Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 5. 8. 2006 14:28

mafy
♥♥♥----
Místo: JIŽNÍ ČECHY

Re: Granule pro psíky

Ela.. napsal(a):

mafy napsal(a):

Ela.. napsal(a):

Já bych spíš tu otázku trochu poupravila:  jaké granule dávat retrívrovi, aby byly kvalitní a přitom cenově přijatelné ? Né každý si může dovolit dát za větší pytel granulí 1400 kč apod.
Také máme retrívra (8,5 měsíční štěně), takže i pro mě je tato otázka aktuální. Donedávna jsem dávala proplane, pak také chvíli pedigree, ale prý kvalitně nic moc, teď dáváme V.A.T.FREE, údajně (!) jsou prý kvalitnější než pedigree a je fakt, že našemu hafanovi náramně chutnají, přitom je co se granulí týče docela vybíravý (a navíc teď zrovna měli super akci, 15-i kg pytel za 585 kč + dalších 15 kg zdarma, prý je to jen 1x do roka).
Je taky "trochu" přerostlý, ale ne tlustý, prostě jen velký a statný, nyní váží 36 kg a zmohutnění ho přitom teprve čeká. wink

Diky, memu je rok a ctvrt. A kde jsi ty granule koupila? Daji se sehnat i pres net? A plati jeste ta akce? On mi ty Pedigree vubec zrat nechce - musim mu na ne dat bud rybicky v konzerve nebo maso z konzervy. Na samotne se tvari, ze je ma asi jako trest - pritom jsem se mu snazila davat je od mala suche + piskotky a mleko.. Je to mlsoun, ale moje zlaticko!

Mafy, koupila jsem je v prodejně se zvířecími krmivi u nás (v Táboře) v Kauflandu a tady  prodávají jen  vyšší kvalitu - K9, proplan aspol..
Ta akce byla jednorázová, prý jí dává výrobce jednou za rok a my se zrovna trefili do toho období, probíhalo to do konce července. Jinak k těm granulím, řekla bych, že asi jsou opravdu slušně kvalitní, protože jak píše Kamčitka - pokud vysmolí stejnou hroudu, co sežere, tak si z granulí nic nevzal - a s ohledem na to, že vysmolí menší tuhé hovníno za celý den, ale sežere toho docela požehnaně (chutnají mu), tak je asi dobře v sobě zpracuje. Když jsem mu dávala pedigree, kadil velkou hromadu i několikrát za den (takže o "kvalitě" se u pedigree asi opravdu mluvit nedá)..
Netuším, zda se dají sehnat na internetu, nedívala jsem se.  Na internetu se dá sehnat ledacos, takže věřím, že tam najdeš i tyhle granule.
Hodně štěstí tobě i tvému chlupatému kamarádovi winksmile  !!

Ahoj, tak ja to omrku a neco zkusim vybrat. Pedigree mu uz davat nebudu - je fakt, ze toho vzdycky vykadi dost, takze to bude dost desny krmeni..
Diky moc, mej se hezky, mafy

Co můžeš udělat dnes, odlož na pozítří a zítra máš volno! cool
Čemukoliv se učís, učíš se pro sebe.. albert

Není tady

#27 5. 8. 2006 14:31

mafy
♥♥♥----
Místo: JIŽNÍ ČECHY

Bety napsal(a):

Nám se nejvíc osvědčila na zubní kámen jednou za čas stehenní či holenní HOVĚZÍ kost S KLOUBEM , nechat je hryzat tak dlouho až hryžou i stoličkami z boku, odstraní si tak přirozeně všechen zubní kámen, pejskovi je letos 5 a fence 9 a nemají zubní kámen a nikdy jsme nemuseli na laser
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/f … d79333.jpg
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/f … m79330.jpg

Ty mas krasny hafany, Bety!!!
A tu kost nerozkousou celou?  Ja ji tedy take koupim, urcite bude ten muj hafan rad.

Co můžeš udělat dnes, odlož na pozítří a zítra máš volno! cool
Čemukoliv se učís, učíš se pro sebe.. albert

Není tady

#28 5. 8. 2006 16:11

Janina24
♥♥♥----

mafy napsal(a):

Kamčitka napsal(a):

mafy, už se to tady hodněkrát řešilo. Pedigree a podobná rádoby krmiva, která kolem masa ani nešla, bych nedala psovi ani zadarmo. Např. v konzervách Pedigree, Chappi apod. je pouze 4% masa. Zbytek - odpad. Ale hlavně že to je nakrájeno na kousky ve šťávičce - jojo, na to lidi slyší. Na svém psovi nejlépe poznáš, jestli mu granule sedí, kolik thopak vykadí. KDyž je to stejná hromada - nevzal si z granulí nic. V tom je kouzlo drahých granulí. Lído stále počítají s tím, že pes má mít v misce hromadu - a na tomto principu fungují preémiová krmiva - krmení se dává méně, cca o 1/3 až 1/2 méně a pes také mnohem méně vykadí. Takže když prémiová krmiva stojí třeba 1300-1500 za 15-20kg pytel, je třeba si spočítat, na jak dlouho nám vydrží, když budeme dodržovat doporučení výrobce - pak dojdeme na cenu např. středních typů granulí. Tam patří např. kanadské Anka, k9, německé Bosh atd.
Ale co jsem tě hlavně chtěla upozornit. Píšeš, že tvůj psík má 1 a čtvrt roku. U zlatých retrívrů je vysoké procento dysplazie kyčelního kloubu. Toto onemocnění je vrozené, projeví se někdy v tomto věku, někdy díky špatné stravě nebo důsledkem zranění mnohem dříve. A právě těžký  a přerostlý pes má k tomuto sklony. Navíc tvůj pes je stále ještě štěně, měl být krmen jednak krmivem pro velká plemena psů a jednak stále štěněčími granulemi. Ale hlavně, bych alespoň omezila tvaroh, ten velmi omezuje růst a to u retrívrů, ať už zlatých, labradorských, Flat coat apod. není dobré sad. Tyto a jiné velké a obří rasy musejí růst pomalu.  . Operace je pak hodně drahá a nekvalitní granule alespoň do 1,5roka psa se pak pekelně prodraží později sad

Ahoj Kamcitko, od mala jsem mu davala Acanu, ale pak nam jedna zverolekarka rekla, ze je Acana smejd a ze to jsou jen kvasnice a proto mi pes tak rychle roste.. kazdy veterinar mi pak rekl neco jineho - hlavne to, co sam prodaval a chtel vydelat sad Pedigree davam az ted ke konci. Ale uz nebudu! Jinak vzdycky dostaval krmeni pro velke psy - Acana Puppy Large Breed.  Tvaroh jedl jen obcas, hodne basti i ovoce a zeleninu a klouby z kurete mu vzdycky oberu. Jake granule bys tedy doporucovala pro zlateho retrievera Ty? Diky, mafy

Já si osobně myslím, že co zvěrolékař to názor.

Ale Acana má skoro stejné složení jako K9.
A kdyby v Acaně (tím pádem i v K9) byly jen kvasnice, tak nemám tak krásně rostlého psíka jak mám.

Kdybych veděla jak sem vložit fotku, tak ti tu svou krasavici kvasnicovou rock ukážu.

Není tady

#29 6. 8. 2006 12:02

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Janina24 napsal(a):

Co prosím přesně znamená čistit zuby zubím srpkem?
A jak bych měla správně čistit psíkovi zuby a hlavně čím???
Díky

Nejlepší je všechno koupit přímo u veterináře a on ti také všechno vysvětlí, ale počítej s tím že čistit musíš pravidelně , plak se tvoří již po 24 hodinách. Existují speciální psí kartáčky i pasty, pasta ale není tak důležitá jako mechanické odstranění.

Strach je malá smrt...

Není tady

#30 7. 8. 2006 21:44

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: FM

mafy napsal(a):

Kamčitka napsal(a):

mafy, už se to tady hodněkrát řešilo. Pedigree a podobná rádoby krmiva, která kolem masa ani nešla, bych nedala psovi ani zadarmo. Např. v konzervách Pedigree, Chappi apod. je pouze 4% masa. Zbytek - odpad. Ale hlavně že to je nakrájeno na kousky ve šťávičce - jojo, na to lidi slyší. Na svém psovi nejlépe poznáš, jestli mu granule sedí, kolik thopak vykadí. KDyž je to stejná hromada - nevzal si z granulí nic. V tom je kouzlo drahých granulí. Lído stále počítají s tím, že pes má mít v misce hromadu - a na tomto principu fungují preémiová krmiva - krmení se dává méně, cca o 1/3 až 1/2 méně a pes také mnohem méně vykadí. Takže když prémiová krmiva stojí třeba 1300-1500 za 15-20kg pytel, je třeba si spočítat, na jak dlouho nám vydrží, když budeme dodržovat doporučení výrobce - pak dojdeme na cenu např. středních typů granulí. Tam patří např. kanadské Anka, k9, německé Bosh atd.
Ale co jsem tě hlavně chtěla upozornit. Píšeš, že tvůj psík má 1 a čtvrt roku. U zlatých retrívrů je vysoké procento dysplazie kyčelního kloubu. Toto onemocnění je vrozené, projeví se někdy v tomto věku, někdy díky špatné stravě nebo důsledkem zranění mnohem dříve. A právě těžký  a přerostlý pes má k tomuto sklony. Navíc tvůj pes je stále ještě štěně, měl být krmen jednak krmivem pro velká plemena psů a jednak stále štěněčími granulemi. Ale hlavně, bych alespoň omezila tvaroh, ten velmi omezuje růst a to u retrívrů, ať už zlatých, labradorských, Flat coat apod. není dobré sad. Tyto a jiné velké a obří rasy musejí růst pomalu.  . Operace je pak hodně drahá a nekvalitní granule alespoň do 1,5roka psa se pak pekelně prodraží později sad

Ahoj Kamcitko, od mala jsem mu davala Acanu, ale pak nam jedna zverolekarka rekla, ze je Acana smejd a ze to jsou jen kvasnice a proto mi pes tak rychle roste.. kazdy veterinar mi pak rekl neco jineho - hlavne to, co sam prodaval a chtel vydelat sad Pedigree davam az ted ke konci. Ale uz nebudu! Jinak vzdycky dostaval krmeni pro velke psy - Acana Puppy Large Breed.  Tvaroh jedl jen obcas, hodne basti i ovoce a zeleninu a klouby z kurete mu vzdycky oberu. Jake granule bys tedy doporucovala pro zlateho retrievera Ty? Diky, mafy

Přesně tak, každý veterinář doporučuje to co propaguje či prodává. Já také krmím už delší dobu Acanou, je to vyšší třída krmiva. Psi mi chodí jednou denně kadit a to mluví za vše. Stejná kvalita jako Acana je bezesporu K9 i Anka či Checopee . Všechno kanada. A když dostával pro štěňata velkých plemen, není co řešit. Dostával co potřebaval. Jestliže už má alespoň 1,5roku, přešla bych na nějakou Kanadu, vždycky je lepší pro velká plemena i v dospělosti. Před 1,5rokem bezesporu pro velká plemena štěněčí.

Není tady

#31 9. 8. 2006 11:47

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥

kamči, máš plnú schránku. chcem ti napísať

Natália   * 12.06.2010 *  3100g / 48cm
http://www.tickerclub.com/cache/fc254e0664.png
    http://mareckinblog.blogspot.com/

Není tady

#32 9. 8. 2006 12:52

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-

Adri smazáno big_smile

Není tady

#33 9. 8. 2006 12:54

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥

Kamčitka napsal(a):

Adri smazáno big_smile

OK, IDEM SA DO TOHO PUSTIT smile

Natália   * 12.06.2010 *  3100g / 48cm
http://www.tickerclub.com/cache/fc254e0664.png
    http://mareckinblog.blogspot.com/

Není tady

#34 9. 8. 2006 13:51

Iveta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: severní Morava

Ahojky, já jsem krmila Acanou (v květnu měl rok), jenomže měl rezavou srst, prý je to z granulí, tak jsme změnili na Pro Pac, ještě pořád bereme štěněcí, ale srst má pořád narezlou, a když přijde na sluníčko, tak to má jako přeliv. Je to hezké, leč na výstavách nepřípustné. Vůbec nevím, kde se stala chyba. Ale jinak mu granule chutnají, je v podstatě jenom na nich, ničím nedokrmujeme, ani nemlsáme.

http://www.mujpes.cz/galerie/32245t.jpg
Všichni jsme andělé jenom s jedním křídlem.Létat můžeme jenom tehdy,objímáme-li jeden druhého .

http://www.gifanimace.wz.cz/animace/kone/02.gif

Není tady

#35 9. 8. 2006 17:36

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-

Je třeba důkladně sledovat, zda dané krmivo (ne značka) obsahuje betakaroten. Je to problém černých a bílých psů. My měli problém s černou barvou srsti. Je to fakt krmivem a případnýma pamlskama smile

Není tady

#36 24. 8. 2006 8:04

Iveta
♥♥♥♥♥♥-

Ahojky,chtěla bych poděkovat za radu ohledně stehenní kosti s kloubem, můj berňák (má rok a půl) měl zubní kámen a kost fakt pomohla, má teď zuby jako perličky, kloub pořád ohlodává, jen nevím, jestli mu tu kost už vzít, nebo nechat, ať se baví.

Všichni jsme andělé jenom s jedním křídlem.Létat můžeme jenom tehdy,objímáme-li jeden druhého .

Není tady

#37 24. 8. 2006 8:13

Janina24
♥♥♥----

Iveta napsal(a):

Ahojky,chtěla bych poděkovat za radu ohledně stehenní kosti s kloubem, můj berňák (má rok a půl) měl zubní kámen a kost fakt pomohla, má teď zuby jako perličky, kloub pořád ohlodává, jen nevím, jestli mu tu kost už vzít, nebo nechat, ať se baví.

Kde se dá vůbec taková kost koupit??
A na kolik to asi tak vyjde? rodna

Není tady

#38 24. 8. 2006 8:30

Iveta
♥♥♥♥♥♥-

Normálně u řezníka, je teda fakt, že jsem čekala asi týden, než ji dovezl, ale výsledek stojí za to. Ta kost měla přes 2 kg, 72,- Kč jsem platila. Máme 2 psy, tak jsme jim to pilkou na železo přeřezali, aby se nebili a každý má polovinu s kloubem.

Není tady

#39 24. 8. 2006 18:00

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Napřed jsem si zamlouvala v Bille, stálo to nekřesťanský prachy a teď zajdu na jatka a vyškemrám ji zdarma!
IVETA: dávej pozor ať něco neulomí, když tak mu ji vem - naši psi totiž z kostí mívají zácpu, na jezení kostí nejsou zvyklí dávám jim to jen na to čištění zubů, když je má už očištěné - když už hryzal i tak "z boku" a očistili i stoličky, tak jim to vezmu. U nás totiž vyvážejí každou středu popelnice tak jim dám kost v pondělí a v úterý a v úterý večer ji už hodím do popelnice. to víš že popeláři čuměli....

Strach je malá smrt...

Není tady

#40 24. 8. 2006 18:01

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

mafy napsal(a):

Bety napsal(a):

Nám se nejvíc osvědčila na zubní kámen jednou za čas stehenní či holenní HOVĚZÍ kost S KLOUBEM , nechat je hryzat tak dlouho až hryžou i stoličkami z boku, odstraní si tak přirozeně všechen zubní kámen, pejskovi je letos 5 a fence 9 a nemají zubní kámen a nikdy jsme nemuseli na laser
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/f … d79333.jpg
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/f … m79330.jpg

Ty mas krasny hafany, Bety!!!
A tu kost nerozkousou celou?  Ja ji tedy take koupim, urcite bude ten muj hafan rad.

Tahle kost speciálně se dává proto, že ji nerozkoušou, ale musí být i s těmi klouby !!!

Strach je malá smrt...

Není tady

#41 24. 8. 2006 21:50

2Káta
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ahoj nejlepší značka je proplan je více druhu podle stáří psa velikosti a tak a nebo pak ještě Science plan ten je taky dobrý,jsou sice dražší ale pro zvířátka je to to nejkepší je to zčistého amsa a žádné byrviva.A jsou tam vitamíny prostě je to jednička.

JAROUŠEK SE NARODIL 30.11.2007 VE 20:50h 3760g a 52cm :-)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10716;29/st/20071130/e/My+Birthday/k/7e65/event.png

Není tady

#42 25. 8. 2006 7:54

Iveta
♥♥♥♥♥♥-

Bety napsal(a):

Napřed jsem si zamlouvala v Bille, stálo to nekřesťanský prachy a teď zajdu na jatka a vyškemrám ji zdarma!
IVETA: dávej pozor ať něco neulomí, když tak mu ji vem - naši psi totiž z kostí mívají zácpu, na jezení kostí nejsou zvyklí dávám jim to jen na to čištění zubů, když je má už očištěné - když už hryzal i tak "z boku" a očistili i stoličky, tak jim to vezmu. U nás totiž vyvážejí každou středu popelnice tak jim dám kost v pondělí a v úterý a v úterý večer ji už hodím do popelnice. to víš že popeláři čuměli....

Ahojky, už jsem jim ji zabavila včera, Max-to je ten berňák chudák nejdřív nevěděl, ve středu, co s ní, pak si ji zakoulel pod lavičku a tam vegetil (ale fakt má super zuby po tom). No a to vlčisko-stařeček (má už 12 let) si ji okousal, hned ve středu večer si ji šel zahrabat-kapitalista a včera naběhl na Maxe a jeho kost mu šlohnul. I když jsme to vrátili Maxovi zpátky, tak šel trucovat a jenom jsme byli z dohledu, šel zase krást. Tak jsme to už hodili do popelnice, byly by zbytečné boje. Ale je fakt, že ten první den, jak to dostali, jsme nevěděli, že máme vůbec psy. V jakém časovém rozmezí jim to dáváš?
Jinak taky můžete kouknout na www.varekova.mujpes.cz

Upravil(a) Iveta (25. 8. 2006 7:56)

Není tady

#43 25. 8. 2006 22:34

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Mrkla jsem tam a musím říct že Maxovi to tam ohromně sluší je to hezká fotka, až budu mít víc času tak to prostuduju podrobněji, dnes jsem tady jen na chvilku. O té kosti musím říct, že jim koukám na zuby a dám jim to zase jak vidím že se dělá kámen. Takže ne zcela pravidelně. No a když mám místo v mrazáku (mám 120 litrový + 2 lednice s malým mrazákem) tak vezmu víc kostí a obalím je tou průsvitnou potravinovou fólií a zmrazím je a tak mám v zásobě, před použitím rozmrazit!

Strach je malá smrt...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí