Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#501 28. 7. 2006 10:03

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Říct x neříct

faf napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

backy007 napsal(a):

To nie je o žiarlivosti, ale o tom, ako plní svoj sľub vernosti. Chcem povedať, že nevera i masturbácia majú jeden spoločný faktor: problém. Pravdepodobne muž nedostáva v manželstve toľko, koľko potrebuje. Ale v prípade nevery je možno počítať i s čímsi vážnym, keďže pochybujem, že existuje chlap, ktorý by sa zamiloval do svojich rúk...

Tak tohle je skutecne nazor kluka a ne dospeleho muze lol Tos mne opravdu pobavil...... muz maasturbuje protoze v manzelstvi nedostava tolik, co potrebuje..... no to je sila! A ty se divis, ze nemam chut ti cokoliv vysvetlovat???? Nu inu jen se div lol

Pan, ale vazne to tak podla mna je, pochybujem, ze by chlap este mal chut a vobec vladal masturbovat, keby ho jeho partnerka uuuplne vystavila. Viem ako to myslis.

Napriklad ja v tomto nemam sancu stacit priatelovi, to by som potom asi chodila ako kacicka (s prepacenim) a to, ze si to robi sam, neznamena, ze je vrcholne nespokojny. Ale su aj vztahy, kde si partner filtruje potrebu sexu takto najprv, a ptom ked je dlhodobo nespokojny s frekvenciou, riesi to rozchodom alebo neverou.

A okrem toho, nie vzdy je partner po ruke, ked to na cloveka "pride" tak tam je tento manualny sposob uplne namieste...tummenupp

Já bych řekla, že je to o tom, zda je zrovna partnerka po ruce. Když pojede na dovču bez ní, nechť si ho tam kaučuje. Když je v práci a partnerka také - nech´t si ho kaučuje, je to hezký. Ono tempo je tempo, ale prostě jsou dny, kdy na to má člověk větší chuť. Když to jeden den děláš osmkrát, pak Ti třeba druhý den přijde dopoledne v práci příííliš dlouhé a jaksi máš zase chuť. zajímavé, jak se vždycky všude skoro skončí u TOHO tummenupp

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#502 28. 7. 2006 10:08

faf
♥♥♥♥♥♥-

avalonka napsal(a):

Tino,

já nejsem bůh - já jsem kráva, že jsem mezi ně zasáhla.

Není vůbec otázka, zda by spolu byli nebo nebyli bez mého sdělení. Otázka je, jak jsem si mohla myslet, že bych MĚLA změnit směr jejich životů.

Věci nejsou jak se na první pohled zdá. Faf píše, že je potřeba o nevěře vědět, abychom si mohli naplánovat život. A já říkám, že život se naplánovat nedá. Já ho plánovala a nikdy z toho nic dobrého nevzešlo. Asi proto, že mi k tomu plánování chyběla základní informace "vím co vůbec hledám?". Na tuhle otázku si dokáže odpovědět jen nemnoho lidí, protože většinou sami sebe příliš neznáme.

A navíc se ta odpověď v čase mění.

Takže říct si "plánuju svůj život" a "ty jsi mi nevěrný, s tebou tedy počítat nebudu" je velmi zjednodušující typ uvažování. Neznáme pořádně sebe, neznáme tedy ani partnera. Víme prdlajs o tom, proč nás podvádí. Víme kuloví o tom, jak se jeho osobnost bude vyvíjet dál.

My si jen myslíme, že to víme.

Ale nevíme nic.

A vyjdeme-li z předpokladu, že nevíme nic - pak je nasnadě, že se nebudu (a nesmím) plést mezi dva lidi, protože o nich vím prd. A o jejich vztahu prd dvojitej. Moje vlastní měřítka a názory na to, co je správné, jsou jen a jen moje subjektivní. S objektivní realitou nemají příliš společného.

Av, mne osobne by bolo srdecne jedno, z akeho dovodu ma partner podvadza. Bol by to koniec, aj keby som mala byt sama samucicka do smrti smrtouci. S niekym, kto takto lahkovazne a nezodpovedne riesi akykolvek problem v nasom vztahu predsa nebudem pocitat do buducnosti a nebudem sa k nemu priväzovat putami, typu spolocny majetok, deti atd... Chcela by som to vediet, aby mi neusli dolezite fakty pre rozhodovanie sa, pretoze ja sa neriadim len citmi v zivote...

A neuraz sa, ale mam pocit, ze v ten pribeh s tvojimi kamaratmi prilis dramatizujes. On by sa to aj tak bol dozvedel a rozisiel sa s nou, ked uz o tom jej zahybani vedel kazdy a myslim, ze o neho by si prisla, keby zistil, ze si to vedela a klamala mu. Ibaze by si bola vtedy naozaj trvala na tom, ze mu na tu otazku neodpovies, to bolo jedine rozumne riesenie. A svoj vztah si s prepacenim "posrali" oni dvaja, nie tvoje priznanie. :sjuk:

I see hell in your eyes
Taken in by surprise
Touching you makes me feel alive
Touching you makes me die inside

Není tady

#503 28. 7. 2006 10:09

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Faf
a to "smlouvas" se mnou a nebo sama se sebou???
Vzdyt prece pokud neco povazujes za spravne, tak se tim rid. Nech si svoji viru, v zadnem pripade ti ji nechci rozborit.
Ja jsem proste zase presvedcena, ze na ocekavanich se neda budovat, protoze dnes ocekvam jedno, zitra se muze cokoliv stat a mne se zbori svet, ci proste jen prizpusobim sva ocekavani novam podminkam... A tenhle zpusob ziti se mi proste nelibi. Ja proste vychazim z toho, co je tady a ted. A pokud mam nekoho rada, necekam, co udela on, netesim se na to ani se toho nedesim, proste beru vztah do svych rukou a staram se jen o to, co delam ja smile Protoze si myslim, ze je to predevsim na mne, zda budu stastna.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#504 28. 7. 2006 10:18

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

faf napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

backy007 napsal(a):

To nie je o žiarlivosti, ale o tom, ako plní svoj sľub vernosti. Chcem povedať, že nevera i masturbácia majú jeden spoločný faktor: problém. Pravdepodobne muž nedostáva v manželstve toľko, koľko potrebuje. Ale v prípade nevery je možno počítať i s čímsi vážnym, keďže pochybujem, že existuje chlap, ktorý by sa zamiloval do svojich rúk...

Tak tohle je skutecne nazor kluka a ne dospeleho muze lol Tos mne opravdu pobavil...... muz maasturbuje protoze v manzelstvi nedostava tolik, co potrebuje..... no to je sila! A ty se divis, ze nemam chut ti cokoliv vysvetlovat???? Nu inu jen se div lol

Pan, ale vazne to tak podla mna je, pochybujem, ze by chlap este mal chut a vobec vladal masturbovat, keby ho jeho partnerka uuuplne vystavila. Viem ako to myslis.

Napriklad ja v tomto nemam sancu stacit priatelovi, to by som potom asi chodila ako kacicka (s prepacenim) a to, ze si to robi sam, neznamena, ze je vrcholne nespokojny. Ale su aj vztahy, kde si partner filtruje potrebu sexu takto najprv, a ptom ked je dlhodobo nespokojny s frekvenciou, riesi to rozchodom alebo neverou.

