|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahojky, před těhu jsem byla taky kuřačka, ale sotva jsem zjistila, že čekám mimčo přestala jsem okamžitě, jde o zdraví dítěte a vydržet pár měsíců mi přijde brnkačka než riskovat pozdější alergie nebo předčasný porod, podle mě je výmluva říkat si, že jsem cíga omezila, přesně jak píše Alexxandra jed jde do těla stejně.....
Četla jsem rozhovor s primářkou z plicního, která uváděla, že pokud kouříš do 10 cigaret denně, tak do druhého dne se ti plíce vyčistí a když někdo kouří i jen 1 cigaretu denně, není rozdíl jestli jich vykouří 15. Jed tam jde stejně...takže tohle je docela změna oproti názoru,že nikotin zůstává v těle několik let a teď babo raď ...:-) Hezký den všem mamčám i těhulkám....
Není tady

Angelino, díky za názor, je to přesně tak - co doktor to názor a pak kdo se v tom má vyznat... Díky
Není tady
puzzle girl...je velká škoda,že jsi nepřestala s kouřením ještě před těhu,já kouřila asi 4 roky 15denne a kdyz jsem se poznala s manzeel,tak mi rekl,bud ja nebo cigarety a ja se rozhodla,je sice pravda,ze sema tam jsem si treba dala,ale za posl. 2 roky jsem nemela ani praska,nejak to ten můj manzilek ze me opravdu dostal.....zkus to vazne omezit na minimum......držím palce,chápu, že je to těžké...ahoj
Není tady
puzzle.girl Kamrádka byla "lehká" kuřačka a jak otěhotněla začala jí cigareta chutnat víc.Doktor jí řekl,že pokud kouřila a nejde to přestat tak ať to jen omezí,ale nepřestává.Protože je to pro mimi šok...nepřestala a narodil se jí chlapeček,je zdraví a vážil skoro 4kg! 
Není tady
puzzle.girl to asi ne e
ale prostě byl zdravej a nic mu nechybělo.Říká se že naopak...děti jsou malilinký,protže mají pomalejší vývoj.
Není tady

jo jo, to jsem taky slyšela tak zjišťuju názory a hlavně zkušenosti! Tak hlavně, že byl zdravej, to je to nejdůležitější! Díky moc
Není tady
Já skončila s cigaretami v květnu 2005 a v červenci jsem otěhotněla.. Nekouřila jsem moc a přestala jsem ze dne na den. Jsem teď za to moc ráda, protože když vidím někoho kouřit, tak nechápu, co z toho mají a dost mi i kouř vadí.. Ségra je po druhé těhotná a při obou dítkách kouřila a kouří. Né moc, ale dá si denně tak 5. Jo a prvorozená Verunka měla 3550g a já jako nekuřák v těhu jsem porodila 2720g Nelušu... A to jsme obě v těhu přibraly dvacet kilásků 
Není tady

Ahoj PetaZ a ségra kouřila i při kojení? Slyšela jsem, že to pak "miminkám" nechutná? Určitě jsou obě dětičky zdraví, viď? Díky za zkušenosti!
Není tady
Já jsem nikdy nekouřila a miminko se mi narodilo ve 40. týdnu dost malé 2,85kg a 47 cm, po otci zdědil malý sklon k alergiím a už teď má exém. Já jsem dost malá a hubená. Možná, když bych kouřila, byl by ještě menší a nemocnější a to už by bylo asi špatné. A s tím brekem novorozenců, tak to je pravda, že maminy kuřačky si chodili na chodbu zakouřit, aby Ti jejich malý křiklouni neplakali. Můj malý během prvního týdne ani nekřičel, ani když se narodil, tak nebrečel. Mám spokojený dítě. Na jakýkoliv brek vždy zabralo kojení a byl hned klid. Nevím, co to je, když dítě brečí a nejde utišit.
Nemusí se stát tvému miminku nic, i když kouříš, ale zkus to přestat, mysli na něj, vyhýbej se stresu, který Tě třeba nutí kouřit...
Taky jsem někde četla, že kouření je dědičné. Možná je to tím, že příklady táhnou. U nás v široké rodině nekouří vůbec nikdo, tak by mě to ani nenapadlo s tím začít.
Není tady

Simona Janoušková napsal(a):
Já jsem nikdy nekouřila a miminko se mi narodilo ve 40. týdnu dost malé 2,85kg a 47 cm, po otci zdědil malý sklon k alergiím a už teď má exém. Já jsem dost malá a hubená. Možná, když bych kouřila, byl by ještě menší a nemocnější a to už by bylo asi špatné. A s tím brekem novorozenců, tak to je pravda, že maminy kuřačky si chodili na chodbu zakouřit, aby Ti jejich malý křiklouni neplakali. Můj malý během prvního týdne ani nekřičel, ani když se narodil, tak nebrečel. Mám spokojený dítě. Na jakýkoliv brek vždy zabralo kojení a byl hned klid. Nevím, co to je, když dítě brečí a nejde utišit.
Nemusí se stát tvému miminku nic, i když kouříš, ale zkus to přestat, mysli na něj, vyhýbej se stresu, který Tě třeba nutí kouřit...
Taky jsem někde četla, že kouření je dědičné. Možná je to tím, že příklady táhnou. U nás v široké rodině nekouří vůbec nikdo, tak by mě to ani nenapadlo s tím začít.
Simčo, myslím na mimi pořád, proto sbírám zkušenosti, abych to nějak dala do pořádku. Diky moc a přeju hodně zdravíčka malému a aby mu vydrželo to neplakání... 
Není tady

No miminka se asi narodí "zdravá", jenže podle mne se to někde projeví později. Určitě jim to nesvědčí a nenechala bych se uchlácholit. Miminka si bohužel nemohou vybrat, musí přijímat v bříšku to, co jim maminka podstrojuje. Takže když maminka žije zdravě, prospívá to miminku určitě víc než cigárko ať už je jenom jedno nebo deset denně, je to jako s alkoholem nebo jinýma drogama. Fakt se překonej a skoncuj s tím co nejdříve, myslím, že mateřský pud, potažmo starost o dítko by měly být silnější než cigárko.

Není tady

Jo jo, tohle jsem přesně potřebovala, budu přemýšlet a dojdu k závěru, že jsem krkavší matka už teď a nechám toho. Uvidíme, budu se moc a moc snažit.
Není tady

Tak ti moc budu držet palečky, mysli na mimíska a na to jak moc mu dáš do života, když nebudeš kouřit! Mimi pak nebude tolik náchylné na nemoci, případně alergie atp. Měj se hezky, určitě to zvládneš na jedničku!

Není tady
Ne,tak to neber......puzzle! nepřestávej ze dne na den...ale omezuj to omezuj a uvidíš,že to půjde.----neboj,a žádná krkavčí matka nejsi...
a jestli se uklidníš,tak já si včera dala deci vína s mattonkou.,.prostě se v tom vedru střiku nedalo odolat !!!!
Není tady

Petricka80 napsal(a):
Ne,tak to neber......puzzle! nepřestávej ze dne na den...ale omezuj to omezuj a uvidíš,že to půjde.----neboj,a žádná krkavčí matka nejsi...
a jestli se uklidníš,tak já si včera dala deci vína s mattonkou.,.prostě se v tom vedru střiku nedalo odolat !!!!
Já taky měla včera maličko vínečka - to je prý v malém množství léčivé. I pivo se občas může, ale ne 5 denně! 
Není tady
Puzzle.girl, držím palce, ať zvládneš přestat kouřit, máš teď asi tu největší motivaci v životě. My maminky toho dokážeme strašně moc, když bojujeme o dítě. Ty sice nebojuješ o dítě tak doslova, ale přestat kouřit, je taky asi boj, viď? Tak ať vyhraješ.
Není tady

Petřičko80, já to nepodala tak, že je puzzle krkavčí matka, tak se nazvala ona sama. Věřím, že se jí podaří přesta kouřit a uchránit mimíska od škodlivin a čím dřív, tím líp. Pokud jde o ni, je to její volba kouřit. Já jen řekla, že mimísek se nemá jak bránit a holt musí přijímat i to špatné. A mezi to špatné patří i nějaké to pivínko a vínečko. Miminko se v bříšku vyvíjí a potřebuje jen to nejlepší a nejbezpečnější. Tak to moc nepřeháňějte, zvlášť v takovém horku, radši pijte litry vody nebo nějaké jiné nealko. Při takových vedrech se to těhulkám a mimískům v bříšku hůře snáší a když k tomu přidáte ten alkohol, no nevím nevím.

Není tady
Kouření v těhotenství odsuzuju jako slabost matky, ale to pivko - můj gynekolog mi vysloveně řekl, že je lepší jedno pivo nebo sklenka vína, než si dát v těhotenství kafe....
Není tady

Hm, já nepila ani to kafe, nějak mi v těhu nejelo.

Není tady
Alexxandro.... já si dala !!!poprvé!!! v těhu ani ne deci vína zředěné asi tak litrem vody....takže se nic tak strašného nestalo a dokonce jsem četla,že deci vína je dobré na krvinky,čímž nechci říct,že mám v plánu si víno pravidelně ani nepravidelně dávat...
ale myslím,že nic se nesmí přehánět a přílišná přecitlivělost taky není dobrá,protože člověk se pak jen pořád hlídá a strachuje,jesltli něco neudělal špatně,což mimi určitě taky neprospívá...navíc,když jsem pročítala věci,co můžu v těhu,tak jsem zjistila,že když budu jíst zdravě,ale občas zhřeším s řízkem nebo kořeněným steakem,tak si myslím,že se nic nestane....
ale to je můj názor...takže to neber nijak osobně..
kafe si tak jednou dvakrát týdně dám,ale dávám si tak čtvrt lžičky neskafe clasik a 3/4 lžičky kávy bez kofeinu a myslím,že to jediné mi pomáhá si trošku udržovat tlak v normálu,jelikož jinak bych už nejspíš několikrát sebou někde sekla....
Není tady