1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
backy007 napsal(a):
A-jaj, chcete po mne, aby som rozmýžal
mirka..,
no neviem, ako vežmi je to "povolené", keďe to k danému zasunutiu drádi a osobne mi to nepríde ako prejav lásky
Eva36 a xXx,
tak keď nechcete poču, e sa s ním stotoňujem, tak vám teda poviem: nestotoňujem sa s ním
Presnejie povedané, na jednej strane si "tie" myslím, e nie je odveci počka, nie priamo preto, e by to bolo ZLÉ, lebo čo je vlastne zlé? Osobne sa skôr pýtam, prečo áno. Take - prečo áno? Pretoe je to odovzdanie tomu druhému? Kto tomu verí? Ja teda nie. Pravda, som panic, take nemám osobné skúsenosti, ale zatiaž som nikoho nepočul hovori o sexe mimo manelstva ako o odovzdávaní sa. Vy snáď hej? Ak to tak beriete, je to trochu iné, ale mne skôr príde, e je to ospravedlňovanie vlastného egoizmu a pudovosti...
No tak to mi teda jako odpověď nepřijde...čemu nevěří? e sex obecně je o odevzdávání se? Já myslím, e jo, e to tak je, a u v manelství nebo v jiném partnerském vztahu. Je to o tom, e se odevzdávám já tomu mui a ten mu mně, oba to děláme dobrovolně, je to vyvrcholení vztahu (podle mě). A je jedno, jestli mám na to vyvrcholení poehnání úřadů nebo jestli si k němu poehnám já sama. Mimochodem - co jsi slyel o sexu mimo manelství?...nejsem zastáncem provozování sexu (tj. líbání, mazlení, dotýkání se a nakonec i to "zasunutí") s kadým, s kým si padnu do oka, ale proč se zříkat sexu, kdy mám i jinak uspokojivý partnerský vztah? Jen proto, e jsme neměli svatbu?
Upravil(a) Eva36 (30. 8. 2006 10:46)
Není tady
backy007 napsal(a):
A-jaj, chcete po mne, aby som rozmýžal
mirka..,
no neviem, ako vežmi je to "povolené", keďe to k danému zasunutiu drádi a osobne mi to nepríde ako prejav lásky
Eva36 a xXx,
tak keď nechcete poču, e sa s ním stotoňujem, tak vám teda poviem: nestotoňujem sa s ním
Presnejie povedané, na jednej strane si "tie" myslím, e nie je odveci počka, nie priamo preto, e by to bolo ZLÉ, lebo čo je vlastne zlé? Osobne sa skôr pýtam, prečo áno. Take - prečo áno? Pretoe je to odovzdanie tomu druhému? Kto tomu verí? Ja teda nie. Pravda, som panic, take nemám osobné skúsenosti, ale zatiaž som nikoho nepočul hovori o sexe mimo manelstva ako o odovzdávaní sa. Vy snáď hej? Ak to tak beriete, je to trochu iné, ale mne skôr príde, e je to ospravedlňovanie vlastného egoizmu a pudovosti...
Já tomu tedy moc nerozumím.
Vlastní egoismus a pudovost...a jak jinak se člověk chová v ivotě? Proč by se tedy tak neměl chovat i v sexu???? To spíe obecně, samozřejmě kadý se tak nechová. Jsou světlé výjimky.
Mně osobně to nepřijde ani jako egoismus ani jako pudovost.
Já to vidím asi tak - kdybych bývala dodrela pravidlo předmanelské zdrenlivosti, uetřilo by mi to řadu problémů (tím nemyslím nějaké pohlavní nemoci, to ani omylem - spíe z psychického hlediska), ale k čemu??? Proč???
Mám pocit, e ortodoxním katolíkům a představitelům katolické církve jde spíe o to, e jakákoli antikoncepce je patná a děti dle nich by měli mít jedině manelé. Z toho jasně plyne, e sex před svatbou je pro ně patný. Co ale potom dělají s maneli, kteří děti mít nechtějí??? Je to postavené na hlavu.
Není tady
Eva36,
vyvrcholením vzahu je u teba sex? Nie je toto postavené na hlavu? A ďalej: to odovzdávanie sa - o tom tie mono pochybova, nakožko je to pravé a nakožko nútené...
janica,
z tvojho príspevku mi prilo pár vecí:
* ak niečo prízemné robia iní, môem to robi aj ja - snáď tomu neverí?
* schizofrénia - na jednej strane hovorí o uetrení "problémov", na druhej strane nevie prečo to urobi. Toto nechápem ja.
* sex za účelom plodenia detí podža katolíckej Cirkvi - myslím, e si to pecifikovala presne, aj keď neviem, čo by "mali robi" s manelmi, ktorí deti ma nechcú. Nie je manelstvo práve o tom?
Není tady
Na hlavu je postavená celá tahle diskuse. Předevím proto, e tuhle problematiku se vám snaí vysvětlit člověk, který ji sám pro své mládí vůbec nechápe. Ale i kdyby ji vysvětloval sám prelát nejmoudřejí, pořád jetě bude postavená na hlavu, jeliko se jedná o odezvu nauky mnohem starí ne je sama církev. Církev si z ní vzala jen něco, jen maličko. A jeliko to něco je úplně vytreno z kontextu, z původních souvislostí, proto se to vem nyní zdá úplně na hlavu padlé.
Ale já zde nejsem pro to, abych vám tu původní nauku vysvětloval. Jsem toliko hlasem, který ty ostatní upozorní, e byla. Hledat ji, její původní význam i zdroj, je na kadém z nás. Ano, jedná se o skrytý význam souvislostí, o něm tady od začátku hovořím. Tajemství, jeho princip jsem zachytil v Křiálovém mostě, stačí jeden jediný krok stranou a nikdy se nám nedá poznat.
Tenhle svět u podstatu mysterií nechápe, proto je poněkud absurdní cokoli říkat. Jen jedno bych naznačil: Láska a s ní spojené intimní proívání ije na úplně jiné úrovni, ne se domníváte. A dokud budete hledat jen vzruivé chvíle, aby vás naplnily, těko odkryjete její hlubí význam, nato aby se vám dala poznat ve svém niterném prameni.
Není tady
Bláa.. napsal(a):
x.caro napsal(a):
Zde je příspěvek do diskuze, který jsem té umístila v sekci sexualita.
Je to můj názor na sexualitu, který nikomu nevnucuji, jen nabízím k zamylení, či diskuzi.
Tedy myslím si, e ani nevíme, oč ve své podstatě jde. Přistupuji k této problematice z pohledu, který mi je vlastní.
Dar tvořit a dávat ivot je obrovský, ničím nepřekonatelný, kterého jsme si my eny bohuel pomalu přestaly váit. Protoe jsme se nechaly zatlačit někam, kde se nae enství vytrácí. Zapomínáme na to být enami, zapomínáme se jako eny chovat, protoe na to, při ví práci, kterou jsme si na sebe uvalily, nemáme čas. Ale nejen to, nechaly jsem si vzít vědomí naí boskosti, protoe Bůh je údajně muského rodu a je někde mimo nás. Já vak tvrdím, e je v kadém z nás, kadý jsme jeho součástí.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Souhlasím do puntíku, pod tohle bych se s chutí podepsala.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sexualita je dar, který nám dává monost setkávat se s Bohy. V dávnověku byly koleny kněky, které ily v chrámech a mui se tam s Bohy setkávali tak, e s těmito enami souloili. ena, otevřená a moudrá je schopna zbavit mue jeho negativní energie a přetransformovat ji ve svém Čarodějném kotlíku jak se kouzelně říká pochvě a děloze, v cit, lásku. Jene kdosi se začal tohoto naeho obrovského daru bát, s Bohem se mohlo setkávat jen v kostele a slovo boí začal kázat chlap. Láska, nádherné iracionálno bylo zapovězeno, sexuální pud byl postaven jen na úroveň plození dětí a kněky byly z chrámu vyhnány. Jejich pozůstatky jsou dnes prostitutky /a tak trochu i profidominy/. Ve středověku proběhlo dalí ílené zvěrstvo, kadá ena, která byla přirozená a sexuálně probuzená, byla upálena na hranici jako čarodějnice. Nu, svezli se s tím i ti majetní, ale to u je o něčem jiném, prvotní byl ten strach z enství.
Take podle mne je muská sexualita vlastně nevědomou, či podvědomou touhou po boství a enská sexualita je schopnost toto setkání umoňovat, transformovat a tvořit nový ivot.
Dagmar alias ČarodějkaByla bych ráda, Dagmar, jestli bys mi přiblíila dávnověkou společnost, ve které chrámové kněky tímto způsobem ovlivňovaly mue a jestli taková společnost byla bez válek.
Myslím si, e dar tvorby mají obě pohlaví, ale kadý jiné podobě. Já vidím středověk spíe jako transformaci
hodnot do majetku, který vlastnilo fyzicky silnějí pohlaví a o ten podle mne spíe lo. lo podle mne spíe o to, aby mu mohl svůj majetek předat jen svému vlastnímu potomku.
Jinak ve středověku láska byla, ale v jiném rozměru a dá se říci, e byla ji předem předepsaná tradicí. Vědělo, se, e musí milovat Boha, vrchnost, vdytĄvětina lidí byla něčí majetek, ctít a milovat rodiče, vytratila se tvorba, v tom s Tebou souhlasím, ale i ve středověku lidé umírali pro ideály. A moná, e byli schopni větích obětí, ne lidé v naí době.
Já vidím parterskou lásku jako rovnost. Monost pro eny i mue uplatnit se rovnocenně. A v tom vidím velký dluh naí společnosti.
Ale jak, toho docílit, nevím.
Milá Bláo,
má odpověď by byla hodně dlouhá, proto ti posílám odkaz na pár článků, z kterých vycházím. Pokud tě můj příspěvek zaujal, tady se dozví mnohem více. Snad tě to nevyděsí
http://www.carodejka.net/index1.php?act … ieze1&
Není tady
Crabat napsal(a):
Na hlavu je postavená celá tahle diskuse. Předevím proto, e tuhle problematiku se vám snaí vysvětlit člověk, který ji sám pro své mládí vůbec nechápe. Ale i kdyby ji vysvětloval sám prelát nejmoudřejí, pořád jetě bude postavená na hlavu, jeliko se jedná o odezvu nauky mnohem starí ne je sama církev. Církev si z ní vzala jen něco, jen maličko. A jeliko to něco je úplně vytreno z kontextu, z původních souvislostí, proto se to vem nyní zdá úplně na hlavu padlé.
Ale já zde nejsem pro to, abych vám tu původní nauku vysvětloval. Jsem toliko hlasem, který ty ostatní upozorní, e byla. Hledat ji, její původní význam i zdroj, je na kadém z nás. Ano, jedná se o skrytý význam souvislostí, o něm tady od začátku hovořím. Tajemství, jeho princip jsem zachytil v Křiálovém mostě, stačí jeden jediný krok stranou a nikdy se nám nedá poznat.
Tenhle svět u podstatu mysterií nechápe, proto je poněkud absurdní cokoli říkat. Jen jedno bych naznačil: Láska a s ní spojené intimní proívání ije na úplně jiné úrovni, ne se domníváte. A dokud budete hledat jen vzruivé chvíle, aby vás naplnily, těko odkryjete její hlubí význam, nato aby se vám dala poznat ve svém niterném prameni.
Zdravím Tě Crabe,
samozřejmě jednoznačně souhlasím!!!
Zajímal by mne tvůj názor na texty, jejich odkaz jsem zanechala ve výe uvedeném příspěvku. Je mi jasné, e tvé poznání sahá mnohem dál ne mé, já jsem zruba tak u pohanských rituálů, ale snaím se dohlédnout dál, jinam...vak ví kam. posílám a pozdrav
Čarodějka
Není tady
backy007 napsal(a):
janica,
z tvojho príspevku mi prilo pár vecí:
* ak niečo prízemné robia iní, môem to robi aj ja - snáď tomu neverí?
* schizofrénia - na jednej strane hovorí o uetrení "problémov", na druhej strane nevie prečo to urobi. Toto nechápem ja.
* sex za účelom plodenia detí podža katolíckej Cirkvi - myslím, e si to pecifikovala presne, aj keď neviem, čo by "mali robi" s manelmi, ktorí deti ma nechcú. Nie je manelstvo práve o tom?
backy,
- nemyslela jsem to vůbec tak, e kdy to dělají ostatní, můu to dělat také. A u vůbec nevím, kde jsi přiel na slovo přízemní. Přízemních věcí je nespočet a dělají je vichni bez výjimky! Takto bych to neviděla. Myslela jsem to tak, e pro mě je sex spíe ne egoismus či pudovost naopak něco, čím můu druhého obdarovat, nedělám to prostě v prvé řadě kvůli sobě - asi jsem divná, ale je to tak.
- patně jsi pochopil to, co já jsem asi dost nepochopitelně napsala. Ano, mohlo mi to uetřit mnoho problémů, ale otázka není proč to dělat, ale proč ty problémy nastaly a proč čekat a na svatbu, aby se projevily a po ní? To je prostě nelogické. Teď ve své podstatě mohu vstoupit do manelství ani bych tyto problémy musela řeit, jsem mnohem vyrovnanějí.
U je to jasné? Fakt jsem to předtím napsala divně.
Není tady
Já vůbec nechápu, co tady na těch mnohách stranách řeíte
Sex spadá do intimní oblasti kadého z nás, je to věc čistě osobní (pravda, někteří u toho preferují osob více, ale to u by bylo spíe do sexuologické poradny )
Vichni vyrůstáme v nějakém prostředí, které na nás působí a formuje nae názory. V dospělosti pak na těch názorech můeme lpět, nebo je přehodnotit... zkrátka máme na vybranou.
Pokud to někdo cítí tak, e chce počkat s prvním milováním a do manelství, a pocit, e je to tak správně je silnějí ne chu to zkusit dřív, pak je to jeho volba.
Člověk s takovýmto rozhodnutím není schopen zcela jasně posoudit, co ve můe tento krok přinést, jaké problémy mohou nastat, na druhou stranu my vichni, kteří jsme vystřídali za ivot více sexuálních partnerů a rozhdoně jsem nečekali a na uzavření sňatku tak zcela nemůe posoudit výhody, které tato sexuální abstinence přináí člověku, který se pro to takto rozhodnul.
Znám pár, který se poprvé po sexuální stránce poznal a o svatební noci a jsou spolu velmi astní a znám páry, které spolu ily dlouho před svatbou a nakonec se rozvedli mimo jiné i kvůli nesouladu v sexu.
To, e budu s partnerem spát před svatbou mi jistě nezaručí, e nae představy o intimnu, které se shodují nyní, se budou shodovat i za pát let.
Já jsem nikdy neměla v plánu čekat na první svatební noc a vdy jsem byla toho názoru, e je docela důleité poznat více ne jednoho sexuálního partnera. ale to je můj názor a já nemůu vědět, zda je správný, protoe jsem nikdy nezaila a logicky ani nezaiju jaké to je zaít první sex o svatební noci, resp. jako vdaná
Logicky nevidím důvod, proč čekat na svatbu, ale pouívám při tom svou logiku. Dle mého názoru se člověk, který čeká s intimnem a do manelství velmi ochuzuje, ale na druhou stranu to dokáu pochopit.
V této diskuzi mně včak zaráí, jak Backy zasvěceně diskutuje o tom, z jakých příčin má člověk sex, co mu to přináí a co mu to bere, ale v zásadě nemá nejmení představu, o čem tady mluví a díky tomu vykládá kraviny... pardon, ale slovo blbosti by přesně nevystihlo, co mám na mysli. Ne, e bych mu měla za zlé, e vykládá kraviny, to občas dělám taky, taky se zúčastňuji diskuzí, kde jsem pouhý teorét v tom oboru, ale aspoň to uznám a beru na vědomí názory praktiků.
Take tohle je dalí diskuze, kde mně backy přesvědčil, e vůbec nemá smysl s ním debatovat, nebo je neustále v poloze "hájím si svou pravdu, protoe já to vím líp, ne vy a basta".
Take tohle je nadlouho poslední debata s backym, kterou jsem přelítla očima
Není tady
Jenome já, Caro, mám na mysli jetě podstatně starí dobu, jí pohanské rituály zrcadlí u tenkrát jako odezvu. Protoe u tehdy nepochopili a udělali z toho něco úplně jiného, ne byl zdroj. To, co obdivuje na poznání pohanů, je jen odlesk něčeho mnohem, mnohem vyího, pro co dnes u nemáme jména. Protoe dnes u nechápeme ani samotná mysteria, která nota bene sama o sobě poukazovala někam docela jinam.
Vlastně se jedná o poznání několikrát zastřené celými érami těch, co z původní nauky vyňali vdy jen podruný detail. A jemu se pak klaněli. Tedy deformovaný odraz pokřiveného odrazu zrcadleného do vesmíru přes odráející rozhoupanou hladinu posvátného jezera přináených Obětí. Teprve a se zahledí tam, začne rozeznávat zdrojové učení. Teprve a vyeliminuje ony vlny a srovná je do tiché hladiny. A kadý dalí odraz bude chápat jako negaci prvého. S elementárním nedostatkem naeho jáství, které si vechno upraví po svém, aby to vyhovovalo jemu!
Tak co?., kdy k tomu přistoupí takhle.., u rozeznává základní kontury?.. Jsi natolik zralá, abys to uviděla?..
Vechno je úplně jinak, ne nás naučili!.. Ne nás vůbec kdy v tom nejbláznivějím snu, či vizi napadlo!..
Není tady
Crabe, tak jsem si Tvé příspěvky několikrát přečetla a jsem z nich opravdu jelen.
A to nejméně dvanácterák.
Nějak vem těm jinotajům nerozumím. A vůbec ta poslední věta, e je vechno jinak, e by nás to ani v tom nejbláznivějím snu nenapadlo
tak to si pak opravdu začnu představovat i nemoné.
Není tady
Velikou pravdu Crabate má a krásně naznačit směr umí. Vechny ty knihy, filozofie, učení, náboenství... Je to jen omáčka, točící se kolem jediného víru. Kadý si jí okoření dle své chuti a nacpe se div nepraskne. Pak ho nějaký čas bolí břicho a nejí nic. A tak to jde ivot co ivot, furt dokola... Je jediná cesta, jak z kola ven - najít střed víru a nechat se vtáhnout...Čistá mysl je ten střed!
Není tady
Nojo, Pedro, málem jsem zapomněl, e poznává odjinud, respektive z meditativní úrovně, proto jsem si musel text znovu dvakrát přečíst, abych přesně pochopil, jak to myslí. - Skvělé! - Tak teď ale nevím, jestli jsme to Bublince jetě víc nezamodrchali.
Take, Bubli, zkus jít krok za krokem, slovo od slova a propojuj si je mezi sebou navzájem. Já vím, je to těké, protoe někam poukazují a významy se hned vzápětí mění. Ale kdy to zvládne, udělá kvalitativní posun vpřed. Kadopádně na to má.
A jetě detail. Celý ten proces je přísně logický. Tudí i závěr oněch "nejbláznivějích představ" nestojí na nějakém iracionálním odpoutání, nýbr na výsledku zcela nekompromisní logiky.
Kdy to teď čtu... Nezamlil jsem to nakonec dvojnásob?..
Není tady
Odkryjme tedy mystérium, Crabe. A kde jinde začít, ne pěkně na počátku. Ve kolem nás i v nás je energie, to nám potvrdí kadý fyzik. Tato síla vytvořila a neustále vytváří ve ivé i neivé. Co jí třeba nazvat Bohyní - matkou vesmíru? Kde je matka, musí být i otec. Tím je duch věčnosti - Bůh. Z jejich spojení se zrodil vesmír, ivot... A člověk k jejich obrazu - mu a ena! U chápete???
Není tady
Duch pravdy a jeho tvořivá síla. Bůh a Bohyně. V neustálém obětí. Neuvěřitelná něha, krása a láska... A z tohoto svazku se nepřetritě rodí nekonečné galaxie hvězd. Planety ivé i neivé, jako perly a demanty jimi se zdobí... Celý vesmír, jako boský chrám, jako příbytek ivota... A to ve pro nás, kteří jsme byli vytvoreni, jako zrcadla jejich radosti. Vdy je to tak prosté, tak prosté...
Není tady
Jsi Due čistá, průzračná, Pedro. Ale je to jen jedna úroveň, jedna rovina onoho Tajemství. Mysterium nelze rozkrýt slovy, nýbr se jedná o proces, který probíhá v kadém z nás v kontinuitě času. Na jednotlivý krok navazuje druhý, následný, který je zdánlivě opakem toho prvého. A teprve sousledností kroků vzniká Cesta a ádný z nich přitom nelze vynechat. Přičem vdy kadý krok je překonáním sebe sama.
Do této úrovně spadají mysteria. Proto jsou kadopádně nesdělitelná. Dal jsi jim jen obraz.., nádherný a smělý, ale rozkrýt podstatu musí sami. Nech je vak tato vize provází, aby prostoupila neurony a na vnitřní plátno mysli jako motivující inspirace.
Není tady
backy007 napsal(a):
backy007 napsal(a):
Salvator napsal(a):
Ak je to tak, ako môe poveda, e ten sžub je nerealistický?
Jednodue. Nikdo s tím prostě nepočítá, e by mohl zaít takovou lásku. Na zemi taková láska prakticky není. Existuje pouze v duevní úrovni a tam ji je zcela jedno, kdo s kým souloí nebo nesouloí.
Pokiaž zoberieme lásku ako odovzdanie sa jeden druhému, tak v tom má súlo dos čo poveda. Koniec koncov, na duevnej úrovni je to jedno z toho dôvodu, e tam je dua a nie ego, tým pádom sa nič tak egoistické, ako je sex bez lásky, udia nemôe...Nemyslím si, e by sex bez lásky musel nutně být egoistický. Klidně jde kvalitně souloit i bez lásky a přesto dát partnerovi to, co mu patří. Třeba jenom z toho důvodu, e mnohaúrovňově sdílená slast bývá krásnějí ne egoistické jednání v sexu. V tomhle jsi střelil vedle...
Lepí je neslibovat a dodret, ne slibovat a nedodret, nemyslí? Vzhledem k povaze lidského ega je vedení církve ke slibování cíleným podváděním lidí.
Na jednej strane áno, na druhej strane, poviem i idealistický prípad: keby boli žudia správni, nebolo by pre nich dôleité splni, čo sžúbili?
Správní lidé... nesprávní lidé... Kdo to posoudí? Lidé jednají podle svých motivací na zákaldě svých vzorců. I plnění nějakých slibů můe být v některých situacích nesprávné...
Nie je práve ego to, čo máme v sebe prekonáva? Keď sžubuje poslunos, vie, e pokuenie môe prís, ale ide o to prei to. A preto je potrebné to spojenie manelstvo-láska. A vzhžadom k tomu, e človek neexistuje iba z fyzična z tohto sveta, daný sžub môe naplni...
Ego nejde "překonat". Jediná síla, která dokáe podrobit ego je due. Sama sebe ego nikdy nepřekoná...
Určitě je to jenom dobře. Na druhé straně - tito lidé, ačkoliv by mohli posílit modely chování, související s oddaností a láskou, jsou společností zcela ignorováni, co je trestuhodné, ale je to bohuel fakt.
Mne osobne príde, e sú ignorovaní zámerne, aby žudia mohli o spojení manelstva-lásky poveda, e je nesplnitežné.Ono je nesplnitelné, pokud jde o spojení dvou eg, to má pravdu. Je to jako boj s větrným mlýnem. Ovem pokud jde o spojení dvou duí - pak by to lo. Lidi vak nechtějí být duemi, nýbr egy.
-----------------
Katolícka ideológia tu nie je na to, aby človeka ochránila pred vetkým, to nedokáe nič, je tu na to, aby ho ochránila pred tým, čo si spôsobí on sám... Nemusí tomu veri...
Nikoliv. Katolická ideologie je zde proto, aby posílila moc a vliv církve ve vech oblastech ivota společnosti a také jedince. To není moje víra, ale zkuenost, kterou mohu snadno prokázat.
Nič nie je tak relatívne ako skúsenosKatolícka ideológia je viera a ako taká sa musí dotýka vetkých oblastí ivota. Nerobí snáď ty podobne? Neriadi sa vo vetkých oblastiach ivota podža karmických zákonov?
Ano, avak já nikoho nenutím, aby činil stejně, nemanipuluji, nepodvádím, nekradu a nezabíjím, neintrikuji proti nikomu a nesnaím se uchopit moc nad světem, jako ona...
Zatímco ona, ačkoliv hlásá, e je třeba jednat podle přikázání, sama tak nejedná...Iste, najväčia láska je tá, ktorá nič po druhom nechce, ale sama sa obetuje...
-----------------
To je tvůj omyl. Neexistuje "větí láska" a "mení láska". Existuje jenom láska a sobectví. Oba póly mají svůj význam. Nejde milovat "více" nebo "méně". Jde jenom milovat. Plně a bez podmínek či výhrad.
Ovem nechápu, e to nechápe ty, jako křesan... Pak vést s tebou jakékoli dalí řeči o lásce je irelevantní.Nepredpokladá nič, čo by bolo medzi tým? Akýsi mix lásky a egoizmu? Tak neviem, mono mám viac reálnych skúseností
Ne. Jakákoliv petka egoismu dokáe znečistit oceán lásky. To, o čem mluví ty, souvisí s povahou ega, o ní mluvím výe. Ego toti není schopno milovat nikoho. V podstatě ani sebe. Kdyby milovalo sebe, pochopilo by, e láska je boská vlastnost a e člověk je vlastně bohem, synem Boha. Následně by zaniklo z důvodu ztráty opodstatnění své existence. A to ego nikdy nepřipustí. Alespoň ne dobrovolně.
Istee, ibae v reálnych podmienkach, pokiaž neexistuje láska z tohto sveta, neexistuje ani láska, ktorá by bola čisto nesebecká, čie skoro vdy ide o mix. Len je potrebné vedie, kde je hranica mixu...
---------------------
Není tady
Mystéria a tajemství, Crabe, nejsou nic jiného, ne závoje tkané na tkalcovském stavu naí nevědomosti. Na vřetenech se točí černá a bílá nitka naeho mylení. A stav větinou ovládá pan Ego. Ego samo je produktem tohoto mechanizmu - není zde od počátku. To jen zbytky látek zamuchlané dohromady, oily svým vlastním ivotem... Oddělit ego od svého Já a odkrýt tak vechna mystéria - to výzva!
Není tady
Crabat, Pedro a dalí esoteoretikové: mylenkově nemám na to, abych vae příspěvky pochopila, ale moje due (a tělo ) tomu rozumí velmi dobře. Při láskyplném sexu se dostáváme do sféry posvátna. Sňatek nebe se zemí...
Backy: přeju ti ze , abys jednou poznal, co to znamená milovat. Bez ironie a bez egiosmu
Pedro napsal(a):
Mystéria a tajemství, Crabe, nejsou nic jiného, ne závoje tkané na tkalcovském stavu naí nevědomosti. Na vřetenech se točí černá a bílá nitka naeho mylení. A stav větinou ovládá pan Ego. Ego samo je produktem tohoto mechanizmu - není zde od počátku. To jen zbytky látek zamuchlané dohromady, oily svým vlastním ivotem... Oddělit ego od svého Já a odkrýt tak vechna mystéria - to výzva!
Od té doby, co se zúčastňuji duchovního dění na duchovní, jsem dola k názoru, e se nechci nikam posouvat,
z mého pohledu by mi to připadalo jako touha po něčem vyím, osobním a to nechci.
Ale co se mi stalo, e od té doby jsem začala relaxovat prací s hlínou a kamením a jsem schopna vytvořit,
co bych před tím nedokázala. Je to radost. A připadá mi to hodně. Já ty materiály toti chápu.
Není tady
Ano, Pedro, mysteria jsou v prvé řadě výzvou. A o to v nich právě jde. Utkané na tkalcovském stavu navzdory naí nevědomosti. Kdy sama Due tká nitku pod prahem vědomého vnímání, ačkoli ego ji chce zpřetrhat a zaplést, strhnout vzor i význam k sobě, aby mu slouily. Proto jsou tu tajemství, aby poukazovala na skrytý význam věcí, a znechuceni vlastním jástvím se rozhodneme odkrýt to pravé poznání, je vede k osvobození.
Zajisté ji nejsou mysteria pro toho, kdo vidí. Avak jsou tu pro kadého, kdo vidět chce!
Není tady
Je jasné, e vzhlííme naprosto stejné obrazy, Crabe. Jen z odliných perspektiv Těch úhlů pohledu můe být bezpočet... Stejně jako obrazů na plátnech obzoru. Důleité vak je, e a se díváme dalekohledem svého srdce jakýmkoliv směrem a nae pohledy letí přes jakékoliv scenérie a pronikají jakýmikoliv obzory, tak pokud je ten dalekohled dobře seřízený - vdy má tendenci ná pohled zavést a k prvopočátkům a pak i za ně. A kdo chce odkrýt tajemství a pochopit mystérium, musí dříve, či později odloit clony svého ega a sáhnout po dalekohledu svého srdce - ducha - due.
Ano, ádná slova pro nikoho tajemství neodkryjí - není to v jejich moci. Kdyby to bylo moné, nebylo by otazníků na tomto světě, protoe moudrých slov a písem máme dostatek... Poselství moudrosti je od věků zaznamenáváno do slov. Do naich myslí vak můe proniknout jen natolik - nakolik jim je otevřeme a to není na povel... Je zde toti právě to neastné ego - nae slepá ctiádostivost a pýcha atd... Říká si naim jménem a zná tisíce podmanivých způsobů, jak nás udret ve svém zajetí. Ego je vlastně, jako velká papírová krabice polepená mnoha barevnými samolepkami. Trůní si jako temná siuleta v naí mysli a nekompromisně zabírá její drahocenné místo. A kdy u tuto kýčovitou bednu ve své hlavě konečně jednou odhalíme a otevřeme - ejhle - nachází se v ní úplně stejná krychle, jen nepatrně mení... A v ní dalí a dalí a dalí... A tak se musíme dopracovat a k té nejmení z nich... A a tu pak slavnostně otevřeme a ádná dalí nebude - bude čisto. A to je přesně ten stav kdy moudrost a poselství slov v nás oijí hlasem naeho vlastního srdce - ducha - due. Pak tajemství zmizí a mystéria se promění v prosté krásy naich dnů a nocí
Není tady
To ví, e jste mi to Crabe zamodrchali, bramboračku v tom mám.
Ale u se nenechám chytit do pasti rozumu, u jsem přila na to, e poznávat se dá taky i jinými způsoby ne jen hlavou.
Není tady
Páni.., papírové krabičky krásně polepené, do sebe vnořené. Na oko podmanivé, avak uvnitř prázdné. Jen s přínosem dalí porce naděje vzneeného, co se nakonec ukáe být pouze nově rozkrytou odvěkou mystifikací.
Jo, jo.., občas se ty perspektivy sejdou. Člověk se potěí pohledem vnímání toho druhého, jak rozevřenou scenerií horského títu do kraje, a zase dál.., sestup do údolí k lidem, kde k němu znovu dolehnou jejich představy, jejich touhy, v hlubokém doteku rozpomění, souznění.., ne se opět vydá na cestu vzhůru do dalího horského sedla. Docela sám, s únavou na kadém kroku, jak se mu vlastně nechce odcházet, ale uvnitř je impuls, který vábí, vyzývá i křičí: "No tak se useber, donu se vstát a jdi! Jestli má vůbec existovat Naděje, musí tak učinit hned!"
Tak pořád dál, jako by jednotlivé vrstvy otvíral.
Aby jednou Tajemství mohla zmizet a mysteria se proměnila v prosté krásy naich dnů a nocí.
Není tady
No bravo, bravo Bublinka povstávající malinká...
Poznání je uvnitř Tebe!
Jak se probouzí, kdy mu naslouchá...
Uvnitř i vně rezonuje tentý hlas,
jen obrazy vytváří jiné.
A Ty je má scelit,
nalézt paralelu mezi nimi, uslyet jejich poselství.
Sladit je v sobě, zharmonovat, abys tak stvořila kvalitu novou
krásnou a omamnou - bublinkovou.
Není tady
janica napsal(a):
backy,
- nemyslela jsem to vůbec tak, e kdy to dělají ostatní, můu to dělat také. A u vůbec nevím, kde jsi přiel na slovo přízemní. Přízemních věcí je nespočet a dělají je vichni bez výjimky! Takto bych to neviděla. Myslela jsem to tak, e pro mě je sex spíe ne egoismus či pudovost naopak něco, čím můu druhého obdarovat, nedělám to prostě v prvé řadě kvůli sobě - asi jsem divná, ale je to tak.
- patně jsi pochopil to, co já jsem asi dost nepochopitelně napsala. Ano, mohlo mi to uetřit mnoho problémů, ale otázka není proč to dělat, ale proč ty problémy nastaly a proč čekat a na svatbu, aby se projevily a po ní? To je prostě nelogické. Teď ve své podstatě mohu vstoupit do manelství ani bych tyto problémy musela řeit, jsem mnohem vyrovnanějí.
U je to jasné? Fakt jsem to předtím napsala divně.
Jani-ca,
- to si jedna z mála, ktorá sex berie ako odovzdávanie sa a nie ako uitie si. Ale nemyslím si, e si preto divná, je to určite správnejie, ne keby si v manelstve bola a sex by bol pre teba pudovos, ak chce poču môj názor.
- Aha, tak u čosi chápem, aj keď ete stále je to trochu zamlené Teraz mi zasa príde, e si sa s niekým vyspala preto, aby si si "uetrila problémy". Aké problémy? Ak je sex pre teba obdarovávanie, aké tam môu vzniknú problémy, pokiaž to ten druhý myslí rovnako?
Není tady