29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
IvetaJir..nevím jestli to zrovna souvisí s mononukleozou..
ale nárty,kotník nebo tuhle spodní čast ,,bych spíš přisuzovala ,že by se mohlo jednat o ploché nožičky..zkus zajit k ortopedovi,,uvidíš co ten ti řekne..
Není tady
Sisi 21: díky moc za ochotu, jsi hodná ! U ortopeda jsme byli na kontrole někdy před prázdninama (tedy před vypuknutím mononukleozy a vůbec bolení nožiček) a ten říkal, že ploché nožky má jen trochu a že má klenba ještě čas se vyvinout, že teď není třeba s tím něco dělat. Tak já nevím, každopádně dnes po celém měsíci a půl spal CELOU noc bez probuzení a zaplakání, nožičky ho prý vůbec nebolely !!!! Hurá !
Není tady
Ahoj, děkuji všem za jejich příspěvky tady. Náš malej 2,5 roku se občas budí v noci a stěžuje si že ho bolí nožičky, vždycky jsme ho sice uchlácholili, ale protože jsem něco podobného zažíval kolem desátého roku a pak znova od 14ti do 17ti tak vím že to je fakt bolest a rád bych mu pomohl to alespoň zmírnit. Zkusím tady uvedené rady s vápníkem a uvidíme. Dětská doktorka není proti a řekla ať vyzkoušíme Dologran pro děti, že je to prý nejčistčší a nejlépe zpracovatelná forma vápníku a hořčíku.
Ještě jsem chtěl reagovat na to že paty a nárty nejsou od růstu. Není to pravda. Já když jsem rostl a rostl jsem hodně rychle, tak jsem měl právě problémy s patama. Chodil jsem jenom po špičkách a doktoři mne honili po různejch nesmyslech, od masáží nohou (to bylo příjemné ) až po elektrošoky (to už nic moc). Stejně nic nepomáhalo a když jsem dorostl na svůj skorodvoumetr tak to přestalo a nikdy se to už nevrátilo. Ploché nohy nemám a ani žádný zánět nebo nic podobného jsem neměl. Vše bylo podle mého i potom názoru doktorů spojeno s růstem.
T.
Není tady
Určitě to nebude diagnóza pro všechny Vaše problémy, které tady píšete, ale já mám od dětství "syndrom neklidných nohou" a trpím tím dodnes. Hořčík, vápník atd. kdysi pomáhal, bohužel teď už ani ten nefunguje.
http://www.mineralfit.cz/clanek/618--sy … tizie.html
http://www.euromedicina.cz/cze/katalog/ … kniha/589/
http://www.ulekare.cz/clanek/syndrom-ne … tstvi-6790
(na netu je toho o SNN hodně, stačí zadat do vyhledávače)
Není tady
Ahoj, otviram znovu tohle tema. Mam sestileteho syna a dnes se vzbudil s pofnukavanim, ze ho boli nohy. Ukazoval pod kolena. Muze to byt tim rustem kosti? Ja nejsem moc fanda do prasku a tablet, da se na to neco prirodniho? Mleko i jogurty ma denne, takze nedostatek vapniku by to byt nemel...Dekuju za rady.
Není tady
Sakura napsal(a):
Ahoj, otviram znovu tohle tema. Mam sestileteho syna a dnes se vzbudil s pofnukavanim, ze ho boli nohy. Ukazoval pod kolena. Muze to byt tim rustem kosti? Ja nejsem moc fanda do prasku a tablet, da se na to neco prirodniho? Mleko i jogurty ma denne, takze nedostatek vapniku by to byt nemel...Dekuju za rady.
Sakuro, todle jsem měla u obou dětí, leckdy to bylo zoufalé, hlavně ty noci, to je totiž pro růstové bolesti typické, že nohy bolí v noci. V obou případech mi fakt pomohl Colafit Kinder - jsou to takové želatinové kostičky, bere se jedna denně. Bylo to na doporučení jedné staré paní lékárnice, a fakt jsem jí vděčná, u nás to zabralo.
Není tady
Díky za tohle téma, ráda jsem si pročetla zkušenosti ostatních. Můžu taky přispět jestli to někomu v budoucnu pomůže. U starší dcery (kolem 7.-8.roku) to byly několikaminutové křeče v oblasti stehen, stará paní doktorka již v důchodovém věku předepsala vitamín D v kapkách a do 2-3 týdnů bylo po bolestech a už se nikdy neopakovaly. Stačilo dobrat tu lahvičku, pak už nikdy více.
Tento měsíc začal být u nás tento problém opět aktuální u mladší dcery (9 let), u ní jsou to lýtka, hlavně v dolní oblasti jakoby nad kotníkem. Nová mladá paní doktorka poradila Pangamin pro děti (vitaminy B), o vitaminu D vůbec nemluvila. Tak sama nevím, co mám teď dělat. Nějaké zkušenosti jestli radši D nebo B?? Díky.
Není tady
Naší malou bolely nožičky, dávali jsme Vigantol a pomohl
Není tady