|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Maminy, těhulky a snažilky, dnes mám termín porodu, ale miminko se na svět asi ještě nechystá. V bříšku je klid a nemám ho ani sestouplé. Ale proč píšu, chtěla bych udělat takové shrnutí celého těhotenství.
A jak to začalo? S manželem jsme se snažili jen jednou, 21 DC, MS jsem nedostala a tak jsem si dělala 3x těhotenský test (29, 31 a 37 DC), pokaždé byl negativní. MS nepřicházela a protože jsme měli jet na dovču, šla jsem na injekci Agolutinu. Sestřička mi vzala i krev, co kdyby.... Ještě jsem jí říkala, že je to zbytečný, ale pan doktor trval na svém. Na dovče se mi občas udělalo špatně a MS nikde, tak jsem po příjezdu opět navštívila doktora a ten mi oznámil, že jsem těhotná
To už jsem byla v 9 tt., vystavil mi průkazku a zároveň objednal na ultrazvuk ve 12 tt. Tam jsem si poprvé naplno uvědomila, že jsem OPRAVDU těhotná. Na monitoru jsem viděla malinkého človíčka, pan doktor mi ukázal, kde co má a já jen litovala, že to nemůže vidět i manžel, kterého nepustili do ordinace.
Pak si nemůžu nevzpomenout na tripple test a nervy do druhého dne, kdy jsem se dozvěděla, že je vše OK. Mezitím jsem měla spoustu práce a tak nějak si těhotenství ani neuvědomovala. Bříško ještě nerostlo a žádné problémy jsem neměla. Ve 20 tt. jsem byla na konsiliárním ultrazvuku kam mě poslali z genetiky. Taky všechno v pořádku a opět u toho nesměl být manžel
Pak opět spousta pracovních povinností a najednou tu byl 30 tt a s ním další ultrazvuk. Tam už byl manžel se mnou, držel mě za ruku a konečně poprvé viděl toho malého človíčka, kterého vyrobil, jak tam sebou mrská. No měl slzy na krajíčku a byl děsně dojatý.
Konečně doma začali velké přípravy na příchod miminka, vymalovat, sehnat kočárek, natřít starší postýlku, poshánět výbavičku, nechat vyrobit přebalovací komodu a hlavně vymyslet jména.
Zapoměla jsem napsat, že jsme si nenechali říct jestli to bude holčička nebo kluk. Teda já si myslím, že to bude holčička, manžel doufá v kluka. Ale je nám to úplně jedno, hlavně když bude miminko zdravé.
Dalších 10 týdnů uteklo jako voda a je tu termín porodu. Všechno je přichystané a my už jen čekáme, kdy se mrňouskovi bude chtít ven. Stále se dohadujeme o jménech a snad se dohodnem..... 
Chtěla bych všem těhulkám popřát, aby jim těhotenství uteklo tak rychle jako mě, hlavně v klidu a bez komplikací. Bříško mě sice tíží, mám 20 kg navíc, celulitýdu snad úplně všude, strašně se potím, ale chci si toho bříška ještě pár dní užít.
A pak si přeji, aby i porod byl bezproblémový, rychlý a nakonci na nás s manželem čekal uřvaný uzlík.
Není tady
Reny, moc ti přeju, aby všechno dobře dopadlo a dočkali jste se krásnýho miminka. Počasí na porod nemáš idelální, já ho neměla taky, asi třicet stupňů, ale hodinu před porodem bouřka, která mi fakt pomohla v tom dusnu. Přeju Ti, abys zvádla porod bez velkého potrhání, špatně se to v tom vedru hojí a abys třetí den nakojila aspoň 40ml. Zdar.
Není tady

Reny...to je hezký, takhle to pěkně všechno shrnout a napsat !!!! 
Třeba to bude inspirace pro ostatní novopečené maminky !!!! Já osobně tyhle příběhy hrozně ráda čtu !!
Doufám, že k němu brzy přibude i příběh z porodního sálu !!! 
Určitě se brzy dočkáš !! Držím palce ať je to rychlý a bezproblémový porod !!!
Třeba bude do 3 hodin po všem !!!!! 
Není tady
Reny, to jste kliďásci - my máme jména, a ještě asi ani nejsem těhotná - i když, kdo ví, od rána se cpu rybama, který normálně vůbec nejím 
a jinak dík za krásnou předporodní slohovku, aspoň sis to nacvičila na tu potom, o porodu 
hodně štěstí a málo bolesti... 
Není tady
Milá Reny - mám úplně slzy na krajíčku - jsem teď v období čekání na 30tt na utz. Ještě sedím v práci, zatím "jen" 15 kg nahoře a doufám, že za ty tři měsíce moc nabírat nebudu. Vím, že to strašně uteče a za chvilku budu taky čekat. Moc přeju rychlý a bezproblémový porod a určitě budeme čekat na slohovku! Moc moc držíme palce!
Není tady
Reny, napsala jsi to opravdu nádherně, takové těhu si myslím přeje každá z nás
Děkuji za všechny rady a držím všechno co má, ať to dobře dopadne a ať jste zdraví a šťastní

Není tady
Reny,
napsala si to opravdu nádherně. Četla jsem tvou stránku jedním dechem. Je to jak úryvek z nějaké knížky.
No jo, babička vždycky říkala, život píše romány.
A uvidíš, jak ti uteklo těhotenství, uteče ti i čekání na porod a ty se konečně dočkáš toho miminka, který je ted u tebe v bříšku, a dočkáš se i toho, až mu budeš šeptat, tak to si byl ty, co si byl v bříšku. A vše se ti bude zdát tak neskutečné. 
Není tady
Reny,
moc pěkné čtení. Přeju ti bezproblemový porod a nádherné a krásné štěstíčko 
Není tady
Holky, děkuji za krásná slova. Jsem naměkko, přeci jen ze mě za pár hodin bude konečně maminka. Mísí se ve mě radost, že už je to tady a zároveň strach jak to všechno zvládnu. Pak už nikdy nebudu sama, vždycky tu budu človíček, který mě "doufám" bude potřebovat.
Není tady
Reny, to si piš že te bude potřebovat a ty se budeš strachovat o nej po celý zbytek tvého života 
Není tady
Reny, budou to krásné starosti, uvidíš, patří k životu. Nemysli na to a těš se !!
Není tady

Reny, já jsem měla termín na 24.12., ten den jsme zdobili stromeček, smažili kapra, po známkách porodu ani památky. V klidu jsme se navečeřeli, stihla jsem si trochu zdřívmnout a když jsem se probudila a šla na WC tak mi praskla voda. Kontrakce žádné. No a do rána byl Mikulášek na světě - narodil se v 5:39 toho 25.12. Takže myslím, že se ještě dnes může ozvat. My si taky říkali, že si užijem vánoc a pak pojedem do porodnice. Ale mimi chtělo jinak:-))

Není tady
Ahoj Reny, strašně krásně jsi to tady všechno napsala, jsem úplně naměkko a držím palečky ať jde všechno rychle a hladce!
Není tady

Reny super, jsi úplná spisovatelka
Moc hezký článek, přeju Ti aby bylo miminko brzy v tvé náruči a těším se až nám to povyprávíš 
Není tady
Reny moc pěkné i já mám pocit, že jsem před pár dny oznámila manželovi, že bude tatínek a když se podívám na metřík nechce se mi ani věřit, že jsme už takhle daleko, přeji Tobě, sobě i ostatním těhulkám krátký, bezproblémový porod, usměvavé miminka, spousty mlíčka a hodně lásky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Není tady

Reny držíme palce, určitě to bude šup-šup a než se naděješ budete doma..
Já když teď vidím, jak to strašně letí, jak malá roste, jaký dělá pokroky a že jí v sobotu už bude 7měsíců tak se tomu nedá ani uvěřit..
Hlavně ať jste oba zdraví a ať je miminko na maminku hodné
..
PS: Budeš rodit v Pcích??
Není tady
Ahojky Klaris, děkuji za povzbuzení. Ano, mám to v plánu. Sice jsem tam minulý týden narazila na opravdu "suprsestru", ale těch pár dní to snad přežiju. Nevíš jak je to na pokojích s vedrem, je tam klimatizace?
Vždyť nedávno jsem vás viděla v novinách, když se malá narodila...... a ono je to už 7 měsíců??? Fakt to letí.
Není tady

Reny napsal(a):
Ahojky Klaris, děkuji za povzbuzení. Ano, mám to v plánu. Sice jsem tam minulý týden narazila na opravdu "suprsestru", ale těch pár dní to snad přežiju. Nevíš jak je to na pokojích s vedrem, je tam klimatizace?
Vždyť nedávno jsem vás viděla v novinách, když se malá narodila...... a ono je to už 7 měsíců??? Fakt to letí.
Asi tě sklamu, ale klimošku nemají
..A do oken celé odpolko paří, aspoň že jsou tam žaluzky
.. Ale prý je to rychlost s jakou tě vykopou, když jste v pořádku, kámoška se ani nestačila rozkoukat a už jsou doma
..
Snad to klapne a porodíš co nejdřív, já přenášela 11dní a to bylo na palici
, tak jsem se těšila na Aduš a pořád nic..
Určo chytneš personál jako já a budeš spokojená, hnedka dej vědět co a jak
...
Vem si sebou jelení lůj, já na něj zapoměla a měla jsem suchou pusu-děs...
Není tady
Klaris, tos mě s klimatizací nepotěšila, ale doufám, že komplikace nebudou a za 3 dny jsem doma.... pomádu si beru, už to tady někdo psal a přenášení se nebojím, aspoň mám klídek 
Zatím díky a ahoj
Není tady

Ahoj Reny, fakt nádherný popsání ještě nádhernějšího stavu. Přeji moc a moc štěstí, aby to bylo rychlý a bez komplikací. Hodně zdravíčka Tobě i mimi a těším se na zážitky z porodnice a z role matky... Pa pa
a 
Není tady
Reny, sice nejsem "ještě těhulka", ale napsala jsi to tak krásně, jako by to bříško bylo i moje....

Přeji ti, aby jsi měla zdravé a krásné miminko a porod byl co nejrychlejší!!!! Drž se!

Není tady
Ahojky Reny, hezky jsi to shrnula. Tak si ještě užívej bříška a přeju bezproblémový porod a spoustu bezvadných lidí okolo!
Není tady
Ahojda Reny!
Tak pořád žádná změna a jsi pořád 2 v 1? Však jsem na Tebe moc myslela: kamarádčin chlapeček se na Tvůj TP před 8 lety narodil a zrovna dnes slaví svátek i jeho sestřička...takže jsem si říkala, že by i Reny měla 24.7. mimíska u sebe?!
Ale neboooj, určitě se už brzy dočkáš! Taky už se těším, až budu mít prcka u sebe: ale na druhou stranu si říkám, že nemusí až tak pospíchat - hezky ať si počkíádo termínu, však u maminky v bříšku mu nic neschází!
Mmch, moc krásně jsi shrnula celé těhotenství...něco (nebo někoho?) mi to připomíná
Tak teď už se tu všechny babineťačky budeme těšit na porodní slohovku... 
Jinak minulý týden byly asi erupce na slunci, či co
- taky jsem v nemocnici narazila na extra protivnou sestru. Byla jsem se objednat na monitor a sestra na mě nejdřív koukala jak na blázna, co si šel na gynekologii koupit banány...a pak mě posadila a víc než za půl hodinu mi milostivě sdělila, kdy že to na ten monitor můžu přijít. 
Není tady
Ahoj Gabčo, neboj srpen uteče jako voda a tvoje mimčo se začne taky chystat. Pořád ještě nevíte co to je nebo jsi podlehla a nechala si to říct?
Teď řeším kam jít na kontrolu, když má můj doktor dovču. Volala jsem několika doktorům, ale buď mají dovču nebo sotva stíhají svoje těhotné. No, když do středy neporodím, tak se někam vnutím. Chodí do porodnice na kontroly hodně těhulek? Že bych šla tam, ale abych tam nepročekala celé dopoledne.
Není tady