě.
Není tady
To je právě to naše zdravotnictví. Jakýpak do 2 dnů, co by se někdo honil, že jo. Je to fakt hrozný, když ji nechají čekat neskutečné 3 týdny Ještě jim řekli, že kdyby to vyšlo nějak špatně, tak že se musí rozhodnout, jestli si to nechají nebo ne. Musí to být hrozný, když jim to takle řeknou, ale asi to je nutné, aby pak nebyli v šoku. No každopádně je to hrozný a já jen doufám, že to dopadne dobře. Tahle kamarádka je opravdu móóóc hodná, vůbec si to nezaslouží.
Není tady
A to jí zjistilai na tom velkém UTZ, který se dělá 20-22 tt? Tam se vlastně i kontroluje fungování placenty, takže je to vidět.....
Doufám, že to dopadne dobře, pokud se miminko jinak nromálně vyvíjí, tak věřím, že to bude OK...držím pěsti.......
Není tady
On ji její gynekolog poslal na velký ultrazvuk hned do Hradce Králové (jinak chodí jinam), protože mají v rodině nějaké srdeční vady-no a tam ji to doktor (prej snad náhodou nebo co) zjistil.
Nejhorší je, že doktor jim chtěl aspoň něco krásného nabídnout a řekl jim, co to bude. Teď tomu navíc prej říkají ještě jménem, což by byla podle mě několikanásobnější bolest, kdyby si to museli dát vzít.
Není tady
Třeba to nebude tak hrozný, jak psaly holky, může to naonec být úplně zdravé miminko....naděje umírá poslední....ale chápu ty nervy a stres, kterým musí ta kamoška procházet....
Není tady