18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
maia, ďakujem za podporu
Marek, ak si mal na mysli mňa, tie ďakujem a ak ostatných, tak neboj, u sa kžudním
Ale inak dobrý ekvivalent to slovo vak
Ale maia, myslím, e oni by to brali skôr, keby som tieto skúsenosti mal. A len tak medzi nami, asi ani nechcem vedie, čo to bolo za fórum, keď sa tam niekomu vyčíta jeho minulos, keď sa rozhodol zmeni. Lebo to je v prvom rade nečestný ah.
Není tady
backy007 napsal(a):
Je zvlátne, e relativisti hovoria o tom, e niekto NEMÁ a niekto MÁ múdros.
Vidím, e si ma nepochopil..... dopracova má význam - vyvíja, napredova. Nehovorila som o tom, e niekto má alebo nemá múdros. Ma alebo nema má pre mňa statický význam.
Ale zdá sa mi, e táto diskusia nemá význam. Preto pouijem veobecne známe príslovie, ktorým zakončím moju účas na tejto diskusii: "nehád perly sviniam".
Není tady
Emma,
aspoň na niečom sa zhodneme, aj keď kadý to myslí inak. Ale mám pocit, e tu nepadla jediná perla - ani z vaich úst, ale ani z mojich.
Není tady
becky, vdycky se mi líbí, kdy si někdo dovoluje vykládat záměry Boha. Kdo můe říct, e zná záměry Boha?
Není tady
A proto přeji závěrem roku vem sex před manelstvím, v manelství i po manelství !
Upravil(a) lvice (22. 12. 2006 10:25)
Ak je toto to jediné, čo praje...
Není tady
V tématu "Sex před manelstvím" ano. Jestli chce jinou sortu přání ode mně, musí na jiná témata .
Jejdanečky, ty má sorty? No nechcem vidie ako dlho teda obvykle blahoelá, keby si chcela vetko spomenú.
Není tady
Taky neuvidí .
No ale mohla by si mi zablahoeža, zajtra mám 20
to vie, malé decko dospieva =>
Není tady
backy007 - Vetko najlepie k 20-tke. A netrápte sa, vtedy som ani ja nevedel, e sex pred manelstvom je taký super
Není tady
Sex pred manelstvom? Áno, ale záleí od okolností:
1. Viem, e toho človeka milujem.
2. Som si istá, e je to zodpovedný človek a nenechá ma iba tak, ak sa niečo stane.
3. Sobá nie je veliek. Takmer polovica manelstiev končí rozvodom.
4. A nakoniec - je to moja vec a moja zodpovednos.
Není tady
3) A napokon, aj kňazi majú deti, pričom nie sú zosobáení
Není tady
No, aspoň s Alimak sa zhodnem na poslednom bode
Není tady
Backy007 - v 20-ke som si tie myslela, e manelstvo je na večnos. Nie je. Nezodpovedného človeka nezmení ani manelstvo a ani sex v manelstve. Viem, e cirkev rozvody nepodporuje. Ale otázka pre teba: Je lepie dovoli rozpad manelstva, kde je násilie páchané na jednom z partnerov alebo radej pokrytecky priviera oči a tvári sa, e keď bolo manelstvo uzavreté v kostole, tak je aj bitka v poriadku?
Není tady
Alimak napsal(a):
Backy007 - v 20-ke som si tie myslela, e manelstvo je na večnos. Nie je. Nezodpovedného človeka nezmení ani manelstvo a ani sex v manelstve. Viem, e cirkev rozvody nepodporuje. Ale otázka pre teba: Je lepie dovoli rozpad manelstva, kde je násilie páchané na jednom z partnerov alebo radej pokrytecky priviera oči a tvári sa, e keď bolo manelstvo uzavreté v kostole, tak je aj bitka v poriadku?
Alimak, má vari nejaké problémy v manelstve?
Není tady
Nie, ja nie. Mám u 17 rokov dobré manelstvo. Ale dnes by som sa u nevydávala ...
Není tady
Alimak napsal(a):
Nie, ja nie. Mám u 17 rokov dobré manelstvo. Ale dnes by som sa u nevydávala ...
A prečo nie, to sa ti tých 17 rokov nepáči?
Není tady
Ali, bez uráky, nasledujúci príspevok sa pokúsim da v plnej úcte k tebe.
Po prvé: ako vidí, daná téma má u 22 strán a ja tu vystupujem ako ao u od prvej. Váne si myslí, e kvôli ďalej osobe, ktorá má nutkanie presvedči ma o nedokonalosti niečoho, o čom sám viem, budem riskova ďalích 22 strán?
Po druhé: som z rozvedenej rodiny, diea splodené predmanelským sexom. Nemysli si, e preto ho odsudzujem. Ale rovnako tak si nemysli, e sa na to dívam iba z pohžadu dogmatického.
Po tretie: budeme radej tvrdi, e Boh je láska a pokrytecky priviera oči nad jeho krutosou, ktorá sa prejavuje vo svete? Hádam uzná, e ten argument je hodne zblbnutý. A navye, je zrejmé, e náuka KC ti je absolútne mimo, inak by si vedela čo-to o anulácii manelstva a o manelskej odluke.
Po tvrté: Ja som snáď povedal, e manelstvo človeka zmení? Potom by to bola mágia. Nie je to tak. Manelstvo je v určitom smere modlitba. A modlitba nemusí dôjs k naplneniu cieža prosiaceho. To by si u mala vedie.
Po piate: vdy som neznáal, keď moja babka začala čosi, pretoe tam bolo cíti to jej pohŕdanie mojím názorom pre môj vek. To cítim rovnako tak vdy, keď niekto tu začne strieža frázy typu "ty z toho vyrastie" alebo "keď som bola mladá, tie som si to myslela". Tak si to prosím a odpusti, vyí vek z teba vedmu neurobil, aby si čokožvek mohla s istotou prehlási odvolávajúc sa IBA na svoju skúsenos.
Není tady
Ale páči. Len keď si predstavím, e by som mala ete raz vybavova vetky byrokracie a procedúry so vznikom a keď by to nevylo taj aj so zánikom ... bŕŕŕ
Není tady
becky, nemysli si, zkuenost je dosti důleitá, ekl bych nejdůleitějí
Není tady
backy007 - to, e Vás iní povaujú na tejto téme za aa neznamená, e Vás za takého povaujú vetci. Ste prívrenec KC, čo je jasné aj z príspevkov na iných témach. Aj ja som bol tak pokrstený, môj otec chodí pravidelne do kostola, ... Ja som v ivote preiel tvrdou kolou (nemusíme si ich vzájomne porovnáva), ktorá ma priviedla k iným názorom, ako hlási KC. Podobnou kolou prela aj Alimak, ktorú toti aj osobne poznám.
Ako ste si vimli, obaja tu vystupujeme ako liečitelia - v tomto odbore spolupracujeme a jeden bez druhého liečime iba výnimočne. Obaja vidíme bytosti prírody, ktoré nás obklopujú a ktoré vedia o stvorení viac, ako som sa to naučil v kole (a to mám skončenú techniku, take fyzika, chémia mi je blízka). Preto sa nae názory v mnohom rozliujú s názormi mnohých cirkví (a to nielen KC). Pretoe vak Vae body sú naozaj zaujímavé a svedčia o mnohých otázkach, napíem Vám môj názor na ne.
K bodu 2 - moja sestra sa rozviedla, lebo jej mu bol opilec. Práve preto sa bojí ďalieho vydaja, lebo vie, kožko úradných byrokracií s rozvodom bolo spojených a to, naastie, nemali deti. Keď vidím, kožko manelstiev sa rozpadá, kladiem si otázku, či žudia naozaj hžadajú v ivote lásku, alebo iba ivotného partnera pre zabezpečenie ich vlastného pohodlia ...
K bodu 3 - krutos vo svete robia iba žudia a nikto iní, ale znovu a stále len žudia. Láskou Boou im bola daná slobodná vôža, ktorú zneuili na páchanie zla. Ale obaja vieme, e to tak nebude večne, e raz príde koniec a kadý človek - úplne kadý sa bude musie pozrie pravde do očí a zastane pred súdom najvyím. Pretoe viem, e na tomto svete nie sme jediný krát (reinkarnácia) viem, e po kadom ivote sa človeku "premieta" to, čo urobil pričom cíti to, čo cítili pri jeho činoch jeho blíni. To je "samosúd" - sám človek seba posudzuje a podža toho, ako sa k tomu stavia, určuje si aj svoj budúci osud.
K bodu 4 - Kadá modlitba - tá úprimná je vyslyaná - ale podža Boieho zákona prísnej lásky. Preto sa nám nie vdy nae priania aj splnia - pretoe ich nesplnenie je pre nás prospenejie, ako ich splnenie. Ak sa na to pozriete očami reinkarnácie, je to ete zretežnejie. Ako príklad uvediem vraha, ktorý sa potom "modlí" za to, aby nebol odsúdený. Pokiaž sa vak skutočne nezmení, tak jeho "modlitba" nemôe by vyslyaná - lepie povedané - je vyslyaná, ale nie je splnená. Aj nesplnenie prosby môe predsa znamena jej vyslyanie.
K bodu 5 - Je pravda, e mnohí 70-roční žudia nemajú tožko múdrosti, kožko niektorí 20-roční a naopak. Nikto sa preto nezaoberá Vaim fyzickým vekom ako tým, e vetko preveruje prax. Pokiaž mi chce kňaz hovori o výchove detí, budem ho počúva a vtedy, keď tie deti bude ma on sám - dovtedy je to toti iba teória. kolu som skončil u pred mnohými rokmi a preto viem, ako vyzerá nástup zo koly do praxe - polovičku vecí (ak nie aj viac - podža typu koly) vôbec nebudete potrebova. Preto tu nejde o výsmech Váho veku ako o to, e a keď niečo preijeme na vlastnej koi (alebo aspoň v naom tesnom okolí - v rodine a pod.), potom o tom môeme niečo hovori. Toto zároveň vysvetžuje, prečo hoci aj 70-ročný človek vlastne nič nevie, ak vlastne nič nepreil lebo il celý ivot uzavretý voči svojmu okoliu.
Není tady
JJ, zkuenost je hoodně důleitá.
Backy, sorry, ale tie som v 20 rokoch mala názor ako ty, e som neznáala vety typu "keď som bola mladá...", :-) a teraz, keď mám viac ako dvakrát 20 a niečo také mi povie niekdo, kdo má napríklad trikrát 20, u mu verím a tieto vety ma u neiritujú. :-) Vak uvidí. :-)
Backy007, názory sa menia a niekedy to naozaj záleí od veku. Ináč som sa na svet pozerala pred 20-timi rokmi, ináč teraz.
Ja a nepovaujem za aa, dúfam, e kontext mojich príspevkov takto nevyznel. Práve naopak, pri tvojich príspevkoch som ti hádala o 10 rokov viac a preto ma prekvapila tvoja mlados. S mnohými tvojimi názormi súhlasím, ale s názorom na cirkev nie.
Myslím si, e v cirkvách je vežmi veža byrokracie - a to mám naozaj skúsenosti, to mi ver. Mnohé by sa malo zjednodui a dokonca som aj za to, aby sa katolícki kňazi mohli eni. Neviem, aký je tvoj názor.
Čo sa týka partnerstva, myslím si, e je to skôr o vzájomnej zodpovednosti a istote.
Není tady
julo, ja netvrdím, e Alimak si ničím neprela, len mi príde zbytočné znovu začína tému, keď svoj názor som u vyjadril a asi vetky moné námietky proti nemu som u počul. Stačí prejs tie stránky.
Dúfam, e vás neurazím, ak poviem, e ani liečitelia mi zrovna nesadnú. To je ale vec názoru, proste vyznávame rôzne veci. Ale pravda, v mnohom ste mi napríklad sympatický, napríklad tá nechu voči mágii či hlboká úcta a láska k Bohu, ktorá sa nevidí ani u mnohých kresanov.
k bodu 2: to je u veobecne žudská mentalita, e si zamieňajú pojmy láska a zamilovanos a potom z toho vznikajú tie výsmechy manelstva a musí nastúpi byrokracia. Nie je nikto, kto by s tým nemal aspoň nepriame skúsenosti. Otázkou je, ak je žudská mentalita pokodená, je lepie dra, alebo radej rui, aby sa to... prispôsobilo?
k bodu 3: Asi ste nepochopili, prečo som to napísal. Chcel som tým "argumentova" na predchádzajúce, keď sa nerozvedením danej témy dostávalo k jednoduchej otázke, ktorá ale nemala správnu odpoveď.
k bodu 4: preto som napísal, e nemusí dôjs k naplneniu cieža PROSIACEHO. Nepovedal som, e sa nič nestane.
k bodu 5: otázkou je, čo v danej téme mono povaova za skúsenos? Pomáha drogujúcim najlepie človek, ktorý sa z drogy dostal? Mono áno. To ale neznamená, e ak chce človek pomáha drogovo závislím, začne drogova. Týmto príkladom som nemal na mysli, e sa teraz tu cítim za nejakého samo-spasiteža a snaím sa tu zachráni žudí závislých od sexu. Iba tvrdím, e nie vdy je taká priama skúsenos na úitok. Niekedy stačí vidie následky. A následky V DNENEJ DOBE nevidia nanajvý iba domorodci v Junej Afrike. Alebo žudia, ktorí si pred tým zatvárajú oči.
Na koniec: zvlátne, e v bodoch 3 a 4 ste napísali to, čo ja sám verím, nie?
majkafa:
presne tento týl nemám rád. Ale pravda, u by ma tie veci nemali nijak znepokojova, mal by som sa blahosklonne usmieva a hladi sa po pupku s mylienkou: vak ja viem, ja mám svoje skúsenosti, nikto ostatní iadne skúsenosti nemá, lebo keby mal, tvrdil by to, čo ja
KALIK, majkafa:
skúsenos je super, ale nie je vemocná. A rovnako tak vemúdra.
Není tady