29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
prosim vas, co je pravdy na tom ze sa tampony nemozu pouzivat celu menstruaciu? lebo kazdy hovori nieco ine. dakujem
Není tady
Prý to neškodí, pokud se tampony vyměňují každé dvě hodiny.
No a ruku na srdce- každé dvě hodiny to asi nikdo nevyměňuje. Pokud jo, tak je to O.K., jinak se mají raději používat vložky.
Není tady
to já teda fakt dodržuju ty dvě hodiny,akorát přes noc používám vložku,teď v těch vedrech si nedovedu představit že bych měla vložky,hrůza.Taky prý se mají používat tampony podle síly krvácení,ale já krvácím slabě a tak používám pořád stejné.
Není tady
ahoj já taky používám tampony přes den a na noc vložky, slyšela jsem, že tampony by se neměly používat celou dobu menstruace, že to není dobré, navíc pokud chcete dodržet přibližně dobu 2 hodin, tak si spočítejte kolikrát byste za noc musela na záchod měnit....i tak se člověk moc nevyspí. Myslím tedy, že by se to mělo střídat
Není tady
Tak to jste mě docela vyděsili, já používám tampony asi 10 let a nepřetržitě, ve dne v noci. Sice si ho každé 2-3 hodiny měním, ale teď mám brouka v hlavě
Není tady
Mě sama doktorka řekla,že tampony se nemají používat po celou dobu.Je lepší,když krev odchází z těla ven.Takhle je špinavý tampon nějakou dobu uvnitř a místo,aby se pochva čistila,je ucpaná tamponem nasáklým krví.Na jedněch tamponech jsem se kdysi dokonce v návodu dočetla,že je možné dostat nějaký toxický šok,když ho tam necháme déle.Já je nyní také používám,protože pařit se s peškem v těchle vedrech to se nedá,ale jelikož to mám už léta slabě a 4 dny maximálně,tak se snad tolik neucpu.
Není tady
No, ten syndrom toxického šoku. Taky jsem z toho byla celkem vedle, když jsem si to asi v těch 16 četla. Ale je to zřejmě virové onemocnění. Když si to člověk přečte pozorně, tak píšou, že to mají i děti a muži v Americe a v Evropě se téměř nevyskytuje. Osobně neznám nikoho, kdo by to měl... Vy jo ?? Taky by mě zajímalo, co to vlastně je...
Není tady
Syndrom toxického šoku menstruální formy. Původcem byl kmen Staphylococcus aureus. Zlatý stafylokok. Bakterie se pomnoží v tamponu. Děkuju Ivi:)
Upravil(a) host eska (22. 7. 2006 21:13)
Není tady
Tak teď nevím, co si mám myslet, ať si přečtu cokoliv, všude se dočtu něco jiného
Není tady
ja tiež používam tampóny celý deň aj noc, 8 rokov a som tu. keby som pri všetkom myslela na to, čo sa môže stať, tak by ma švihlo.
Není tady
ADRIANA 1 napsal(a):
ja tiež používam tampóny celý deň aj noc, 8 rokov a som tu. keby som pri všetkom myslela na to, čo sa môže stať, tak by ma švihlo.
To je pravda, kdyby měl člověk pořád myslet na to, co se může stát, asi by nesměl nic...
Není tady
Ahoj, používala jsem tampony hodně dlouho a na noc jedině vložku. O tom měnění vím, že se má měnit když je nasáklý, a za 2 hod., to určitě nestihne. Neměl by tam být déle jak 6 hodin.
Není tady
To jsou mi věci, já nikdy nic o škodlivosti tampónů neslyšela. Používám je pořád snad už přes deset let, vložky si ani nekupuji, protože je nesnáším. S tampóny je to nesrovnatelná pohůdka. Ale že bych ho měnila každé dvě hodiny, to mě teda nikdy nenapadlo.
Není tady
ADRIANA 1 napsal(a):
Přesně tak!!! Kdybysme měli všechno tak zkoumat, co se smí a co ne... to bysme nesměli nic. Téměř na všem by se našlo něco škodlivého.
Není tady
Teda holky, takhle mně vystrašit.... Vždycky sem se řídila příbalovým letáčkem u tamonů a tam píšou, že by neměl být jeden tampon zaveden déle jak 8 hodin... - já měním tak po 2,5 - max 5,5 h. dle situace... používám je i v noci protože při používání vložky se mi dělá exém - auau (vyzkoušela jsem všechny možné) ale zase nikdy nespím déle jak 8 hodin... většinou 5 - 7 tak myslím že by to mnělo být v pohodě...
a k tomu článku o té 14tilété holčině s toxickým šokem... nevím, jestli sem to správně pochopila - ale oni ji tampon vyndali 5tý den menstruace, jestli ho tam mněla od začátku (celých pět dní) ani se nedivým, že tam vznikla infekce... myslím, že když se dodržuje dobrá hygiena - je to ok... samozřejmě vyjímka potvrzuje pravidlo...
Není tady
V tehlech vedrech si tampony taky nemuzu vynachvalit, ja myslim, ze tampony by se nemely pouzivat jedine v noci.Diky praskum mam menses slaby, takze po celou dobu u me neni problem, ja si ho teda nechavam i 4 hodiny a nemam s tim spatnou zkusenost.Akorat, kdyz se jdu koupat, tak ho hned menim, protoze si myslim, ze kdyz to saje vevnitr urcite to saje i z venku dovnitr
Není tady
No, já jsem měla jeden čas problém se slabým krvácením mimo cyklus a doktorka mi na to řekla, že mám přestat používat tampony, že je to tím. Tak nevím, už se to zlepšilo, ale těžko říct, jestli to bylo zrovna tím. Taky mě to překvapilo.
Upravil(a) janička25 (31. 7. 2006 14:53)
Není tady
TAk bez tamponu ani ranu. U nej vzdycky vim, kdy je zle a kdy je treba ho vymenit. S vlozkou nikdy. Ted uz ani pres noc, protoze rano na kolejich, nez dojhdu na zachod (pres pul chodby), tak jsem vetsinou s vlozkou mela nejen spinave pyzamo ale casto i spoustu veci kolem :-).. To se mi s tamponem jeste nikdy nestalo. A taky jsem cetla jen to, ze by nemel byt zavedeny dela jak 8 hodin..
Není tady
Ja taky a prozatim se temahle suvama nenecham rozhodit. Proste je to uplne jiny komfort. Je to stejne jako se nemaji nosit tanga, boty na podpatku, pit porad stejne mineralky, jist porad stejna jidla atd atd..
A jestli mam na neco umrit, tak sice dufam, ze to nebude zrovna rakovina vaginy, ktera je teda extremne vzacna, ale mozna porad lepsi nez nejaka mozkova mrtvice.. :-)
Aspon si budu moct rict, jo to mas holka z toho, ze jsi neposlechla ty chytre rady, a nosila tampony nepretrzite..
Jup anebo by me mohlo jeste prejet auto - taky nepretrzite prebiham silnice, tam kde se nema..
Není tady