Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#576 22. 12. 2006 22:55

backy007
♥♥♥♥♥--

Re: sex pred manzelstvom???

Pardon, to bol asi blbý pojem... aha, počka, ja som použil dogmaticko-biblicky. Tým som nemyslel, že Biblia je dogmatická, iba spojenie Biblie a dogiem. Tiež súhlasím, knihy ako Genezis a Apokalypsa urobia najviac škody, keď sa vysvetžujú doslova.
Osobne mám názor, že... no, možno myslíme to isté, ja myslím, že v Biblii je potrebné v prvom rade hžada ten obsah, určitý spôsob života, pretože bra ju ako učebnicu dejepisu by teda fakt dopadlo lollollol

Ustavične sa radujte v Pánovi. Opakujem: Radujte sa...
... jeho krv na nás a na naše deti ...
Ži tak, ako by každý deň mal by tvoj posledný, pretože raz budeš ma isto pravdu...

Není tady

#577 22. 12. 2006 22:57

Alimak
♥♥-----

Backy: "... že až príliš niekedy zapájam mozog, aj do viery."

Viera bez logiky a uvažovania je slepá viera  wink

Není tady

#578 22. 12. 2006 23:02

julo
♥♥♥----

backy007 - no áno, s Vami sa o tom dá normálne rozpráva. Ale prídu ku nám nejakí sektári (ja mám dvere otvorené pre všetkých - však sa väčšinou aj tak nedostanú k slovu big_smile ) a potom, keď im uvediem tieto príklady, tak sa tvária, akoby ste im zjedli večeru a že ... či to teraz dôležité, lebo ... a skočia kdesi doprostred biblie, ktorú vedia naspamä a odvedú reč kdesi úplne nabok.

źudská duša si sa voda, prichádzajúc z neba stúpaš do neba a spä na zem musíš ís vo večných kolobehoch bytia.
Goethe

Není tady

#579 22. 12. 2006 23:02

backy007
♥♥♥♥♥--

To hej, ale vo viere je istý bod, od ktorého je lepšie mozog vôbec nezapája, napríklad charizmy. Tam žudská logika zlyháva, dokonca, aj keď pri tom uvažujeme aj Boha. Proste, logika má isté svoje muchy. Typickou muchou je už len to, že v logike existujú aj veci nelogické, ktoré sa zdajú by nemožné. A predsa sú možné.

Ži tak, ako by každý deň mal by tvoj posledný, pretože raz budeš ma isto pravdu...

Není tady

#580 22. 12. 2006 23:05

backy007
♥♥♥♥♥--

julo,
jejda, už druhý krát ste stihli napísa príspevok v čase, keď som ho písal ja butter Rýchly ste teda tummenupp
ale ten vᚠpríklad mi strašne pripomína svedkov Jehovových. Aj keď, to zasa záleží trochu aj od človeka, akú zvolí taktiku.

Není tady

#581 22. 12. 2006 23:05

Jiti_Kyti
♥------

Ahoj, já poznala svého nastávajícího po všech stránkách před manželstvím a páter, který nás pak připravoval na svátost manželství potvrdil, že je to bráno dle dnešní doby jako pohodově. Není to sice ideální, ale zlé ne. wink

Není tady

#582 22. 12. 2006 23:11

backy007
♥♥♥♥♥--

Inu, čo sa podža dnešnej doby berie ako zlé? Niekedy mám pocit, že ani vražda nie.

Není tady

#583 22. 12. 2006 23:21

julo
♥♥♥----

backy007 - som počítačiar a píšem vežmi rýchlo (však za tým sedím skoro už 30 rokov). Však to aj boli Svedkovia Jehovoví ... Ale boli rôzni - jedni si dokonca nechali rozpráva aj o bytostných, druhí nám hneď povedali, že sú to padlí anjeli a utekali z nášho domu, akoby im za pätami horelo - aj okuliare si jeden zabudol. Mám priateža, ktorý bol u nich veža rokov, ale potom odišiel a preto poznám trochu ich učenie viac.

K príspevku 583 - dnes sa neberie za zlé ani to, keď niekto (nemusím hádam menova) napadne iný štát, lebo ide zabraňova terorizmu - len akosi pritom tých teroristov nechytí, iba čo ropa je akosi zaistená aj do budúcnosti ...

źudská duša si sa voda, prichádzajúc z neba stúpaš do neba a spä na zem musíš ís vo večných kolobehoch bytia.
Goethe

Není tady

#584 22. 12. 2006 23:26

backy007
♥♥♥♥♥--

julo, lol aj keď pravda, v reále to až tak do smiechu nie je. Hm, čo je príspevok 583? Nejak neviem to číslo nájs. Ako viem, ktorý príspevok myslíte, ale netuším, podža čoho ste vzal to číslo.
Čo sa týka Svedkov, mám pocit, že už každý s nimi má skúsenos. Istý čas som sa jedoval, že ja nemám. Inu, teraz už mám: jeden sa mi prihovoril. Ale asi to moc dlho nerobil, lebo akonáhle začal, povedal som mu, že mám osobné výhrady voči jehovistom a ani párom koní by ho neudržal lol

Není tady

#585 22. 12. 2006 23:31

julo
♥♥♥----

backy007 - príspevok 583 je tento: "Inu, čo sa podža dnešnej doby berie ako zlé? Niekedy mám pocit, že ani vražda nie." To číslo je vpravo hore v tom modrom rámiku za mrežou. Toto by mal by príspevok č. 586, ak mi tam niekto niečo pred tým nestihne napísa smile

Goethe

Není tady

#586 22. 12. 2006 23:32

Alimak
♥♥-----

To číslo je v modrom rámiku napravo označené #583, vžavo je napísané Dnes 23:11.

Taká pekná debata, škoda, že je už tak neskoro. Dobrú noc.

Není tady

#587 22. 12. 2006 23:34

backy007
♥♥♥♥♥--

Ozaj, tam som ani nepozeral vissla no ale fakt už do postelí, času na diskutovanie je dos, len netreba preto zanedbáva iné veci, napríklad spánok. Dobrú noc, kto to ešte číta rock

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí