Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#526 28. 7. 2006 12:06

Svas
♥♥♥♥♥--

Re: Říct x neříct

Je to věc názoru, já v Pandořiných příspěvcích žádné manipulátorství nevidím, pouze hlubokou moudrost. Možná to je asi taky těmi dvaceti lety, o které tak budeme starší, než zbytek diskutujících.
A když se vrátím k původnímu tématu: neřekla. Neřekla bych to své kamarádce právě proto, že ji mám ráda. Vím, že to nepochopíte.

Není tady

#527 28. 7. 2006 12:13

backy007
♥♥♥♥♥--

Svas napsal(a):

Je to věc názoru, já v Pandořiných příspěvcích žádné manipulátorství nevidím, pouze hlubokou moudrost. Možná to je asi taky těmi dvaceti lety, o které tak budeme starší, než zbytek diskutujících.
A když se vrátím k původnímu tématu: neřekla. Neřekla bych to své kamarádce právě proto, že ji mám ráda. Vím, že to nepochopíte.

To je povzbudivé, koľko ľudí to nepovie preto, že majú kamošku radi a koľko preto, že ju majú radi hmm

Ustavične sa radujte v Pánovi. Opakujem: Radujte sa...
... jeho krv na nás a na naše deti ...
Ži tak, ako by každý deň mal byť tvoj posledný, pretože raz budeš mať isto pravdu...

Není tady

#528 28. 7. 2006 12:16

faf
♥♥♥♥♥♥-

backy007 napsal(a):

Svas napsal(a):

To je povzbudivé, koľko ľudí to nepovie preto, že majú kamošku radi a koľko preto, že ju majú radi hmm

No, ja neviem, tiez zalezi na kamoske, asi.... Keby som vedela, ze moja kamoska neveru odsudzuje a ze by ju netrpela, urcite by som jej to povedala. Ja by som osobne take nieco zavazne, akoze ma partner podvadza chcela vediet a dufam, ze keby k niecomu takemu doslo, nebudu mi to kamarati tajit, ak by o tom vedeli. Mala by som pocit zrady aj z ich strany.

Ale ak by som mala kamosku, o ktorej viem ( co sa pri kamoskach predpoklada, ze ju poznam dost dobre, aby som vedela, ze? ) ze ju nejaka nevera nerozhodi a nepripisuje jej vyznam, tak naco by som jej to vesala na nos?

I see hell in your eyes
Taken in by surprise
Touching you makes me feel alive
Touching you makes me die inside

Není tady

#529 28. 7. 2006 12:17

Svas
♥♥♥♥♥--

Sice nevím, co je na tom zrovna povzbudivého, ale bude to asi tím, že co kus, to originál = jiný názor. A to je podle mě normální.

Není tady

#530 28. 7. 2006 12:17

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

backy007 napsal(a):

Svas napsal(a):

To ano. Každopádně at to napíšeš tak, či tak, je to špatně. Tady už totiž nejde o to říct x neříct, ale vyvrátit druhýmu jeho názor...hmm

Není tady

#531 28. 7. 2006 12:18

Svas
♥♥♥♥♥--

choysia napsal(a):

backy007 napsal(a):

Svas napsal(a):

To ano. Každopádně at to napíšeš tak, či tak, je to špatně. Tady už totiž nejde o to říct x neříct, ale vyvrátit druhýmu jeho názor...hmm

Tak, o tom je můj příspěvek výše. Tady už o tu kamarádku dávno nejde, ale o to, přesvědčit ostatní, že moje pravda je ta správná.

Není tady

#532 28. 7. 2006 12:19

klokan
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno-venkov

faf napsal(a):

No, ja neviem, tiez zalezi na kamoske, asi.... Keby som vedela, ze moja kamoska neveru odsudzuje a ze by ju netrpela, urcite by som jej to povedala. Ja by som osobne take nieco zavazne, akoze ma partner podvadza chcela vediet a dufam, ze keby k niecomu takemu doslo, nebudu mi to kamarati tajit, ak by o tom vedeli. Mala by som pocit zrady aj z ich strany.

Ale ak by som mala kamosku, o ktorej viem ( co sa pri kamoskach predpoklada, ze ju poznam dost dobre, aby som vedela, ze? ) ze ju nejaka nevera nerozhodi a nepripisuje jej vyznam, tak naco by som jej to vesala na nos?

Takže té kámošce, která by si z toho nejspíš udělala legraci a nerozhodilo by ji to a možná by se i dobře bavila, bys to neřekla?? Té, kterou by to rozhodilo, bys to řekla?? Zajímavé... wink Já osobně teda spíš dělám raději svým kamarádům radost, než abych jim ubližoval..

Upravil(a) klokan (28. 7. 2006 12:22)

Existuje 10 typů lidí - Ti, kteří tohle chápou a ti, kteří nikoliv wink

Není tady

#533 28. 7. 2006 12:21

faf
♥♥♥♥♥♥-

klokan napsal(a):

faf napsal(a):

Takže té kámošce, která by si z toho nejspíš udělala legraci a nerozhodilo by ji to a možná by se i dobře bavila, bys to neřekla?? Té, kterou by to rozhodilo, bys to řekla?? Zajímavé... wink

Nieee, myslela som to tak, ze ta druha kamoska povazuje neveru za nepodstatnu pre jej vztah, jednoducho by pre nu ta informacia nic neznamenala, ze o tej nevere nechce vediet a keby o nej vedela, nic by nepodnikla, akurat by ju to mrzelo, ze to vie....

Klokaaan, nebud Karol! lol

I see hell in your eyes
Taken in by surprise

Není tady

#534 28. 7. 2006 12:21

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Svas napsal(a):

choysia napsal(a):

backy007 napsal(a):

Tak, o tom je můj příspěvek výše. Tady už o tu kamarádku dávno nejde, ale o to, přesvědčit ostatní, že moje pravda je ta správná.

Ale to je v pořádku.
Já si myslím opak, ale nebudu ti podsouvat, že tvůj názor je špatnej. Přece je to tvoje věc....par

Není tady

#535 28. 7. 2006 12:23

klokan
♥♥♥♥♥♥-

faf napsal(a):

Nieee, myslela som to tak, ze ta druha kamoska povazuje neveru za nepodstatnu pre jej vztah, jednoducho by pre nu ta informacia nic neznamenala, ze o tej nevere nechce vediet a keby o nej vedela, nic by nepodnikla, akurat by ju to mrzelo, ze to vie....

Myslím to vážně, nésu "Karol"  big_smile

Není tady

#536 28. 7. 2006 12:26

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

potvurkapodivna napsal(a):

Příspěvky PAN na mě působí manipulativně a dost arogantně cool

Ano, tak pusobi na vsechny, kdo maji nulove nebo nizke sebevedomi.
Ti, co ho maji v poradku, mne umeji "usadit", ci "polecit" zcela jinymi slovy a ja jsem jim za to vzdy hluboce vdecna. Jinak bych porad jeste sedela s Nety v tom prvnim levlu sad

No, to bys určitě Pindorro neseděla. Ty nejdeš  usadit, a myslím, že to málokomu za to stojí. Jestli myslíš, že je to nulovým a nízkým sebevědomím, máš určitě pravdu.

Takže zdar a sílu lidíííí, odjíždím zlomit cyklistický rekord !  tummenupp

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#537 28. 7. 2006 12:28

faf
♥♥♥♥♥♥-

klokan napsal(a):

faf napsal(a):

Myslím to vážně, nésu "Karol"  big_smile

Pozri Kloki, napriklad o sestre viem, ze by neveru svojho priatela okamzite riesila rozchodom. Je mlada, uziva si, chlapec je tiez mlady, nic ich teoreticky neviaze, nema ake problemy riesit neverou. Cize v momente, ako by som na neveru jej priatela prisla, okamzite by som jej to povedala. Samozrejme citlivo a taktne, ale povedala. Pretoze viem, ze ona by to brala ako riadny podraz odo mna, keby som o tom mlcala a ona by sa to dozvedela neskor a inym sposobom.

Je to individualne. Riesime so sestrou intimne detaily nasich vztahov, tak neviem preco by som nemala aj takuto situaciu riesit s nou...

No a mam zopar kamosiek, ktore su mi podobne blizke, takze tam by som asi tiez nemala pocit, ze sa miesam do niecoho, do coho ma nic nie je.

To, ze niekto o nevere partnera nevie, neznamena, ze partner neverny nie je.... A ver ci never, skor alebo neskor sa to na tom vztahu odrazi, aj ked o nevere partner nevedel.

I see hell in your eyes
Taken in by surprise

Není tady

#538 28. 7. 2006 12:38

klokan
♥♥♥♥♥♥-

faf napsal(a):

To, ze niekto o nevere partnera nevie, neznamena, ze partner neverny nie je.... A ver ci never, skor alebo neskor sa to na tom vztahu odrazi, aj ked o nevere partner nevedel.

Ano, přesně tak - věrnost dokázat nelze, jen a jen nevěru, pokud pátráš, anebo pokud se to "provalí" nějak jinak. Ale na původním vztahu se to odrazit vůbec nemusí, proč jsi o tom tak skálopevně přesvědčená? Jistě - projeví se to, když to tzv. podvádějící nemá pod kontrolou anebo je nějak jinak nekultivovaný. Jinak tomu tak být opravdu, ale opravdu nemusí. smile

Není tady

#539 28. 7. 2006 12:54

faf
♥♥♥♥♥♥-

klokan napsal(a):

faf napsal(a):

Ano, přesně tak - věrnost dokázat nelze, jen a jen nevěru, pokud pátráš, anebo pokud se to "provalí" nějak jinak. Ale na původním vztahu se to odrazit vůbec nemusí, proč jsi o tom tak skálopevně přesvědčená? Jistě - projeví se to, když to tzv. podvádějící nemá pod kontrolou anebo je nějak jinak nekultivovaný. Jinak tomu tak být opravdu, ale opravdu nemusí. smile

V urcitych pripadoch asi nie, no neviem.... Ja by som to brala ako urcite narusenie toho vztahu zo strany partnera, v jeho vlastnej mysli a "srdci"....Potom uz sa lahko moze stat, ze sa do nejakej dalsej zalubi, alebo co ak s nejakou tou "aferkou" nahodou splodi dieta, to je komplikacia, nie? pod kontrolou to az tak nemozes mat nikdy, vzdy je tam aj ten druhy cinitel  - ta, s ktorou podvadza...

Nie je nevera, ako nevera. ja fakt neviem.... je to komplikovane, podla mna.

Ja napriklad nepatram a keby mi priatel tak akosi cisto fyzicky bol neverny a v jeho spravani by sa nic nezmenilo ( mnozstvo casu straveneho so mnou, pozornost, intenzita milovania ) a daval by si pozor, aby to niekto nevedel okrem neho a tej dotycnej + aby nieco nechytil od nej, tak fakt neviem, nemalo by mi to ako  a preco vadit. Lenze v momente, ako by som sa to dozvedela, by pocit zrady bol taky silny, ze by prehlusil vsetky city k nemu a ja riadena pudom sebazachovy ( alebo vzitymi zasadami, neviem ) by som ho poslala kade lahsie. A keby aj nie, uz nikdy by ten nas vztah nebol taky ako rpedtym, urcite by som uz ktovieako verna nebola nikdy ani ja a tak...

Proste skoncilo by to ako riadny hnus....

I see hell in your eyes
Taken in by surprise

Není tady

#540 28. 7. 2006 12:54

potvurkapodivna
Host

Pandorraa napsal(a):

Ale no tak potvurko, tvoje "alergie" hluboce s manipulatorstvim souvisi, sama jsi to tu vyhlasila, a ten, kdo tu odbiha od tematu, ktere dokonce sam nastolil, jsi prave ty.
Jinak nechapu, ze kdyz jsi ve mne odhalila manipulatora, ze si nedavas vetsi pozor a nechavas se zahnat presne tam, kde byt nechces: ke zbytecne argumentaci o necem tak evidentnim, jako je tve sebevedomi smile

No comment, ať si každý udělá názor sám. Nebudu plýtvat svým časem na nesmysly rock

#541 28. 7. 2006 12:54

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Koho se to dotkne, na tom se to projeví - a tedy i na vztahy. koho se to nedotkne, tam se to asi ani nikde neprojeví. To je hluboký závěr, ne? tummenupp vissla

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#542 28. 7. 2006 12:58

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Nety napsal(a):

Koho se to dotkne, na tom se to projeví - a tedy i na vztahy. koho se to nedotkne, tam se to asi ani nikde neprojeví. To je hluboký závěr, ne? tummenupp vissla

Jako Macocha  lolloltongue

Není tady

#543 28. 7. 2006 13:00

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

I TY, BRUTE ? storstark Víš, jak dlouho mi trvalo tohle ze sebe vyrvat? Dala jsem do toho všechno! usch

Není tady

#544 28. 7. 2006 13:04

faf
♥♥♥♥♥♥-

Nety napsal(a):

I TY, BRUTE ? storstark Víš, jak dlouho mi trvalo tohle ze sebe vyrvat? Dala jsem do toho všechno! usch

To bude tym teplom....rock

I see hell in your eyes
Taken in by surprise

Není tady

#545 28. 7. 2006 13:06

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

big_smilebig_smilebig_smilestorstarkstorstark Holky, já už fakt jedu, kilometry mi ubíhají kapitulation

Není tady

#546 28. 7. 2006 13:07

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Netýýýý, já pojedu s tebou na bruslítkách    storstark
Můžu? gloria

Není tady

#547 28. 7. 2006 13:07

faf
♥♥♥♥♥♥-

Nety napsal(a):

big_smilebig_smilebig_smilestorstarkstorstark Holky, já už fakt jedu, kilometry mi ubíhají kapitulation

mas na bicykli internet?????tummenupp

I see hell in your eyes
Taken in by surprise

Není tady

#548 28. 7. 2006 13:10

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Choysi, klidně pojeď, přijdeš na lepčejší myšlénky než tuna. A bude i storstark Někdy to společně proženeme, myslím pérka si spolu protáhneme usch
Faf, na kole ne, ale ještě musím na kole dojet domů a tam se na chvilenku přicvaknu kvůli vám, myšky. A při tom zabalím, nakupím, poklidím, napeču a hurá nech hory! styrka

Není tady

#549 28. 7. 2006 13:12

backy007
♥♥♥♥♥--

choysia napsal(a):

A toho som sa bál... sad

Ustavične sa radujte v Pánovi. Opakujem: Radujte sa...
... jeho krv na nás a na naše deti ...
Ži tak, ako by každý deň mal byť tvoj posledný, pretože raz budeš mať isto pravdu...

Není tady

#550 28. 7. 2006 13:57

avalonka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

faf napsal(a):

Pozri Kloki, napriklad o sestre viem, ze by neveru svojho priatela okamzite riesila rozchodom. Je mlada, uziva si, chlapec je tiez mlady, nic ich teoreticky neviaze, nema ake problemy riesit neverou.

Ahoj faf smile

Jen dotaz: proč si myslíš, že nevěrou lidé řeší jen problémy? Protože kdybys byla  nevěrná TY, tak jen v případě, že bys řešila nějaký problém? Ale to přece nemusí znamenat, že to mají ostatní stejně.

Důvodů pro nevěru je x. A partnerské problémy jsou jen jedním z nich . Samozřejmě často důvodem k nevěře jsou, ale není pak spíš na místě otázka "proč máme s partnerem problémy?" a nikoli "proč je mi partner nevěrný?"

Vždyť když budete mít s partnerem problémy, budeš o nich vědět. Tudíž nemusíš čekat na jeho nevěru, aby ses o těch problémech dozvěděla.

Pokud se tedy dozvíš, že ti partner zahnul, bude to pro tebe znamenat, že máte ve vztahu problémy, o kterých jsi předtím nevěděla?

Vím, je to hloupá rétorika - otáčím se tu na slovíčkách, omlouvám se za to. Jen příliš nechápu tu logiku: PARTNER MĚ PODVÁDÍ - DOZVÍM SE TO - ZNAMENÁ TO, ŽE MÁME PROBLÉMY, O NICHŽ JSEM DŘÍV NEVĚDĚLA.

Já si naopak myslím, že existuje mnoho nevěr (a to i delších), o kterých "podváděný" partner prostě nemusí vědět. To proto, že důvody podvádějícího mohou být strašně specifické a nemusí pramenit z toho, že má se svou "pravou" partnerkou problémy.

Nemluvím tu o chronických děvkařích - to je jiná kapitola, s těmi bych vymetla natošup, protože ty mají jediný důvod - zasunout kam to jde.

Kdybych si já mohla volit - v případě svého nynějšího partnera, kterého si velmi vážím - tak bych rozhodně o nevěře vědět nechtěla. A víš proč? Protože žádné zásadní problémy nemáme a náš vztah je krásný. Přesto si umím představit 1000 důvodů, proč by mi mohl zahnout a také proč bych mohla zahnout já jemu. A vím, že v případě mé nevěry (podvedla bych ho já) by to pro mne znamenalo jen sex. Věděla bych, že si "jen užívám" a nic to pro mně neznamená. A to i kdybych si chodila s nějakým bouchačem užívat třeba půl roku. Já osobně mám někdy docela chuť na své bývalé "kamarády", protože sex s nimi je jiný - je to zábava. Ale vůbec se mě niterně nedotýká.

Na druhou stranu, kdybych věděla, že přítel zahýbá mé sestře (se kterou mám enormně blízký vztah - asi jako ty), tak bych měla velké cuky jí o té nevěře říci. Z naprosto stejných důvodů, z jakých bys to sestře řekla ty. Ale měla bych potřebu jí to říci právě proto, že k ní mám příliš ochranitelský vztah a velmi často podléhám dojmu, že jí musím kecat do života. A tento svůj dojem nepokládám za správný. Už jsem na sestře napáchala dost škod - je velmi nesamostatná a stále se mnou konzultuje veškeré životní kroky. To není dobře.

Aneb teorie je teorie, ale každý má nějaké to máslo na hlavě wink

http://lilypie.com/pic/080125/ivPB.jpghttp://b1.lilypie.com/33HPp1/.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí