Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 21. 7. 2006 10:50

Janina24
♥♥♥----

Granule pro psíky

Jaké jsou podle Vás nejlepší granule pro psi?
Já mám skoro tří letou fenku RR a kupuji jí K9.

Jaké máte zkušenosti a nebo postřehy?
Předem díky
rock

Není tady

#2 21. 7. 2006 14:06

kijjo
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Dobříš
Web

Re: Granule pro psíky

Kupuji Bosch Adult a jsem spokojená, pejsek vypadá, že taky...

http://lb2f.lilypie.com/sVYsp1.png 

krása a zdravíMMB: ID 150189                  http://kijjo.rajce.idnes.cz/

Není tady

#3 21. 7. 2006 14:33

Lada1
♥♥-----
Místo: Orlík

kijjo napsal(a):

Kupuji Bosch Adult a jsem spokojená, pejsek vypadá, že taky...

taky vedeme Bosch a fenka je radost kouknout, v lese když jdeme na černou řádí, že ostatní se nečapou. K9 jme brali před Boschem - dobrý, ale tohle jí sedí mnohem líp!

Není tady

#4 22. 7. 2006 15:43

Janina24
♥♥♥----

A myslíte, že 33 kg psík který má v kohoutku 68 cm musí mít granule pro velké a giganatické plemena??
Sorulíně právě vyhovuje K9 a ta zatím tyhle granule nemá vissla

Není tady

#5 22. 7. 2006 18:56

Lada1
♥♥-----
Místo: Orlík

Janina24 napsal(a):

A myslíte, že 33 kg psík který má v kohoutku 68 cm musí mít granule pro velké a giganatické plemena??

Proč ne!!! Náš první bulík, byl to kluk, taky miloval K9 a šla mu náramně k duhu. Měl 31 kg a byl nádherně rostlej. A určitě bych nedávala nic pro giganty, těma se rozumí molosy - jako je mastin, mastif, dogo-argentino,novofundland a pod. Určitě ne Tvá fenka RR a když jí granulky svědčí, tak zbytečně neměň.

Není tady

#6 22. 7. 2006 20:35

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Janina24 napsal(a):

proč - to není gigantické plemeno! Gigantická plemena mají speciální granule pro zpolamování růstu - aby se jim správně vyvinuly kosti a unesly potom v dospělosti jejich váhu. 33 kg a 68 cm v kohoutku není gugantický.

Strach je malá smrt...

Není tady

#7 23. 7. 2006 11:48

Janina24
♥♥♥----

Bety napsal(a):

Janina24 napsal(a):

proč - to není gigantické plemeno! Gigantická plemena mají speciální granule pro zpolamování růstu - aby se jim správně vyvinuly kosti a unesly potom v dospělosti jejich váhu. 33 kg a 68 cm v kohoutku není gugantický.

Jenže přesná specifikace je VELKÁ a gigantická plemena s váhou v dospělosti nad 30 kg!
A Ridgeback je přeci velké plemeno, nebo nsad nee? vissla

Není tady

#8 23. 7. 2006 18:19

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Když už je tříletá tak stejně růst kostí nezpomalíš,  kostru už má vyvinutou, takže jí dávej co vyhovuje...když vyhovuje K9 tak dávej K9. Jinak myslím že pojem "nejlepší granule pro psy" je dost blbost, každý totiž musí najít to, co vyhovuje JEHO psovi, když budou granule vyhovovat 100 psům, to neznamená že musí vyhovovat mému psovi. Já mám 2 BO a každému vyhovuje něco jiného. Když už má 3 roky tak už jsi snad zjistila co vyhovuje nejvíc.

Upravil(a) Bety (23. 7. 2006 18:22)

Strach je malá smrt...

Není tady

#9 23. 7. 2006 19:36

pupicek
♥♥♥♥♥♥-

Náš knírač papká acanu, dříve jedl eucanubu. Vypadá dobře a spokojeně.

Ohledně velkých plemen, je to pes nad 30kg, myslím, že by tedy měl jíst granule pro velká plemena.

Není tady

#10 2. 8. 2006 19:40

mafy
♥♥♥----
Místo: JIŽNÍ ČECHY

Jake krmeni navrhujete pro zlateho retrievera, ktery je trosku prerostlejsi - 65cm v kohoutku a 50kg ?
Jako maly dostaval Acanu a ted chvili Pedigree, ale to se mi moc nelibi. Krome toho ma rad jogurt, tvaroh, piskoty, ovoce a zeleninu a taky testoviny s varenym kurecim masem. Je opravdu velikej a krasnej!

Co můžeš udělat dnes, odlož na pozítří a zítra máš volno! cool
Čemukoliv se učís, učíš se pro sebe.. albert

Není tady

#11 2. 8. 2006 20:01

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

mafy napsal(a):

Jake krmeni navrhujete pro zlateho retrievera, ktery je trosku prerostlejsi - 65cm v kohoutku a 50kg ?
Jako maly dostaval Acanu a ted chvili Pedigree, ale to se mi moc nelibi. Krome toho ma rad jogurt, tvaroh, piskoty, ovoce a zeleninu a taky testoviny s varenym kurecim masem. Je opravdu velikej a krasnej!

Já bych spíš tu otázku trochu poupravila:  jaké granule dávat retrívrovi, aby byly kvalitní a přitom cenově přijatelné ? Né každý si může dovolit dát za větší pytel granulí 1400 kč apod.
Také máme retrívra (8,5 měsíční štěně), takže i pro mě je tato otázka aktuální. Donedávna jsem dávala proplane, pak také chvíli pedigree, ale prý kvalitně nic moc, teď dáváme V.A.T.FREE, údajně (!) jsou prý kvalitnější než pedigree a je fakt, že našemu hafanovi náramně chutnají, přitom je co se granulí týče docela vybíravý (a navíc teď zrovna měli super akci, 15-i kg pytel za 585 kč + dalších 15 kg zdarma, prý je to jen 1x do roka).
Je taky "trochu" přerostlý, ale ne tlustý, prostě jen velký a statný, nyní váží 36 kg a zmohutnění ho přitom teprve čeká. wink

Není tady

#12 2. 8. 2006 20:23

mafy
♥♥♥----

Ela.. napsal(a):

mafy napsal(a):

Já bych spíš tu otázku trochu poupravila:  jaké granule dávat retrívrovi, aby byly kvalitní a přitom cenově přijatelné ? Né každý si může dovolit dát za větší pytel granulí 1400 kč apod.
Také máme retrívra (8,5 měsíční štěně), takže i pro mě je tato otázka aktuální. Donedávna jsem dávala proplane, pak také chvíli pedigree, ale prý kvalitně nic moc, teď dáváme V.A.T.FREE, údajně (!) jsou prý kvalitnější než pedigree a je fakt, že našemu hafanovi náramně chutnají, přitom je co se granulí týče docela vybíravý (a navíc teď zrovna měli super akci, 15-i kg pytel za 585 kč + dalších 15 kg zdarma, prý je to jen 1x do roka).
Je taky "trochu" přerostlý, ale ne tlustý, prostě jen velký a statný, nyní váží 36 kg a zmohutnění ho přitom teprve čeká. wink

Diky, memu je rok a ctvrt. A kde jsi ty granule koupila? Daji se sehnat i pres net? A plati jeste ta akce? On mi ty Pedigree vubec zrat nechce - musim mu na ne dat bud rybicky v konzerve nebo maso z konzervy. Na samotne se tvari, ze je ma asi jako trest - pritom jsem se mu snazila davat je od mala suche + piskotky a mleko.. Je to mlsoun, ale moje zlaticko!

Není tady

#13 2. 8. 2006 21:01

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: FM

mafy, už se to tady hodněkrát řešilo. Pedigree a podobná rádoby krmiva, která kolem masa ani nešla, bych nedala psovi ani zadarmo. Např. v konzervách Pedigree, Chappi apod. je pouze 4% masa. Zbytek - odpad. Ale hlavně že to je nakrájeno na kousky ve šťávičce - jojo, na to lidi slyší. Na svém psovi nejlépe poznáš, jestli mu granule sedí, kolik thopak vykadí. KDyž je to stejná hromada - nevzal si z granulí nic. V tom je kouzlo drahých granulí. Lído stále počítají s tím, že pes má mít v misce hromadu - a na tomto principu fungují preémiová krmiva - krmení se dává méně, cca o 1/3 až 1/2 méně a pes také mnohem méně vykadí. Takže když prémiová krmiva stojí třeba 1300-1500 za 15-20kg pytel, je třeba si spočítat, na jak dlouho nám vydrží, když budeme dodržovat doporučení výrobce - pak dojdeme na cenu např. středních typů granulí. Tam patří např. kanadské Anka, k9, německé Bosh atd.
Ale co jsem tě hlavně chtěla upozornit. Píšeš, že tvůj psík má 1 a čtvrt roku. U zlatých retrívrů je vysoké procento dysplazie kyčelního kloubu. Toto onemocnění je vrozené, projeví se někdy v tomto věku, někdy díky špatné stravě nebo důsledkem zranění mnohem dříve. A právě těžký  a přerostlý pes má k tomuto sklony. Navíc tvůj pes je stále ještě štěně, měl být krmen jednak krmivem pro velká plemena psů a jednak stále štěněčími granulemi. Ale hlavně, bych alespoň omezila tvaroh, ten velmi omezuje růst a to u retrívrů, ať už zlatých, labradorských, Flat coat apod. není dobré sad. Tyto a jiné velké a obří rasy musejí růst pomalu.  . Operace je pak hodně drahá a nekvalitní granule alespoň do 1,5roka psa se pak pekelně prodraží později sad

Není tady

#14 3. 8. 2006 8:09

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

mafy napsal(a):

Ela.. napsal(a):

mafy napsal(a):

Diky, memu je rok a ctvrt. A kde jsi ty granule koupila? Daji se sehnat i pres net? A plati jeste ta akce? On mi ty Pedigree vubec zrat nechce - musim mu na ne dat bud rybicky v konzerve nebo maso z konzervy. Na samotne se tvari, ze je ma asi jako trest - pritom jsem se mu snazila davat je od mala suche + piskotky a mleko.. Je to mlsoun, ale moje zlaticko!

Mafy, koupila jsem je v prodejně se zvířecími krmivi u nás (v Táboře) v Kauflandu a tady  prodávají jen  vyšší kvalitu - K9, proplan aspol..
Ta akce byla jednorázová, prý jí dává výrobce jednou za rok a my se zrovna trefili do toho období, probíhalo to do konce července. Jinak k těm granulím, řekla bych, že asi jsou opravdu slušně kvalitní, protože jak píše Kamčitka - pokud vysmolí stejnou hroudu, co sežere, tak si z granulí nic nevzal - a s ohledem na to, že vysmolí menší tuhé hovníno za celý den, ale sežere toho docela požehnaně (chutnají mu), tak je asi dobře v sobě zpracuje. Když jsem mu dávala pedigree, kadil velkou hromadu i několikrát za den (takže o "kvalitě" se u pedigree asi opravdu mluvit nedá)..
Netuším, zda se dají sehnat na internetu, nedívala jsem se.  Na internetu se dá sehnat ledacos, takže věřím, že tam najdeš i tyhle granule.
Hodně štěstí tobě i tvému chlupatému kamarádovi winksmile  !!

Není tady

#15 3. 8. 2006 10:56

Gabca
♥♥-----

Já vsému psovi kupuji Pedigree a je úplně zdravý a velmi mu to chutná.Ale je možné že každému psovi svědčí něco jiného takže bych být tebou zašla třeba za zvěrolékařem (já jsem to tak udělala a výborně mi poradil). Zkus to  taky.

Není tady

#16 4. 8. 2006 0:29

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-

Ela.. napsal(a):

mafy napsal(a):

Ela.. napsal(a):

Mafy, koupila jsem je v prodejně se zvířecími krmivi u nás (v Táboře) v Kauflandu a tady  prodávají jen  vyšší kvalitu - K9, proplan aspol..
Ta akce byla jednorázová, prý jí dává výrobce jednou za rok a my se zrovna trefili do toho období, probíhalo to do konce července. Jinak k těm granulím, řekla bych, že asi jsou opravdu slušně kvalitní, protože jak píše Kamčitka - pokud vysmolí stejnou hroudu, co sežere, tak si z granulí nic nevzal - a s ohledem na to, že vysmolí menší tuhé hovníno za celý den, ale sežere toho docela požehnaně (chutnají mu), tak je asi dobře v sobě zpracuje. Když jsem mu dávala pedigree, kadil velkou hromadu i několikrát za den (takže o "kvalitě" se u pedigree asi opravdu mluvit nedá)..
Netuším, zda se dají sehnat na internetu, nedívala jsem se.  Na internetu se dá sehnat ledacos, takže věřím, že tam najdeš i tyhle granule.
Hodně štěstí tobě i tvému chlupatému kamarádovi winksmile  !!

V kauflandech má prodejny velkosklad a jejich prodejny se jmenují Zvěrokruh. Tak zkus na netu, mají internetové stránky, eventuálně tam napiš a zeptej se, kde je můžeš sehnat, kde je ještě dodávají. Já osobně tuto značku neznám, a to jsem měla při nákupech na prodejnu přehled. Eshop myslím že nemají.

Není tady

#17 4. 8. 2006 8:33

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

Kamčí, opsala jsem z těch granulí tohle:

V.A.T.Free UK Only Maintenance formula
omega dog maintenance

Výhradní distributor: Samohýl a.s., Smetanova 1058, Lomnice n. Pop., tlf. 481653111, e-mail: obchod@samohyl.cz

Složení: obiloviny, vedlejší výrobky rostlinného původu, maso a výrobky živočišného původu, oleje a tuky,minerální látky, síran měďnatý, pentyhydrát (měď 20 mg/kg)
Vitamíny: vitamín A 12.000 m.j./kg, vitamín D 800 m.j. /kg, vitamín E &-tokoferol 60 mg/kg
Deklarované jakostní látky: dusíkaté látky 29 %, tuk 10 %, popel 9 %, vláknina 3,5 %, vlhkost 9,5 %

Není tady

#18 4. 8. 2006 8:34

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

Ještě k tomu zverimexu v kauflandu - není to přímo z kauflandu jako takového, ale další prostory, které jsou ještě součástí kauflandu, ale už je mají v pronájmu jiné prodejny, tak tam odtud.

Není tady

#19 4. 8. 2006 14:12

sudina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

našemu jezevčíkovi  (8let)  teĎ vypadly dva přední zuby, pro¨tože na nich měl zubní kámen, ostatní zuby má přitom v celku v pohoděA to bych chtěla poznamenat že jsme byli i na odstranění kamene u veterináře a zuby také i když nepravidelně čistíme. Chtěla bych se zeptat, jaké granule kupovat, jestli nějaké měkčí nebo tvrdé, aby si kámen obrousil, na těch  lepších granulích píšou, že napomáhají odstraňovat zubní kamen, ale mě to příjde že je to ještě horší.. To psy které mají moji rodiče, tak žerou většinou "zbytky" a granule dostávají svátečně a zuby mají nádherné bílé a ani jim z huby "nesmrdí" oproti tomu našemu!!!

Není tady

#20 4. 8. 2006 14:26

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-

Ela.. napsal(a):

omega dog maintenance

Výhradní distributor: Samohýl a.s., Smetanova 1058, Lomnice n. Pop., tlf. 481653111, e-mail: obchod@samohyl.cz

Složení: obiloviny, vedlejší výrobky rostlinného původu, maso a výrobky živočišného původu, oleje a tuky,minerální látky, síran měďnatý, pentyhydrát (měď 20 mg/kg)
Vitamíny: vitamín A 12.000 m.j./kg, vitamín D 800 m.j. /kg, vitamín E &-tokoferol 60 mg/kg
Deklarované jakostní látky: dusíkaté látky 29 %, tuk 10 %, popel 9 %, vláknina 3,5 %, vlhkost 9,5 %

Ano ano, Samohýl a Savač mají právě tyto prodejny v Kauflandu. ANo, není to Kaufland, ale prodejny, které jsou v pronájmu prostor za pokladnama v kauflandu. Mají síť prodejen po celé ČR. Je to zverokruh-shop.cz . Podle mně to je krmivo OMEGA. Mafy být tebou, tak bych tam napsala a zeptala se.

Sudin a nejsou psi tvých rodičů hlavně venku?? Ono totiž právě teplo napomáhá ke zkvétání baktrerií v tlamě psa a pak k zubnímu kameni.
Odstraňování zubního kamene utz je jen dočasnou záležitostí, bohužel někdy nevyhnutelnou. Já čistím psům zuby zubním srpkem ale mí psi mají minimum zubníhokamene a to jsou psi už starší. Ale to je otázka rasy, šlechtění atd.

Ztráta předních zubů nejsou důvodem k tomu, aby pes dostával měkkou stravu. Od mé kamarádky čubina nemá žádný přední zub a žere vše normálně. Pes potřebuje hlavně stoličky, třenové zuby - moláry a premoláry. Kdyžby dostával fláky masa, tak potřebuje špičáky, ale to asi v dnešní době nehrozí yikes yikes .
Ano na některých dražších granulích je napsáno že napomáhají omezení zubního kazu. Ono v podstatě vše tvrdé - co pes musí kousat a žužlat, ačkoliv to křupe že máme strach, že si pes vylomí zub - nemusíme se bát, jejich zuby nejsou tak křehké jako naše yikes , tak vše čistí mechanicky zuby, odstraňuje zubní plak, následně kámen. Existují granule od firmy Hills , k dostání u veterinářů, cca 3kg pytel stojí něco kolme 400Kč a ty si hodně lidí chválí, jakožto kůru jednou za rok na čistění zubů psa.
To že psovi páchne z tlamičky není vždy následkem zubního kamene - někdy je to otázka žaludku apod. - jako u lidí smile smile

Není tady

#21 4. 8. 2006 14:30

sudina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kamčitka napsal(a):

Ela.. napsal(a):

omega dog maintenance

Ano ano, Samohýl a Savač mají právě tyto prodejny v Kauflandu. ANo, není to Kaufland, ale prodejny, které jsou v pronájmu prostor za pokladnama v kauflandu. Mají síť prodejen po celé ČR. Je to zverokruh-shop.cz . Podle mně to je krmivo OMEGA. Mafy být tebou, tak bych tam napsala a zeptala se.

Sudin a nejsou psi tvých rodičů hlavně venku?? Ono totiž právě teplo napomáhá ke zkvétání baktrerií v tlamě psa a pak k zubnímu kameni.
Odstraňování zubního kamene utz je jen dočasnou záležitostí, bohužel někdy nevyhnutelnou. Já čistím psům zuby zubním srpkem ale mí psi mají minimum zubníhokamene a to jsou psi už starší. Ale to je otázka rasy, šlechtění atd.

Ztráta předních zubů nejsou důvodem k tomu, aby pes dostával měkkou stravu. Od mé kamarádky čubina nemá žádný přední zub a žere vše normálně. Pes potřebuje hlavně stoličky, třenové zuby - moláry a premoláry. Kdyžby dostával fláky masa, tak potřebuje špičáky, ale to asi v dnešní době nehrozí yikes yikes .
Ano na některých dražších granulích je napsáno že napomáhají omezení zubního kazu. Ono v podstatě vše tvrdé - co pes musí kousat a žužlat, ačkoliv to křupe že máme strach, že si pes vylomí zub - nemusíme se bát, jejich zuby nejsou tak křehké jako naše yikes , tak vše čistí mechanicky zuby, odstraňuje zubní plak, následně kámen. Existují granule od firmy Hills , k dostání u veterinářů, cca 3kg pytel stojí něco kolme 400Kč a ty si hodně lidí chválí, jakožto kůru jednou za rok na čistění zubů psa.
To že psovi páchne z tlamičky není vždy následkem zubního kamene - někdy je to otázka žaludku apod. - jako u lidí smile smile

jůůůů kamčitko, děkuji za rozsáhlou odpověď!!! no pravda, psy u našich jsou venku a ten náš... v posteli s náma..A na to odstranění kamene už s ním  nechci jít, protože jak měl narkozu, tak mu neďála dvakrát moc dobře a už ho pokut to nebude nezbytně nutné nechci dát uspat...

Není tady

#22 4. 8. 2006 15:45

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-

sudina napsal(a):

Kamčitka napsal(a):

Ela.. napsal(a):

omega dog maintenance

jůůůů kamčitko, děkuji za rozsáhlou odpověď!!! no pravda, psy u našich jsou venku a ten náš... v posteli s náma..A na to odstranění kamene už s ním  nechci jít, protože jak měl narkozu, tak mu neďála dvakrát moc dobře a už ho pokut to nebude nezbytně nutné nechci dát uspat...

big_smile big_smile
Zkus se zeptat v nějakém psím salonu. My taky dělali odstraňování zubního kamene bez narkozy, právě mechanicky jak se to dělávalo dříve. Je to náročnější a pracnější, vyžaduje trpělivost psa, ale dá se to big_smile

Není tady

#23 4. 8. 2006 16:58

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Nám se nejvíc osvědčila na zubní kámen jednou za čas stehenní či holenní HOVĚZÍ kost S KLOUBEM , nechat je hryzat tak dlouho až hryžou i stoličkami z boku, odstraní si tak přirozeně všechen zubní kámen, pejskovi je letos 5 a fence 9 a nemají zubní kámen a nikdy jsme nemuseli na laser
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotouchxgoxpud79333.jpg
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotoiqmzytihwm79330.jpg

Strach je malá smrt...

Není tady

#24 5. 8. 2006 11:45

Janina24
♥♥♥----

Co prosím přesně znamená čistit zuby zubím srpkem?
A jak bych měla správně čistit psíkovi zuby a hlavně čím???
Díky

Není tady

#25 5. 8. 2006 14:25

mafy
♥♥♥----

Kamčitka napsal(a):

mafy, už se to tady hodněkrát řešilo. Pedigree a podobná rádoby krmiva, která kolem masa ani nešla, bych nedala psovi ani zadarmo. Např. v konzervách Pedigree, Chappi apod. je pouze 4% masa. Zbytek - odpad. Ale hlavně že to je nakrájeno na kousky ve šťávičce - jojo, na to lidi slyší. Na svém psovi nejlépe poznáš, jestli mu granule sedí, kolik thopak vykadí. KDyž je to stejná hromada - nevzal si z granulí nic. V tom je kouzlo drahých granulí. Lído stále počítají s tím, že pes má mít v misce hromadu - a na tomto principu fungují preémiová krmiva - krmení se dává méně, cca o 1/3 až 1/2 méně a pes také mnohem méně vykadí. Takže když prémiová krmiva stojí třeba 1300-1500 za 15-20kg pytel, je třeba si spočítat, na jak dlouho nám vydrží, když budeme dodržovat doporučení výrobce - pak dojdeme na cenu např. středních typů granulí. Tam patří např. kanadské Anka, k9, německé Bosh atd.
Ale co jsem tě hlavně chtěla upozornit. Píšeš, že tvůj psík má 1 a čtvrt roku. U zlatých retrívrů je vysoké procento dysplazie kyčelního kloubu. Toto onemocnění je vrozené, projeví se někdy v tomto věku, někdy díky špatné stravě nebo důsledkem zranění mnohem dříve. A právě těžký  a přerostlý pes má k tomuto sklony. Navíc tvůj pes je stále ještě štěně, měl být krmen jednak krmivem pro velká plemena psů a jednak stále štěněčími granulemi. Ale hlavně, bych alespoň omezila tvaroh, ten velmi omezuje růst a to u retrívrů, ať už zlatých, labradorských, Flat coat apod. není dobré sad. Tyto a jiné velké a obří rasy musejí růst pomalu.  . Operace je pak hodně drahá a nekvalitní granule alespoň do 1,5roka psa se pak pekelně prodraží později sad

Ahoj Kamcitko, od mala jsem mu davala Acanu, ale pak nam jedna zverolekarka rekla, ze je Acana smejd a ze to jsou jen kvasnice a proto mi pes tak rychle roste.. kazdy veterinar mi pak rekl neco jineho - hlavne to, co sam prodaval a chtel vydelat sad Pedigree davam az ted ke konci. Ale uz nebudu! Jinak vzdycky dostaval krmeni pro velke psy - Acana Puppy Large Breed.  Tvaroh jedl jen obcas, hodne basti i ovoce a zeleninu a klouby z kurete mu vzdycky oberu. Jake granule bys tedy doporucovala pro zlateho retrievera Ty? Diky, mafy

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí