Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#526 14. 12. 2006 20:09

backy007
♥♥♥♥♥--

Re: sex pred manzelstvom???

maia, ďakujem za podporu tummenupp
Marek, ak si mal na mysli mňa, tiež ďakujem tummenupp a ak ostatných, tak neboj, už sa kžudním dudlik
Ale inak dobrý ekvivalent to slovo však styrka
Ale maia, myslím, že oni by to brali skôr, keby som tieto skúsenosti mal. A len tak medzi nami, asi ani nechcem vedie, čo to bolo za fórum, keď sa tam niekomu vyčíta jeho minulos, keď sa rozhodol zmeni. Lebo to je v prvom rade nečestný ah.

Ustavične sa radujte v Pánovi. Opakujem: Radujte sa...
... jeho krv na nás a na naše deti ...
Ži tak, ako by každý deň mal by tvoj posledný, pretože raz budeš ma isto pravdu...

Není tady

#527 15. 12. 2006 8:44

Emma
♥♥♥♥♥--
Místo: Bratislava

backy007 napsal(a):

Je zvláštne, že relativisti hovoria o tom, že niekto NEMÁ a niekto MÁ múdros. dumbom

Vidím, že si ma nepochopil..... dopracova má význam - vyvíja, napredova. Nehovorila som o tom, že niekto má alebo nemá múdros. Ma alebo nema má pre mňa statický význam.
Ale zdá sa mi, že táto diskusia nemá význam. Preto použijem všeobecne známe príslovie, ktorým zakončím moju účas na tejto diskusii: "nehádž perly sviniam".

Ak chceš nájs poklad, musíš na tenký žad. rodna

Není tady

#528 15. 12. 2006 12:40

backy007
♥♥♥♥♥--

Emma,
aspoň na niečom sa zhodneme, aj keď každý to myslí inak. Ale mám pocit, že tu nepadla jediná perla - ani z vašich úst, ale ani z mojich.

Ži tak, ako by každý deň mal by tvoj posledný, pretože raz budeš ma isto pravdu...

Není tady

#529 22. 12. 2006 10:20

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

becky, vždycky se mi líbí, když si někdo dovoluje vykládat záměry Boha. Kdo může říct, že zná záměry Boha?

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#530 22. 12. 2006 10:25

Nick3594
Host

A proto přeji závěrem roku všem sex před manželstvím, v manželství i po manželství lol !

Upravil(a) lvice (22. 12. 2006 10:25)

#531 22. 12. 2006 11:58

backy007
♥♥♥♥♥--

Ak je toto to jediné, čo praješ... hmm

Není tady

#532 22. 12. 2006 12:05

Nick3594
Host

V tématu "Sex před manželstvím" ano. Jestli chceš jinou sortu přání ode mně, musíš na jiná témata big_smile.

#533 22. 12. 2006 12:24

backy007
♥♥♥♥♥--

Jejdanečky, ty mᚠsorty? No nechcem vidie ako dlho teda obvykle blahoželáš, keby si chcela všetko spomenú.

Není tady

#534 22. 12. 2006 12:33

Nick3594
Host

Taky neuvidíš big_smile.

#535 22. 12. 2006 16:48

backy007
♥♥♥♥♥--

No ale mohla by si mi zablahožeža, zajtra mám 20 vissla
to vieš, malé decko dospieva dudlik => albert

Není tady

#536 22. 12. 2006 17:13

julo
♥♥♥----

backy007 - Všetko najlepšie k 20-tke. A netrápte sa, vtedy som ani ja nevedel, že sex pred manželstvom je taký super big_smile

źudská duša si sa voda, prichádzajúc z neba stúpaš do neba a spä na zem musíš ís vo večných kolobehoch bytia.
Goethe

Není tady

#537 22. 12. 2006 17:41

Alimak
♥♥-----

Sex pred manželstvom? Áno, ale záleží od okolností:

1. Viem, že toho človeka milujem.
2. Som si istá, že je to zodpovedný človek a nenechá ma iba tak, ak sa niečo stane.
3. Sobᚠnie je všeliek. Takmer polovica manželstiev končí rozvodom.
4. A nakoniec - je to moja vec a moja zodpovednos.

Není tady

#538 22. 12. 2006 17:51

julo
♥♥♥----

3) A napokon, aj kňazi majú deti, pričom nie sú zosobášení big_smile

źudská duša si sa voda, prichádzajúc z neba stúpaš do neba a spä na zem musíš ís vo večných kolobehoch bytia.
Goethe

Není tady

#539 22. 12. 2006 17:53

backy007
♥♥♥♥♥--

No, aspoň s Alimak sa zhodnem na poslednom bode kapitulation

Není tady

#540 22. 12. 2006 19:19

Alimak
♥♥-----

Backy007 - v 20-ke som si tiež myslela, že manželstvo je na večnos. Nie je. Nezodpovedného človeka nezmení ani manželstvo a ani sex v manželstve. Viem, že cirkev rozvody nepodporuje. Ale otázka pre teba: Je lepšie dovoli rozpad manželstva, kde je násilie páchané na jednom z partnerov alebo radšej pokrytecky priviera oči a tvári sa, že keď  bolo manželstvo uzavreté v kostole, tak je aj bitka v poriadku?

Není tady

#541 22. 12. 2006 19:31

julo
♥♥♥----

Alimak napsal(a):

Backy007 - v 20-ke som si tiež myslela, že manželstvo je na večnos. Nie je. Nezodpovedného človeka nezmení ani manželstvo a ani sex v manželstve. Viem, že cirkev rozvody nepodporuje. Ale otázka pre teba: Je lepšie dovoli rozpad manželstva, kde je násilie páchané na jednom z partnerov alebo radšej pokrytecky priviera oči a tvári sa, že keď  bolo manželstvo uzavreté v kostole, tak je aj bitka v poriadku?

Alimak, mᚠvari nejaké problémy v manželstve? gloria

Goethe

Není tady

#542 22. 12. 2006 19:36

Alimak
♥♥-----

Nie, ja nie. Mám už 17 rokov dobré manželstvo. Ale dnes by som sa už nevydávala ... hjarta

Není tady

#543 22. 12. 2006 19:38

julo
♥♥♥----

Alimak napsal(a):

Nie, ja nie. Mám už 17 rokov dobré manželstvo. Ale dnes by som sa už nevydávala ... hjarta

A prečo nie, to sa ti tých 17 rokov nepáči? par

Goethe

Není tady

#544 22. 12. 2006 19:55

backy007
♥♥♥♥♥--

Ali, bez urážky, nasledujúci príspevok sa pokúsim da v plnej úcte k tebe.
Po prvé: ako vidíš, daná téma má už 22 strán a ja tu vystupujem ako šašo už od prvej. Vážne si myslíš, že kvôli ďalšej osobe, ktorá má nutkanie presvedči ma o nedokonalosti niečoho, o čom sám viem, budem riskova ďalších 22 strán?
Po druhé: som z rozvedenej rodiny, diea splodené predmanželským sexom. Nemysli si, že preto ho odsudzujem. Ale rovnako tak si nemysli, že sa na to dívam iba z pohžadu dogmatického.
Po tretie: budeme radšej tvrdi, že Boh je láska a pokrytecky priviera oči nad jeho krutosou, ktorá sa prejavuje vo svete? Hádam uznáš, že ten argument je hodne zblbnutý. A navyše, je zrejmé, že náuka KC ti je absolútne mimo, inak by si vedela čo-to o anulácii manželstva a o manželskej odluke.
Po štvrté: Ja som snáď povedal, že manželstvo človeka zmení? Potom by to bola mágia. Nie je to tak. Manželstvo je v určitom smere modlitba. A modlitba nemusí dôjs k naplneniu cieža prosiaceho. To by si už mala vedie.
Po piate: vždy som neznášal, keď moja babka začala čosi, pretože tam bolo cíti to jej pohŕdanie mojím názorom pre môj vek. To cítim rovnako tak vždy, keď niekto tu začne strieža frázy typu "ty z toho vyrastieš" alebo "keď som bola mladá, tiež som si to myslela". Tak si to prosím a odpusti, vyšší vek z teba vedmu neurobil, aby si čokožvek mohla s istotou prehlási odvolávajúc sa IBA na svoju skúsenos.

Není tady

#545 22. 12. 2006 19:59

Alimak
♥♥-----

Ale páči. Len keď si predstavím, že by som mala ešte raz vybavova všetky byrokracie a procedúry so vznikom a keď by to nevyšlo taj aj so zánikom ... bŕŕŕ

Není tady

#546 22. 12. 2006 20:33

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

becky, nemysli si, zkušenost je dosti důležitá, žekl bych nejdůležitější wink

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#547 22. 12. 2006 20:34

julo
♥♥♥----

backy007 - to, že Vás iní považujú na tejto téme za šaša neznamená, že Vás za takého považujú všetci. Ste prívrženec KC, čo je jasné aj z príspevkov na iných témach. Aj ja som bol tak pokrstený, môj otec chodí pravidelne do kostola, ... Ja som v živote prešiel tvrdou školou (nemusíme si ich vzájomne porovnáva), ktorá ma priviedla k iným názorom, ako hlási KC. Podobnou školou prešla aj Alimak, ktorú totiž aj osobne poznám.

Ako ste si všimli, obaja tu vystupujeme ako liečitelia - v tomto odbore spolupracujeme a jeden bez druhého liečime iba výnimočne. Obaja vidíme bytosti prírody, ktoré nás obklopujú a ktoré vedia o stvorení viac, ako som sa to naučil v škole (a to mám skončenú techniku, takže fyzika, chémia mi je blízka). Preto sa naše názory v mnohom rozlišujú s názormi mnohých cirkví (a to nielen KC). Pretože však Vaše body sú naozaj zaujímavé a svedčia o mnohých otázkach, napíšem Vám môj názor na ne.

K bodu 2 - moja sestra sa rozviedla, lebo jej muž bol opilec. Práve preto sa bojí ďalšieho vydaja, lebo vie, kožko úradných byrokracií s rozvodom bolo spojených a to, našastie, nemali deti. Keď vidím, kožko manželstiev sa rozpadá, kladiem si otázku, či žudia naozaj hžadajú v živote lásku, alebo iba životného partnera pre zabezpečenie ich vlastného pohodlia ...

K bodu 3 - krutos vo svete robia iba žudia a nikto iní, ale znovu a stále len žudia. Láskou Božou im bola daná slobodná vôža, ktorú zneužili na páchanie zla. Ale obaja vieme, že to tak nebude večne, že raz príde koniec a každý človek - úplne každý sa bude musie pozrie pravde do očí a zastane pred súdom najvyšším. Pretože viem, že na tomto svete nie sme jediný krát (reinkarnácia) viem, že po každom živote sa človeku "premieta" to, čo urobil pričom cíti to, čo cítili pri jeho činoch jeho blížni. To je "samosúd" - sám človek seba posudzuje a podža toho, ako sa k tomu stavia, určuje si aj svoj budúci osud.

K bodu 4 - Každá modlitba - tá úprimná je vyslyšaná - ale podža Božieho zákona prísnej lásky. Preto sa nám nie vždy naše priania aj splnia - pretože ich nesplnenie je pre nás prospešnejšie, ako ich splnenie. Ak sa na to pozriete očami reinkarnácie, je to ešte zretežnejšie. Ako príklad uvediem vraha, ktorý sa potom "modlí" za to, aby nebol odsúdený. Pokiaž sa však skutočne nezmení, tak jeho "modlitba" nemôže by vyslyšaná - lepšie povedané - je vyslyšaná, ale nie je splnená. Aj nesplnenie prosby môže predsa znamena jej vyslyšanie.

K bodu 5 - Je pravda, že mnohí 70-roční žudia nemajú tožko múdrosti, kožko niektorí 20-roční a naopak. Nikto sa preto nezaoberá Vašim fyzickým vekom ako tým, že všetko preveruje prax. Pokiaž mi chce kňaz hovori o výchove detí, budem ho počúva až vtedy, keď tie deti bude ma on sám - dovtedy je to totiž iba teória. Školu som skončil už pred mnohými rokmi a preto viem, ako vyzerá nástup zo školy do praxe - polovičku vecí (ak nie aj viac - podža typu školy) vôbec nebudete potrebova. Preto tu nejde o výsmech Vášho veku ako o to, že až keď niečo prežijeme na vlastnej koži (alebo aspoň v našom tesnom okolí - v rodine a pod.), potom o tom môžeme niečo hovori. Toto zároveň vysvetžuje, prečo hoci aj 70-ročný človek vlastne nič nevie, ak vlastne nič neprežil lebo žil celý život uzavretý voči svojmu okoliu.

Goethe

Není tady

#548 22. 12. 2006 20:36

majkafa
Host

JJ, zkušenost je hoodně důležitá.
Backy, sorry, ale tiež som v 20 rokoch mala názor ako ty, že som neznášala vety typu "keď som bola mladá...", :-) a teraz, keď mám viac ako dvakrát 20 a niečo také mi povie niekdo, kdo má napríklad trikrát 20, už mu verím a tieto vety ma už neiritujú. :-) Však uvidíš. :-)

#549 22. 12. 2006 20:44

Alimak
♥♥-----

Backy007, názory sa menia a niekedy to naozaj záleží od veku. Ináč som sa na svet pozerala pred 20-timi rokmi, ináč teraz.
Ja a nepovažujem za šaša, dúfam, že kontext mojich príspevkov takto nevyznel. Práve naopak, pri tvojich príspevkoch som ti hádala o 10 rokov viac a preto ma prekvapila tvoja mlados. S mnohými tvojimi názormi súhlasím, ale s názorom na cirkev nie.
Myslím si, že v cirkvách je vežmi veža byrokracie - a to mám naozaj skúsenosti, to mi ver. Mnohé by sa malo zjednoduši a dokonca som aj za to, aby sa katolícki kňazi mohli ženi. Neviem, aký je tvoj názor.
Čo sa týka partnerstva, myslím si, že je to skôr o vzájomnej zodpovednosti a istote.

Není tady

#550 22. 12. 2006 20:50

backy007
♥♥♥♥♥--

julo, ja netvrdím, že Alimak si ničím neprešla, len mi príde zbytočné znovu začína tému, keď svoj názor som už vyjadril a asi všetky možné námietky proti nemu som už počul. Stačí prejs tie stránky.
Dúfam, že vás neurazím, ak poviem, že ani liečitelia mi zrovna nesadnú. To je ale vec názoru, proste vyznávame rôzne veci. Ale pravda, v mnohom ste mi napríklad sympatický, napríklad tá nechu voči mágii či hlboká úcta a láska k Bohu, ktorá sa nevidí ani u mnohých kresanov.
k bodu 2: to je už všeobecne žudská mentalita, že si zamieňajú pojmy láska a zamilovanos a potom z toho vznikajú tie výsmechy manželstva a musí nastúpi byrokracia. Nie je nikto, kto by s tým nemal aspoň nepriame skúsenosti. Otázkou je, ak je žudská mentalita poškodená, je lepšie drža, alebo radšej ruši, aby sa to... prispôsobilo?
k bodu 3: lollollol Asi ste nepochopili, prečo som to napísal. Chcel som tým "argumentova" na predchádzajúce, keď sa nerozvedením danej témy dostávalo k jednoduchej otázke, ktorá ale nemala správnu odpoveď.
k bodu 4: preto som napísal, že nemusí dôjs k naplneniu cieža PROSIACEHO. Nepovedal som, že sa nič nestane.
k bodu 5: otázkou je, čo v danej téme možno považova za skúsenos? Pomáha drogujúcim najlepšie človek, ktorý sa z drogy dostal? Možno áno. To ale neznamená, že ak chce človek pomáha drogovo závislím, začne drogova. Týmto príkladom som nemal na mysli, že sa teraz tu cítim za nejakého samo-spasiteža a snažím sa tu zachráni žudí závislých od sexu. Iba tvrdím, že nie vždy je taká priama skúsenos na úžitok. Niekedy stačí vidie následky. A následky V DNEŠNEJ DOBE nevidia nanajvýš iba domorodci v Južnej Afrike. Alebo žudia, ktorí si pred tým zatvárajú oči.
Na koniec: zvláštne, že v bodoch 3 a 4 ste napísali to, čo ja sám verím, nie? wink

majkafa:
presne tento štýl nemám rád. Ale pravda, už by ma tie veci nemali nijak znepokojova, mal by som sa blahosklonne usmieva a hladi sa po pupku s myšlienkou: však ja viem, ja mám svoje skúsenosti, nikto ostatní žiadne skúsenosti nemá, lebo keby mal, tvrdil by to, čo ja dumbom

KALIK, majkafa:
skúsenos je super, ale nie je všemocná. A rovnako tak všemúdra.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí