14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Víte někdo, jak se vaří marmeláda z josty? Chtěla bych to letos zkusit,protoe se jí urodilo dost a ikdy ji jíme a máme ji rádi, nedá se to zvládnout:usch: Myslím, e by nemusela být patná
Není tady
silkye napsal(a):
Víte někdo, jak se vaří marmeláda z josty? Chtěla bych to letos zkusit,protoe se jí urodilo dost a ikdy ji jíme a máme ji rádi, nedá se to zvládnout:usch: Myslím, e by nemusela být patná
Tak to teda nevim. Asi jsem zrovna chybela ve skole, ale co je josta?? Nebo cemu se rika josta ??Jeste jsem to nikdy neslysela.
Není tady
Kamarádka dělá výbornou marmeládu z joty, bohuel neznám recept, ale pokusím si ho získat.
Není tady
Mám pocit,e je to keřík co nám roste na zahradě.....no vlastně jsem si jistá Je to něco mezi rybízem a angretem.Vypadá to jako větí černý rybíz.
Není tady
také neznám...ale jestli je to něco mezi rybízem a angretem, tak jako kadou jinou marmelůádu.....rozvařit, osladit podle kyselosti a Gelfix, nebo něco takového /elírovací cukr/ a je to.....
Není tady
Aprill, to bych byla moc ráda. Ono si sice trochu samo elíruje, ale nemám zkuenost jak, aby to neteklonebo nebylo jako kyt:rolleyes:
Je to kříenec černého rybízu a angretu, vypadá to jako černý rybíz, ale mávětí zrnka, chuově dobré a má hodně vitamínu C
Není tady
take...pokud to má hodně vitamínů, nesmí marmeládu vařit!!! Jen do 80ti stupňů, jinak jsou ti vitamíny nanic ! I ípková marmeláda - do 80ti st. je řídká - léčivá, tuí - vařená přes 100 u je jen pochutina .
Není tady
silkye napsal(a):
Aprill, to bych byla moc ráda. Ono si sice trochu samo elíruje, ale nemám zkuenost jak, aby to neteklonebo nebylo jako kyt:rolleyes:
Je to kříenec černého rybízu a angretu, vypadá to jako černý rybíz, ale mávětí zrnka, chuově dobré a má hodně vitamínu C
Vyruila jsem kamarádku z práce, ale mám recept.
1 kg joty - rozmixuje a přidá 1/2 kg obyčejného a 1/2 kg elírovacího cukru. Naleje do skleniček a pak sterilizuje. Jednoduché a výborné.
Není tady
Aprill, díky moc, píu si a vyzkouím
Není tady