29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky!Můj problém je sice úplná blbůstka, ale už mě to docela štve.Můj přítel (23 let) neustále zapomíná zamykat auto. Doma, před supermarketem...všude. Stává se to několikrát do měsíce. Dneska dokonce bylo auto odemčené celou noc a klíče v zapalování!!!!Když si jenom předstvím, že stačilo málo a mohli jsme být bez auta, jdu do mdlob Už mě vážně nebaví chodit av věčně ho kontrolovat jak tříleté dítě jestli zamknul auto!
Nevíte jak ho to odnaučit?
Není tady
Daisy napsal(a):
Ahojky!Můj problém je sice úplná blbůstka, ale už mě to docela štve.Můj přítel (23 let) neustále zapomíná zamykat auto. Doma, před supermarketem...všude. Stává se to několikrát do měsíce. Dneska dokonce bylo auto odemčené celou noc a klíče v zapalování!!!!Když si jenom předstvím, že stačilo málo a mohli jsme být bez auta, jdu do mdlob
Už mě vážně nebaví chodit av věčně ho kontrolovat jak tříleté dítě jestli zamknul auto!
Nevíte jak ho to odnaučit?
Co já vím, tak existujou různý takový "pískátka", že třeba nemáš rozsvícený světla a podobně. Nedalo by se něco podobného pořídit i na klíčky? Zeptala bych se v nejbližším servisu.
A asi to bude jednodušší než učit starého psa nové dovednosti
Není tady
Jednou, až na to zase přijdeš, tak to auto odvez do jiné ulice a ať se v tom tvůj přítel trochu vykoupe, ať si chvíli myslí, že mu ho někdo ukradl.... Léčba šokem někdy pomůže....
Není tady
Docela dobrej nápad Ale až by na to přišel, tak to by byl docela čurbec
Není tady
No, nepomůže asi nic. Manžel má tentýž problém a několikrát denně klíče hledá a jsou buď- z druhé strany dveří ( i celou noc), zabouhclé v kufru auta, ve skříni, v lednici, pod polštářem v obýváku atd.
Je to na zabití, ale zatím nic nepomohlo.
Kdysi jsem sháněla takový pískací přívešek, aby si zapískal a ony se mu ozvaly, ale když jsou v kufru nebo v lednici, tak je to stejně na prd.
Není tady
Tak aspoň že v tom nejsem sama
Není tady
Jo, klíče zvenku bytu taky znám. Dobrý je to v okamžiku, kdy se odpoledne vrátím a zjistím, že prázdný byt je sice zamčený, ale klíče volně k dispozici v zámku. Když odchází dřív, občas mě zamkne doma. Děsím se okamžiku, až se tyhle dvě věci spojí a já budu zamčená v bytě s klíči zvenčí...
Není tady
Daisy napsal(a):
Docela dobrej nápad
Ale až by na to přišel, tak to by byl docela čurbec
![]()
![]()
To možná ano, ale asi menší, než kdyby to auto někdo ukradl....
Není tady
Můj manžel+hledání klíčů a čehokoliv a hlavně hledání jídla v ledničce,to je neustálý problém.Věta typu :"Nevíš kam jsem si to dal?"...je na denním pořádku.Vždycky jsem se rozčilovala ,ale teď říkám :"Hledej šmudlo."
Není tady
No tak klíče od zámků ani v autě nenechávám, to je fakt, ale jako muž vím co to je ptát se ženy, nevíš kam jsem si to dal? nebo lépe, nevíš kde to je?.. To znám a vím že to je někdy k zbláznění, ovšem v mém případě je to i tím, že nechám věc na viditelném místě ale žena mi na to hodí noviny nebo něco jiného a už je problém na světě...
On možná skoro každej chlap v podvědomí doufá a věří své ženě že ona ví kam to uklidit aby se to vždy našlo a udrží v tom přehled... Na druhou stranu chápu že to je někdy k zbláznění když žena musí po muži stále něco uklízet bay to bylo na svém místě... Bohužel jsou i věci které naopak třebas mě vyvádí z míry, třebas to když řeknu že musíme jít nakoupit při pohledu do ledničky a když tedy pak po několika hodinách jdeme, tak je žena překvapená že já nemám sepsáno co máme koupit, protože ona se nedívala a nic nesepsala a pak prostě vzpomínáme v obchodě no a nakonec jak to tak dopadá? člověk koupí to co nechtěl a to co chybí zapomene...
Takže někdy to není jen na chlapech...
Není tady
Já každý den tak 3 - 5 krát opakuji svému muži: "Nedělám nic jiného, než že Ti schovávám Tvoje věci - klíče od auta, peněženku, brýle, sluneční brýle, razítko, již nachystanou slohu se smlouvou o dílo". Ponožky a jiné oblečení ať již spodní nebo svrchní má ve skříni - až do dneška, protože mi stávkuje pračka.....
Všichni chlapi jsou stejní.
Není tady
Zase na druhou stranu má muž takto aspon kapku zdravého pohybu denně... ...při hledání..
Není tady
haha, tak teď jsem se pobavila a uklidnila zároveň.
Já také se železnou pravidelností ráno hledám manželovo klíče, nebo peněženku, prozváním ho na mobil, aby se mu ozval a podobně.
Mívá dost často ranní rozvičku, dolů ze třetího patra k autu, tam zjistí,že něco nemá a tak kluše zase nahoru.
Někdy je to ale na mrtvici.Tak dlouho nechával koženou pracovní tašku přes noc v autě,až nám ho vykradli, mohla jsem mu říkat nahoru dolů, nenechávej jí tam..všechno marné.Chvíli si dával pozor a už jsme zase tam, kde jsme byli.
Už se s tím ale pomalu učím žít a jak vidím, nepomohla bych si,někteří chlapi jsou holt všichni stejní :-))
Není tady
rogersova napsal(a):
haha, tak teď jsem se pobavila a uklidnila zároveň.
Já také se železnou pravidelností ráno hledám manželovo klíče, nebo peněženku, prozváním ho na mobil, aby se mu ozval a podobně.
Mívá dost často ranní rozvičku, dolů ze třetího patra k autu, tam zjistí,že něco nemá a tak kluše zase nahoru.
Někdy je to ale na mrtvici.Tak dlouho nechával koženou pracovní tašku přes noc v autě,až nám ho vykradli, mohla jsem mu říkat nahoru dolů, nenechávej jí tam..všechno marné.Chvíli si dával pozor a už jsme zase tam, kde jsme byli.
Už se s tím ale pomalu učím žít a jak vidím, nepomohla bych si,někteří chlapi jsou holt všichni stejní :-))
vidím ,že je to téměř všude stejné.Nám už je sice víc než 30 ale zapomínáse v mládí i ve stáří.Já už jsem zralá na cvokárnu .je to čím dál tím horší.není snad věci kdy by se manžel nezeptal -kde to je ,kde mám mobil,peněženku...... perlička byla včera když se mně zeptal ,kde má auto .Vím sice jak to myslel ale blbě to vyznělo.Dělají to vážně jenom clapi?Já nevím ale já si nemůžu dovolit na něco zapomět,to by ta domácnost potom asi špatně dopadla.
Není tady
šťastný to člověk, já to auto si ce zamknu, ale pak se jdu pětkrát přesvědčit, protože pokaždé zapomenu že už jsem to udělala, víš kolik ušetří volného času pro tebe ???
Není tady
Já jsem to samé, zamknu (auto,sklep, byt) ale vrátím se abych to zkontrolovala (někde jsem četla,že to dělá člověk který si nevěří!!!). Ale moje drahá polovička má do rána otevřené auto,případně i s mobilem a je naprosto v klidu a jak jsem zde už četla, jen mě osloví "NEVÍŠ KDE MÁM......".Začínám být na tuto otázku alergická,ale jak čtu Vaše příspěvky,tak ve věku 46 let.už na to má zřejmě právo.
Není tady
Ivetata napsal(a):
Já jsem to samé, zamknu (auto,sklep, byt) ale vrátím se abych to zkontrolovala (někde jsem četla,že to dělá člověk který si nevěří!!!). Ale moje drahá polovička má do rána otevřené auto,případně i s mobilem a je naprosto v klidu a jak jsem zde už četla, jen mě osloví "NEVÍŠ KDE MÁM......".Začínám být na tuto otázku alergická,ale jak čtu Vaše příspěvky,tak ve věku 46 let.už na to má zřejmě právo.
to troch brzo né? manželovi je 53 a myslím si ,že je to snad nemoc co budou dělat v 70letech když v50tak zapomínají?To snad zapomenou kde bydlí když někam odjede.Kdyby tak aspoň jednou zapoměl ,že je v televizi na to mají velice dobrou paměť - zajímavé ,že?
Není tady
Tedˇpohled z druhé strany - zapomínajícího. Jsem tvůrčí typ a nechtělo se mi myslet na "zbytečnosti", které mě nebavily, jako např. klíče, deštníky a jiné nezajímavé věci.
Až jsem v jednom zaměstnání potkala vedoucí, která mi řekla: Ty na to nemyslíš, já Ti pomůžu, my počkáme a Ty si to najdi. Nebo: vrat´se a najdi si to, pak si to doděláš, třeba doma. Fungovalo to. Po čase jsem zjistila, že než neustále něco hledat, je lepší organizovat a v organizaci jsem našla zalíbení a zahrnula jsem jí mezi zajímavé činnosti.
Prostě, zapomínajícím nepomáhat, jinak se to zhoršuje.
Není tady
Bláža.. napsal(a):
Tedˇpohled z druhé strany - zapomínajícího. Jsem tvůrčí typ a nechtělo se mi myslet na "zbytečnosti", které mě nebavily, jako např. klíče, deštníky a jiné nezajímavé věci.
Až jsem v jednom zaměstnání potkala vedoucí, která mi řekla: Ty na to nemyslíš, já Ti pomůžu, my počkáme a Ty si to najdi. Nebo: vrat´se a najdi si to, pak si to doděláš, třeba doma. Fungovalo to. Po čase jsem zjistila, že než neustále něco hledat, je lepší organizovat a v organizaci jsem našla zalíbení a zahrnula jsem jí mezi zajímavé činnosti.
Prostě, zapomínajícím nepomáhat, jinak se to zhoršuje.
Tohle třeba ti může říct nadřízený a nebo tak něco ale jak chceš přinutit manžela ,aby se vrátil a našel to to vážně nevím
Není tady
Bronislava napsal(a):
Bláža.. napsal(a):
Prostě, zapomínajícím nepomáhat, jinak se to zhoršuje.Tohle třeba ti může říct nadřízený a nebo tak něco ale jak chceš přinutit manžela ,aby se vrátil a našel to to vážně nevímhttp://diskuse.dama.cz/e/e442.gif
Že by třeba "Miláčku, dokud nenajdeš klíče (brýle, auto, naše dítě) nebude večeře." ?
Není tady
helena napsal(a):
Bronislava napsal(a):
Bláža.. napsal(a):
Prostě, zapomínajícím nepomáhat, jinak se to zhoršuje.Tohle třeba ti může říct nadřízený a nebo tak něco ale jak chceš přinutit manžela ,aby se vrátil a našel to to vážně nevímhttp://diskuse.dama.cz/e/e442.gif
Že by třeba "Miláčku, dokud nenajdeš klíče (brýle, auto, naše dítě) nebude večeře." ?
![]()
![]()
Tak 1) šel by a udělal si večeři sám a 2) já už po těch letech nemám na tak klidnou řeč nervy a konečně za 3)to bych se zachvíli umiláčkovala jenom za jeden den natož tak po x letech manželství.Myšlenka je to velmi dobrá ale po těch letech nerealizovatelná.
Není tady
Ahoj prosím o radu, zda má někdo podobný problém! Ženy co tady píšete je slabé kafé,kdyby se jednalo jen o ty klíče. Já musela hlídat i řidičák a všechny věci které nejsou má záležitost. Jsem 9.let vdaná a mám dvě děti 3 a 8 let. A jsem 8 let z dětmi doma,nemohla jsem pro manželův problém ani pracovat a svěřit mu nemocné děti,protože nikdy nebyl schopen jim pomoci a podat léky ATB,zkrátka seděl a pochrupoval,i když ho děti volali... salám... díky tomu že jsem nemohla pracovat žijeme jak ubožáci,ale to není to hlavní. Velký problém je v tom...nepamatuje si do pár minut, co udělá či řekne a potom napadá mě a děti a řve ,že nic neudělal či neřekl. Děti se obě počurávají,já jsem z nervy na dně...peklo denně. Třeba dnes ráno, kdy malý šel do školy,požádala jsem ho jestli zavře okno u dětí v pokojíčku,před našima oči šel a zavřel, po té jsem šla asi za 10.minut do pokoje, že si nejmenší bude hrát a zima,zapoměl zatopit. Jen jsem mu řekla proč nezatopil a výbuch....on tam prej nebyl a byl tam náš 8.letý syn na kterého začal řvát,to už já jsem vybuchla,že zavedu kameru a vše budu natáčet. Malý šel do školy vydeptaný a doted si tvrdí i když jsme ho viděli že to udělal malý. Tenhle problém je totálně ve všem. Vše je naprosto normolání a my jsme debilci. Když jsem si ho brala jsem netušila jaký teror bude,začal do mě žduchávat když šel naproti mě a tvrdil, že mi nebude vyhýbat a tak do mě vší silou vrazil,to je málo...dodnes nic neudělal nic si nepamatuje ani že denně lže o všem. Už jsme totálně z něj na dně,věčné dohadování,lži a špína. Nejde se ani spolehnout. Kdybych měla práci a děti podporu pomoci rodiny,což nemáme nikoho okamžitě odcházím a nenechám v tomhle marastu své děcka, které mají z něho problémy. Jen uráží sprostě i děti a pak tvrdí že to není pravda...Je to nemoc??????? Klíče,brejle,dešníky...je to na psychiku,ale to bych chtěla právě já řešit.......a to je nám 30.let
Upravil(a) zdenka.husarikova@seznam.cz (21. 1. 2013 11:33)
Není tady
ve třiceti letech to normální není, aby měl takhle špatnou krátkodobou paměť...asi by to chtělo nějakého odborníka
do té doby mu zkus psát, co všechno má na starosti a ať si to odškrtává.
To jak se k vám doma chová je jiná stránka věci..
jinak jen tak mimo...změň si nick..jinak si koleduješ o spamy do tvé mailové pošty.
Upravil(a) laminanonte (21. 1. 2013 12:08)
Není tady
Může to být propukající Alzheimer nebo nějaké duševní onemocnění. Já vím, že většina lidí má Alzheimera spojeného se stářím,ale jsou případy,kdy se může objevit i v mladším věku. Duševní porucha se také může takto projevit. U obojího platí, že se stav může zhoršovat.
Není tady
I kdybych mu to napsala,tak mě s tím vyhodí a stejně by na to zapoměl,pro něj je to nepodstatné. Mám co dělat,když jsem na své dva syny sama.......je to vytěžující myslet za všechny a stejně dostanete bičem
Upravil(a) zdenka.husarikova@seznam.cz (21. 1. 2013 18:40)
Není tady