A okrem toho, nie vzdy je partner po ruke, ked to na cloveka "pride" tak tam je tento manualny sposob uplne namieste...tummenupp

A vidis, jak se zase pletes..... jak zase "soudis" sama podle sebe? Podle svych domnenek, predstav a meritek????
Ty se divas na masturbaci jako na "nahrazku", jsou ale lide, kteri v ni vidi jen jinou formu sexu, zcela rovnocennou soulozi.
Lidska sexualita je daleko slozitejsi nez aby se vesla trebas jen do Kamasutry smile A predstavovat si, ze stejne tak, jak vnimam sex ja, ho vnimaji dalsi lide, je dost nebezpecne. Pak se ti klidne muze stat, ze kdyz najdes sveho pritele po bajecnem sexu v koupelne, jak jeste masrturbuje, dostanes z toho sok a mindrak jak barak.....
Pritom nemusi jit trebas vubec o nic jineho, ze v nem jeste dozniva prave ten bajecny sex s tebou a on si to cele znovu ve sve mysli prehrava....
Udesne? Nesmyslne? Zavrzenihodne????
Ale no tak smile

Není tady

#505 28. 7. 2006 10:21

faf
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Faf
a to "smlouvas" se mnou a nebo sama se sebou???
Vzdyt prece pokud neco povazujes za spravne, tak se tim rid. Nech si svoji viru, v zadnem pripade ti ji nechci rozborit.
Ja jsem proste zase presvedcena, ze na ocekavanich se neda budovat, protoze dnes ocekvam jedno, zitra se muze cokoliv stat a mne se zbori svet, ci proste jen prizpusobim sva ocekavani novam podminkam... A tenhle zpusob ziti se mi proste nelibi. Ja proste vychazim z toho, co je tady a ted. A pokud mam nekoho rada, necekam, co udela on, netesim se na to ani se toho nedesim, proste beru vztah do svych rukou a staram se jen o to, co delam ja :) Protoze si myslim, ze je to predevsim na mne, zda budu stastna.

Nesmlouvam, akosi som sa snazila vysvetlit svoj postoj. Ani mi vieru nemozes zburat, otriasla sa sice tymi pribehmi, co citam tu, ale napriek tomu som presvedcena, ze sa vyhnem podobnym trapeniam. Ja nie som povahou trpitel, ak tak, tak som skor tyran, co uz....

A ocakavania? Ja neviem, to ani tak nie su ocakavania, to su veci, ktore su premna neskonale dolezite, minimalne teraz, v tomto momente, co to pisem. Vobec nevylusujem, ze sa jedneho dna zmenia, ale to potom zasa nebude problem, lebo to bude ok. Tak jednoducho zacnem zit inak, nie?
ja sa partnerovej nevery nedesim, beriem to tak, ze ak dojde k nejakym problemom, alebo k rozchodu, poucim sa z vlastnych chyb a tesim sa na niekoho dalsieho niekde b blizkej buducnosti, tot vsjo....
Beriem to tak, ze vzdy ma caka len a len nieco lepsie, tam dalej, tak naco sa trapit?
Myslim si ale, ze som dost hodnotna a ucelena osobnost ( a osoba) na to, aby som niekomu v partnerskom vztahu stacila ako jedina partnerka v tom case. Este som asi nestrela nikoho a myslim, ze ani nestretnem, o koho by stalo za to sa s niekym inym delit, myslim citovo. Ina vec, je byt na niekom zavisla ekonomicky a tak podobne, ale tomu sa snazim zabranit, takze asi nehrozi ani to.

A paralelne vztahy? Ked milujem, neobzeram sa po inych, ked sa zacnem, znamena to, ze uz nieco nie je uplne ok s tym povodnym vztahom. A tam treba riesit to, co nie je ok a nie to, ze sa obzeram ( alebo partner ) po inych. Niekedy to ide dat do poriadku, niekedy nie. Stava sa....

I see hell in your eyes
Taken in by surprise

Není tady

#506 28. 7. 2006 10:23

potvurkapodivna
Host

PAN, musím reagovat na : a vidíš, jak se zase pleteš.....
Tenhle slogan velmi často a ráda používala jedna osoba, ze které se vyklubala jedna pěkně vykutálená manipulátorka.......
Pořád tady hlásáte, jak nikoho nesoudíte atd...a přitom manipulativně podsouváš někomu TVÉ názory, na které máš samozřejmě právo, ale záleží na způsobu, jak je podáváš. Možná jsem jen alergická na tuhle hlášku, ale nelíbí se mi způsob, jakým tady komunikuješ s některými lidmi.

#507 28. 7. 2006 10:26

faf
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

faf napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

A vidis, jak se zase pletes..... jak zase "soudis" sama podle sebe? Podle svych domnenek, predstav a meritek????
Ty se divas na masturbaci jako na "nahrazku", jsou ale lide, kteri v ni vidi jen jinou formu sexu, zcela rovnocennou soulozi.
Lidska sexualita je daleko slozitejsi nez aby se vesla trebas jen do Kamasutry smile A predstavovat si, ze stejne tak, jak vnimam sex ja, ho vnimaji dalsi lide, je dost nebezpecne. Pak se ti klidne muze stat, ze kdyz najdes sveho pritele po bajecnem sexu v koupelne, jak jeste masrturbuje, dostanes z toho sok a mindrak jak barak.....
Pritom nemusi jit trebas vubec o nic jineho, ze v nem jeste dozniva prave ten bajecny sex s tebou a on si to cele znovu ve sve mysli prehrava....
Udesne? Nesmyslne? Zavrzenihodne????
Ale no tak smile

Ale nieeeee, paneboze, ale ked som sexualne vycerpana ( jasne, zasa ja, co? lol ), tak uz nemam chut na akukolvek formu sexualnych hier, ci uz sama alebo vo dvojici. Priatel napriklad rovnako, tak len z tohto som vychadzala. Nikoho nesudim, v tejto veci urcite nie, kazdy nech si robi, co mu robi dobre a tolkokrat, ako mu to robi dobre....

Tym vyssie uvedenym som myslela to, ze asi vacsina ludi nema vydrz donekonecna, proste ked si to rozdaju s niekym 6x za sebou, neviem, kolko z nich by zvladalo robit este nieco ine okrem spanku, ale prosim, proti gustu.....

A nemam take nizke sebavedomie, aby ma taka situacia, aku opisujes, nejako rozhodila. Asi by som sa v tej kupelni skor pridala. big_smile  A okrem toho, asi by som sa priatela opytala, ci mu nestacilo, ale len tak zo zartu, v tomto naozaj nevidim ani najmensi problem.
wink

I see hell in your eyes
Taken in by surprise

Není tady

#508 28. 7. 2006 10:28

faf
♥♥♥♥♥♥-

"Priatel napriklad rovnako, tak len z tohto som vychadzala."

Hm, akurat on ma tu hranicu absolutneho vycerpania trochu inde, ako ja.....lol

I see hell in your eyes
Taken in by surprise

Není tady

#509 28. 7. 2006 10:33

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

Romča napsal(a):

Já souhlasím s Maret.

Maryt napsal(a):

Ahojky,

já bych zkusila promluvit s tím nevěrníkem dumbom třeba získáš na věci další pohled...

Maryt

pokud bych ho znala dobre, tak bych s nim taky promluvila...

Není tady

#510 28. 7. 2006 10:36

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

faf napsal(a):

A nemam take nizke sebavedomie, aby ma taka situacia, aku opisujes, nejako rozhodila. Asi by som sa v tej kupelni skor pridala. big_smile  A okrem toho, asi by som sa priatela opytala, ci mu nestacilo, ale len tak zo zartu, v tomto naozaj nevidim ani najmensi problem.
wink

No to jsem rada, to je velmi spravny pristup k veci smile
A omlouvam se, pouzila jsem ne zcela presne slovo: soudis.... mozna by bylo presnejsi: posuzujes, pomerujes...
Znovu opakuji, tve nazory jsou tve a proste si je uzij smile KOrigovat dle vlastnich zkusenosti muzes vzdycky tummenupp

Není tady

#511 28. 7. 2006 10:39

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

potvurkapodivna napsal(a):

Tenhle slogan velmi často a ráda používala jedna osoba, ze které se vyklubala jedna pěkně vykutálená manipulátorka.......
Pořád tady hlásáte, jak nikoho nesoudíte atd...a přitom manipulativně podsouváš někomu TVÉ názory, na které máš samozřejmě právo, ale záleží na způsobu, jak je podáváš. Možná jsem jen alergická na tuhle hlášku, ale nelíbí se mi způsob, jakým tady komunikuješ s některými lidmi.

Ale no tak potvurko big_smile Ja samozrejme JSEM manipulator wink
A pokud se ti neco nelibi, mas na to plne pravo, stejne tak jako ja mam pravo komunikovat zpusobem, ktery uznam za vhodne.
Oboji o nas dvou neco vypovida, ne? Tvoje "alergie" o tobe a moje "manipuilovani" o mne, nemyslis??? smile

Jo,jo, jsem alrgik už od svých 13 let, ale léčím se. Co ty?

Není tady

#512 28. 7. 2006 10:39

faf
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

faf napsal(a):

wink

No to jsem rada, to je velmi spravny pristup k veci smile
A omlouvam se, pouzila jsem ne zcela presne slovo: soudis.... mozna by bylo presnejsi: posuzujes, pomerujes...
Znovu opakuji, tve nazory jsou tve a proste si je uzij smile KOrigovat dle vlastnich zkusenosti muzes vzdycky tummenupp

Vdaka. smile Ono to casto ani inak nejde.

I see hell in your eyes
Taken in by surprise

Není tady

#513 28. 7. 2006 10:44

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

A pokud se ti neco nelibi, mas na to plne pravo, stejne tak jako ja mam pravo komunikovat zpusobem, ktery uznam za vhodne.
Oboji o nas dvou neco vypovida, ne? Tvoje "alergie" o tobe a moje "manipuilovani" o mne, nemyslis??? smile

Potvurko, máš můj neskonalý obdiv godlikegodlike Skoro jsem ani nečekala, že si toho lidé všímají lyssna

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#514 28. 7. 2006 11:04

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Nety napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Potvurko, máš můj neskonalý obdiv godlikegodlike Skoro jsem ani nečekala, že si toho lidé všímají lyssna

Ale no tak Netynko wink Vsak prave ty jdes verne v mych stopach a je jen otazkou, jak se rozhodnes na velke krizovatce, ktera se casem objevi tongue

Není tady

#515 28. 7. 2006 11:06

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Nety, musíš jít na zelenou  lollollol

Není tady

#516 28. 7. 2006 11:10

potvurkapodivna
Host

Jo,jo, PAN, jsem alergik od svých 13. let, ale léčím se. Co ty?

#517 28. 7. 2006 11:11

potvurkapodivna
Host

Pandorraa napsal(a):

Jo,jo, jsem alrgik už od svých 13 let, ale léčím se. Co ty?

Někde jsem se překlikla a omylem z toho vzniklo to výše. To je můj výrok. dumbom

#518 28. 7. 2006 11:14

potvurkapodivna
Host

Potvurko, máš můj neskonalý obdiv godlikegodlike Skoro jsem ani nečekala, že si toho lidé všímají

Občas ti někdy něco připomíná, co už jsi zažila a to bych potom musela být slepá - hluchá. Každý má právo na názor, ale pokud někdo používá manipulativní spojení ve větě, nelíbí se mi to. Příspěvky PAN na mě působí manipulativně a dost arogantně cool

#519 28. 7. 2006 11:14

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Ale no tak Netynko wink Vsak prave ty jdes verne v mych stopach a je jen otazkou, jak se rozhodnes na velke krizovatce, ktera se casem objevi tongue

Je, tak to se musím pokřižovat! Nebojte, kucí, holkýýýý, já nejedu v těchto stopách. Já se ni nerozjela, dyk jsem na tom prvním levelu lollol vissla

Choysi, proč zrovna na zelenou, u nás doma pořád stojí dudlik

Není tady

#520 28. 7. 2006 11:16

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

potvurko,
jsi si jista, ze si lecis tu spravnou alergii tim spravnym zpusobem  wink
Pokud ano, tak jiste vis, ze manipulator se musi lecit soustavne a velice zodpovedne, je to chronicke a zivotu nebezpecne. Ne pro ty chudaky ostatni, ale prave pro toho manipulatora sad
Zkratka devce - klades nespravne otazky nespravnemu cloveku........

Není tady

#521 28. 7. 2006 11:21

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Nety napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Je, tak to se musím pokřižovat! Nebojte, kucí, holkýýýý, já nejedu v těchto stopách. Já se ni nerozjela, dyk jsem na tom prvním levelu lollol vissla

Choysi, proč zrovna na zelenou, u nás doma pořád stojí dudlik

Hm, se máš gratergrater Můžu někdy přijít....gloria ???

Není tady

#522 28. 7. 2006 11:22

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Příspěvky PAN na mě působí manipulativně a dost arogantně cool

Ano, tak pusobi na vsechny, kdo maji nulove nebo nizke sebevedomi.
Ti, co ho maji v poradku, mne umeji "usadit", ci "polecit" zcela jinymi slovy a ja jsem jim za to vzdy hluboce vdecna. Jinak bych porad jeste sedela s Nety v tom prvnim levlu sad

Není tady

#523 28. 7. 2006 11:25

potvurkapodivna
Host

Pandorraa napsal(a):

potvurko,
jsi si jista, ze si lecis tu spravnou alergii tim spravnym zpusobem  wink
Pokud ano, tak jiste vis, ze manipulator se musi lecit soustavne a velice zodpovedne, je to chronicke a zivotu nebezpecne. Ne pro ty chudaky ostatni, ale prave pro toho manipulatora sad
Zkratka devce - klades nespravne otazky nespravnemu cloveku........

To už jsme odbočily od tématu ( manipulátorská technika mmch). Nechala bych alergii alergií ( mmch mám špičkového alergologa tummenupp ). Jen se mi nelíbí to, co už jsem psala výše a nechce se mi to opakovat. Pokud hlásám, jak jsem úžasná a nikoho na světě nesoudím, protože mi to nepřísluší, tak na druhou stranu  nebudu psát takové příspěvky a ovlivňovat dalšího pisatele. Přiznávám se, já nejsem božská a soudila jsem tě za ten příspěvek. Budu se asi smažit v pekle. storstark

#524 28. 7. 2006 11:26

potvurkapodivna
Host

Pandorraa napsal(a):

Příspěvky PAN na mě působí manipulativně a dost arogantně cool

Ano, tak pusobi na vsechny, kdo maji nulove nebo nizke sebevedomi.
Ti, co ho maji v poradku, mne umeji "usadit", ci "polecit" zcela jinymi slovy a ja jsem jim za to vzdy hluboce vdecna. Jinak bych porad jeste sedela s Nety v tom prvnim levlu sad

Jsem si jistá, že moje sebevědomí je v naprostém pořádku. Pokud by bylo nulové, neodvážím se na tvé výroky reagovat. A tím, že se budeš " vozit" po ostatních, ničeho nedosáhneš reta

#525 28. 7. 2006 11:54

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ale no tak potvurko, tvoje "alergie" hluboce s manipulatorstvim souvisi, sama jsi to tu vyhlasila, a ten, kdo tu odbiha od tematu, ktere dokonce sam nastolil, jsi prave ty.
Jinak nechapu, ze kdyz jsi ve mne odhalila manipulatora, ze si nedavas vetsi pozor a nechavas se zahnat presne tam, kde byt nechces: ke zbytecne argumentaci o necem tak evidentnim, jako je tve sebevedomi smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí