18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
becky, zkuenost je asi jediná věc, podle které se můe řídit Jinak souhlasím, e NIC není vemoudré, snad jen ten Bůh
Není tady
Ja som ani nemal na mysli, e TY si myslí, e som ao, hovoril som teraz o iných žuďoch. A tie netvrdím, e názory sa nemenia. Ovem nie kadá zmena názoru je správna, resp. k lepiemu.
Čo sa týka názorov na Cirkev, prekvapivo súhlasím v Cirkvi funguje prekvapivo veža byrokracie a práv, ktoré nikto úplne nepozná, čo je na kodu celej Cirkvi. koda, treba na to reformy. Ovem tie nemôu prís, nestíhajú ani pláta diery. O tom tie viem svoje, aj keď do mnohých hlbích vecí v Cirkvi nemám prehžad. Ako príklad ale môe kžudne slúi i TV NOE. Nie zbabelosou, ale práve lenivosou a byrokraciou Cirkvi tu máme kresanskú televíziu A TERAZ. Prevrat bol 89 ak sa nemýlim, e? Čo tých 17 rokov? Spánok? Proste... ale to myslím vie i ty.
Začnem najskôr čo sa týka partnerstva, a potom to o tých kňazoch, good?
Hm, vzájomná zodpovednos a istota... to neznie zle. A smeruje to k tomu, čo si idealisticky predstavujem . Aj keď, zaloi to iba na týchto dvoch veciach, myslím ako urobi iba tieto 2 veci piliermi manelstva... ako by povedal... u ani neviem kto... "já ti nevím, karle"
Teraz ku kňazom: nie som proti tomu, aby sa kňazi enili, zvlá kvôli paradoxu s grékokatolíkmi, keďe, ak som správne rozumel, tam sa môe sta kňazom i enatý mu. To ale nie je vec dogmy, čo som čítal, iba vecou etiky a disciplíny tak ako sa predkladá. Ktovie, mono sa zatlačí na pílu a pohne sa to. Pravda, e existujú vere z Písma, ktoré pri zasvätenom ivote (kňazstve) odporúčajú celibát, ale o povinnosti tam nie je nič. Čie čo sa mňa týka... nevidím problém v povinnosti celibátu u kňazov, ale nevidím problém ani v zruení tohto.
Upravil(a) backy007 (22. 12. 2006 21:02)
Není tady
backy Nemyslela som tým, e človek so skúsenosami by tvrdil to, čo ja. Záleí na tom, aké bude ma skúsenosti. Len človek so skúsenosami u nie je taký kategorický a pripúa, e v ivote sa stávajú rozne veci.
Neviem, ale ja som nepripustil to, e sa môu sta rôzne veci? Iba vidím ich rieenie inak.
Není tady
Celibát si kresanská cirkev vytvorila preto, aby z nej neodchádzal majetok. :-)
majkafa - alebo preto, aby ho získavala (nedávajte tam pomlčku - teda iba : ) bez medzery a budete ma úsmev aj graficky) Napokon pápei mali tie svoje deti a tým bolo potrebné nejaký ten majetoček zaisti (viď napr. Borgiovci).
Není tady
Backy 007: "Týmto príkladom som nemal na mysli, e sa teraz tu cítim za nejakého samo-spasiteža a snaím sa tu zachráni žudí závislých od sexu. Iba tvrdím, e nie vdy je taká priama skúsenos na úitok. Niekedy stačí vidie následky. A následky V DNENEJ DOBE nevidia nanajvý iba domorodci v Junej Afrike. Alebo žudia, ktorí si pred tým zatvárajú oči."
Áno, s Afrikou súhlasím. Tie som proti striedaniu partnerov a nielen vyadujem ale aj dodrujem vernos. Ale vernos neprichádza automaticky sobáom. Na to musí by človek duevne zrelý a súhlasím s tebou aj v tom, e vek neznamená automaticky zrelos.
A tá reformácia cirkvi? No bodaj by prila čo najskôr
Není tady
Ja som nechcela ma´t úsmev graficky, ale presne tak, ako som ho napísala. :-) ale ďakujem za radu
backy007 napsal(a):
julo, ja netvrdím, e Alimak si ničím neprela, len mi príde zbytočné znovu začína tému, keď svoj názor som u vyjadril a asi vetky moné námietky proti nemu som u počul. Stačí prejs tie stránky.
Číta 22 strán - nie - ja som to začal, ale potom ma niektoré názory nebavili a prestal som s tým.
backy007 napsal(a):
Dúfam, e vás neurazím, ak poviem, e ani liečitelia mi zrovna nesadnú. To je ale vec názoru, proste vyznávame rôzne veci. Ale pravda, v mnohom ste mi napríklad sympatický, napríklad tá nechu voči mágii či hlboká úcta a láska k Bohu, ktorá sa nevidí ani u mnohých kresanov.
Ja sa neuráam. K liečitežstvu ma priviedla moja vlastná choroba a neschopnos niektorých lekárov. Pretoe sa mi niektoré veci osobne osvedčili, poradili sme ich aj iným ... tým to začalo. Liečim inak zadarmo - pokiaž niekto nechce vyrobi nejakú mastičku, potom si musím vyúčtova náklady (ale iba tie) - ani ja nekupujem v obchodoch zadarmo. A práve skúsenosti s liečením a s niektorými pacientmi ma priviedli ete k hlbej úcte voči Bohu a ete väčej nechuti voči mágii a podobným veciam.
backy007 napsal(a):
Pomáha drogujúcim najlepie človek, ktorý sa z drogy dostal? Mono áno.
Zaujímavá otázka - poznám jedného človeka, ktorý drogoval a potom robil o tom rozhovory v základných kolách a keď mu "pubertiaci" - deviataci hovorili, e nech teoreticky nemachruje, tak si iba vytiahol injekčnú striekačku, gumu a pichol si to do ily. Bol práve v reime, keď dostával nejaké pomocné látky na postupné odvykanie, take mal praktickú ukáku. Tie decká vraj skoro omdleli, keď videli jeho dopichané ily a mono to bol síce drastický, ale naozaj dobrý príklad, prečo nedrogova.
backy007 napsal(a):
Na koniec: zvlátne, e v bodoch 3 a 4 ste napísali to, čo ja sám verím, nie?
A čo je na tom zvlátne, ak sa dvaja žudia v niečom zhodnú, aj keď sa v niečom inom nezhodnú
Není tady
julo ako sa pozná, či človek moe by liečitežom?
majkafa - neviem. Ja som to tie nevedel, ale potom som začal vidie u spomínané bytosti prírody. Pretoe Alimak vidí to, čo aj ja, začali sme v tomto smere spolu robi - radí nám bytostný lekár Asklépios (starí gréci ho povaovali za boha, ale nie je to tak). On nám vlastne hovorí, kto čo potrebuje pri danej chorobe - aké bylinky, v akom dávkovaní a pod. Okrem toho liečime aj kamienkami (polodrahokamy), liečebným magnetizmom (ale to iba pri osobnom liečení, pretoe veža žudí liečime aj na diažku cez maily) a pod. Preto, aby sme mohli lieči povaujeme za automatickú modlitbu k Bohu a nepouívame iadne umelé pomôcky pri zisovaní chorôb (ako sú kyvadielka, karty a pod. - tieto veci kodia). Ak sa nemocný človek chce a má uzdravi, tak vidíme jeho auru a z popisu obtiaí (lebo nie vetko, čo je viditežné v aure sa aj fyzicky ete musí prejavova) nám je potom vlastne liečba diktovaná.
Není tady
To je zaujímavé.
majkafa,
niektorí tomu výroku váne veria. Problém je, e celibát bol zavedený skôr, ne Cirkev poriadne nejaké majetky mala.
Alimak,
to ani netvrdím. Preto rovnako, ako som proti predmanelskému sexu, som proti tým miliónom manelstiev narýchlo, kde sa žudia poriadne ani nepoznajú, resp. manelstiev preto, lebo diea je na ceste. Ale myslím, e to nie je iba o vernosti. Pre mňa je manelstvo záväzok na celý ivot, na to je treba gurá, ale je ialenstvo zaväzova sa s človekom, do ktorého sme iba zamilovaní.
julo,
bod 1: ja viem, začal som tam spôsobom, ktorý by som teraz v triezvom stave nepouil. Čo u, chybami sa človek učí, v tomto mala Pandora pravdu, keď mi raz vytkla, e som mai nepovedal, aby sa riadila srdcom. Mala v určitom smere pravdu.
bod 2: pravda, mnohých privedie určitá bezmocnos a túba to zmeni a potom túba pomôc. A to nie je zlé... ak sa to nepodá nesprávnym smerom. (tým nemyslím, e vo vaom prípade sa podalo... ani e nie...)
bod 3: veď to, ja mám zasa kamoku, ktorá bola punkerka a teraz je vedúca stretka. Čo som počul jedného jej aj môjho kamoa, tak tie decká ju erú, lebo presne vie...
bod 4: netvrdím zvlátne, len... u ani neviem
Není tady
Backy007 "Alimak,
to ani netvrdím. Preto rovnako, ako som proti predmanelskému sexu, som proti tým miliónom manelstiev narýchlo, kde sa žudia poriadne ani nepoznajú, resp. manelstiev preto, lebo diea je na ceste. Ale myslím, e to nie je iba o vernosti. Pre mňa je manelstvo záväzok na celý ivot, na to je treba gurá, ale je ialenstvo zaväzova sa s človekom, do ktorého sme iba zamilovaní."
Backy, klobúk dole, to je ozaj názor zrelého mua. Prajem ti, aby si dostal enu, ktorá a bude hodná.
Není tady
backy A čo keď sa oení a potom zistí, e si v sexe vobec nerozumiete? To bude průvih. Je to doleitá súčas partnerstva. Ja som za sex pred manelstvom a za manelskú vernos. Vlastne sa a teraz vyjadrujem k téme. :-)
becky, to e ty bere manelství na pořád jetě nemusí znamenat, e takto stejně to bude brát tvoje partnerka a si v pr. Respektive i ty můe zjistit, e ses unáhlil a e není moné říct, e je vechno na furt
Není tady
backy007 - kto ete ani raz nenapísal/nepovedal niečo, čo ho teraz mrzí, ten nech prvý hodí kameňom ... Nemám rád tých žudí, ktorí to robia a hneď niekoho za to aj zvozia. Môe by aj ostrejia reakcia - to netvrdím, ale reakcia musí by kontruktívna a s návrhom, ako to malo by. iaž, zatiaž sa stretám s tým, e kto odhalí chybu, ten je vinný, kto chce konkrétnu odpoveď, nedozvie sa nič, alebo je to odvedené kdesi nabok.
Pravdae sa môeme v niečom aj zhodnú - ak sa rozprávajú dvaja žudia bez zaujatosti voči tomu druhému, tak sa môu rozpráva o čom chcú. Zistia, kde sa ich názory schádzajú, kde rozchádzajú ... Aj manelstvo je vlastne o tom istom - o tolerancii voči tomu druhému, o umení ustúpi a netrva si iba na tom svojom, ale aj o tom, e nemienim ustúpi zo zásadných vecí a v prípade nedorozumenia si iada vysvetlenie. A vlastne je to aj o sexe pred manelstvom - ak viem, e tohto človeka si chcem zobra (ale to musí by poznanie pravej lásky kdesi hlboko v srdci na oboch stranách), tak ja hovorím - prečo nie, aj tak sa nerozídu a sobá nebudú ma iba preto, e čakajú diea. Inak ja som sa enil "a" pol roka potom, ako som spoznal moju manelku :-) - diea sme nečakali a skôr sa to tie nedalo, lebo nebol vožný termín.
Není tady
Alimak,
vďaka za kompliment. Poprial by som ti tie, ale píe, e ty u má, a vzhžadom k tomu, e túto "tézu" uznáva, tipujem, e si ju aj uskutočnila.
majkafa,
na sexe vzah nestojí, nehovorím, e to nebude prúser, po slovensky a slune priekak ( ), ale čo? Mám sa kvôli tomu s danou babou vyspa a ak to nesedí, opusti ju? Veď to je práve jedna z vecí, ktorá ma na pohžade sexu pred manelstvom iritujú a proti ktorým bojujem.
KALIK,
preto je tak dôleité pred manelstvom si ... teda nielen ujasni, celkovo pozna toho človeka. Manel / manelka má by v prvom rade najlepím priatežom, a to u v čase sobáa, nie a po 40 rokoch.
julo,
tie si myslím, ak 2 žudia nenájdu spoločný názor, tak je to nanajvý divné. Čo sa týka tohto prípadu, ten som u tie počul, jedna kamoka má na to tie tento názor, e proste keď u je svadba istá, tak prečo nie? Ani ten názor sa mi nepáči, ale je vlastne zaloený na princípoch, na ktorých aj môj, take ani namieta nemôem, leda tak dogmaticko-biblicky. To je ale zbytočné, pretoe celá Biblia by bola nanič, keby sme dodriavali jej zákony len preto, lebo sú tam.
Není tady
Kalik, myslím si, e Backy má dos zrelé cítenie na to, aby to odhadol. Ja som tie nebola ochotná za slobodna spa s hocikým, aj keď ten sex pred manelstvom bol. Dokonca môj mu je prvý a jediný mu v mojom ivote a na Silvestra začneme 18. rok spoločného ivota.
Upravil(a) Alimak (22. 12. 2006 22:41)
Není tady
źudia, teraz tak trochu mimo témy, ale pozrite si poriadne môj nick. Ja nie som becky, ale BACKY, a tak sa to aj číta, teda číta sa to BAKI. Keď to niekto číta z e, je mi to nepríjemné, lebo mi to príde ako enské meno (a nielen mne). Nehovorím, e to nie je pekné meno, iba je to niečo úplne iné, ne malo by.
Není tady
backy007 - svadba nebola vôbec istá, isté bolo iba to, e chceme spolu i (to bolo jasné po 15-tich minútach, ako sme sa spoznali). Vy asi neveríte v reinkarnáciu, u nás ide (a aj to vieme) o u neviem o kožké spoluitie ako manelov, take to bolo jasné hneď. Sobá sme začali plánova a "potom" - asi po mesiaci od náho zoznámenia. Inak nikdy som nemal sex s inou enou, ako s manelkou a nehanbím sa za to.
Není tady
Prepáč, Backy, dúfam, e som sa u inde nepreklepla.
Není tady
Backy, to je ale veobecně známé, e je dobré poznat člověka před manelstvím, jene to větinou bývá člověk zamilovaný a má růové brýle, take poznávání je jaksi zkresleno. V tu dobu se taky kadý snaí vypadat lepí ne ve skutečnosti je a po svatbě se můe divit
to ostatně platí i o sexu
Není tady
julo,
pravda, neverím v reinkarnáciu, jediná moja diskusia tu, ktorá má viac strán ako táto je diskusia o reinkarnácii . Ale verím aj v to, e žudia sa môu... spozna hneď, e proste spoznáme tú nau spriaznenú duu, akási láska na prvý pohžad (ach, ja starý romantik ). Ja osobne by som bol v takom prípade opatrnejí, a to je aj môj problém, ktorý mi je vytýkaný, e a príli niekedy zapájam mozog, aj do viery. Pravda, ale zatiaž sa neviem povznies nad mozog a city vyie, eby som toto opustil... snáď to príde.
Alimak,
nemusí sa ospravedlňova, len to u nerob
Není tady
backy007 - biblia nie je dogmatická, ona sa iba dogmaticky vysvetžuje Myslím si, e je to kniha duchovná, kde je opísaných viac duchovných obrazov, ako skutočných hrubohmotných dejov. Napokon - stvorenie v 7-mich dňoch na Zemi dnes hádam nikto neberie doslovne (teda berie, ale to sú zase prísluníci určitých náboenských skupín), vak aj tam sa nájde "rozpor" - sú tam dva obrazy. Najprv, e v 5-ty deň boli stvorené zvieratá a v 6-ty deň človek. Vzápätí je napísané, e človek bol v raji sám a preto Boh stvoril pre jeho potechu zvieratá - take je tu jasný časový zvrat a teda ide o obraz diania a nie o jeho presný popis. Tak isto vznikajú mnohé iné otázky - napr. koho mali za manelky synovia Adama a Evy, keď iné enu neexistovali - vari Evu, teda svoju matku? Alebo mal Adam s Evou aj dcéry a teda si zobrali ich synovia vlastné sestry? Vetko by to bolo krvismilstvo.
Preto aj na Bibliu sa musíme pozera na duchovnými očami a hžada tam najmä to duchovné - a to aj toho, čo sa týka manelstva.
Není tady