Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 20. 7. 2006 14:16

maia
♥♥♥----

sex pred manzelstvom???

Chcem sa Vas opytat co si myslite o sexe pred manzelstvom

Môžeš stokrát opakova "teplo", ale pokiaž neurobíš oheň, teplo nebude.
rómske príslovie

Není tady

#2 20. 7. 2006 14:29

Teru
♥♥♥♥---

Re: sex pred manzelstvom???

maia napsal(a):

Milá Maio,

já si myslím, že je úplně ale úplně jedno, co si o tom myslím já nebo kdokoliv jiný... jde především o to, co si o tom myslíš ty.
Já bych určitě nešla do manželství aniž bych svého partnera poznala po sexuální stránce. Pokud bych však věřila tomu, že to tak má být, řídila bych se svými pocity a svým přesvědčením.
Mé přesvědčení je, že sex je naprosto v pořádku, pokud jej provozuji s člověkěm, kterého miluji a kterému důvěřuji a samozřejmě je fajn mít na zřeteli skutečnost, že mohu neplánovaně otěhotnět... tady však dopředu chování partnera asi neodhadneš, obvykle až když je průšvih na světě, zjistíš, komus to vlastně důvěřovala sad

Nacházíme to, co očekáváme, a dostáváme to, o co žádáme.
...
Tragédií života není to, že končí příliš brzo, ale že my čekáme příliš dlouho, než ho vůbec začnem žít.

Není tady

#3 20. 7. 2006 16:25

lvice
Host

Sex až po uzavření manželství je katastrofa. NEDOPORUČUJI!!! Spláčeš nad výdělkem. Moje kamarádka je z evangelické rodiny, takže sex až po svatbě..... Časem zjistila, že manžel je impotentní a manželství zkrachovalo a ve zlém se rozešly. Dnes je naštěstí šastně vdaná podruhé, svého partnera si náležitě před svatbou otestovala big_smile, a je spokojená..... Už moje babička říkávala, že problémy se zahlazují v posteli lol, ale já coby svobodná tomu vůbec nerozumím lol

#4 21. 7. 2006 8:03

backy007
♥♥♥♥♥--

maia napsal(a):

Vzhžadom k tomu, že som katolík, tak môj názor je zrejme jasný, že? gloria Ale tak v medziach naškrtnem pár myšlienok:

1.: Prečo sex?
Chceš ho kvôli sebe? Tak to mi potom príde len ako onania s druhým človekom, alebo v prípade ženy použitie muža miesto vibrátoru.
Chceš ho kvôli nemu? Existujú aj lepšie spôsoby obdarovania toho druhého, nehovoriac o tom, že sex neznamená nutne i lásku...

2.: Prečo sex mimo manželstva?
Uspokojenie? A čo ak dudlik ?
Život nadivoko? Čo bráni dvom žuďom sa vzia? Vo Vegas býva svadba za pol hodinu, myslím, že v Česku je to tiež, takže ...

3.: Stojí to za to?
Sex bez lásky je utrpenie a samota, ktoré sa maskujú za rozkoš.
Sex s "láskou" je pokus o odovzdanie sa, aj keď sa to môže vyostri.

Manželstvo tieto veci nevyrieši, ale človek, ktorý niečo sžúbi, chce obvykle svoj sžub dodrža, ak sa teda nežení či nevydáva pre peniaze. Mimo neho...

Ustavične sa radujte v Pánovi. Opakujem: Radujte sa...
... jeho krv na nás a na naše deti ...
Ži tak, ako by každý deň mal by tvoj posledný, pretože raz budeš ma isto pravdu...

Není tady

#5 21. 7. 2006 8:22

lvice
Host

Ale no tak Backy,

sice jsme byli obdaření druhou signální soustavou, ale ta první v nás také zůstává.

1. Proč sex?

Chtějí ho přece oba, v posteli jsou přece oba dva že, tudíž musí chtít oba dva...... Kromě fyzického uspokojení se vyplavují endorfíny, zlepšuje se imunita, dochází k lepšímu prokrvení a další fyziologická + by se jistě našla.

2. Proč sex mimo manželství? Manželství je pouze umělá instituce vytvořená církví a slouží pouze k jedinému účelu- výchova a ochrana potomstva do období soběstačnosti a samostatnosti. Navíc sex je velice důležitá součást lidského života a je dobré si partnera "otestovat", zda to po tělesné stránce funguje tak jak má. Viz problém mé kamarádky výše. Navíc je zcela známo, že každý jedinec má jiné sexuální potřeby a když se nesejdou dva se stejným naladěním, je to k ničemu. Partner s větší potřebou si pak hledá potřebu mimo manželství a jsme u nevěry atd.

Život nadivoko? Co to je? Lidé mohou mít pevný kvalitní vztah a žádný papír z radnice a hloupé prstýnky k tomu nepotřebují. Kvalita vztahu se přece neodvíjí od potvrzení z radnice !!!! Co lidem přikazuje se vzít?

Sex bez lásky je utrpenie a samota, ktoré sa maskujú za rozkoš - tak s tím souhlasím.
Sex s "láskou" je pokus o odovzdanie sa, aj keď sa to môže vyostri - to není pokus o odevzdání, nýbrž boj o dominantní postavení. Celý partnerský vztah je permanentně založen na snaze získat převahu a určovat si tak podmínky pro mě výhodné....... Pak nastupuje diplomatické jednání o kompromisu.

#6 21. 7. 2006 8:30

backy007
♥♥♥♥♥--

lvice napsal(a):

Ale no tak Backy,

sice jsme byli obdaření druhou signální soustavou, ale ta první v nás také zůstává.

1. Proč sex?

Chtějí ho přece oba, v posteli jsou přece oba dva že, tudíž musí chtít oba dva...... Kromě fyzického uspokojení se vyplavují endorfíny, zlepšuje se imunita, dochází k lepšímu prokrvení a další fyziologická + by se jistě našla.

2. Proč sex mimo manželství? Manželství je pouze umělá instituce vytvořená církví a slouží pouze k jedinému účelu- výchova a ochrana potomstva do období soběstačnosti a samostatnosti. Navíc sex je velice důležitá součást lidského života a je dobré si partnera "otestovat", zda to po tělesné stránce funguje tak jak má. Viz problém mé kamarádky výše. Navíc je zcela známo, že každý jedinec má jiné sexuální potřeby a když se nesejdou dva se stejným naladěním, je to k ničemu. Partner s větší potřebou si pak hledá potřebu mimo manželství a jsme u nevěry atd.

Život nadivoko? Co to je? Lidé mohou mít pevný kvalitní vztah a žádný papír z radnice a hloupé prstýnky k tomu nepotřebují. Kvalita vztahu se přece neodvíjí od potvrzení z radnice !!!! Co lidem přikazuje se vzít?

Sex bez lásky je utrpenie a samota, ktoré sa maskujú za rozkoš - tak s tím souhlasím.
Sex s "láskou" je pokus o odovzdanie sa, aj keď sa to môže vyostri - to není pokus o odevzdání, nýbrž boj o dominantní postavení. Celý partnerský vztah je permanentně založen na snaze získat převahu a určovat si tak podmínky pro mě výhodné....... Pak nastupuje diplomatické jednání o kompromisu.

Levica,

1.: Prečo sex: no to je super, ale prečo ho chcú? Kvôli sebe, či tomu druhému? Ak kvôli sebe, tak aký je rozdiel medzi tým a onaniou? Ak sa nemýlim, ten efekt je rovnaký.

2.: Odhliadnuc od toho, že manželstvo existovalo dávno pred Cirkvou, jeho úlohou nie je len výchova detí, ale aj sžub lásky. Čo sa týka otestovania, ak je sex jediným dôvodom, prečo by si partnera opustila, tak vo vašom vzahu vážne čosi nehraje.

Život nadivoko: Nejde o to, čo im prikazuje sa vzia, ale aký je rozdiel medzi tým a manželstvom? Teraz je to už trochu iné a manželstvo stráca svoje čaro, pretože "vďaka" tomu, že existuje rozvod, manželstvo sa stáva vážne iba kusom papiera. Ale bez rozvodu...

Sex bez lásky - konečne v niečom sa zhodneme.
Sex s "láskou" - ak je láska boj, kde chceš hžada útočisko? Nemalo by to by práve tak, že vo vzahu si máte by jeden druhému oporou, miesto aby ste sa snažili proti sebe bojova?

Ži tak, ako by každý deň mal by tvoj posledný, pretože raz budeš ma isto pravdu...

Není tady

#7 21. 7. 2006 9:02

maia
♥♥♥----

uf tak sa nám to teda rozbieha smile no a co si o tom myslim ja ??? mám 20 a moj nazor nie je celkom vyhraneny, pytam sa a cakam nejaku odpoved, ktorá ma pevne presvedci o jednom ci druhom ... sex som zatial nemala napriek tomu ze mam rok chlapca s ktorym sa mame velmi radi . ja som bola vychovana ako katolicka, on vobec nie .obdivujem ze to so mnou vydrzal, pricom ma vobec do nicoho nenuti - ozaj vynimocny chlapec. Moje názory na vec su však ako aprílové počasie, niekedy si myslim ze ho v tej chvili pomilujem, inokedy u mna prevazi nazor ze je lepsie cakat...ale naco ?? on sa zenit nechce , ked tak az po skole a dovtedy nam chybaju este 4 roky ..a zeby sme to dovtedy vydrzali ???  ked si ale predstavim ze by zajtra prisiel a poziadal ma ruku pytam sa sama seba a myslim zeby som rozmyslala dlho kym by som sa rozhodla povedat navzdy ano cloveku ktoreho sice poznam z nasich schodzok ale predsa, povedzme si rovno , v spoluziti  /ktore vlastne pred manzelstvom tiez je zakazane, v zmysle byvat spolu /  vznikaju vacsinou hadky na celkom primitivnych veciach typu kto ako vytlaca pastu a kde hodi ponozku. A my sa nepozname ani z tejto stranky. ano ano niekto namietne sak ked sa mate radi tak to sa nejak dohodnete...No proste, myslim ze chlapec dost trpi tymito mojimi zmenami pohladu tak niekedy rozmyslam ze snad by mu bolo lepsie bezo mna ...tak ..to by bola moja nekonecna dilema:(

Môžeš stokrát opakova "teplo", ale pokiaž neurobíš oheň, teplo nebude.
rómske príslovie

Není tady

#8 21. 7. 2006 9:04

lvice
Host

1. Proč chtějí sex? Proč chceš jíst? Proč potřebuješ čurat? Odpověď je nasnadě, je to fyziologická potřeba živých organismů - kopulovat a rozmnožovat se. Homo sapiens sapiens zůstává i přes svůj vývoj taktéž živým tvorem s potřebou kopulovat a rozmnožovat se. Zákon zachování druhu.

2. Slib lásky? A kdo ho vymyslel? Partnera, se kterým by mi nefungoval sex, bych velice rychle přenechala jiné a do manželství bych s ním vůbec nevstupovala. Něco jiného je, pokud bych měla dlouholetý spokojený vztah a najednou by partner onemocněl. Ne neopustila bych ho kvůli sexu, to mᚠnaprostou pravdu. Protože v tomto případě pro mě sex ztrácí prioritu a do popředí vstupují jiné hodnoty.

3. Kouzlo manželství jsem ještě neobjevila a žádné v něm nevidím big_smile. Vidím kouzlo v pevném svazku dvou rovnocenných lidí a k tomu žádný papír nepotřebuji. Nepotřebuji chodit na radnici ani do kostela, mám Boha v sobě. Ale mᚠpravdu, hodnoty mezilidských vztahů šly úplně do háje sad.

4. Nejen láska, ale i život je boj big_smile. Útočisko hledám sama v sobě. Souhlasím, že partneři by si měli být oporou, a neměli by proti sobě bojovat. Jenže bojují a proto také 50 % manželství končí rozvodem.

#9 21. 7. 2006 9:10

backy007
♥♥♥♥♥--

lvice napsal(a):

1. Proč chtějí sex? Proč chceš jíst? Proč potřebuješ čurat? Odpověď je nasnadě, je to fyziologická potřeba živých organismů - kopulovat a rozmnožovat se. Homo sapiens sapiens zůstává i přes svůj vývoj taktéž živým tvorem s potřebou kopulovat a rozmnožovat se. Zákon zachování druhu.

2. Slib lásky? A kdo ho vymyslel? Partnera, se kterým by mi nefungoval sex, bych velice rychle přenechala jiné a do manželství bych s ním vůbec nevstupovala. Něco jiného je, pokud bych měla dlouholetý spokojený vztah a najednou by partner onemocněl. Ne neopustila bych ho kvůli sexu, to mᚠnaprostou pravdu. Protože v tomto případě pro mě sex ztrácí prioritu a do popředí vstupují jiné hodnoty.

3. Kouzlo manželství jsem ještě neobjevila a žádné v něm nevidím big_smile. Vidím kouzlo v pevném svazku dvou rovnocenných lidí a k tomu žádný papír nepotřebuji. Nepotřebuji chodit na radnici ani do kostela, mám Boha v sobě. Ale mᚠpravdu, hodnoty mezilidských vztahů šly úplně do háje sad.

4. Nejen láska, ale i život je boj big_smile. Útočisko hledám sama v sobě. Souhlasím, že partneři by si měli být oporou, a neměli by proti sobě bojovat. Jenže bojují a proto také 50 % manželství končí rozvodem.

1.: Fyziologická potreba - možno. Ale určite nie primárna, čiže tu ide o to, či je to pozostatok zvieraa alebo niečo, čo je treba rozvíja...

2.: Ak by si si niekoho vzala len kvôli sexu, tak vaše manželstvo stráca akúkožvek duševnú hodnotu, ktorú v priebehu času potrebuje. