|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
IvetoX, řekl Tvůj gynekolog, proč je káva tak škodlivá? Já mám nízký tlak, tak jsem pila kávu 1-2x denně i v těhotentsví a kojení.
Není tady
Nejsi v tom sama. Mě se bohužel také nepovedlo přestat, po celou dobu těhotenství mi ani jednou nebylo špatně a chuť na cigaretu mám pořád. Vím, že bych měla přestat. Ironií je, že jsem zdravotník, ale prostě mi to nejde. Nejsem na to hrdá. 

Holky já taky kouřím..teda svátečně..... no a teď pokud se mi potvrdí těhu, vím, že už si nezapálím. 
Jednou ve škole nám pouštěli video...chování plodu při kouření matky !!! To bylo něco !!! Ještě teď mám husí kůži !!! To miminko v bříšku jakoby se úplně dusilo, mávalo ručičkama a třepalo se !!! Hrůza !!!!!
Mám už dvě děti a ani u jednoho jsem nekouřila...maximálně v prvních týdnech, než jsem to zjistila !!!
Ale jak říkám jsme sváteční kuřák...takže kouřím jen v hospůdce a o víkendu....max. 5 cigaret.
Nemůžu soudit...závislé kuřačky...nevím jaké to je, nevydržet bez cigarety !!!
Každopádně Vám holky, přeju pevnou vůli !!!! 
Upravil(a) Pinky (24. 7. 2006 9:10)
Není tady

Jo Pinky, teda to video by měli pustit všem kuřačkám. Petřička se do mě pustila, mně je ale v podstatě jedno, co dělají ty holky, ať si třebas vykouří i stovku denně, mě jde o ty chudinky mimísky, že už od tak svého ranného živůtku musí přijímat i to co by neměli i proti své vůli. Mně kouření vadí, ale když už teda nemáme vychytané zákony, raději odejdu sama z míst, kde se kouří nebo je nevyhledávám. Sice mě to opravdu prudí, ale ces´t la vie. Jenže ty malinké fazolky nemouhou nikam utéct, musí přijímat od maminky vše i dobré i špatné. A jenom intervenuji na tom, aby se miminkům nedávaly drogy. To už je pak sobectví matek.

Není tady

alexxandra napsal(a):
Jo Pinky, teda to video by měli pustit všem kuřačkám. Petřička se do mě pustila, mně je ale v podstatě jedno, co dělají ty holky, ať si třebas vykouří i stovku denně, mě jde o ty chudinky mimísky, že už od tak svého ranného živůtku musí přijímat i to co by neměli i proti své vůli. Mně kouření vadí, ale když už teda nemáme vychytané zákony, raději odejdu sama z míst, kde se kouří nebo je nevyhledávám. Sice mě to opravdu prudí, ale ces´t la vie. Jenže ty malinké fazolky nemouhou nikam utéct, musí přijímat od maminky vše i dobré i špatné. A jenom intervenuji na tom, aby se miminkům nedávaly drogy. To už je pak sobectví matek.
Máš pravdu, kus sobectví to je....... ale my nevíme jak je kuřačkám - závislačkám !!!! Třeba to opravdu není tak jednoduché.... jsme ráda, že jsem do toho kouření nespadla jako např. puzzle.girl....vůbec jí to nezávidím.... 
I když jak se říká...když se chce všechno jde...... 
Znám spoustu kuřaček a řekla bych že z 98 % přestaly kouřit....jakmile se o těhu dozvěděly..... tak snad na tom nebudeme jako celek matek..tak špatně 
Není tady
Holky, taky jsem bylakuřačka a hned jak jsem se dozvěděla o těhu, hned jsem s tím sekla, na radu Dr. postupně. Ale tady puzzle.girl píše jak se kuřačce narodilo zdravé dítě. Ale to se může milá zlatá mýlit. Problémy vzniklé kouřením v těhotenství se projevují u mímíse až mnohem později, např oslabená imunita, alergie se sklonem k astmatu, nesoustředěnost, LMD jako hyperaktivita a dyslexie atd. Prostě vady, které se projeví až třeba ve 4 letech. Každá maminka by měla s kouřením okamžitě přestat a kecy jako že to bude dobrý svědčí o nepřipravenosti ženy na mateřství. Zásadně jsem proti kouření v těhu a lituju všechny mimča kuřaček.
Není tady
v mém případě nekouřila mamka, ale otec, ale mamka byla s ním - a výsledek - astma a alergie, které mám jako jediná z rodiny, ani moje dvě sestry je nemají, ačkoli chování mých rodičů se nezměnilo - takže by se řeklo, že 2/3 dětí v pohodě - ale ani ta 1/3 za to riziko nestojí 
Není tady
No já jako nekuřák jsem samozřejmě proti kouření jako takovému, natož v těhotenství....ale zase chápu, že asi není lehké přestat, jen chci říct, že i když se miminka kuřačkám narodí zdravá, tak to může být jen relativně "zdravé"....např. různé lehké mozkové dysfunkce se mohou projevit mnohem později....

Není tady
Ja se taky narodila zdrava a trikilova mamince kuracce, ale tech zanetu prudusek a alergii co jsem prodelala jako dite bylo opravdu nepocitane. Kazdej bacil co bezel kolem jsem hned chytla, mela jsem proste snizenou imunitu. Nikdo to nespojoval s tim, ze mamka v tehotenstvi se mnou kourila, ale kdyz mi uz bylo pres dvacet a rekla mi to, najednou mi to seplo, ze to musi byt duvod tech mym nemoci v detsvi. Mam jeste dva bratry a s tema mamka uz vydrzela nekourit a ani jeden nemeli tolik nemoci jako ja. Takze maminky jestli nechcete kazdych 14 dni byt s ditetem doma, protoze zase smrka, kasle a kycha a v noci vubec nespalo, radeji cigaretku odlozte nejlepe naporad!
Není tady

Petricka80 napsal(a):
copak jsem notor..pět piv denně ????
![]()
ale na dovče si alespon jedno dám a už se těším
no jasně, že jo...
Tak dobrou chuť!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Není tady

potvurkapodivna napsal(a):
Nejsi v tom sama. Mě se bohužel také nepovedlo přestat, po celou dobu těhotenství mi ani jednou nebylo špatně a chuť na cigaretu mám pořád. Vím, že bych měla přestat. Ironií je, že jsem zdravotník, ale prostě mi to nejde. Nejsem na to hrdá.
ahoj, poslala jsem Ti email, a těším se na odpověď... 
Není tady

Čekanka napsal(a):
Holky, taky jsem bylakuřačka a hned jak jsem se dozvěděla o těhu, hned jsem s tím sekla, na radu Dr. postupně. Ale tady puzzle.girl píše jak se kuřačce narodilo zdravé dítě. Ale to se může milá zlatá mýlit. Problémy vzniklé kouřením v těhotenství se projevují u mímíse až mnohem později, např oslabená imunita, alergie se sklonem k astmatu, nesoustředěnost, LMD jako hyperaktivita a dyslexie atd. Prostě vady, které se projeví až třeba ve 4 letech. Každá maminka by měla s kouřením okamžitě přestat a kecy jako že to bude dobrý svědčí o nepřipravenosti ženy na mateřství. Zásadně jsem proti kouření v těhu a lituju všechny mimča kuřaček.
Děkuji... A jsi si jistá, že jsi připravená na mateřství? Docela by mne zajímalo kde jsi tu přípravu absolvovala - asi bych se dle Tvého názoru měla přihlásit taky!!!!!!!!!!!!!!!!!!Těším se na radu, kam jít!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Není tady

Nemusíš přeci nikam chodit, stačí být trochu zodpovědná a myslet trochu na mimi, nejen na své potřeby.

Není tady
Ja znam dve "matky kuracky" a jedna ma dite dyslexika a druha ma hyperaktivni dite. Takze urcite neco na tom je. Narodit se muze "zdrave", ale neco se muze projevit pozdeji.
Ja te chapu, ze je to tezke...taky jsem kdysi kourila (a dost) a chtela jsem strasne moc prestat. A presto, ze jsem nemela tak velkou motivaci jako ty, (miminko) tak jsem to dokazala. Prestala jsem ze dne na den. Jinak to totiz neslo (nejake omezovani je podle me blbost). Od te doby nekourim (7 let) a prijde mi to "hnusne" a hloupe a nechapu jak jsem vubec mohla kourit! Platit za neco, co mi vlastne nici zdravi!
A hlavne - uz prvni tyden kdy jsem byla bez cigarety jsem na sobe poznala, ze se citim o moc lepe. Mam vic energie, pri sportu vic vydrzim a vubec mi ta cigareta tim padem nechybela!
Urcite to zvladnes mas velkou motivaci, nosis uvnitr malikeho clovicka, ktery je na tobe uplne zavisly. A tim ze kouris, tim neposkozujes uz jenom sebe, ale i jeho. Tak drzim palecky a kdyz jsem to zvladla ja, tak to urcite zvladnes i TY! 

Hodne stesti!
Není tady
Alex, já s tebou taky plně souhlasím. Sice je dost kuřaček, které se hned naštvou, že je odsuzujeme, ale jak píšeš - miminka si nemůžou vybrat a to že nikotin prokazatelně škodí, to už bylo prokázáno mockrát. Takže na jednu stranu se tady budete pořád hlídat a pozorovat a diskutovat o tom, jestli miminku nevadí to nebo ono, vyžadujeme spoustu vyšetření, které bereme jako samozřejmost, ale když pro svá miminka můžete udělat něco sami - NEKOUŘIT, tak to ne, to je spousta výmluv že to nejde apod. Nejsem kuřačka a nikdy jsem nebyla, ale moje kamarádka byla silná kuřačka a když jí doktorka řekla, že je těhotná, tak se na cigaretu ani nepodívala a pokud to nejde, přestat ze dne na den, tak co ihned zahájit odvykací léčbu se žvýkačkama apod?
Není tady

Holky nepřipadne Vám absurdní bavit se tady o tom, jestli kouření miminku ničí nebo neničí zdraví ???!!

JASNĚ ŽE NIČÍ !!!!
Ničí to zdraví normálnímu, dospělému člověku natož pak malýmu drobkovi, který je na Vás v bříšku absolutně závislý !!! Takže myslím, že tahle debata je zbytečná !!!
Jak už jsem psala..jsem kuřačka...ale jen příležitostná...... prostě nekouřím na balkoně, venku na procházce, na zastávce .....prostě si puknu jenom při posezení u vínečka nebo drinku !!
Když jsme se začali snažit o třetí miminko, přestala jsem úplně.....bylo to těžký, manžel je taky kuřák, tak jsem se raději vyhýbala barům a hospůdkám...no ale když se nám pak nezadařilo...poprvé, podruhé, potřetí atd. Vybodla jsem se na to a kouřila jsem svátečně vesele dál !! 
Teď , co mám od minulého týdne pozitivní těhotenský test....ani na cigáro nešáhnu !!!!
Prostě mám ROZUM a vím, že musím být zodpovědná !!!
Pro silné kuřačky je to určitě těžké.....ale existuje spousta center pro pomoc v odvykání kouření...takže, kdybych byla závislá kuřačka, obrátím se tam a nebudu se vymlouvat, že s tím prostě nemůžu nic dělat !!!!! 
Není tady
Pinky souhlasím s Tebou, já jsem teda byla taky dost silná kuřečka, kouřila jsem 15 denně asi 5 let a fakt pravidelně. I když jsem byla nemocná, kašlala jsem jak tuberák a pořád jsem měla cigáro u pusy a pořád jsem měla na něj chuť, ať se dělo cokoliv. Omlouvala jsem se, začínala od zítřka, pořád jsem si říkala, tak a od prvního nekouřím a takový ty podobný bláboly. Takhle jsem si to říkala skoro 2 roky a pořád jsem kouřila a kouřila. Opravdu, ten kdo nekouří pravidelně a neví, co je to závislost na nikotinu, ten to nepochopí a lehce se mu tito lidé soudí. Já nemám moc pevnou vůli, ale dokázala jsem přestat. Prostě jsem si řekla dost a už je to asi půl roku, ani jsem si nezapamatovala datum, kdy to bylo, ale vím, že jsem si ho snad poprvé v životě nevybírala, abych si to nemusela připomínat. Prostě jsem se rozhodla, že "teď" si zapálím svojí poslední cigaretu a víc se toho svinstva nedotknu. A šlo to. Za týden jsem si na to vůbec nevzpomněla a když, tak jen na to, jak jsem byla strašně hloupá. Možná jsem měla i motivaci, vždyť moji rodiče přestali sami od sebe a to skoro po 30.letém kouření denno denně několika krabiček. Když to dokázali oni, tak proč já ne? Opravdu přestat kouřit není vůbec problém, jenom je potřeba se do toho pustit a odhodlat se k tomu. Teď, když jsem těhu, tak je to fajn, moc fajn, že už tenhle problém nemusím řešit. Jsem opravdu šťasná, protože kdybych byla rozkouřená, tak nevím, jak bych to zvládala přestávat, asi horko těžko.
Všem těhotným kuřačkám (teda to zní hrozně) přeji moc pevnou vůli a mimískům v bříšku přeji trpělivost, ona mamka snad dostane rozum

Není tady
I já jsem kuřačka. Paradoxem na tom je, že už jsem dvakrát přestala kouřit. Pokaždé při každém těhotenství. Při prvním těhu mi jak se říká šla ze začátku huba šejdrem a já potají vykouřila tak 10-15 cigaret za těhotenství. . Byla jsem na rizikovém a dost jsem se bála. Ale pořád jsem měla chut. Zachránilo mě až když jsem musela do nemocnice na udržování- a tam jsem vůbec chutě neměla. Při kojení jsem si na cigárko ani nevzpomněla a kojila jsem 14 měsíců. Před druhém těhu, jsem opět začala kouřit - u kafíčka s kámoškou, nebo s manžou, když jsme šli na pivko. Při druhém těhu už mi to tolik práce a námahy nedalo přestat. Opět jsem vydržela nekouřit celé těhu, další kojení. A uplynuly další léta a já opět pomalu začala.
Holky, když budete mít chut, vyhledejte si tuhle stránku a místo cigárko si toto téma přečtete.Chvíli se zaměstnáte, určitě to půjdu. Já vím, jednoduchý to není, není to sranda.
Není tady

Ahoj Meggan a další, já jsem opravdu nekuřák a nemám s tím žádné zkušenosti. Jen znám (a opravdu dobře) několik lidí v mém okolí, kteří kouřili pravidělně víc jak 5 cigaret denně leta letoucí. A prostě si najednou řekli ne a nekouří! Řekla bych, že to je dost o vůli a o chtění. Ono to je třebas jako s drogami, když si snižuješ dávku, ono to vůbec nepomáhá, stále si narkoman. Takže musíš udělat radikální řez a jít na léčbu, na detox a hlavně vydržet a nechtít to udělat znova, prostě je to těžký, ale jedině tak se toho můžeš zbavit. Takový výmluvy, jakože už jenom dvě cigárka denně, to není přestávání kouřit, ale vlastní výmluva a omluva své slabosti. Takhle to bohužel nefunguje. Takhle to zkoušela moje máma a výsledek? Kouří stále dál a stěžuje si, že to nejde přestat. Taky má slabou vůli a taky jí to zazlívám. Pamatuju si své dětství - moje máma měla povoleno kouřit jen v kuchyni, jenže co z toho, když kuchyň je vlastně centrální místnost, že? Takže já u snídaně zadržovala dech anebo postávala u okna. Hrozně mi to vadilo, a já se zapřísáhla, že prostě kouřit nikdy nebudu a už vůbec něco takového dělat vlastním dětem. A když stát neumí zavést pořádný zákon o kouření - brala bych to tvrdým postihem, protože já jsem denně ohrožována na zdraví a nemůžu se moc bránit díky sobectví kuřáků - tak by měly být zodpovědné matky. Já to velmi odsuzuji ne kvůli kuřákům, ale kvůli svému zdraví. Klidně ať se zavřou někam do udírny nebo do sklepa a ukouří se tam. Ale vadí mi, když někde sedím a někdo si sedne vedle s cigárem. To je velká bezohlednost. A vůči dětem vůbec je to tak strašné - vlastně je ty matky zabíjí každým šlukem.

Není tady
Já to nějak nechápu. Puzzle.girl na jednu stranu chce názory a na druhou stranu se čertí, když jí někdo napíše názor. PROSTĚ KOUŘENÍM ŠKODÍŠ SOBĚ I SVÉMU DÍTĚTI. Na tom nic nezměníš, je to fakt a pravda. To, že v těhu kouříš samo o sobě svědčí o tvé nezralosti přivést na svět dítě. Stejně jako všechny ostatní kuřačky. Kámoška kouřila v těhu i po narození dcerky a dneska je holčičce 4 roky a ona si nemůže najít práci, protože holčina je pořád nemocná s průduškama. Jo, průdušky jsou to nejmenší. Nehul, sakra.
Není tady

Teda jako na balkon. Všichni chodí na balkon od tý doby co máme Dominika. A to táta kterej nesnáší jakýkoli pravidla (na domácím poli) a furt říká že se nebude omezovat chodí taky na balkon.
Tak když zvládl on pro zdraví vnoučete se "omezovat", myslim že zvládne i puzzle.girl přestat kouřit kvůli JEJÍMU dítěti. Držim palce
Není tady
Moje obě sestry kouřily i v těhotenství. Jedna má 4 děti, druhá 2. Snažily se to omezovat, ale vídávala jsem je schované někde za rohem, kde nervózně pokuřovaly aspoń 1,2 cigára denně. Nejstaršímu dítěti je 20 a nejmladšímu 2 roky. Všichni jsou v pohodě. Ono těžko říct, co je horší, jestli absťáky a nervy z toho že nekouříš, nebo pár cigaret denně. A do detailů - všechno škodí ve velkém množství. Já sama jsem nekuřák. Resp. jsem kouřila na střední a někdy ve 2. třídě s klukama z paneláku, ale dala jsem si v těhotenství třeba decku vína nebo malý pivo, tak asi jednou za týden, dva. Poslední dny těhotenství ve vedrech jsem měla otevřeného lahváče v lednici a chodila jsem to upíjet. Sice mi 1 lahev vydržela několik dnů, ale stejně.
Můžeš žít 100% zdravě ( i když - co to je?) a dítě může být disfunkční nebo nemocné. Nechci to zlehčovat, ale na dítě má vliv tolik faktorů! Jestli je chtěné a milované, jestli žiješ ve zdravém prostředí, co jíš, co piješ, atd. atd.
Ale držím Ti palce, ať to nekouření vyjde!
Není tady

NO spíš jde o to, nepřitěžovat už v tak škodlivém prostředí (emise, ovzduší, ozonová díra, způsob života, strava atp.) mímískovi. Každá další nadbytečná zátěž může mít vliv na spousty nemocí a nehledě na to, že kouření způsobuje rakovinu a hlavně to pasivní. Dneska jsem viděla maminu s dvojčátky v kočáru a zapálila si jak starý karbarník, mocně vtáhla dým a vyfoukla jak továrna. NO úplně mě zamrazilo, chudinky dětičky. Fuj.

Není tady