Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#551 22. 12. 2006 20:57

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Re: sex pred manzelstvom???

becky, zkušenost je asi jediná věc, podle které se můžeš řídit wink Jinak souhlasím, že NIC není všemoudré, snad jen ten Bůh wink

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#552 22. 12. 2006 21:01

backy007
♥♥♥♥♥--

Ja som ani nemal na mysli, že TY si myslíš, že som šašo, hovoril som teraz o iných žuďoch. A tiež netvrdím, že názory sa nemenia. Ovšem nie každá zmena názoru je správna, resp. k lepšiemu.
Čo sa týka názorov na Cirkev, prekvapivo súhlasím tongue v Cirkvi funguje prekvapivo veža byrokracie a práv, ktoré nikto úplne nepozná, čo je na škodu celej Cirkvi. Škoda, treba na to reformy. Ovšem tie nemôžu prís, nestíhajú ani pláta diery. O tom tiež viem svoje, aj keď do mnohých hlbších vecí v Cirkvi nemám prehžad. Ako príklad ale môže kžudne slúži i TV NOE. Nie zbabelosou, ale práve lenivosou a byrokraciou Cirkvi tu máme kresanskú televíziu AŽ TERAZ. Prevrat bol 89 ak sa nemýlim, že? Čo tých 17 rokov? Spánok? Proste... ale to myslím vieš i ty.
Začnem najskôr čo sa týka partnerstva, až potom to o tých kňazoch, good?
Hm, vzájomná zodpovednos a istota... to neznie zle. A smeruje to k tomu, čo si idealisticky predstavujem cool. Aj keď, založi to iba na týchto dvoch veciach, myslím ako urobi iba tieto 2 veci piliermi manželstva... ako by povedal... už ani neviem kto... "já ti nevím, karle"
Teraz ku kňazom: nie som proti tomu, aby sa kňazi ženili, zvl᚝ kvôli paradoxu s grékokatolíkmi, keďže, ak som správne rozumel, tam sa môže sta kňazom i ženatý muž. To ale nie je vec dogmy, čo som čítal, iba vecou etiky a disciplíny tak ako sa predkladá. Ktovie, možno sa zatlačí na pílu a pohne sa to. Pravda, že existujú verše z Písma, ktoré pri zasvätenom živote (kňazstve) odporúčajú celibát, ale o povinnosti tam nie je nič. Čiže čo sa mňa týka... nevidím problém v povinnosti celibátu u kňazov, ale nevidím problém ani v zrušení tohto.

Upravil(a) backy007 (22. 12. 2006 21:02)

Ustavične sa radujte v Pánovi. Opakujem: Radujte sa...
... jeho krv na nás a na naše deti ...
Ži tak, ako by každý deň mal by tvoj posledný, pretože raz budeš ma isto pravdu...

Není tady

#553 22. 12. 2006 21:01

majkafa
Host

backy Nemyslela som tým, že človek so skúsenosami by tvrdil to, čo ja. Záleží na tom, aké bude ma skúsenosti. Len človek so skúsenosami už nie je taký kategorický a pripúša, že v živote sa stávajú rozne veci.

#554 22. 12. 2006 21:03

backy007
♥♥♥♥♥--

Neviem, ale ja som nepripustil to, že sa môžu sta rôzne veci? Iba vidím ich riešenie inak.

Ži tak, ako by každý deň mal by tvoj posledný, pretože raz budeš ma isto pravdu...

Není tady

#555 22. 12. 2006 21:04

majkafa
Host

Celibát si kresanská cirkev vytvorila preto, aby z nej neodchádzal majetok. :-)

#556 22. 12. 2006 21:14

julo
♥♥♥----

majkafa - alebo preto, aby ho získavala smile (nedávajte tam pomlčku - teda iba : ) bez medzery a budete ma úsmev aj graficky) Napokon pápeži mali tiež svoje deti a tým bolo potrebné nejaký ten majetoček zaisti (viď napr. Borgiovci).

źudská duša si sa voda, prichádzajúc z neba stúpaš do neba a spä na zem musíš ís vo večných kolobehoch bytia.
Goethe

Není tady

#557 22. 12. 2006 21:18

Alimak
♥♥-----

Backy 007: "Týmto príkladom som nemal na mysli, že sa teraz tu cítim za nejakého samo-spasiteža a snažím sa tu zachráni žudí závislých od sexu. Iba tvrdím, že nie vždy je taká priama skúsenos na úžitok. Niekedy stačí vidie následky. A následky V DNEŠNEJ DOBE nevidia nanajvýš iba domorodci v Južnej Afrike. Alebo žudia, ktorí si pred tým zatvárajú oči."

Áno, s Afrikou súhlasím. Tiež som proti striedaniu partnerov a nielen vyžadujem ale aj dodržujem vernos. Ale vernos neprichádza automaticky sobášom. Na to musí by človek duševne zrelý a súhlasím s tebou aj v tom, že vek neznamená automaticky zrelos.

A tá reformácia cirkvi? No bodaj by prišla čo najskôr   wink

Není tady

#558 22. 12. 2006 21:23

majkafa
Host

Ja som nechcela ma´t úsmev graficky, ale presne tak, ako som ho napísala. :-) ale ďakujem za radu

#559 22. 12. 2006 21:27

julo
♥♥♥----

backy007 napsal(a):

julo, ja netvrdím, že Alimak si ničím neprešla, len mi príde zbytočné znovu začína tému, keď svoj názor som už vyjadril a asi všetky možné námietky proti nemu som už počul. Stačí prejs tie stránky.

Číta 22 strán - nie - ja som to začal, ale potom ma niektoré názory nebavili a prestal som s tým.

backy007 napsal(a):

Dúfam, že vás neurazím, ak poviem, že ani liečitelia mi zrovna nesadnú. To je ale vec názoru, proste vyznávame rôzne veci. Ale pravda, v mnohom ste mi napríklad sympatický, napríklad tá nechu voči mágii či hlboká úcta a láska k Bohu, ktorá sa nevidí ani u mnohých kresanov.

Ja sa neurážam. K liečitežstvu ma priviedla moja vlastná choroba a neschopnos niektorých lekárov. Pretože sa mi niektoré veci osobne osvedčili, poradili sme ich aj iným ... tým to začalo. Liečim inak zadarmo - pokiaž niekto nechce vyrobi nejakú mastičku, potom si musím vyúčtova náklady (ale iba tie) - ani ja nekupujem v obchodoch zadarmo. A práve skúsenosti s liečením a s niektorými pacientmi ma priviedli ešte k hlbšej úcte voči Bohu a ešte väčšej nechuti voči mágii a podobným veciam.

backy007 napsal(a):

Pomáha drogujúcim najlepšie človek, ktorý sa z drogy dostal? Možno áno.

Zaujímavá otázka - poznám jedného človeka, ktorý drogoval a potom robil o tom rozhovory v základných školách a keď mu "pubertiaci" - deviataci hovorili, že nech teoreticky nemachruje, tak si iba vytiahol injekčnú striekačku, gumu a pichol si to do žily. Bol práve v režime, keď  dostával nejaké pomocné látky na postupné odvykanie, takže mal praktickú ukážku. Tie decká vraj skoro omdleli, keď videli jeho dopichané žily a možno to bol síce drastický, ale naozaj dobrý príklad, prečo nedrogova.

backy007 napsal(a):

Na koniec: zvláštne, že v bodoch 3 a 4 ste napísali to, čo ja sám verím, nie? wink

A čo je na tom zvláštne, ak sa dvaja žudia v niečom zhodnú, aj keď sa v niečom inom nezhodnú wink

źudská duša si sa voda, prichádzajúc z neba stúpaš do neba a spä na zem musíš ís vo večných kolobehoch bytia.
Goethe

Není tady

#560 22. 12. 2006 21:29

majkafa
Host

julo ako sa pozná, či človek može by liečitežom?

#561 22. 12. 2006 21:37

julo
♥♥♥----

majkafa - neviem. Ja som to tiež nevedel, ale potom som začal vidie už spomínané bytosti prírody. Pretože Alimak vidí to, čo aj ja, začali sme v tomto smere spolu robi - radí nám bytostný lekár Asklépios (starí gréci ho považovali za boha, ale nie je to tak). On nám vlastne hovorí, kto čo potrebuje pri danej chorobe - aké bylinky, v akom dávkovaní a pod. Okrem toho liečime aj kamienkami (polodrahokamy), liečebným magnetizmom (ale to iba pri osobnom liečení, pretože veža žudí liečime aj na diažku cez maily) a pod. Preto, aby sme mohli lieči považujeme za automatickú modlitbu k Bohu a nepoužívame žiadne umelé pomôcky pri zisovaní chorôb (ako sú kyvadielka, karty a pod. - tieto veci škodia). Ak sa nemocný človek chce a má uzdravi, tak vidíme jeho auru a z popisu obtiaží (lebo nie všetko, čo je viditežné v aure sa aj fyzicky ešte musí prejavova) nám je potom vlastne liečba diktovaná.

Goethe

Není tady

#562 22. 12. 2006 21:41

majkafa
Host

To je zaujímavé.

#563 22. 12. 2006 21:42

backy007
♥♥♥♥♥--

majkafa,
niektorí tomu výroku vážne veria. Problém je, že celibát bol zavedený skôr, než Cirkev poriadne nejaké majetky mala.

Alimak,
to ani netvrdím. Preto rovnako, ako som proti predmanželskému sexu, som proti tým miliónom manželstiev narýchlo, kde sa žudia poriadne ani nepoznajú, resp. manželstiev preto, lebo diea je na ceste. Ale myslím, že to nie je iba o vernosti. Pre mňa je manželstvo záväzok na celý život, na to je treba guráž, ale je šialenstvo zaväzova sa s človekom, do ktorého sme iba zamilovaní.

julo,
bod 1: ja viem, začal som tam spôsobom, ktorý by som teraz v triezvom stave nepoužil. Čo už, chybami sa človek učí, v tomto mala Pandora pravdu, keď mi raz vytkla, že som mai nepovedal, aby sa riadila srdcom. Mala v určitom smere pravdu.
bod 2: pravda, mnohých privedie určitá bezmocnos a túžba to zmeni a potom túžba pomôc. A to nie je zlé... ak sa to nepodá nesprávnym smerom. (tým nemyslím, že vo vašom prípade sa podalo... ani že nie...tongue)
bod 3: veď to, ja mám zasa kamošku, ktorá bola punkerka a teraz je vedúca stretka. Čo som počul jedného jej aj môjho kamoša, tak tie decká ju žerú, lebo presne vie...
bod 4: netvrdím zvláštne, len... už ani neviem lol

Není tady

#564 22. 12. 2006 21:49

Alimak
♥♥-----

Backy007 "Alimak,
to ani netvrdím. Preto rovnako, ako som proti predmanželskému sexu, som proti tým miliónom manželstiev narýchlo, kde sa žudia poriadne ani nepoznajú, resp. manželstiev preto, lebo diea je na ceste. Ale myslím, že to nie je iba o vernosti. Pre mňa je manželstvo záväzok na celý život, na to je treba guráž, ale je šialenstvo zaväzova sa s človekom, do ktorého sme iba zamilovaní."

Backy, klobúk dole, to je ozaj názor zrelého muža. Prajem ti, aby si dostal ženu, ktorá a bude hodná.

Není tady

#565 22. 12. 2006 21:49

majkafa
Host

backy A čo keď sa oženíš a potom zistíš, že si v sexe vobec nerozumiete? To bude průšvih. Je to doležitá súčas partnerstva. Ja som za sex pred manželstvom a za manželskú vernos. Vlastne sa až teraz vyjadrujem k téme. :-)

#566 22. 12. 2006 21:54

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

becky, to že ty bereš manželství na pořád ještě nemusí znamenat, že takto stejně to bude brát tvoje partnerka a si v pr. wink Respektive i ty můžeš zjistit, že ses unáhlil a že není možné říct, že je všechno na furt wink

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#567 22. 12. 2006 21:56

julo
♥♥♥----

backy007 - kto ešte ani raz nenapísal/nepovedal niečo, čo ho teraz mrzí, ten nech prvý hodí kameňom ... Nemám rád tých žudí, ktorí to robia a hneď niekoho za to aj zvozia. Môže by aj ostrejšia reakcia - to netvrdím, ale reakcia musí by konštruktívna a s návrhom, ako to malo by. Žiaž, zatiaž sa stretám s tým, že kto odhalí chybu, ten je vinný, kto chce konkrétnu odpoveď, nedozvie sa nič, alebo je to odvedené kdesi nabok.

Pravdaže sa môžeme v niečom aj zhodnú - ak sa rozprávajú dvaja žudia bez zaujatosti voči tomu druhému, tak sa môžu rozpráva  o čom chcú. Zistia, kde sa ich názory schádzajú, kde rozchádzajú ... Aj manželstvo je vlastne o tom istom - o tolerancii voči tomu druhému, o umení ustúpi a netrva si iba na tom svojom, ale aj o tom, že nemienim ustúpi zo zásadných vecí a v prípade nedorozumenia si žiada vysvetlenie. A vlastne je to aj o sexe pred manželstvom - ak viem, že tohto človeka si chcem zobra (ale to musí by poznanie pravej lásky kdesi hlboko v srdci na oboch stranách), tak ja hovorím - prečo nie, aj tak sa nerozídu a sobᚠnebudú ma iba preto, že čakajú diea. Inak ja som sa ženil "až" pol roka potom, ako som spoznal moju manželku :-) - diea sme nečakali a skôr sa to tiež nedalo, lebo nebol vožný termín.

Goethe

Není tady

#568 22. 12. 2006 22:22

backy007
♥♥♥♥♥--

Alimak,
vďaka za kompliment. Poprial by som ti tiež, ale píšeš, že ty už máš, a vzhžadom k tomu, že túto "tézu" uznávaš, tipujem, že si ju aj uskutočnila.

majkafa,
na sexe vzah nestojí, nehovorím, že to nebude prúser, po slovensky a slušne priekak ( lol ), ale čo? Mám sa kvôli tomu s danou babou vyspa a ak to nesedí, opusti ju? Veď to je práve jedna z vecí, ktorá ma na pohžade sexu pred manželstvom iritujú a proti ktorým bojujem.

KALIK,
preto je tak dôležité pred manželstvom si ... teda nielen ujasni, celkovo pozna toho človeka. Manžel / manželka má by v prvom rade najlepším priatežom, a to už v čase sobáša, nie až po 40 rokoch.

julo,
tiež si myslím, ak 2 žudia nenájdu spoločný názor, tak je to nanajvýš divné. Čo sa týka tohto prípadu, ten som už tiež počul, jedna kamoška má na to tiež tento názor, že proste keď už je svadba istá, tak prečo nie? Ani ten názor sa mi nepáči, ale je vlastne založený na princípoch, na ktorých aj môj, takže ani namieta nemôžem, leda tak dogmaticko-biblicky. To je ale zbytočné, pretože celá Biblia by bola nanič, keby sme dodržiavali jej zákony len preto, lebo sú tam.

Není tady

#569 22. 12. 2006 22:22

Alimak
♥♥-----

Kalik, myslím si, že Backy má dos zrelé cítenie na to, aby to odhadol. Ja som tiež nebola ochotná za slobodna spa s hocikým, aj keď ten sex pred manželstvom bol. Dokonca môj muž je prvý a jediný muž v mojom živote a na Silvestra začneme 18. rok spoločného života.

Upravil(a) Alimak (22. 12. 2006 22:41)

Není tady

#570 22. 12. 2006 22:28

backy007
♥♥♥♥♥--

źudia, teraz tak trochu mimo témy, ale pozrite si poriadne môj nick. Ja nie som becky, ale BACKY, a tak sa to aj číta, teda číta sa to BAKI. Keď to niekto číta z e, je mi to nepríjemné, lebo mi to príde ako ženské meno (a nielen mne). Nehovorím, že to nie je pekné meno, iba je to niečo úplne iné, než malo by.

Není tady

#571 22. 12. 2006 22:39

julo
♥♥♥----

backy007 - svadba nebola vôbec istá, isté bolo iba to, že chceme spolu ži (to bolo jasné po 15-tich minútach, ako sme sa spoznali). Vy asi neveríte v reinkarnáciu, u nás ide (a aj to vieme) o už neviem o kožké spolužitie ako manželov, takže to bolo jasné hneď. Sobᚠsme začali plánova až "potom" - asi po mesiaci od nášho zoznámenia. Inak nikdy som nemal sex s inou ženou, ako s manželkou a nehanbím sa za to.

Goethe

Není tady

#572 22. 12. 2006 22:43

Alimak
♥♥-----

Prepáč, Backy, dúfam, že som sa už inde nepreklepla.

Není tady

#573 22. 12. 2006 22:50

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Backy, to je ale všeobecně známé, že je dobré poznat člověka před manželstvím, jenže to většinou bývá člověk zamilovaný a má růžové brýle, takže poznávání je jaksi zkresleno. V tu dobu se taky každý snaží vypadat lepší než ve skutečnosti je a po svatbě se můžeš divit smile

to ostatně platí i o sexu smile

Není tady

#574 22. 12. 2006 22:50

backy007
♥♥♥♥♥--

julo,
pravda, neverím v reinkarnáciu, jediná moja diskusia tu, ktorá má viac strán ako táto je diskusia o reinkarnácii sjuk. Ale verím aj v to, že žudia sa môžu... spozna hneď, že proste spoznáme tú našu spriaznenú dušu, akási láska na prvý pohžad (ach, ja starý romantik lol). Ja osobne by som bol v takom prípade opatrnejší, a to je aj môj problém, ktorý mi je vytýkaný, že až príliš niekedy zapájam mozog, aj do viery. Pravda, ale zatiaž sa neviem povznies nad mozog a city vyššie, žeby som toto opustil... snáď to príde.

Alimak,
nemusíš sa ospravedlňova, len to už nerob tummenupp

Není tady

#575 22. 12. 2006 22:50

julo
♥♥♥----

backy007 - biblia nie je dogmatická, ona sa iba dogmaticky vysvetžuje big_smile Myslím si, že je to kniha duchovná, kde je opísaných viac duchovných obrazov, ako skutočných hrubohmotných dejov. Napokon - stvorenie v 7-mich dňoch na Zemi dnes hádam nikto neberie doslovne (teda berie, ale to sú zase príslušníci určitých náboženských skupín), však aj tam sa nájde "rozpor" - sú tam dva obrazy. Najprv, že v 5-ty deň boli stvorené zvieratá a v 6-ty deň človek. Vzápätí je napísané, že človek bol v raji sám a preto Boh stvoril pre jeho potechu zvieratá - takže je tu jasný časový zvrat a teda ide o obraz diania a nie o jeho presný popis. Tak isto vznikajú mnohé iné otázky - napr. koho mali za manželky synovia Adama a Evy, keď iné ženu neexistovali - vari Evu, teda svoju matku? Alebo mal Adam s Evou aj dcéry a teda si zobrali ich synovia vlastné sestry? Všetko by to bolo krvismilstvo.

Preto aj na Bibliu sa musíme pozera na duchovnými očami a hžada tam najmä to duchovné - a to aj toho, čo sa týka manželstva.

Goethe

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí