6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pardon, to bol asi blbý pojem... aha, počka, ja som pouil dogmaticko-biblicky. Tým som nemyslel, e Biblia je dogmatická, iba spojenie Biblie a dogiem. Tie súhlasím, knihy ako Genezis a Apokalypsa urobia najviac kody, keď sa vysvetžujú doslova.
Osobne mám názor, e... no, mono myslíme to isté, ja myslím, e v Biblii je potrebné v prvom rade hžada ten obsah, určitý spôsob ivota, pretoe bra ju ako učebnicu dejepisu by teda fakt dopadlo
Není tady
Backy: "... e a príli niekedy zapájam mozog, aj do viery."
Viera bez logiky a uvaovania je slepá viera
Není tady
backy007 - no áno, s Vami sa o tom dá normálne rozpráva. Ale prídu ku nám nejakí sektári (ja mám dvere otvorené pre vetkých - vak sa väčinou aj tak nedostanú k slovu ) a potom, keď im uvediem tieto príklady, tak sa tvária, akoby ste im zjedli večeru a e ... či to teraz dôleité, lebo ... a skočia kdesi doprostred biblie, ktorú vedia naspamä a odvedú reč kdesi úplne nabok.
Není tady
To hej, ale vo viere je istý bod, od ktorého je lepie mozog vôbec nezapája, napríklad charizmy. Tam žudská logika zlyháva, dokonca, aj keď pri tom uvaujeme aj Boha. Proste, logika má isté svoje muchy. Typickou muchou je u len to, e v logike existujú aj veci nelogické, ktoré sa zdajú by nemoné. A predsa sú moné.
Není tady
julo,
jejda, u druhý krát ste stihli napísa príspevok v čase, keď som ho písal ja Rýchly ste teda
ale ten vá príklad mi strane pripomína svedkov Jehovových. Aj keď, to zasa záleí trochu aj od človeka, akú zvolí taktiku.
Není tady
Ahoj, já poznala svého nastávajícího po vech stránkách před manelstvím a páter, který nás pak připravoval na svátost manelství potvrdil, e je to bráno dle dnení doby jako pohodově. Není to sice ideální, ale zlé ne.
Není tady
Inu, čo sa podža dnenej doby berie ako zlé? Niekedy mám pocit, e ani vrada nie.
Není tady
backy007 - som počítačiar a píem vežmi rýchlo (vak za tým sedím skoro u 30 rokov). Vak to aj boli Svedkovia Jehovoví ... Ale boli rôzni - jedni si dokonca nechali rozpráva aj o bytostných, druhí nám hneď povedali, e sú to padlí anjeli a utekali z náho domu, akoby im za pätami horelo - aj okuliare si jeden zabudol. Mám priateža, ktorý bol u nich veža rokov, ale potom odiiel a preto poznám trochu ich učenie viac.
K príspevku 583 - dnes sa neberie za zlé ani to, keď niekto (nemusím hádam menova) napadne iný tát, lebo ide zabraňova terorizmu - len akosi pritom tých teroristov nechytí, iba čo ropa je akosi zaistená aj do budúcnosti ...
Není tady
julo, aj keď pravda, v reále to a tak do smiechu nie je. Hm, čo je príspevok 583? Nejak neviem to číslo nájs. Ako viem, ktorý príspevok myslíte, ale netuím, podža čoho ste vzal to číslo.
Čo sa týka Svedkov, mám pocit, e u kadý s nimi má skúsenos. Istý čas som sa jedoval, e ja nemám. Inu, teraz u mám: jeden sa mi prihovoril. Ale asi to moc dlho nerobil, lebo akonáhle začal, povedal som mu, e mám osobné výhrady voči jehovistom a ani párom koní by ho neudral
Není tady
backy007 - príspevok 583 je tento: "Inu, čo sa podža dnenej doby berie ako zlé? Niekedy mám pocit, e ani vrada nie." To číslo je vpravo hore v tom modrom rámiku za mreou. Toto by mal by príspevok č. 586, ak mi tam niekto niečo pred tým nestihne napísa
Není tady
To číslo je v modrom rámiku napravo označené #583, vžavo je napísané Dnes 23:11.
Taká pekná debata, koda, e je u tak neskoro. Dobrú noc.
Není tady
Ozaj, tam som ani nepozeral no ale fakt u do postelí, času na diskutovanie je dos, len netreba preto zanedbáva iné veci, napríklad spánok. Dobrú noc, kto to ete číta
Není tady