Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 20. 7. 2006 23:50

bubina
♥------

Rozmyslate niekedy o smrti?

poznam take myslienky, dost casto sa mi rojili hlavou a nemohla som kvoli nim ani zaspat... ked si clovek uvedomi, ake to je zvlastne, ze z nicoho nic len tak vznikne zivot, ze ta bytost je schopna rozmyslat... a rovnako rychlo dokaze aj zaniknut...
No ale uz ma to tak velmi netrapi, lebo som to dala zo seba von (pisala som si vsetky take myslienky do dennicka a tiez som o tom sem tam s niekym hovorila) a tiez som si uvedomila, ze je zbytocne nad smrtou rozmyslat a bat sa jej, pretoze je tu uz miliony rokov a ak ju dokazali prekonat vsetci ostatni, preco by som nemohla aj ja? Je to sucastou tohto sveta, nijak sa jej nevyhneme, mozeme sa s nou len zmierit a spravit vsetko preto, aby bola nasa pritomnost na svete prospesna pre niekoho ineho smile

Take chances and never have regrets.

Není tady

#2 21. 7. 2006 0:21

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

Re: Rozmyslate niekedy o smrti?

Tai myslím si, že by se asi člověk zbláznil, kdyby jsi nad tímhle témem měla ustavičně přemýšlet. Já nad smrtí nikdy nepřemýšlela a náhle my tahle mrcha odvedla mojí mamku z ničeho nic. Bylo to během týdne. A nikdo jsme s tím nemohl nic nadělat. Každý má určený svůj život. Smrt prostě může přijít z ničeho nic a nikdo tomu holt nezabrání. Věřím ti, že tohle vysiluje člověka, když se tím zaobírá, ale každý budeme jen čekat až ten den nastane. Tak proto si musíme život užívat naplno.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

#3 21. 7. 2006 8:23

faf
♥♥♥♥♥♥-

Mna taketo depky casto prepadnu, vacsinou v momentoch, ked sa so svojimi najblizsimi citim hrozne fajn, tak si stastne povzdychnem, ze ake to je super a zrazu sa mi vkradne do hlavy taky nechutny pocit, ze co ak to vsetko skonci, ze je to prilis dobre, aby to mohla byt pravda a tak. Ze preco prave ja mam napriklad taku super rodinu, preco niektori trpia a su sami a tak.

Inymi slovami, ked nic nemas, nemas sa o co bat, ze ano? Obcas taketo myslienky zahanam velmi tazko a odkedy zistili priatelovmu otcovi rakovinu, strasi ma to este viac.
Ale ako pisete, je zbytocne kazit si dni co nam zostavaju takymito myslienkami, nic sa s tym neda robit a clovek by sa mal snazit uzit si vsetko dobre a zit tak, aby mu nebolo luto, ze nic nezazil, az raz bude zomierat. :-)

Upravil(a) faf (21. 7. 2006 8:24)

I see hell in your eyes
Taken in by surprise
Touching you makes me feel alive
Touching you makes me die inside

Není tady

#4 21. 7. 2006 12:22

Lukas
♥♥♥----
Místo: Mělník

Pozoruhodne. Panove me opravi, pokud jsem nahodou vyjimka, ale ja, coby ochrance rodu musim byt pripraven polozit svuj zivot za sve deti i rodinu z minuty na minutu - a nesmim nad tim rozmyslet (kdybych to neudelal, asi bych do konce zivota rozmyslel ze jsem mohl syna/dceru zachranit, kdyby ...). Zkratka ta mrcha "konec" tady nekde je ... nevim kde presne, nevim zda se po me kouka, ale vim, ze jednou prijde. At uz to bude zitra nebo za 60 let, urcite prijde - nemam v umyslu se chlacholit tim, ze mam jeste "60" let cas a tak nemusim neco udelat zrovna ted ... stejne jako nemam v umyslu se trapit tim, ze to stejne nestihnu udelat, protoze potvurka muze dorazit uz zitra a bylo by plytvanim energii neco zacinat.
Zkratka ziju si tak, abych se mohl za onech 60 let podivat dozadu a rict si, ze jsem ani jeden den neproflakal a ze to stalo za to ... Predstava, ze bych se za 60 let mel ohlednout a rict si "Hmm, tak dobre 40 let sveho zivota jsem stravil obavami ze se zitra neprobudim, to jsem mohl udelat spoustu uzitecneho", to me desi ... notabene v tom veku uz se s tim jeden smiri snadno.
Nicmene pokud mas pocit, ze ti rozmysleni nad koncem dava neco pozitivniho a pomaha ti, tak se sver, rad se poucim

Není tady

#5 22. 7. 2006 23:16

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Je to věkem. Také jsem to měla a potom to tak nějak přejde. Tedy, ne, že by to člověka nikdy nenapadlo, ale už z toho nemá tu paniku.

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#6 23. 7. 2006 6:36

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Je to i životní situací, bývaly doby, kdy mne myšlenka, že až se to všechno nedá vydržet můžu dobrovolně odejít, držela při síle, byl to výběr, každý den ráno jsem si říkala, že kvůli dětem musím přežít aspoň ještě týden, no a jsem tu stále, dneska mne drží při aktivitě pohled na mé děti a práce, která je pro mne smysluplná. Myšlenky na sebevraždu se časem a zlepšením situace někam odplížily, ale vím, že číhají na moji slabou chvilku, kdo nad tím někdy přemýšlel, ten je nikdy úplně nezažene, jinak smrti samotné se vůbec nebojím, očekávám potom konečně klid a mír. Jenom mne mrzí, že se pak už možná neuvidím s lidmi, které mám ráda.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#7 23. 7. 2006 7:49

Lada1
♥♥-----
Místo: Orlík

Irenka21 napsal(a):

Je to i životní situací, bývaly doby, kdy mne myšlenka, že až se to všechno nedá vydržet můžu dobrovolně odejít, držela při síle, byl to výběr, každý den ráno jsem si říkala, že kvůli dětem musím přežít aspoň ještě týden, no a jsem tu stále, dneska mne drží při aktivitě pohled na mé děti a práce, která je pro mne smysluplná. Myšlenky na sebevraždu se časem a zlepšením situace někam odplížily, ale vím, že číhají na moji slabou chvilku, kdo nad tím někdy přemýšlel, ten je nikdy úplně nezažene, jinak smrti samotné se vůbec nebojím, očekávám potom konečně klid a mír. Jenom mne mrzí, že se pak už možná neuvidím s lidmi, které mám ráda.

Ach jak moc Ti rozumim. teď zrovna sedím a poslouchám na max. Mozarta a jeho AVE VERUM CORPUS a myslím jen na to, že mám dvě děti a nemůžu udělat nic co by pomohlo mně, ale ublížilo jim!!!! Nevidím ani na klávesnici. Bože, jestli jsi a nebo byl život je nejětší svině. Nevybrala jsem si, že chci být, tak proč musím

Není tady

#8 23. 7. 2006 8:19

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Lado žij, protože všechny ty problémy a nová probuzení do negativních situací, kdy jsem si říkala vydrž ještě rok, Tě povedou k tomu, že vidíš své děti vyrůstat, právo volby má opravdu každý, ale děti Tě vyvedou z toho nejhoršího a nedej se, na to je času třaba jindy, mne posilovala i ta možnost volby a jdu dál, sice někdy s obtížemi, ale jdu vždyť tomu mladšímu je teprve 15.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#9 23. 7. 2006 9:07

majkafa
Host

Lada1 dnes je mi 21 dní. Znovu jsem se narodila. Musíš být, protože Cháron tě stejně nepřeveze na druhou stranu, jestli ještě nenastal tvůj čas. Vím to.

#10 23. 7. 2006 11:11

suzy
♥♥♥♥♥♥-
Místo: brno

Smrt je strasne blizko a ani si to neuvedomujeme.Je to rok co jsme byly na dovolene ,pronajaly jsme si vilku s bazenem.Ja sla do 1 patra do koupelny a malej (3roky )sel semnou ,byl to moment kdy jsem si ho nevsimala a on vybehl s koupelny a utikal na konec chodby a tak na pul se vtahl mezi sprusle zabradli.Byl (a je ) takovy tintitko takze se tam protahl ni to snad sam necekal,ja tedy urcite ne.Jak sem ho zahlidla krve by se ve mne nedorezal zabranila jsem svymu vykriku aby se nelekl a nepropadl jeste dal jenze znate deti ,bral to jako legraci a protahl se na druhou stranu zabradli nad schodiste a stal tak na 5 centimetrech podlahy.jak sem se k nemu blizila (mela jsem ponozky a dlazba mi klouzala a chodba byla fakt velka) tak vidim jak mu uklouzly nohy,rucicky sjely dolu  a vidim otvirat prsticky,presne jak ve zpomalenym filmu.Verim ze tam byl andel straznej (neverim v Boha) prelitla jsem celou chodbu ,nejak sjela k zemi prorvala ruku skrz zabradli)kdyz bych to v te rychlosti chtela udelat tak tu ruku urcite neprorvu) a chytila svoje dite uz tak 40cm ve vzduchu.Bolela me ruka jak to skublo ale za nic na svete bych ho nepustila,vytahla jsem ho a dostala jsem sok ,zacala kricet ,trpat se a sla zvracet,vazte si zivota,ja do te doby taky mela porad myslenky o smrti ale kdyz jsem ji koukala do oci zkrz oci sveho ditete a to co vypadalo jako nezkutecne s emi povedlo tak je to zazrak a dar.

http://animace.org/panenky/G300111.gif

Není tady

#11 23. 7. 2006 11:22

Moon
♥♥-----

Na smrt občas myslím myslí každý, někdo ze zoufalství, někdo jen tak jako přirozenou cestu... Taky jsem měl jednou okamžiky kdy jsem měl takové divné myšlenky, ale vím že život dokáže být i krásnej, resp.že někdy je na světě krásně a za ty okamžiky stojí za to žít... a i když si člověk myslí že už to dál nejde, věřte a věřím, a potvrdilo se mi to, že najednou nebo za čas dokáže bejt zase krásně a někdy i líp a pak člověk jen kroutí hlavou že mohl mít takový myšlenky... Depky taky mívám, ale spíše jako čoštění duše a pak je najednou zase krásně...

A pamatujte si jedno:
Když už si myslíte, že už jste úplně a zcela na dně, tak najednou někdo zaťuká zespoda... smile

...i muž to nemá lehké...

Není tady

#12 23. 7. 2006 15:22

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

ponekud nicotne pomysleni na strach ze smrti...... okolo nas ziji lide, kteri si ji moc preji, denne prosi boha, aby ji uz konecne seslal, trpi v bolestech a ona neprichazi......

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#13 23. 7. 2006 20:35

Ilseli
♥♥♥----

Tai napsal(a):

Rozmyslate niekedy o smrti?Kedy to pride?Raz za cas mavam z toho velke depresie,kedy zomrem...kedy zomru moji blizki,niekedy ma to naozaj velmi ubija...hovorim si nie je nahodou toto znameie toho ze coskoro zomrem?Je mi z toho hrozne ked nad tym rozmyslam ale nechcem nad tym rozmyslat ale niekedy je to silnejsie...

Každý strach má svůj důvod v tom, co jsme už jednou zažili i na úrovni nevědomí. Strach je někdy i důležitý k tomu, aby nás ochránil a  abychom věci dělali tak, jak se mají dělat. Vše co zažíváme je pro nás školou života a záleží na nás, zda si z toho umíme vzít ponaučení. Ten, kdo pochopí smysl života, přestává mít strach ze smrti a chápe jí, jako přirozenou věc. Vše bychom si měli umět naplánovat i smrt. Napřiklad: chci být prospěšná pro své blízské a ostatní lidi, chci mít sílu jim pomáhat a až mě síly opustí, klidně odejdu s pokorou.. O smrti se moc nepíše a přesto je to zcela přirozená součást našeho života, tak proč se jí bát. Teď na ní ještě není čas, tak žij, jak nejlépe umíš!

Nejlepším lékem pro člověka je člověk a nejvyšším stupněm léku je láska. Paracelsus

Není tady

#14 23. 7. 2006 20:59

chomáček
♥♥♥♥♥--

suzy napsal(a):

Smrt je strasne blizko a ani si to neuvedomujeme.Je to rok co jsme byly na dovolene ,pronajaly jsme si vilku s bazenem.Ja sla do 1 patra do koupelny a malej (3roky )sel semnou ,byl to moment kdy jsem si ho nevsimala a on vybehl s koupelny a utikal na konec chodby a tak na pul se vtahl mezi sprusle zabradli.Byl (a je ) takovy tintitko takze se tam protahl ni to snad sam necekal,ja tedy urcite ne.Jak sem ho zahlidla krve by se ve mne nedorezal zabranila jsem svymu vykriku aby se nelekl a nepropadl jeste dal jenze znate deti ,bral to jako legraci a protahl se na druhou stranu zabradli nad schodiste a stal tak na 5 centimetrech podlahy.jak sem se k nemu blizila (mela jsem ponozky a dlazba mi klouzala a chodba byla fakt velka) tak vidim jak mu uklouzly nohy,rucicky sjely dolu  a vidim otvirat prsticky,presne jak ve zpomalenym filmu.Verim ze tam byl andel straznej (neverim v Boha) prelitla jsem celou chodbu ,nejak sjela k zemi prorvala ruku skrz zabradli)kdyz bych to v te rychlosti chtela udelat tak tu ruku urcite neprorvu) a chytila svoje dite uz tak 40cm ve vzduchu.Bolela me ruka jak to skublo ale za nic na svete bych ho nepustila,vytahla jsem ho a dostala jsem sok ,zacala kricet ,trpat se a sla zvracet,vazte si zivota,ja do te doby taky mela porad myslenky o smrti ale kdyz jsem ji koukala do oci zkrz oci sveho ditete a to co vypadalo jako nezkutecne s emi povedlo tak je to zazrak a dar.

Suzy, tvůj příběh mě rozklepal a totálně rozplakal. Úplně se dokážu vžít do toho, jak ti bylo. fuj, ani pomyslet.

Není tady

#15 23. 7. 2006 21:03

chomáček
♥♥♥♥♥--

Já na smrt myslela když mi bylo asi 14, 15 let. Šílela jsem z toho pocitu, že najednou tu nebudu a už NIKDY!!!!! To slovíčko NIKDY, které dneska tak bytostně nenávidím, mě nahánělo hrůzu. Tenkrát jsem měla namále, aby mě neodvezli do BOhnic. Máma nevěděla co se mnou. Budila jsem se a hrozně plakala až se zalykala. Pak to nějak ustálo a dneska jsem na tom lépe, ale každopádně mě to často napadne a v tu chvíli jsem na dně a užírá mne ten pocit, že už NIKDY tady nebudu, nebudu cítit lásku, bolest, radosti, starosti, prostě vše, co ŽIVOT přínáší. A mnohem více mě děsí představa, že tu jednou nebude má mamka nebo Petr (táta). Naštěstí jsem se naučila s tou myšlenkou bojovat a díky mému synkovi jí docela brzy zaženu. Ale asi se toho nikdy nezbavím.

Není tady

#16 23. 7. 2006 21:11

suzy
♥♥♥♥♥♥-

chomáček napsal(a):

Já na smrt myslela když mi bylo asi 14, 15 let. Šílela jsem z toho pocitu, že najednou tu nebudu a už NIKDY!!!!! To slovíčko NIKDY, které dneska tak bytostně nenávidím, mě nahánělo hrůzu. Tenkrát jsem měla namále, aby mě neodvezli do BOhnic. Máma nevěděla co se mnou. Budila jsem se a hrozně plakala až se zalykala. Pak to nějak ustálo a dneska jsem na tom lépe, ale každopádně mě to často napadne a v tu chvíli jsem na dně a užírá mne ten pocit, že už NIKDY tady nebudu, nebudu cítit lásku, bolest, radosti, starosti, prostě vše, co ŽIVOT přínáší. A mnohem více mě děsí představa, že tu jednou nebude má mamka nebo Petr (táta). Naštěstí jsem se naučila s tou myšlenkou bojovat a díky mému synkovi jí docela brzy zaženu. Ale asi se toho nikdy nezbavím.

ano je to hruza co se muze stat ale o to vic je pak clovek vsimavej a ponaucenej.A s tema myslenkama na smrt jsem to mela velice podobne jako ty i vnoci jsem se budila s usedavym placem a nemohla myslenky na to zahnat.Ted uz to jde ale obcas me to taky popadne.Ale spis vztek na to ze az tady nebudu nedozvim se jak to tady na svete pokracuje dal.co bude?Budou auta litat?Bude tady technologie jak v sci-fi?lol lol

Není tady

#17 24. 7. 2006 10:18

chomáček
♥♥♥♥♥--

suzy napsal(a):

chomáček napsal(a):

ano je to hruza co se muze stat ale o to vic je pak clovek vsimavej a ponaucenej.A s tema myslenkama na smrt jsem to mela velice podobne jako ty i vnoci jsem se budila s usedavym placem a nemohla myslenky na to zahnat.Ted uz to jde ale obcas me to taky popadne.Ale spis vztek na to ze az tady nebudu nedozvim se jak to tady na svete pokracuje dal.co bude?Budou auta litat?Bude tady technologie jak v sci-fi?lol lol

To mě spíš napadá, že vlastně nebudu vědět, jak moje děti (dítě) budou žít a zda tu budou i na stará kolena spokojení. Prostě smrt bych nahradila něčím jiným. Jen vymyslet čím a jak to zařídit. NEbo jsem na to krátká? lol

Není tady

#18 24. 7. 2006 10:33

suzy
♥♥♥♥♥♥-

chomáček napsal(a):

suzy napsal(a):

chomáček napsal(a):

To mě spíš napadá, že vlastně nebudu vědět, jak moje děti (dítě) budou žít a zda tu budou i na stará kolena spokojení. Prostě smrt bych nahradila něčím jiným. Jen vymyslet čím a jak to zařídit. NEbo jsem na to krátká? lol

Bohuzel jsem na to vsichni kratci grater  ja bych asi smrt celkem brala kdyz je clovek hodne nemocnej a ma bolesti a nebo uz je prestarlej co je to za zivot.Ale brala bych to tak ze telo umre ale "dusicka"tady bude nekde litat a to vsechno pozorovat a vnimat,aby mela takovy to podvedomi jako mame my zivi lidi.Nevim jinak jak to vyjadrit snad me chapes.wink

Není tady

#19 24. 7. 2006 13:40

chomáček
♥♥♥♥♥--

suzy napsal(a):

chomáček napsal(a):

suzy napsal(a):

Bohuzel jsem na to vsichni kratci grater  ja bych asi smrt celkem brala kdyz je clovek hodne nemocnej a ma bolesti a nebo uz je prestarlej co je to za zivot.Ale brala bych to tak ze telo umre ale "dusicka"tady bude nekde litat a to vsechno pozorovat a vnimat,aby mela takovy to podvedomi jako mame my zivi lidi.Nevim jinak jak to vyjadrit snad me chapes.wink

Rozumím ti naprosto přesně. Tak nějak to cítím já, ale nechtěla bych jen tu duši létající tady kolem, ale chtěla bych se zase narodit a být naprosto ten stejný člověk co jsem dneska. Chtěla bych, abych si pamatovala vše co jsem zažila v tomto životě a jen navázala prostě život další. Joo, je to neskutečný nesmysl, ale tak to cítím. yikes))

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí