|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Souhlasim s Giou!
Alexxandro nesmíš to zase tak přehánět, pozor abys nebyla "moc dokonalá mamka", to by nebylo taky moc dobrý. To dítě stejně před všim neuchráníš..
A ty dvojčátka budou mít maminku stejně moc rádi jako Mikulášek tebe, i když jim kouří nad kočárem..
Není tady

Veru, já určitě nejsem dokonalá matka a určitě nestojím nad dítětem se Savem v ruce a rouškou na puse. Já si jen vybavuji, jak mě moc vadilo v dětství, že moje máma kouřila a hrozně mi to smrdělo a neměla jsem se jak bránit. A když jsem něco jako malá říkala, máma se tomu smála jako dobrému vtipu. Viděno a vyzkoušeno z mého pohledu. Proto jsem se zhrozila nad matkou s cigárkem u kočárku. Ale čert to vem, byla venku tak fajn, ale o hodně horší je, když maminka kouří a má miminko v bříšku. To se čistého vzdoušku nenadechne. Vím, že tady se argumentuje znečištěným prostředím a bla bla bla, tak to vemte z toho druhého úhlu pohledu, když je tady tolik škodlivin, proč mimískovi přidávat ještě další ránu kouřením? Proč mu zadělávat na problémy ještě před narozením. Chcete vychovávat a vést děti jako osobnosti, ale právo na zdraví je mu upřeno!

Není tady

Jo a mimochodem, včera jsem jela s kolegyní z práce, která ještě před časem prohlašovala, že nechce mít dětičky. Kouřila a chodila do hospůdky a tak a řečem o přestávání s kouřením se smála, no a před pár měsíci otěhotněla. Jako když otočí list papíru. To byste nevěřily, jak velmi zodpovědně to vzala, cigára okamžitě vyhodila a změnila svůj život. Už se jí rýsuje krásně bříško a ona se hrozně těší na miminko. Tak se těším s ní!

Není tady
alexxandra napsal(a):
Veru, já určitě nejsem dokonalá matka a určitě nestojím nad dítětem se Savem v ruce a rouškou na puse. Já si jen vybavuji, jak mě moc vadilo v dětství, že moje máma kouřila a hrozně mi to smrdělo a neměla jsem se jak bránit. A když jsem něco jako malá říkala, máma se tomu smála jako dobrému vtipu. Viděno a vyzkoušeno z mého pohledu. Proto jsem se zhrozila nad matkou s cigárkem u kočárku. Ale čert to vem, byla venku tak fajn, ale o hodně horší je, když maminka kouří a má miminko v bříšku. To se čistého vzdoušku nenadechne. Vím, že tady se argumentuje znečištěným prostředím a bla bla bla, tak to vemte z toho druhého úhlu pohledu, když je tady tolik škodlivin, proč mimískovi přidávat ještě další ránu kouřením? Proč mu zadělávat na problémy ještě před narozením. Chcete vychovávat a vést děti jako osobnosti, ale právo na zdraví je mu upřeno!
V tom s tebou souhlasím. Já jsem nekuřák, nikdy jsem nebyla silný kuřák, ale vím jaký to je se jen zbavit toho blbýho zvyku mít něco v ruce, když sedíš s kamarádama v hospůdce. Prostě není to tak lehký přestat.
A v krvi jsou ty jedy stejně asi ještě 3-5 let po tom co přestaneš kouřit. Takže to tam mam pořád i já a to nekouřím 3,5 roku. 
Prostě přeju puzzle.girl aby měla hlavně zdravý a šťastný miminko, ať to teď vyřeší jakkoliv.
Někdy to prostě fakt tak lehce nejde a neni to sobectví, jenom nástrahy dnešní doby.
Leda kdyby jsme zalezli někam na samotu do hor a chovali krávy a pěstovali vlastní zeleninu, to potom věřim, že by ty děti byli i zdravý jako řípy. 
Není tady

Veru, díky za názor - plně s Tebou souhlasím. Snažím se co nejvíc, snad to dobře dopadne, hlavně aby mimi bylo v pořádku.
Není tady

Upravil(a) madlička (17. 12. 2009 16:20)
Není tady

madlička napsal(a):
Puzzlíku, asi tě moc neuklidním. Jako porodní babka jsem byla u dosti porodů a dítě a placenta kouřící matky se pozná hned. Mimina malé, špatně dýchaly, to stejné placenta, samý infarkt, malá, voda škaredá. No já teda nevím, ale nekouřila bych.
Pokud se mimčo narodí dobré, zaděláváš mu akorát na alergie, astma a atopický ekzém.
Je pravda i to, že se matky kuřačky posílají na chodbu aby si zakouřily, protože ty mimina se nedají uklidnit.....
Ono to asi není moc potěšující, já vím, nechci tě tady odsuzovat, to vůbec ne, vím, že se snažíš a i ta snaha se cení, ale lhát bohužel neumím. Drž se
Madličko, tak tomu říkám příklad ze života !!! Tohle už nikdo neokecá !!! 

Není tady
Souhlas, znovu říkám, Puzzlíku NEHUL!!!!!!!!!!!!!!!!
Není tady

Upravil(a) madlička (17. 12. 2009 16:21)
Není tady

Madličko, tak to musí být smutný pohled! Holky, uvědomte si to konečně, že tu nejste už jen vy, ale nový člověk, který má právo vyrůstat a vyvíjet se (relativně) zdravě - když do toho teď nebudem přimíchávat nějaké další faktory coby výmluvy!

Není tady
Ano,ano, fuj,fuj, fuj. Nechte už tu holku na pokoji. Je dost zralá na to, aby si dokázala srovnat v hlavě negativa, která z toho vyplývají a není potřeba do ní stále šít. Je to na její zodpovědnost a nikdo a nic to neovlivní, takže si myslím, že tahle diskuze je úplně zbytečná. Kdo chce kouřit, tak bude, kdo chce pít, tak bude, kdo chce fetovat, tak bude, i kdyby se všichni stavěli na hlavu. Každého svobodná volba.

Potvurkopodivna, já už to nemyslím tak nějak na puzzlegirl, ale na všechny maminy a budoucí maminy! Je to nepříjemné, ale mělo by se bojovat za miminka. Měly by se aspoň trochu špatně cítit a uvědomit si, že ten malinkej tvoreček v bříšku, který je odkázán pouze na maminku, se cítí moc špatně. Zatímco matky se cítí špatně jen když říkají, že vykouří dvě cigára a tajně jich vykouří pět.

Není tady

Puzzlegirl, ač jsem napsala pár nepříjemných komentářů, moc ti držím palečky a věřím, že to s mimískem zvládnete na jedničku!

Není tady
Právě že do ní musíme šít. Ona vědomě ubližuje sobě i miminku a čím víc jí to budem rozmlouvat, tím spíš přestane. Když jí budem chlácholit že to je dobrý, tak s tím nic nebude dělat. Takhle věřím, že se bude snažit a do týdne je bez cíga v puse.
Není tady

Nemyslím si, že je až tak svobodná volba !!!!
Když se miminko narodí a matka mu bude ubližovat, půjde do báně a malý do děcáku nebo k babičce !! Na to už jsou paragrafy !!! Nikdo se s ní nebude párat !!! Ale co ty miminka v bříšku ??? Ty ochrání kdo ?????
Holky, dám hnusný, ale fakt nechutný příklad !! Podle toho, co jsem viděla kdysi na videu..tak se plod u kouření normálně dusí !!! Takže pokud Vám připadne kouření v těhu normální, tak Vám připadne normální, třeba 4 x denně dusit už narozený dítě polštářem ????? To je to samý, akorát s odstupem pár měsíců !!!!
Ale co ty miminka v bříšku ??? Ty ochrání kdo ?????
Není tady
Rozmlouvat a podporovat možná, ale né jí za to odsuzovat a říkat že je nezralá na dítě a že je sobec a takovýhle keci. To by mi rozhodně fakt nepomohlo. Spíš naopak hodně přitížilo.
Není tady
Souhlasím s Pinky. Prostě holky NEHULTE. Hele, když jsem to zvládla já, hulila jsem dvacet třicet denně a jenom než jsem došla do háku, měla jsem jich v sobě 5. No a přestala jsem i když jsem se před tím o to pokoušela stokrát, jsem srab, ale při těhu mi to přišlo tak přirozený přestat, přestože chutě jsem měla (a mám) pořád.
Není tady
Veru napsal(a):
Rozmlouvat a podporovat možná, ale né jí za to odsuzovat a říkat že je nezralá na dítě a že je sobec a takovýhle keci. To by mi rozhodně fakt nepomohlo. Spíš naopak hodně přitížilo.
No sobec snad je ne? Nebo jak bys to nazvala? A tu připravenost snad dokáže tím že přestane ne?
Není tady
Právě že do ní musíme šít. Ona vědomě ubližuje sobě i miminku a čím víc jí to budem rozmlouvat, tím spíš přestane. Když jí budem chlácholit že to je dobrý, tak s tím nic nebude dělat. Takhle věřím, že se bude snažit a do týdne je bez cíga v puse
Tak tímhle skutečně nikomu nepomůžeš. Jak říkám, je to pouze a jen na tom člověku. Tenhle postup by možná zabral na tebe, ale nejsme všichni stejní. A myslíš, že si neuvědomuje, že to asi není zrovna to pravé ořechové? Nikdo nemluvil o chlácholení, to je přirozené, že za to nikdo nikoho chválit nebude. Není první ani poslední těhotnou kuřačkou a jak říkám, je to jen a pouze na tom dotyčném, jak se s tím popere. Brala bych pozitivně motivovanou podporu, ale tohle vážně nikomu nepomůže. 

Veru...to nezáleží na zralosti !!
Já jsem otěhotněla v 18ti přestala jsem kouřit, hned po zjištění těhu, potom v 21ti..také jsem si nikdy ani svátečně nazapálila !!!!
NO a teď po víc než 8 letech jsem zřejmě těhu znovu a musím říct, že už jsem kouřila víc !!! Za 8 let už ten návyk prostě je..... tomu se neubráníš, ale cigára jsem se nedotkla od prvního pozitivního testu !!!!
Nikdo neříká, že je to jednoduchý !!! Ale dá se s tím určitě něco dělat !!!!! 
A já věřím, že Puzzle.girl to ví a už na nekouření pracuje !!!
Není tady

Potvrukopodivna, Puzzlegirl načla toto téma s tím, že věděla, že tu bude spousty příspěvků, které ji chválit nebudou a naopak ji odsoudí. Nicméně to odsouzení je stále v ruku ruce s podporou jejího nekouření a to my si tady všechny přejem a věříme, že to zvládne. A to nekouření nejde zařídit tak, že sníží počet cigaret, ale tak, že prostě típne psoeldní cígo, které má v ruce a vydrží to hlavně kvůli mimi. Ono je to těžké, ale ono se to MUSÍ! Jednou jí za to dítko poděkuje!

Není tady
Pinky vždyť to taky tak myslím! Že nezáleží na zralosti! Myslím si že je dobrý aby jí tu všichni podporovali v tom aby přestala a né jí hned odsoudili!!!
Nepodporuju jí v tom aby kouřila, ale aby se jí podařilo přestat. A věřim tomu že se jí to podaří!! Ale prostě se mi nelíbí to, že jí tu rovnou někdo napíše, že je sobec a nezralá. To není podle mě žádná podpora, to je rovnou odsouzení.
Nijak jí nechlácholim, mě se to taky nelíbí, když někdo v těhu kouří.
Čekanko... připravenej neni nikdo nikdy.
Není tady
Ano, Veru, máš pravdu, odsuzuju každou ženskou, která v těhu kouří.
Není tady
Ale podle mě chtěla slyšet jen názor...
Ale to je jedno.. Nerada bych to tu nějak rozhádávala.. 
Takže s touhle debatkou už radši končím.. 
Není tady

Veru, všechno výše napsané jsou názory:-)

Není tady