18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Lidičky, v jediném záchvěvu naeho srdce je víc moudrosti, ne ve vech svatých písmech dohromady. Příslunost k jakékoliv náboenské organizaci jetě nikdy a nikoho svatým neučinila. Protoe kdyby ano, tak by jejich představitelé nemohli kázat takové bludy, jako e sex před uzavřením manelství je hřích... Je jediná míra naich mylenek, slov a činů - upřímný, nesobecký cit, hlas srdce...
Upravil(a) Pedro (25. 8. 2006 13:15)
Není tady
xXx napsal(a):
lvice napsal(a):
xXx to bych teda netvrdila, co takové jednorázovky na jednu noc, nebo pánské návtěvy v bordelech?
U mňa bola tá citová rovina vdy, aj pri jednorázovkách... samozrejme, e nie na takej úrovni, ako s dievčaom, ktoré žúbim... asi to bude tým, e mám veobecne žudí rád...
Yesss, presne podpisujem tak to cítim aj ja...
Není tady
Áno, ja som to urobila - a sex bol pritom prekvapivo len odrazom niečoho hlbieho, takého povedala by som zásadného nesúladu medzi nami... Nesúladu v prístupe k ivotu, svetonázorového nesúladu... Ale nesúlad v sexe bol najvypouklejí a najhmatatežnejí a vedela som, e by nám vzah raz rozbil tak či onak...
Není tady
backy, rozejít se s člověkem jen kvůli problémům v sexu, to je hnusný, ale i takový problémy můou otřást vztahem pořádně. A zjistit a po svatbě, e lidi sou úplně jiný, maj jiný potřeby, a to jen kvůli tomu, aby nebyl sex před svatbou, mě to prostě přijde zbytečný. Sex přeci není jen ten akt, ale i něha mezi partnery, polibky, pohlazení, obejmutí, pěkný slovíčko, který člověka pohladí, jemný vibrace, který cítí jen oni dva, kdybych zjistila a po svatbě, e ten druhej je v tomhle radikálně jinej a nebyl by schopnej uspokojit moji potřebu lásky a něhy, k tomu patří i sex, tak bych se asi cítila podvedená, e sem se uchovávala pro nic. Abys to nepojal tak, e jsem moc egoistická, moje potřeba něhy znamená ji i dávat. V sexu nevidim nic patnýho, pokud to nejsou jednorázovky a sex s prostitutkou, to mi přijde hnusný. Dodrovat něco takovýho z nějakýho zvyku, tradice, nebo jen proto, e někdo tam nahoře řek, e to je patný...nejsem ovce, abych la se stádem!
Není tady
Zde je příspěvek do diskuze, který jsem té umístila v sekci sexualita.
Je to můj názor na sexualitu, který nikomu nevnucuji, jen nabízím k zamylení, či diskuzi.
Tedy myslím si, e ani nevíme, oč ve své podstatě jde. Přistupuji k této problematice z pohledu, který mi je vlastní.
Dar tvořit a dávat ivot je obrovský, ničím nepřekonatelný, kterého jsme si my eny bohuel pomalu přestaly váit. Protoe jsme se nechaly zatlačit někam, kde se nae enství vytrácí. Zapomínáme na to být enami, zapomínáme se jako eny chovat, protoe na to, při ví práci, kterou jsme si na sebe uvalily, nemáme čas. Ale nejen to, nechaly jsem si vzít vědomí naí boskosti, protoe Bůh je údajně muského rodu a je někde mimo nás. Já vak tvrdím, e je v kadém z nás, kadý jsme jeho součástí.
Sexualita je dar, který nám dává monost setkávat se s Bohy. V dávnověku byly koleny kněky, které ily v chrámech a mui se tam s Bohy setkávali tak, e s těmito enami souloili. ena, otevřená a moudrá je schopna zbavit mue jeho negativní energie a přetransformovat ji ve svém Čarodějném kotlíku jak se kouzelně říká pochvě a děloze, v cit, lásku. Jene kdosi se začal tohoto naeho obrovského daru bát, s Bohem se mohlo setkávat jen v kostele a slovo boí začal kázat chlap. Láska, nádherné iracionálno bylo zapovězeno, sexuální pud byl postaven jen na úroveň plození dětí a kněky byly z chrámu vyhnány. Jejich pozůstatky jsou dnes prostitutky /a tak trochu i profidominy/. Ve středověku proběhlo dalí ílené zvěrstvo, kadá ena, která byla přirozená a sexuálně probuzená, byla upálena na hranici jako čarodějnice. Nu, svezli se s tím i ti majetní, ale to u je o něčem jiném, prvotní byl ten strach z enství.
Take podle mne je muská sexualita vlastně nevědomou, či podvědomou touhou po boství a enská sexualita je schopnost toto setkání umoňovat, transformovat a tvořit nový ivot.
Dagmar alias Čarodějka
Upravil(a) x.caro (26. 8. 2006 18:22)
Není tady
Pedro napsal(a):
Lidičky, v jediném záchvěvu naeho srdce je víc moudrosti, ne ve vech svatých písmech dohromady. Příslunost k jakékoliv náboenské organizaci jetě nikdy a nikoho svatým neučinila. Protoe kdyby ano, tak by jejich představitelé nemohli kázat takové bludy, jako e sex před uzavřením manelství je hřích... Je jediná míra naich mylenek, slov a činů - upřímný, nesobecký cit, hlas srdce...
Naprosto se s tímto názorem ztotoňuji.
Není tady
Selima napsal(a):
Áno, ja som to urobila - a sex bol pritom prekvapivo len odrazom niečoho hlbieho, takého povedala by som zásadného nesúladu medzi nami... Nesúladu v prístupe k ivotu, svetonázorového nesúladu... Ale nesúlad v sexe bol najvypouklejí a najhmatatežnejí a vedela som, e by nám vzah raz rozbil tak či onak...
Tak počka, rozila si sa kvôli sexu, alebo kvôli názoru? Teraz neviem, či teda ilo o celkovo rôzne pohžady, alebo si to len ospravedlňuje...
Není tady
mirka.. napsal(a):
backy, rozejít se s člověkem jen kvůli problémům v sexu, to je hnusný, ale i takový problémy můou otřást vztahem pořádně. A zjistit a po svatbě, e lidi sou úplně jiný, maj jiný potřeby, a to jen kvůli tomu, aby nebyl sex před svatbou, mě to prostě přijde zbytečný. Sex přeci není jen ten akt, ale i něha mezi partnery, polibky, pohlazení, obejmutí, pěkný slovíčko, který člověka pohladí, jemný vibrace, který cítí jen oni dva, kdybych zjistila a po svatbě, e ten druhej je v tomhle radikálně jinej a nebyl by schopnej uspokojit moji potřebu lásky a něhy, k tomu patří i sex, tak bych se asi cítila podvedená, e sem se uchovávala pro nic. Abys to nepojal tak, e jsem moc egoistická, moje potřeba něhy znamená ji i dávat. V sexu nevidim nic patnýho, pokud to nejsou jednorázovky a sex s prostitutkou, to mi přijde hnusný. Dodrovat něco takovýho z nějakýho zvyku, tradice, nebo jen proto, e někdo tam nahoře řek, e to je patný...nejsem ovce, abych la se stádem!
Súhlasím, e by sa to nemalo dodra iba zo zvyku, alebo z tradície. Ale príde mi, e testovanie "potrieb" je skôr výhovorka. A navye, čo a vedie k tomu názoru, e odsudzujem nehu pred svadbou? Myslím, e tu prilo k zámene pojmov...
Není tady
Jsou dva extrémy v lidské sexualitě. Za prvé - Puritánství. A za druhé: Promiskuita. Obojí je stejně nesmyslné! A obojí vede do slepé uličky, na jejím konci čeká hořkost a zklamání... Protoe není moné z naich útrob vyrvat, co je nám přirozené. A ani není moné si z toho učinit modlu. Symfonie naich těl a duí má mnoho hlasů. Kdy se zaměříme jen na některé, přeslechneme ty ostatní... Jo, jo:)
Není tady
backy007 napsal(a):
Selima napsal(a):
Tak počka, rozila si sa kvôli sexu, alebo kvôli názoru? Teraz neviem, či teda ilo o celkovo rôzne pohžady, alebo si to len ospravedlňuje...
Backy, nenamýžaj si, ja si nemusím nič ospravedlňova a zdôvodňova, ani sebe, ani tebe, ani nikomu... aby bolo jasné. Rozpory boli viaceré, ale zatiaž čo v iných oblastiach to obl taký skôr tichý, plíivý nesúlad, ktorý som nevedela poriadne uchopi a pomenova, v sexuálnej oblasti to bol jasne vnímaný a vypuklý rozpor, take som po krátkom čase vedela: Je to skvelý človek, ale nie pre mňa. V prípadnom vzahu by sme sa obaja len tárpili - a načo? Pre mňa je sex dôleitý, preňho zjavne bol tie; take nesúlad v tejto oblasti by sme niesli ako. A prečo vlastne by sme sa doň mali núti?
Není tady
Dostala se mi do rukou kníečka, autorem je Osho: Tantra, spiritualita a sex. Doporučuji přečíst. Tantrické pojímání sexu je bombastické, i kdy nevím, zda se dopracuji do vrcholu vnímání sexuální energie, kdy partnera netřeba....
Tak to si budu asi muset přečíst
U kamarádky jsem listovala kníkou Tao a síla enské sexuality. Napsala to jakási Piontek. Ta kníka vypadala taky zajímavě.
Není tady
x.caro napsal(a):
Zde je příspěvek do diskuze, který jsem té umístila v sekci sexualita.
Je to můj názor na sexualitu, který nikomu nevnucuji, jen nabízím k zamylení, či diskuzi.
Tedy myslím si, e ani nevíme, oč ve své podstatě jde. Přistupuji k této problematice z pohledu, který mi je vlastní.
Dar tvořit a dávat ivot je obrovský, ničím nepřekonatelný, kterého jsme si my eny bohuel pomalu přestaly váit. Protoe jsme se nechaly zatlačit někam, kde se nae enství vytrácí. Zapomínáme na to být enami, zapomínáme se jako eny chovat, protoe na to, při ví práci, kterou jsme si na sebe uvalily, nemáme čas. Ale nejen to, nechaly jsem si vzít vědomí naí boskosti, protoe Bůh je údajně muského rodu a je někde mimo nás. Já vak tvrdím, e je v kadém z nás, kadý jsme jeho součástí.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Souhlasím do puntíku, pod tohle bych se s chutí podepsala.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sexualita je dar, který nám dává monost setkávat se s Bohy. V dávnověku byly koleny kněky, které ily v chrámech a mui se tam s Bohy setkávali tak, e s těmito enami souloili. ena, otevřená a moudrá je schopna zbavit mue jeho negativní energie a přetransformovat ji ve svém Čarodějném kotlíku jak se kouzelně říká pochvě a děloze, v cit, lásku. Jene kdosi se začal tohoto naeho obrovského daru bát, s Bohem se mohlo setkávat jen v kostele a slovo boí začal kázat chlap. Láska, nádherné iracionálno bylo zapovězeno, sexuální pud byl postaven jen na úroveň plození dětí a kněky byly z chrámu vyhnány. Jejich pozůstatky jsou dnes prostitutky /a tak trochu i profidominy/. Ve středověku proběhlo dalí ílené zvěrstvo, kadá ena, která byla přirozená a sexuálně probuzená, byla upálena na hranici jako čarodějnice. Nu, svezli se s tím i ti majetní, ale to u je o něčem jiném, prvotní byl ten strach z enství.
Take podle mne je muská sexualita vlastně nevědomou, či podvědomou touhou po boství a enská sexualita je schopnost toto setkání umoňovat, transformovat a tvořit nový ivot.
Dagmar alias Čarodějka
Byla bych ráda, Dagmar, jestli bys mi přiblíila dávnověkou společnost, ve které chrámové kněky tímto způsobem ovlivňovaly mue a jestli taková společnost byla bez válek.
Myslím si, e dar tvorby mají obě pohlaví, ale kadý jiné podobě. Já vidím středověk spíe jako transformaci
hodnot do majetku, který vlastnilo fyzicky silnějí pohlaví a o ten podle mne spíe lo. lo podle mne spíe o to, aby mu mohl svůj majetek předat jen svému vlastnímu potomku.
Jinak ve středověku láska byla, ale v jiném rozměru a dá se říci, e byla ji předem předepsaná tradicí. Vědělo, se, e musí milovat Boha, vrchnost, vdytĄvětina lidí byla něčí majetek, ctít a milovat rodiče, vytratila se tvorba, v tom s Tebou souhlasím, ale i ve středověku lidé umírali pro ideály. A moná, e byli schopni větích obětí, ne lidé v naí době.
Já vidím parterskou lásku jako rovnost. Monost pro eny i mue uplatnit se rovnocenně. A v tom vidím velký dluh naí společnosti.
Ale jak, toho docílit, nevím.
Upravil(a) Bláa.. (29. 8. 2006 9:07)
Není tady
backy007: tak to tě lituju, kdy neví, jaký je rozdíl mezi onanií a sexem s partnerem...
Není tady
backy
testování potřeb?to sem neřekla, jen si myslím, e pokud se dva lidé zdrí sexu , tak můou být a po té svatbě nepříjemně překvapeni. A pojmy si nepletu, něha pro mě znamená víc ne slovo sex, ty asi myslí sex jako pouhé zasunutí. Já mám namysli něhu, kterou dávám, kdy se miluju. Sexem u pro mě zavání delí polibek, cokoliv, co vzruí, sex přece není jen zasunutí, take být před svatbou bez sexu pro mě znamená být bez něností, polibků, doteků. Pokud to pro tebe znamená, e se smí vechno, jen ne zasunout, tak to pro mě není bez sexu, asi se na sex díváme jinak.
Není tady
Mirka..,
fakt sa asi na sex dívame inak Ale nikdy som si nevimol, e by to, čo ja pokladám za nehu a ty u za sex, Cirkev priamo odsudzovala...
Eva36,
no comment.
Selima,
to je "super", e je pre teba sex taký dôleitý. Mne ale z tvojho rozprávania pripadá, e o sex vôbec nelo, e len "pretiekol pohár". Myslím, e by rovnako pretiekol, keby napr. nezatváral pastu na zuby, alebo neumýval riady...
Není tady
já sem neřekla, e by církev něco odsuzovala. jen sem chtěla říct, e z tvých příspěvků mám pocit, e slovo sex je pro tebe pouhé zasunutí, tudí něco čistě fyzického, sobeckého, já sem psala, e pro mě je milování něco mnohem víc, v čem hraje hlavní roli láska, něha a touha druhému dát pěkný záitek. Kdy třeba vezmu situaci, e dva se líbají, objímají a mu začne eně drádit prsa přes oblečení, to se před svatbou můe nebo ne? proč by se někdo neměl milovat před svatbou, pokud se jedná jen o to zasunutí a vechno osatní dělá?
Není tady
Backy, prečo je vlastne podža Teba sex pred manelstvom zlý? Chcel by som ale poču TVOJ názor, nie názor cirkvy alebo aby si sa odvolával na Desatoro. Povedz mi, čo je na sexe PODźA TEBA zlé...
Není tady
backy007: Zajímalo by mě toté jako xXx, tedy tvůj názor, Backy007. Nikoli názor církve. Doufám, e neodpoví pouze např. tak, e s názorem církve se ztotoňuje, v tomto případě bych od tebe čekala důvod, proč se s ním ztotoňuje, a to troku do hloubky rozebraný. Díky za odpověď.
Není tady
A-jaj, chcete po mne, aby som rozmýžal
mirka..,
no neviem, ako vežmi je to "povolené", keďe to k danému zasunutiu drádi a osobne mi to nepríde ako prejav lásky
Eva36 a xXx,
tak keď nechcete poču, e sa s ním stotoňujem, tak vám teda poviem: nestotoňujem sa s ním
Presnejie povedané, na jednej strane si "tie" myslím, e nie je odveci počka, nie priamo preto, e by to bolo ZLÉ, lebo čo je vlastne zlé? Osobne sa skôr pýtam, prečo áno. Take - prečo áno? Pretoe je to odovzdanie tomu druhému? Kto tomu verí? Ja teda nie. Pravda, som panic, take nemám osobné skúsenosti, ale zatiaž som nikoho nepočul hovori o sexe mimo manelstva ako o odovzdávaní sa. Vy snáď hej? Ak to tak beriete, je to trochu iné, ale mne skôr príde, e je to ospravedlňovanie vlastného egoizmu a pudovosti...
Není tady
backy007 napsal(a):
A-jaj, chcete po mne, aby som rozmýžal
mirka..,
no neviem, ako vežmi je to "povolené", keďe to k danému zasunutiu drádi a osobne mi to nepríde ako prejav lásky
Eva36 a xXx,
tak keď nechcete poču, e sa s ním stotoňujem, tak vám teda poviem: nestotoňujem sa s ním
Presnejie povedané, na jednej strane si "tie" myslím, e nie je odveci počka, nie priamo preto, e by to bolo ZLÉ, lebo čo je vlastne zlé? Osobne sa skôr pýtam, prečo áno. Take - prečo áno? Pretoe je to odovzdanie tomu druhému? Kto tomu verí? Ja teda nie. Pravda, som panic, take nemám osobné skúsenosti, ale zatiaž som nikoho nepočul hovori o sexe mimo manelstva ako o odovzdávaní sa. Vy snáď hej? Ak to tak beriete, je to trochu iné, ale mne skôr príde, e je to ospravedlňovanie vlastného egoizmu a pudovosti...
Neodpovedal si... toto nepovaujem za odpoveď...
Není tady
xXx,
tak jak to mám poveda? Nepovaujem sex pred manelstvom za dobrý, keďe ide obvykle o egoizmus. To percento, dve sú diskutabilné, ale to závisí od konkrétneho prípadu...
Není tady
Teda Backy, jsem z těch Tvých příspěvků čím dál tím zmatenějí a teď u vůbec nerozumím tomu, jaký názor vlastně teda zastává.
Mě přijde normální, e pokud člověk s někým chodí a plánuje s ním ít, tak se ho snaí poznat po vech stránkách. A k tomu patří i stránka sexuální. Můj brácha je taky křesan, ale i přesto před svatbou s partnerkou sexuálně il.
Nechápu, co je na sexu egoistického, kdy s tím oba souhlasí.
Není tady
backy007 napsal(a):
xXx,
tak jak to mám poveda? Nepovaujem sex pred manelstvom za dobrý, keďe ide obvykle o egoizmus. To percento, dve sú diskutabilné, ale to závisí od konkrétneho prípadu...
Poviem Ti pravdu, takmer vetci moji priatelia majú dlhoročné známosti... a u iadneho z nich nejde o egoizmus, kede sa tie páry milujú... vydí to dos čierne... a čo po svadbe? Potom u nejde o egoizmus? Ten obrat v kostole niečo zmení?
Není tady
Pýtal si sa ma na sex pred svadbou, nie po svadbe
Osobne si myslím, e obrad na tom nič nezmení - aj v mnohých manelstvách ide o egoizmus...
Není tady