27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
lvice napsal(a):
1. Myslí, e bych stála o to, abys přiel
? Cos měl dobrého? Nemám ádný pocit viny, který chci odbourat. Myslím, e Pan a Salv u ti to vysvětlili dostatečně, nebo se mýlím?
2. Tak to vidí, krásná dualita. Je to dobro i zlo.. Vidí, jak se v závěru krásně shodneme
1. No vďaka, náhodou by som priiel, aby si vedela, aj keď a poznám len z netu - teda keby si bývala bliie
Obed: dnes som mal iky. Síce iba 4, lebo dodrujú príernú gramá, ale aj tak si prídem najedený
Vina: No ja som pochopil, e človek sa musí neustále zdokonalova a v prípade, e nie je po smrti dos dokonalý, tak sa vráti, nie?
Není tady
1. Tak to jsem ráda, ale jetě to nehodlám zabalit . iky? Masové nebo na sladko s mákem ? 4 no to je bída ;(
2. Řeknu to jednodue, jak to beru já, Salv by to určitě vysvětlil líp. Neije pouze tento jeden fyzický ivot, ale po odumření fyzického těla due opoutí fyzickou schránku a přechází do nového těla. Během těchto ivotů koná skutky dobré i zlé, tj. vytváří se karma dobrá a karma patná. Tuto karmu si přináí do dalího ivota a abys pochopil, to patné, dostává se do stejných situací, které jsi v předchozím ivotě způsobil ty. Např. byl jsi lakotný, bohatý a nechtěl jsi nikomu vypomoci? Velká pravděpodobnost je, e bude ve velké finanční tísni, a a se na někoho obrátí o pomoc, dostane stejnou odezvu, jakou jsi tenkrát udělal ty. Ale jetě existuje karma skupinová, celospolečenská, je to hodně sloitá. Porozumněla jsem tomu, a jsem si přečetla knihu od Hosseina Kazemzadeha Iranschära Karmické zákony.
Navíc odbourávání karmy je věc mnoha ivotů a zároveň je zachováno právo svobodného rozhodování, take můe negativní karmu vesele přikrmovat.
Kadá due si vybírá podmínky do kterých se narodí a během jednoho ivota má monost ztotonit se co nejvíce se svou duí - to je ten úkol a kadý ho máme jiný. Principy by ti vysvětlil Salv, já jsem skutečně těký laik v tomto směru. Je to srozumitelné?
lvice napsal(a):
1. Tak to jsem ráda, ale jetě to nehodlám zabalit
. iky? Masové nebo na sladko s mákem ? 4 no to je bída ;(
2. Řeknu to jednodue, jak to beru já, Salv by to určitě vysvětlil líp. Neije pouze tento jeden fyzický ivot, ale po odumření fyzického těla due opoutí fyzickou schránku a přechází do nového těla. Během těchto ivotů koná skutky dobré i zlé, tj. vytváří se karma dobrá a karma patná. Tuto karmu si přináí do dalího ivota a abys pochopil, to patné, dostává se do stejných situací, které jsi v předchozím ivotě způsobil ty. Např. byl jsi lakotný, bohatý a nechtěl jsi nikomu vypomoci? Velká pravděpodobnost je, e bude ve velké finanční tísni, a a se na někoho obrátí o pomoc, dostane stejnou odezvu, jakou jsi tenkrát udělal ty. Ale jetě existuje karma skupinová, celospolečenská, je to hodně sloitá. Porozumněla jsem tomu, a jsem si přečetla knihu od Hosseina Kazemzadeha Iranschära Karmické zákony.
Navíc odbourávání karmy je věc mnoha ivotů a zároveň je zachováno právo svobodného rozhodování, take můe negativní karmu vesele přikrmovat.
Kadá due si vybírá podmínky do kterých se narodí a během jednoho ivota má monost ztotonit se co nejvíce se svou duí - to je ten úkol a kadý ho máme jiný. Principy by ti vysvětlil Salv, já jsem skutečně těký laik v tomto směru. Je to srozumitelné?
1.: ak ani ti smr ete neprajem. iky - také normálne, len neplnené, s lekvárom na vrchu. Vy ich mávate s makom? Lebo ja nemyslím buchty... Čo sa týka počtu, tak to je tu celkovo také úasné. Jeden chalan z personálneho nám pri tréningu hovoril o porciách tak kvetnato - a teraz...
2.: Salv sa na mňa natval, ale poviem to tak, e mono tvoje vysvetlenie pochopím skôr... Pribline chápem, aspoň myslím. Aj keď čo myslí tým stotonením sa so svojou duou?
Není tady
1. Jejda Backy co je to lekvár? Uf . U nás iky zoveme prostě iky z bramborového těsta, takové ty válečky, co se sypou mákem, cukrem, polévají máslem. To nejsou buchty. Tuhle jsem s v Blavě těila na bryndzové haluky a oni je neměli
. A mě tekly sliny, jen jsem na ně pomyslela ! No, u nás to také není nic moc, ale hlavně, e mám teplé jídlo v bříku
.
2. Salv se nemůe natvat, je to člověk nad věcí. Ale moná jsi byl příli tvrdohlavý a nepřístupný jeho názorům tak to prostě jen vzdal .
Ztotonění se s duí - já to vezmu laicky na příkladu, vem si to tak, e se v tomto ivotě mám např. naučit být nezávislá na druhých. A narazím na partnera, kterému by moje závislost vyhovovala a tak to osud zařídí tak, abych byla nucena se ho vzdát, přestoe si myslím, e on je ten jediný, pravý...... Ego by ho chtělo, ale due ví, e on není ten správný, tak tomu zabrání, aby se ten vztah vytvořil. A protoe prostředkem vyjádření jsou emoce, tak to bolí, bulím jako elva, ale vím, e to je jen moje ego, co ho chce. Nevím, rozumí tomu?
lvice napsal(a):
1. Jejda Backy co je to lekvár? Uf
. U nás iky zoveme prostě iky z bramborového těsta, takové ty válečky, co se sypou mákem, cukrem, polévají máslem. To nejsou buchty. Tuhle jsem s v Blavě těila na bryndzové haluky a oni je neměli
. A mě tekly sliny, jen jsem na ně pomyslela ! No, u nás to také není nic moc, ale hlavně, e mám teplé jídlo v bříku
.
2. Salv se nemůe natvat, je to člověk nad věcí. Ale moná jsi byl příli tvrdohlavý a nepřístupný jeho názorům tak to prostě jen vzdal.
Ztotonění se s duí - já to vezmu laicky na příkladu, vem si to tak, e se v tomto ivotě mám např. naučit být nezávislá na druhých. A narazím na partnera, kterému by moje závislost vyhovovala a tak to osud zařídí tak, abych byla nucena se ho vzdát, přestoe si myslím, e on je ten jediný, pravý...... Ego by ho chtělo, ale due ví, e on není ten správný, tak tomu zabrání, aby se ten vztah vytvořil. A protoe prostředkem vyjádření jsou emoce, tak to bolí, bulím jako elva, ale vím, e to je jen moje ego, co ho chce. Nevím, rozumí tomu?
1.: No lekvár je lekvár Jam po anglicky, alebo tie dem. My máme také - myslím tie e je to zemiakové cesto, ale neviem presne. Potom cukor a buď dovnútra, alebo na to ten lekvár, alebo raz doma mama robila takú jahodovú penu, to bolo geniálne...
2.: Ja neviem, toto hovorí aj môj farár ( e žudia sú príli tvrdohlaví a neprístupní ) a mne vdy skôr prilo, e je len urazení, e sa nechováme tak, ako by chcel...
3.: Trochu, ale potom bude dos problém zisti, či je daný človek ten správny, alebo veobecnejie, rozozna, čo je hlas ega a čo hlas due. Take v ivote ti ide o to, čo najviac počúva hlas due?
Není tady
1. Lekvár je marmeláda, to jsou mi věci .
2. Neposlouchej slepě, kdo Ti co říká, má svůj vlastní mozek. Tedy doufám .
3. Správně.
lvice napsal(a):
1. Lekvár je marmeláda, to jsou mi věci
.
2. Neposlouchej slepě, kdo Ti co říká, má svůj vlastní mozek. Tedy doufám.
3. Správně.
1. Tak čo, my to voláme lekvár. Ale iky s maslom... Čo ja viem... Je to dobré?
2. No vďaka. Ibae potom ma ostatní obviňujú z tvrdohlavosti, tak neviem, čo vlastne chcú...
3. A ako to rozpoznáva?
Není tady
maia napsal(a):
uf tak sa nám to teda rozbieha
no a co si o tom myslim ja ??? mám 20 a moj nazor nie je celkom vyhraneny, pytam sa a cakam nejaku odpoved, ktorá ma pevne presvedci o jednom ci druhom ... sex som zatial nemala napriek tomu ze mam rok chlapca s ktorym sa mame velmi radi . ja som bola vychovana ako katolicka, on vobec nie .obdivujem ze to so mnou vydrzal, pricom ma vobec do nicoho nenuti - ozaj vynimocny chlapec. Moje názory na vec su vak ako aprílové počasie, niekedy si myslim ze ho v tej chvili pomilujem, inokedy u mna prevazi nazor ze je lepsie cakat...ale naco ?? on sa zenit nechce , ked tak az po skole a dovtedy nam chybaju este 4 roky ..a zeby sme to dovtedy vydrzali ??? ked si ale predstavim ze by zajtra prisiel a poziadal ma ruku pytam sa sama seba a myslim zeby som rozmyslala dlho kym by som sa rozhodla povedat navzdy ano cloveku ktoreho sice poznam z nasich schodzok ale predsa, povedzme si rovno , v spoluziti /ktore vlastne pred manzelstvom tiez je zakazane, v zmysle byvat spolu / vznikaju vacsinou hadky na celkom primitivnych veciach typu kto ako vytlaca pastu a kde hodi ponozku. A my sa nepozname ani z tejto stranky. ano ano niekto namietne sak ked sa mate radi tak to sa nejak dohodnete...No proste, myslim ze chlapec dost trpi tymito mojimi zmenami pohladu tak niekedy rozmyslam ze snad by mu bolo lepsie bezo mna ...tak ..to by bola moja nekonecna dilema:(
Milá Maio, uka mi, kde v bibli stojí, e je zakázaný předmanelský sex? To je jen dalí z výmyslů katolické církve, která potřebuje manipulovat lidmi. Přečti si výklad evangelia podle sv.Tomáe. Napsal to Osho, je to krásná kníka, jmenuje se Hořčičné semínko a měli by si ho přečíst vichni ti pseudověřící, kteří o sobě tvrdí e jsou věřící. Podle toho výkladu Jeí nikde nemluvil o tom, e se lidé mají milovat a po svatbě, ale o tom, e se nemají milovat bez LÁSKY, jen z pouhého chtíče!! Dnes bychom řekli, e nemají být promiskuitní!! V tom je ten rozdíl. Podle mě, jít do manelství bez toho, ani toho druhého znám intimně, je docela hazard.
Není tady
mila lueta, dakujem za odpoved a pokusim sa zohnat knizku ktoru spominas, snad ma niekam posunie:) tiez rozmyslam niekedy ako ty, ze sak ona ta cirkev nemoze nechat aby kazdy sulozil jak chce tak si povedali ze to nejak obmedzia. ale nemohli predsa povedat milujte sa len s tymi ktorych milujete lebo ludia maju rozne predstavy o laske a promiskuite by tak vlastne nezabranili. tak tento oficialny akt manzelstva /ktori ako tu uz niekto spominal existoval skor/ oznacili ako akusi vstupenku ....alebo ja uz fakt neviem , neviem ozaj .....
Není tady
Take,
je načase, abychom "věci uvedli na pravou míru", jak říká můj dobrý přítel a astrolog Jarda P.
Můj názor v Backyho textu---
---------------------------
1.: Prečo sex?
Chce ho kvôli sebe? Tak to mi potom príde len ako onania s druhým človekom, alebo v prípade eny pouitie mua miesto vibrátoru.
Chce ho kvôli nemu? Existujú aj lepie spôsoby obdarovania toho druhého, nehovoriac o tom, e sex neznamená nutne i lásku...
---Sex je jeden z důleitých projevů Boha. Bez sexu bys, Backy, nikdy nevznikl... Vechno souloí, i květiny a stromy se spraují a vzniká nový ivot. Bez sexu by nebylo pokračování ivota.
Člověk dostal do genetické výbavy to, e můe sex pouívat jako hru. Zajiuje se tím přeití člověka v těkých pozemských podmínkách, zejména po globálních katastrofách. Stejně tak bys mohl říct, e člověk se bez humoru a smíchu taky obejde. Kdy se nebude smát, taky nějakou dobu přeije a nic se nestane. Proč se tedy směje? Proč se lidé rádi smějí? Pro stejný důvod také rádi souloí. Natěstí, nebo nanetěstí, humor je společensky přijatelnějí ne soulo, by se také někdy podobá "onanii osamotě", e? Nebo tebe baví smát se na záchodě nebo v posteli zcela sám?
Proč si tedy nehrát? Proč raději nesouloit namísto produkování nenávisti, zloby, konfrontace, boje, koukání na televizi, strachování se o holý ivot anebo ivobytí? Namísto ovládání, manipulace, despotismu, zitnosti, a tak dále, proč raději nebýt přirozene emocionálně tvořivým a neuívat si ve svém čase boského daru sexu?
"Onanie s druhým člověkem?" Backy, backy, kde na podobné výrazy chodí...? To jsem jetě neslyel... Kadopádně, je takové pořekadlo: "ve dvou se to lépe táhne..." . Take - existují lidé, které ji nebaví onanovat o samotě - pro ty pámbů vymyslel sex...
Ono, existují také různé způsoby, jak zprovodit bliního svého ze světa...
---
2.: Prečo sex mimo manelstva?
Uspokojenie? A čo ak ?
ivot nadivoko? Čo bráni dvom žuďom sa vzia? Vo Vegas býva svadba za pol hodinu, myslím, e v Česku je to tie, take ...
---Tak toto je opět dalí krásný výraz: "ivot nadivoko". To se mi opět líbí. Moná si to v přítím ivotě vyzkouím...
3.: Stojí to za to?
Sex bez lásky je utrpenie a samota, ktoré sa maskujú za rozko.
Sex s "láskou" je pokus o odovzdanie sa, aj keď sa to môe vyostri.
---Teda, to jsou docela váné filosofické úvahy... to má takové zkuenosti? Bohuel, mým zkuenostem to vůbec, ale vůbec neodpovídá...
Manelstvo tieto veci nevyriei, ale človek, ktorý niečo sžúbi, chce obvykle svoj sžub dodra, ak sa teda neení či nevydáva pre peniaze. Mimo neho...
---Opravdu chce? Kdo potřebuje nějaké manelství a k čemu? Sliby... chyby... Raději bych nic nesliboval, zejména ne to, o čem si nejsem jist, e to mohu dodret...
Peníze!... to je ta správná motivace, zejména pro velkou část manelství... já vím, říká se tomu láska...
Manelství jako instituce, která můe přinést prospěch vznikající rodině - to ano, ovem manelství, jako instituce, která bude přikazovat co mají lidi dělat a s kým - to tedy nikoliv. Člověk by si měl na to přijít sám, s kým chce nebo nechce souloit a proč. V tom ádná instituce nikdy nebude mít pravdu. Nemluvě o tom, e katolická církev vůbec není kompetentní mluvit cokoliv o kopulaci - její představitelé deklarují, e nesouloí. Jak tedy mohou vést svoje ovečky v otázkách sexu? Kadá proradná děvucha z E55 toho o sexu nutně ví více ne průměrný katolický sluebník Vatikánu.
Průvih je vak v tom, e manelství jako instituce trvá ji tak dlouho, e se přeila. Systém jede ze setrvačnosti ale ve skutečnosti je ji nyní mrtvý. Spousta lidí začíná vidět nedostatky a nehodlají je akceptovat a volí raději mnohem horí podmínky ití mimo manelství. Je to nutný vývoj a s tím Vatikán ani pámbů neudělají vůbec nic. Naopak, souloilo se i před existencí manelství, během něj a bude se souloit i pak, kdy bude tato instituce zruena. To proto, e soulo je přirozeností člověka, je vrozenou vlastností, která člověka staví na stejnou úroveň s Bohem.
---
------------------------
Upravil(a) Salvator (24. 7. 2006 7:55)
Není tady
lvice napsal(a):
.
3. Správně.
Teda, lvice, jetě e budu tlumočit ze sloventiny do četiny, to by mne ani nenapadlo. Je to pár let, co jsme se rozdělili a čei nerozumí slovákům. Za dvěstě let snad kvůli tomu začne válka o dobytí ztracených území, e?
Lekvár je slovenský nespecifický výraz, který můe označovat od demu, přes marmeládu a po povidla. Kdybyste náhodou někdo nebyl studoval marmeládologii, klidně mohu vysvětlit, jaký rozdíl je mezi těmi třemi pseudoovocnými výrobky... které se ve sloventině často označují souhrnně: "lekvár".
Upravil(a) Salvator (24. 7. 2006 7:27)
Není tady
Salve,
a sakris, ty jsi zase pichnul do vosiho hnizda ))
Mas samozrejme pravdu, ale to se takhle nahlas nesmi rikat, ty jeden bezbozniku ))
Ja mam jen jednu poznamku - pokud vim, uz Rimane tvrdili, ze manzelstvi je prezita instituce. Ja si myslim, ze ve smyslu: "je to tak spravne, vsichni to tak delaji, protoze je to jedine moralni" - tak v tomhle smyslu ano. Ale jako niterny pocit dvou lidi, kteri chteji ritualem stvrdit to, ze k sobe patri, tak ne. Sice nikdy neslibuji, protoze nevim, co bude zitra, natoz za deset let, ale pokusit se prece mohu vzdy, ze?
Nu a pokrytectvi vetsiny cirkvi, nejen te katolicke, pokud jde o sex..to je bez debaty. Ted mi to pripomnelo ten stary vtip, kde se rika: Proc nejsou v kvetnu svatby? Nu protoze by radost ze svatebni noci byla vetsi nez radost z vyroci osvobozeni nasi vlasti Rudou armadou! ) A s tou snahou cirkvi kontrolovat i sex svych ovecek je to podle mne uplne stejne - neco zakazeme, neco povolime, hlavne vzbudime pocit viny, ktery dle potreby prizivime nebo uchlacholime.....
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Salve,
a sakris, ty jsi zase pichnul do vosiho hnizda))
Mas samozrejme pravdu, ale to se takhle nahlas nesmi rikat, ty jeden bezbozniku))
Ja mam jen jednu poznamku - pokud vim, uz Rimane tvrdili, ze manzelstvi je prezita instituce. Ja si myslim, ze ve smyslu: "je to tak spravne, vsichni to tak delaji, protoze je to jedine moralni" - tak v tomhle smyslu ano. Ale jako niterny pocit dvou lidi, kteri chteji ritualem stvrdit to, ze k sobe patri, tak ne. Sice nikdy neslibuji, protoze nevim, co bude zitra, natoz za deset let, ale pokusit se prece mohu vzdy, ze?
Nu a pokrytectvi vetsiny cirkvi, nejen te katolicke, pokud jde o sex..to je bez debaty. Ted mi to pripomnelo ten stary vtip, kde se rika: Proc nejsou v kvetnu svatby? Nu protoze by radost ze svatebni noci byla vetsi nez radost z vyroci osvobozeni nasi vlasti Rudou armadou!) A s tou snahou cirkvi kontrolovat i sex svych ovecek je to podle mne uplne stejne - neco zakazeme, neco povolime, hlavne vzbudime pocit viny, ktery dle potreby prizivime nebo uchlacholime.....
Tak já znám tedy jedno náboenství, kde sex rozhodně není tabu a rozhodně není povaován za patný. Je to islám - jo, čtete správně. V islámu je zakázán předmanelský sex - běné důvody: neádoucí otěhotnění atd. atd, to vichni známe . Nicméně např. pokud v manelství mu řekněme neprojevuje zájem o sex. uspokojení své manelky, je to zcela legitimní důvod pro ádost o rozvod
V islámu je povinností obou manelů dbát o spokojenot svého protěju a sex je chápán jako velmi důleitá součást manelství
To jen taková vsuvka..
T.
Není tady
lueta napsal(a):
maia napsal(a):
uf tak sa nám to teda rozbieha
no a co si o tom myslim ja ??? mám 20 a moj nazor nie je celkom vyhraneny, pytam sa a cakam nejaku odpoved, ktorá ma pevne presvedci o jednom ci druhom ... sex som zatial nemala napriek tomu ze mam rok chlapca s ktorym sa mame velmi radi . ja som bola vychovana ako katolicka, on vobec nie .obdivujem ze to so mnou vydrzal, pricom ma vobec do nicoho nenuti - ozaj vynimocny chlapec. Moje názory na vec su vak ako aprílové počasie, niekedy si myslim ze ho v tej chvili pomilujem, inokedy u mna prevazi nazor ze je lepsie cakat...ale naco ?? on sa zenit nechce , ked tak az po skole a dovtedy nam chybaju este 4 roky ..a zeby sme to dovtedy vydrzali ??? ked si ale predstavim ze by zajtra prisiel a poziadal ma ruku pytam sa sama seba a myslim zeby som rozmyslala dlho kym by som sa rozhodla povedat navzdy ano cloveku ktoreho sice poznam z nasich schodzok ale predsa, povedzme si rovno , v spoluziti /ktore vlastne pred manzelstvom tiez je zakazane, v zmysle byvat spolu / vznikaju vacsinou hadky na celkom primitivnych veciach typu kto ako vytlaca pastu a kde hodi ponozku. A my sa nepozname ani z tejto stranky. ano ano niekto namietne sak ked sa mate radi tak to sa nejak dohodnete...No proste, myslim ze chlapec dost trpi tymito mojimi zmenami pohladu tak niekedy rozmyslam ze snad by mu bolo lepsie bezo mna ...tak ..to by bola moja nekonecna dilema:(
Milá Maio, uka mi, kde v bibli stojí, e je zakázaný předmanelský sex? To je jen dalí z výmyslů katolické církve, která potřebuje manipulovat lidmi. Přečti si výklad evangelia podle sv.Tomáe. Napsal to Osho, je to krásná kníka, jmenuje se Hořčičné semínko a měli by si ho přečíst vichni ti pseudověřící, kteří o sobě tvrdí e jsou věřící. Podle toho výkladu Jeí nikde nemluvil o tom, e se lidé mají milovat a po svatbě, ale o tom, e se nemají milovat bez LÁSKY, jen z pouhého chtíče!! Dnes bychom řekli, e nemají být promiskuitní!! V tom je ten rozdíl. Podle mě, jít do manelství bez toho, ani toho druhého znám intimně, je docela hazard.
Tak mi povedz, milá Lueta, za čo boli u idov eny kameňované? Alebo snáď smistvo, ktoré okrem iného odsudzuje i Sv. Pavol v 1 Kor 5, 1-5 a 1 Kor 6, 12-20 je milovanie bez lásky? + 1 Kor 7, 1-2 predpoklad manelstva pripomína...
Není tady
Salvator napsal(a):
Take,
je načase, abychom "věci uvedli na pravou míru", jak říká můj dobrý přítel a astrolog Jarda P.
Můj názor v Backyho textu---
---------------------------
1.: Prečo sex?
Chce ho kvôli sebe? Tak to mi potom príde len ako onania s druhým človekom, alebo v prípade eny pouitie mua miesto vibrátoru.
Chce ho kvôli nemu? Existujú aj lepie spôsoby obdarovania toho druhého, nehovoriac o tom, e sex neznamená nutne i lásku...
---Sex je jeden z důleitých projevů Boha. Bez sexu bys, Backy, nikdy nevznikl... Vechno souloí, i květiny a stromy se spraují a vzniká nový ivot. Bez sexu by nebylo pokračování ivota.
Pozor, netvrdím, e sex je priamo nesprávny, iba e má v prvom rade tento dôvod - rozmnoovanie.
Člověk dostal do genetické výbavy to, e můe sex pouívat jako hru. Zajiuje se tím přeití člověka v těkých pozemských podmínkách, zejména po globálních katastrofách. Stejně tak bys mohl říct, e člověk se bez humoru a smíchu taky obejde. Kdy se nebude smát, taky nějakou dobu přeije a nic se nestane. Proč se tedy směje? Proč se lidé rádi smějí? Pro stejný důvod také rádi souloí. Natěstí, nebo nanetěstí, humor je společensky přijatelnějí ne soulo, by se také někdy podobá "onanii osamotě", e? Nebo tebe baví smát se na záchodě nebo v posteli zcela sám?
Proč si tedy nehrát? Proč raději nesouloit namísto produkování nenávisti, zloby, konfrontace, boje, koukání na televizi, strachování se o holý ivot anebo ivobytí? Namísto ovládání, manipulace, despotismu, zitnosti, a tak dále, proč raději nebýt přirozene emocionálně tvořivým a neuívat si ve svém čase boského daru sexu?
No, na pohžad sa javí sex ako lepie rieenie ne napríklad produkcia nenávisti. Ale buďme otvorení, z čoho vzniká nenávis? Z egoizmu. A z čoho asi tak v troch tvrtinách vzniká túba po sexe? Myslím, e vie, kam tým mierim...
"Onanie s druhým člověkem?" Backy, backy, kde na podobné výrazy chodí...? To jsem jetě neslyel... Kadopádně, je takové pořekadlo: "ve dvou se to lépe táhne..." . Take - existují lidé, které ji nebaví onanovat o samotě - pro ty pámbů vymyslel sex...
Som rád, e obohacujem tvoju slovnú zásobu, aj keď radej by som ju obohatil o dôleitejie výrazy
Ono, existují také různé způsoby, jak zprovodit bliního svého ze světa...
Istee, o tom mono napísa celkom hrubú knihu. Číta to pred spaním, bál by som sa zaspa....
---
Uspokojenie? A čo ak?
ivot nadivoko? Čo bráni dvom žuďom sa vzia? Vo Vegas býva svadba za pol hodinu, myslím, e v Česku je to tie, take ...
---Tak toto je opět dalí krásný výraz: "ivot nadivoko". To se mi opět líbí. Moná si to v přítím ivotě vyzkouím...
Čo môe urobi dnes, neodkladaj na zajtra
---Teda, to jsou docela váné filosofické úvahy... to má takové zkuenosti? Bohuel, mým zkuenostem to vůbec, ale vůbec neodpovídá...
Nemôem za to, k akým skúsenostiam si dospel.Ale to by som rád počul tvoj názor na tieto 2 "monosti"...
Manelstvo tieto veci nevyriei, ale človek, ktorý niečo sžúbi, chce obvykle svoj sžub dodra, ak sa teda neení či nevydáva pre peniaze. Mimo neho...
---Opravdu chce? Kdo potřebuje nějaké manelství a k čemu? Sliby... chyby... Raději bych nic nesliboval, zejména ne to, o čem si nejsem jist, e to mohu dodret...
Peníze!... to je ta správná motivace, zejména pro velkou část manelství... já vím, říká se tomu láska...
Čo urobí, keď si u niečo sžúbil. Snaí sa to splni, nie? Aspoň teda dúfam... Čo sa týka tých motivácii pri manelstve, to radej nechám tak, keďe je plno manelstiev, ktoré tak by váne nemali. Ale na druhej strane: mám kamoa, ktorý bol v manelstve neastný, tuím hovoril, e aj neverný, ale teraz sú ako čerstvo zamilovaní - a je to vidie... Vivat láska, ale ete viac sžub
Manelství jako instituce, která můe přinést prospěch vznikající rodině - to ano, ovem manelství, jako instituce, která bude přikazovat co mají lidi dělat a s kým - to tedy nikoliv. Člověk by si měl na to přijít sám, s kým chce nebo nechce souloit a proč. V tom ádná instituce nikdy nebude mít pravdu. Nemluvě o tom, e katolická církev vůbec není kompetentní mluvit cokoliv o kopulaci - její představitelé deklarují, e nesouloí. Jak tedy mohou vést svoje ovečky v otázkách sexu? Kadá proradná děvucha z E55 toho o sexu nutně ví více ne průměrný katolický sluebník Vatikánu.
Mono, na druhej strane treba uzna i to, e katolícka Cirkev má i sexuológov ( a pre chlapov zasa ornitológov) a pochybujem, e tá "devucha" by si s tým poradila...
Průvih je vak v tom, e manelství jako instituce trvá ji tak dlouho, e se přeila. Systém jede ze setrvačnosti ale ve skutečnosti je ji nyní mrtvý. Spousta lidí začíná vidět nedostatky a nehodlají je akceptovat a volí raději mnohem horí podmínky ití mimo manelství. Je to nutný vývoj a s tím Vatikán ani pámbů neudělají vůbec nic. Naopak, souloilo se i před existencí manelství, během něj a bude se souloit i pak, kdy bude tato instituce zruena. To proto, e soulo je přirozeností člověka, je vrozenou vlastností, která člověka staví na stejnou úroveň s Bohem.
Je povzbudivé, ako ide tvoj vývoj. Pred tým si človeka kládol nad úroveň Cirkvi, teraz mi príde, e dokonca nad úroveň Boha. Ale k veci: existencia manelstva nezabráni súloi, ale tvrdím ja snáď niečo také? Ani zákaz vradenia v Trestnom zákone daným vradám nezabráni. Ovem ulo mi, v čom presne je manelstvo také zastaralé, e musí by zruené. Keďe príde mi, e láska ako taká je stále rovnaká, aj keď prejavy sa líia...
---
------------------------
Není tady
Salvator napsal(a):
lvice napsal(a):
.
3. Správně.Teda, lvice, jetě e budu tlumočit ze sloventiny do četiny, to by mne ani nenapadlo. Je to pár let, co jsme se rozdělili a čei nerozumí slovákům. Za dvěstě let snad kvůli tomu začne válka o dobytí ztracených území, e?
Lekvár je slovenský nespecifický výraz, který můe označovat od demu, přes marmeládu a po povidla. Kdybyste náhodou někdo nebyl studoval marmeládologii, klidně mohu vysvětlit, jaký rozdíl je mezi těmi třemi pseudoovocnými výrobky... které se ve sloventině často označují souhrnně: "lekvár".
V pohode, ani my nerozumieme vám, a nejdeme na vás so Slotom Ten je zatiaž iba proti Maďarom. Ale a tých vykynoí, tete sa
Není tady
Teru,
ja znam islam, precetla jsem vsechno dostupne a vim, ze to nejsou jen islamsti teroriste Nicmene jakekoliv zakazovani cehokoliv pod zaminkou jakoukoliv je jen zbavovani svepravnosti a zodpovednosti za vlastni ciny.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Teru,
ja znam islam, precetla jsem vsechno dostupne a vim, ze to nejsou jen islamsti teroristeNicmene jakekoliv zakazovani cehokoliv pod zaminkou jakoukoliv je jen zbavovani svepravnosti a zodpovednosti za vlastni ciny.
No jo Pan, souhlas. Ale aspoň nějaký pokrok, no ne?
Není tady
Uspokojenie? A čo ak ?
Abys nemyslel, význam deklarace partnerství oveme uznávám také, ale nevidím důvod, proč by to muselo být formou slibování něčeho, co je zcela nerealistické. To u je výmysl farářů a katechetů.
Deklarace partnerství umoní vytvoření rodinného egregoru, který následně chrání rodinu a drí její soudrnost. Ale slibování nesplnitelného je manipulace systému vůči neznalým chudákům za účelem jejich snadnějí ovladatelnosti. Známe v historii "mravnostní policii" a podobné instituce, které stejně zakládají ti nejperverznějí lidé.
Nemôem za to, k akým skúsenostiam si dospel. Ale to by som rád počul tvoj názor na tieto 2 "monosti"...
1. Sex je sex a láska je láska. Nepletu dohromady to, co je neslučitelné. K sexu a lásce jsem se zde vyjadřoval ji mnohokrát. To co ty povauje za "utrpení a samotu" platí pouze v případě egoistického přístupu a neznalosti oč jde při sexu.
Problémem je i to, e lidi církev učí nesmyslu, e láska, sex a manelství musí jít ruku v ruce. Nemusí. Oveme mnoho lidí ije v této iluzi, a pak v manelství zaívají velké zklamání.
Dalí iluze je lidem vtěpována společností a to v tom smyslu, e kdy jsou dva zamilovaní, tak e automaticky musí jít o lásku. Velikost lásky posuzují tloukou skel svých růových brýlí. Nic z toho není láska. Měl bys to vědět konec konců i ty jako křesan, definice lásky je v bibli dost podrobně podaná apotolem Pavlem. Take, sex bez lásky je stejně tak dobře moný a přijatelný, jako láska bez sexu, nebo sex s láskou. Vím, e mnoha lidem to nepůjde pod nos, ale k tomuto názoru jsem dospěl vemi svými zkuenostmi z předelých i současné inkarnace.
Záleí na tom, co člověk chce realizovat, co vlastně chce. Záleí to na člověku, nikoliv na církevních zákonnících a farizejích. Kdyby si to lidé uvědomili, oprostili by se od falených iluzí a stali by se opravdovými lidmi.
Rozko je to, oč při sexu jde. Kdyby sex bolel, lidstvo by vymřelo. Nai stvořitelé nás moudře vyrobili tak, e uzpůsobili tělo k proívání rozkoe při rozmnoování. Tím zajistili, aby lidstvo nevyhynulo. Na druhé straně, kdyby se měla rozko proívat jenom pro účely rozmnoování, pak by to bylo zařízeno tak, e orgazmus by nelo navodit jinak, ne v souvislosti s průnikem spermie do vajíčka.
Jeliko tomu tak není, pak je zřejmý záměr tvůrců lidského těla, aby rozko plnila i dalí funkce. Je snadné zjistit, jaké tyto funkce mají a mohou být, o tom snad nemusíme diskutovat. Kdy vak chce, můeme to probrat.
Take tvrzení církve o tom, e Bůh akceptuje kopulaci pouze za účelem rozmnoení je neopodstatněné, a navíc zitné a manipulativní. Je to ovem jenom můj názor, lidé, kteří chtějí ít v iluzích ho zajisté nepřijmou...
2. Sex s láskou je sex s láskou. Nic víc a nic míň. Prostě je to kopulace dvou milujících se lidí. Není důvod, aby nesouloili s kýmkoliv jiným, ovem nyní to právě dělají spolu.
Láska mezi nimi způsobí, e jeden jak druhý bude schopen vidět těstí milovaného a udělá vechno pro to, aby ten druhý byl plně astný. Jestli ten druhý bude chtít třebas jednou týdně jako svou specialitu sám masturbovat v koupelně, nebo se sejít s jiným svým přítelem, s ním je sex pro něj více obohacující, ten druhý, s tím neudělá nic, jenom mu to dopřeje, protoe ho miluje. Můe zkusit naučit se nějaké nové sexuální "fígle", aby je partner nemusel hledat jinde, ale také to nemusí fungovat, pokud ten druhý nebude chtít svoje sexuální chování změnit. Oveme jeden bude hledět také na blaho druhého, ale blaho svoje by mu mělo být přednějí. Kadý zodpovídá předevím za své blaho. Mohou se dohodnout na vem, na čem jsou schopni a ochotni se dohodnout, ale ádný z nich nesmí a nikdy neomezí svobodu druhého, protoe ho miluje.
Omezení, vyadování slibů a dohod, posuzování partnerova jednání, nepřijímání rozhodnutí partnera o něm samém, jakékoliv formy přivlastňování, jako majetnictví, árlivost, manipulace a dalí podobné projevy svědčí o egoismu a ovem e nikoliv o ádné lásce. S láskou to nemá nic společného, by se to na ni vzdáleně podobá.
Oveme neříkám, e podobný egoismus je patný, nebo e by neměl existovat. Ve je otázkou vývoje. Podobně egoistickým jednáním se formuje osobnost a roste rozliování toho, co je zrno a co pouze plevy.
Tento proces můe být bolestný a frustrující, ale je nezbytný, protoe on způsobuje vnitřní vývoj člověka v pozemských podmínkách. Je dobré mít ego a pěstovat ho, aby bylo silné a odolné, vzdělané a schopné. Jednoho dne se ego stejně bude muset podřídit dui a "vydat počet", jako je to v tom biblickém příběhu o pánovi, jeho sluebnících a hřivnách.
Ji jsem to říkal a opět to opakuji: láska NENÍ Z TOHOTO SVĚTA. Nedá se koupit, vysmlouvat, ukrást, zaplatit. Buďto je, a pak je věčná, anebo není. Dohody, smlouvy, sliby, manelství - to ve není láska a nemusí být součástí lásky. Navíc, pokud láska není, pak je to jetě větí problém, ne kdyby nebyly. Láska vzniká nečekaně a z vyího poznání a pochopení toho, KDO DOOPRAVDY je můj milovaný. Nemá ádný záchatný bod zde na zemi, nýbr pouze v dui. Vzniká otevřením osobnosti duevní energii. Jinak vzniknout nikdy nemůe a nevznikne.
Čo urobí, keď si u niečo sžúbil. Snaí sa to splni, nie? Aspoň teda dúfam... Čo sa týka tých motivácii pri manelstve, to radej nechám tak, keďe je plno manelstiev, ktoré tak by váne nemali. Ale na druhej strane: mám kamoa, ktorý bol v manelstve neastný, tuím hovoril, e aj neverný, ale teraz sú ako čerstvo zamilovaní - a je to vidie... Vivat láska, ale ete viac sžub
Mono, na druhej strane treba uzna i to, e katolícka Cirkev má i sexuológov ( a pre chlapov zasa ornitológov ) a pochybujem, e tá "devucha" by si s tým poradila...
Snad jenom ty ornitology, ne? K čemu by jí byli sexuologové?
Je povzbudivé, ako ide tvoj vývoj. Pred tým si človeka kládol nad úroveň Cirkvi, teraz mi príde, e dokonca nad úroveň Boha.
Pouze NA ÚROVEŇ BOHA a nejsem sám. Bible ve dvou místech říká: "bohové jste a synové Nejvyího vichni..." Ty bibli věří, nebo ne? První citát v Jeremiáovi, druhý je v evangeliích, kdy Jeí cituje proroka.
Ale k veci: existencia manelstva nezabráni súloi, ale tvrdím ja snáď niečo také? Ani zákaz vradenia v Trestnom zákone daným vradám nezabráni. Ovem ulo mi, v čom presne je manelstvo také zastaralé, e musí by zruené. Keďe príde mi, e láska ako taká je stále rovnaká, aj keď prejavy sa líia...
Nemusí být zrueno, ale přeorganizováno od základu. Například, děti poívající ochranu tohoto institutu jsou ve výhodě oproti dětem, které ijí nebo narodí se mimo manelství. To je nespravedlivé. Kdy uznám, e manelství je zde zejména kvůli zajitění potomstva, pak je to naprosto zcestné diskriminovat nemanelské děti v dobách, kdy se volá po zvyování populace kvůli naemu "vymírání". Ale je to hlubí problém a nejde jenom o to.
---
---------------------
Není tady
Salvator napsal(a):
Abys nemyslel, význam deklarace partnerství oveme uznávám také, ale nevidím důvod, proč by to muselo být formou slibování něčeho, co je zcela nerealistické. To u je výmysl farářů a katechetů.
Deklarace partnerství umoní vytvoření rodinného egregoru, který následně chrání rodinu a drí její soudrnost. Ale slibování nesplnitelného je manipulace systému vůči neznalým chudákům za účelem jejich snadnějí ovladatelnosti. Známe v historii "mravnostní policii" a podobné instituce, které stejně zakládají ti nejperverznějí lidé.Sžubovanie niečoho, čo je zcela nerealistické? Váne hovoríme o manelstve? Veď ete aj teraz sú manelstvá, ktoré sa nerozvádzajú... Neverí v lásku a do smrti?
Nemôem za to, k akým skúsenostiam si dospel.
Ale to by som rád počul tvoj názor na tieto 2 "monosti"...
1. Sex je sex a láska je láska. Nepletu dohromady to, co je neslučitelné. K sexu a lásce jsem se zde vyjadřoval ji mnohokrát. To co ty povauje za "utrpení a samotu" platí pouze v případě egoistického přístupu a neznalosti oč jde při sexu.Preto som to označil za sex bez lásky
Problémem je i to, e lidi církev učí nesmyslu, e láska, sex a manelství musí jít ruku v ruce. Nemusí. Oveme mnoho lidí ije v této iluzi, a pak v manelství zaívají velké zklamání.
Má na mysli iba to spojenie láska-manelstvo, alebo aj láska-sex? Lebo pri tom druhom síce nemusí, ale malo by by spolu, nemyslí? A čo sa týka láska-manelstvo, tak čo je to za druh lásky mua a eny, ak sa obávajú spoločného ivota?
Dalí iluze je lidem vtěpována společností a to v tom smyslu, e kdy jsou dva zamilovaní, tak e automaticky musí jít o lásku. Velikost lásky posuzují tloukou skel svých růových brýlí. Nic z toho není láska. Měl bys to vědět konec konců i ty jako křesan, definice lásky je v bibli dost podrobně podaná apotolem Pavlem. Take, sex bez lásky je stejně tak dobře moný a přijatelný, jako láska bez sexu, nebo sex s láskou. Vím, e mnoha lidem to nepůjde pod nos, ale k tomuto názoru jsem dospěl vemi svými zkuenostmi z předelých i současné inkarnace.
Pozor, medzi zamilovanosou a láskou je vežký rozdiel, ktorí uznávajú i katolíci. A je pre mňa divné, e môe tvrdi, e sex bez lásky je tak moný a prijatežný ako sex s láskou. Moné - áno, ale prijatežné? Alebo aby sme nedoli k zblbnutiu pojmov - je to správne?
Záleí na tom, co člověk chce realizovat, co vlastně chce. Záleí to na člověku, nikoliv na církevních zákonnících a farizejích. Kdyby si to lidé uvědomili, oprostili by se od falených iluzí a stali by se opravdovými lidmi.
Iste, záleí na človeku, ale nech si potom nesie i zodpovednos, e? Načo ho varova, vak on si to odije, bez ohžadu na to, ako môe utrpie, čo? Predpokladá, e z toho môe vzniknú niečo skutočne pozitívne?
Rozko je to, oč při sexu jde. Kdyby sex bolel, lidstvo by vymřelo. Nai stvořitelé nás moudře vyrobili tak, e uzpůsobili tělo k proívání rozkoe při rozmnoování. Tím zajistili, aby lidstvo nevyhynulo. Na druhé straně, kdyby se měla rozko proívat jenom pro účely rozmnoování, pak by to bylo zařízeno tak, e orgazmus by nelo navodit jinak, ne v souvislosti s průnikem spermie do vajíčka.
To by bolo dos proti fyziológii, ale k veci: ak je niečo príjemné, znamená to, e je to i správne? "Príjemný" je i záitok s drogou a i tak nie je zrovna najsprávnejí, e?
Jeliko tomu tak není, pak je zřejmý záměr tvůrců lidského těla, aby rozko plnila i dalí funkce. Je snadné zjistit, jaké tyto funkce mají a mohou být, o tom snad nemusíme diskutovat. Kdy vak chce, můeme to probrat.
No som zvedavý...
Take tvrzení církve o tom, e Bůh akceptuje kopulaci pouze za účelem rozmnoení je neopodstatněné, a navíc zitné a manipulativní. Je to ovem jenom můj názor, lidé, kteří chtějí ít v iluzích ho zajisté nepřijmou...
A samozrejme tvoj hovor o žuďoch, ktorí "chcú i v ilúziách" je tie čisto tvojím názorom, a ktorý ďalej nikoho nemôe urazi, e? Čo sa týka samotného sexu, má i túto svoju doprovodnú funkciu, aj keď iba v určitých medziach. Čo sa týka neopodstatnenosti, tak nie je snáď jedným z predpokladov dobrého ivota práve odriekanie? Aj keď pri sexe je to zloitejie, keďe ho za určitých okolností chápa i ako akt lásky. Ale tú zitnos vôbec nechápem. Čo katolícka Cirkev získa, keď jej členovia budú sexova iba keď chcú ma deti?
2. Sex s láskou je sex s láskou. Nic víc a nic míň. Prostě je to kopulace dvou milujících se lidí. Není důvod, aby nesouloili s kýmkoliv jiným, ovem nyní to právě dělají spolu.
To si snáď robí prču? Alebo mám čo do činenia z vymetačom grupákov?
Ale znamená to i to, e vôbec nie si iarlivý, čie aspoň niečo, e?
Láska mezi nimi způsobí, e jeden jak druhý bude schopen vidět těstí milovaného a udělá vechno pro to, aby ten druhý byl plně astný. Jestli ten druhý bude chtít třebas jednou týdně jako svou specialitu sám masturbovat v koupelně, nebo se sejít s jiným svým přítelem, s ním je sex pro něj více obohacující, ten druhý, s tím neudělá nic, jenom mu to dopřeje, protoe ho miluje. Můe zkusit naučit se nějaké nové sexuální "fígle", aby je partner nemusel hledat jinde, ale také to nemusí fungovat, pokud ten druhý nebude chtít svoje sexuální chování změnit. Oveme jeden bude hledět také na blaho druhého, ale blaho svoje by mu mělo být přednějí. Kadý zodpovídá předevím za své blaho. Mohou se dohodnout na vem, na čem jsou schopni a ochotni se dohodnout, ale ádný z nich nesmí a nikdy neomezí svobodu druhého, protoe ho miluje.
Iste, najväčia láska je tá, ktorá nič po druhom nechce, ale sama sa obetuje...
Omezení, vyadování slibů a dohod, posuzování partnerova jednání, nepřijímání rozhodnutí partnera o něm samém, jakékoliv formy přivlastňování, jako majetnictví, árlivost, manipulace a dalí podobné projevy svědčí o egoismu a ovem e nikoliv o ádné lásce. S láskou to nemá nic společného, by se to na ni vzdáleně podobá.
Čo sa týka vyadovania sžubov, dohôd, iarlivosti atď, tak tieto prejavy by neboli, pokiaž by existovala vzájomná láska ( teda, u niektorých chorobných iarlivákov hej, ale inak nie... ) Nemalo by snáď by fér správanie voči druhému samozrejmosou? A je snáď ten druhý egoistický, keď nechce by rohokou?
Oveme neříkám, e podobný egoismus je patný, nebo e by neměl existovat. Ve je otázkou vývoje. Podobně egoistickým jednáním se formuje osobnost a roste rozliování toho, co je zrno a co pouze plevy.
Tento proces můe být bolestný a frustrující, ale je nezbytný, protoe on způsobuje vnitřní vývoj člověka v pozemských podmínkách. Je dobré mít ego a pěstovat ho, aby bylo silné a odolné, vzdělané a schopné. Jednoho dne se ego stejně bude muset podřídit dui a "vydat počet", jako je to v tom biblickém příběhu o pánovi, jeho sluebnících a hřivnách.Toto osobne nechápem. Na jednej strane hovorí o pestovaní ega, na druhej strane hovorí o jeho samozrejmej nesprávnosti...
Ji jsem to říkal a opět to opakuji: láska NENÍ Z TOHOTO SVĚTA. Nedá se koupit, vysmlouvat, ukrást, zaplatit. Buďto je, a pak je věčná, anebo není. Dohody, smlouvy, sliby, manelství - to ve není láska a nemusí být součástí lásky. Navíc, pokud láska není, pak je to jetě větí problém, ne kdyby nebyly. Láska vzniká nečekaně a z vyího poznání a pochopení toho, KDO DOOPRAVDY je můj milovaný. Nemá ádný záchatný bod zde na zemi, nýbr pouze v dui. Vzniká otevřením osobnosti duevní energii. Jinak vzniknout nikdy nemůe a nevznikne.
Teória vzniku lásky je to síce pekná a proti nej by som ani nič nemal, aj keď by si mohol rozvies to, čo myslí tým pochopením toho, kto doopravdy je ten druhý...
Mono, na druhej strane treba uzna i to, e katolícka Cirkev má i sexuológov ( a pre chlapov zasa ornitológov) a pochybujem, e tá "devucha" by si s tým poradila...
Snad jenom ty ornitology, ne? K čemu by jí byli sexuologové?Mal som na mysli, e katolícka Cirkev nie je voči sexu zas a tak odmeraná...
Je povzbudivé, ako ide tvoj vývoj. Pred tým si človeka kládol nad úroveň Cirkvi, teraz mi príde, e dokonca nad úroveň Boha.
Pouze NA ÚROVEŇ BOHA a nejsem sám. Bible ve dvou místech říká: "bohové jste a synové Nejvyího vichni..." Ty bibli věří, nebo ne? První citát v Jeremiáovi, druhý je v evangeliích, kdy Jeí cituje proroka.Je dôleitá tá doloka "synovia Najvyeho" - má titul, ale nie je tvoj, pretoe si si ho nezaslúil. ( to myslím veobecne ) Ten titul je daný skrze milos kadému, bol človeku daný, čo vak človeka neoprávňuje k tvrdeniam typu "... a s tým Vatikán ani pánbú neudělají vúbec nic..." To ma zairitovalo...
Ale k veci: existencia manelstva nezabráni súloi, ale tvrdím ja snáď niečo také? Ani zákaz vradenia v Trestnom zákone daným vradám nezabráni. Ovem ulo mi, v čom presne je manelstvo také zastaralé, e musí by zruené. Keďe príde mi, e láska ako taká je stále rovnaká, aj keď prejavy sa líia...
Nemusí být zrueno, ale přeorganizováno od základu. Například, děti poívající ochranu tohoto institutu jsou ve výhodě oproti dětem, které ijí nebo narodí se mimo manelství. To je nespravedlivé. Kdy uznám, e manelství je zde zejména kvůli zajitění potomstva, pak je to naprosto zcestné diskriminovat nemanelské děti v dobách, kdy se volá po zvyování populace kvůli naemu "vymírání". Ale je to hlubí problém a nejde jenom o to.O akej výhode hovorí? Ty sám predsa hovorí, e manelstvo je iba formalita, tak aká výhoda? Mono je tu nejaká tátna, ale inak...
---
---------------------
Není tady
Ozaj, Salvi, k tvojmu názoru
Sex s láskou je sex s láskou. Nic víc a nic míň. Prostě je to kopulace dvou milujících se lidí. Není důvod, aby nesouloili s kýmkoliv jiným, ovem nyní to právě dělají spolu.
nie je to nejak v protiklade so sexuálnou energiou a s tým, čo na tú tému napísala Pan?
Sexualni nenergie je jedna z nejsilnejsich vubec. Proto by s ni take melo byt podle toho zachazeno - s uctou.
Vsechny davne narody vedely, ze jejim prostrednictvim mohou komunikovat s bohy. A tomu prizpusobily i sve ritualy. A nejen ty, prizpusobily tomu i svuj zivot, sex samozrejme a prirozene vclenily do sveho kazdodenniho zivota.
Pretoe práve z tvojho príspevku mi to prilo ako poniovanie sexu na číre fyzično...
Není tady
Sžubovanie niečoho, čo je zcela nerealistické? Váne hovoríme o manelstve? Veď ete aj teraz sú manelstvá, ktoré sa nerozvádzajú... Neverí v lásku a do smrti?
-----------------------
Nikoliv, já věřím v lásku, která překoná smrt. Láska která by trvala pouze do smrti je pouhou iluzí...
Lepí je neslibovat a dodret, ne slibovat a nedodret, nemyslí? Vzhledem k povaze lidského ega je vedení církve ke slibování cíleným podváděním lidí.
------------------------
Má na mysli iba to spojenie láska-manelstvo, alebo aj láska-sex? Lebo pri tom druhom síce nemusí, ale malo by by spolu, nemyslí? A čo sa týka láska-manelstvo, tak čo je to za druh lásky mua a eny, ak sa obávajú spoločného ivota?
---------------
Mám na mysli obě varianty, vyjde to nastejno. Kadý, kdo je jenom trochu zodpovědný k druhému, si musí upřímně přiznat, e neví, jak bude zvládat společný ivot v délce několika desítek let, nemyslí? Ovem je to o upřímnosti k sobě a to kadý nedokáe. V takovém případě si hazard slibu nemůe dovolit.
Například: jeden z partnerů se stane bezmocným. Ví ty vůbec, jak bys reagoval, kdybys měl pečovat o ochrnutého partnera? Neví, dokud nezaije. Take je to zbytečná ideologie. Farářům se dobře říká - manelství mají zakázáno. Nevědí, co to je, být s jedním člověkem po celý zbytek ivota. Snadno se jim o tom vykládají báchorky...
-----------------
Iste, záleí na človeku, ale nech si potom nesie i zodpovednos, e? Načo ho varova, vak on si to odije, bez ohžadu na to, ako môe utrpie, čo? Predpokladá, e z toho môe vzniknú niečo skutočne pozitívne?
-------------------
Ví ty co Backy, více neutrpí, ne tehdy, kdy se bude řídit katolickou ideologií, to mi věř... Mám v tom "jisté" zkuenosti...
------------------
To si snáď robí prču? Alebo mám čo do činenia z vymetačom grupákov? Ale znamená to i to, e vôbec nie si iarlivý, čie aspoň niečo, e?
------------------
Neříkám, e nejsem, nevím, zatím nemám důvod. Kadopádně bych kolem toho nedělal árlivé scény...
Ve tvém věku je árlivost snad přijatelná, v mém ji nikoli... A propos, kro se ve vyjadřování...
-----------------
Toto osobne nechápem. Na jednej strane hovorí o pestovaní ega, na druhej strane hovorí o jeho samozrejmej nesprávnosti...
------------------
Nedivím se. Nezná funkce ega, nezná vztah ega k dui. Uč se a jednou pozná. Pak pochopí o čem mluvím.
------------------
Iste, najväčia láska je tá, ktorá nič po druhom nechce, ale sama sa obetuje...
-----------------
To je tvůj omyl. Neexistuje "větí láska" a "mení láska". Existuje jenom láska a sobectví. Oba póly mají svůj význam. Nejde milovat "více" nebo "méně". Jde jenom milovat. Plně a bez podmínek či výhrad.
Ovem nechápu, e to nechápe ty, jako křesan... Pak vést s tebou jakékoli dalí řeči o lásce je irelevantní.
-----------------
Čo sa týka vyadovania sžubov, dohôd, iarlivosti atď, tak tieto prejavy by neboli, pokiaž by existovala vzájomná láska ( teda, u niektorých chorobných iarlivákov hej, ale inak nie... ) Nemalo by snáď by fér správanie voči druhému samozrejmosou? A je snáď ten druhý egoistický, keď nechce by rohokou?
Teória vzniku lásky je to síce pekná a proti nej by som ani nič nemal, aj keď by si mohol rozvies to, čo myslí tým pochopením toho, kto doopravdy je ten druhý...
------------------
Opět tvrdím, e tvoje představy o lásce jsou pouhou iluzí... K tomu není co dodat. Cokoliv bych k tomu řekl, nebude pochopeno, protoe chybí zkuenost.
---------------------
Mal som na mysli, e katolícka Cirkev nie je voči sexu zas a tak odmeraná...
------------------
Katolická církev a sex... Hezká kombinace, ale stejně nemoná, jako obligátní "kočkopes".
------------------
Je dôleitá tá doloka "synovia Najvyeho" - má titul, ale nie je tvoj, pretoe si si ho nezaslúil. ( to myslím veobecne ) Ten titul je daný skrze milos kadému, bol človeku daný, čo vak človeka neoprávňuje k tvrdeniam typu "... a s tým Vatikán ani pánbú neudělají vúbec nic..." To ma zairitovalo...
-------------------
Natěstí ani ty, ani církev neurčuje, kdo je a kdo není syn Nejvyího a u vůbec nemluvě o podmínkách. Kadý člověk má dui a kadá due je, u nyní je "synem Nejvyího". Úkolem ega je stát se duí, neboli synem Nejvyího. Je to nae právo a nebeské dědictví a máme ho ji nyní, ne za podmínky, e splníme to, co církev říká. Jedinou překákou je přímé odmítnutí ega. O tom Jeí a Jeremy mluví.
--------------------
O akej výhode hovorí? Ty sám predsa hovorí, e manelstvo je iba formalita, tak aká výhoda? Mono je tu nejaká tátna, ale inak...
--------------------
Ta zdánlivá výhoda nebo nevýhoda je v přístupu společnosti.
---------------------
Není tady
backy007 napsal(a):
Sex s láskou je sex s láskou. Nic víc a nic míň. Prostě je to kopulace dvou milujících se lidí. Není důvod, aby nesouloili s kýmkoliv jiným, ovem nyní to právě dělají spolu.
nie je to nejak v protiklade so sexuálnou energiou a s tým, čo na tú tému napísala Pan?
Jenom ve zdánlivém... Zde je prostor pro zodpovědnost jednoho kadého...Sexualni nenergie je jedna z nejsilnejsich vubec. Proto by s ni take melo byt podle toho zachazeno - s uctou.
Vsechny davne narody vedely, ze jejim prostrednictvim mohou komunikovat s bohy. A tomu prizpusobily i sve ritualy. A nejen ty, prizpusobily tomu i svuj zivot, sex samozrejme a prirozene vclenily do sveho kazdodenniho zivota.Pretoe práve z tvojho príspevku mi to prilo ako poniovanie sexu na číre fyzično...
To proto, e neví, e do fyzična patří i práce s energií. Fyzický nástroj, lidské tělo, obsahuje několik různých energetických úrovní, co ovem křesan nemůe vědět, protoe se tím nezabývá...
Sexuální energie se týká úrovní éterických a astrálních a tvoří poslední spojnici mezi vyími energetickými systémy a fyzickým hrubohmotným tělem. Bez ní bychom se k těm "bohům" opravdu obtíně dostávali... Natěstí, sexualita je nae přirozenost ji miliony let, take nic podobného nehrozí, i kdy církev se po dva tisíce let nám snaí namluvit něco jiného...
Není tady
Sžubovanie niečoho, čo je zcela nerealistické? Váne hovoríme o manelstve? Veď ete aj teraz sú manelstvá, ktoré sa nerozvádzajú... Neverí v lásku a do smrti?
------------------------
Jetě k tomu... I kdy se manelství nerozvede, není záruka, e jde o lásku a nikoliv o nějakou formu vzájemně výhodné symbiózy... Tvůj názor je opět důkazem, e o lásce opravdu neví nic moc...
Není tady
Salvator napsal(a):
backy007 napsal(a):
Jenom ve zdánlivém... Zde je prostor pro zodpovědnost jednoho kadého...Sexualni nenergie je jedna z nejsilnejsich vubec. Proto by s ni take melo byt podle toho zachazeno - s uctou.
Vsechny davne narody vedely, ze jejim prostrednictvim mohou komunikovat s bohy. A tomu prizpusobily i sve ritualy. A nejen ty, prizpusobily tomu i svuj zivot, sex samozrejme a prirozene vclenily do sveho kazdodenniho zivota.Pretoe práve z tvojho príspevku mi to prilo ako poniovanie sexu na číre fyzično...
To proto, e neví, e do fyzična patří i práce s energií. Fyzický nástroj, lidské tělo, obsahuje několik různých energetických úrovní, co ovem křesan nemůe vědět, protoe se tím nezabývá...
Sexuální energie se týká úrovní éterických a astrálních a tvoří poslední spojnici mezi vyími energetickými systémy a fyzickým hrubohmotným tělem. Bez ní bychom se k těm "bohům" opravdu obtíně dostávali... Natěstí, sexualita je nae přirozenost ji miliony let, take nic podobného nehrozí, i kdy církev se po dva tisíce let nám snaí namluvit něco jiného...
Zaujímavé, take verí tomu, e sex, ako si ho predstavil, predstavuje zároveň i komunikáciu "s bohmi"?
Není tady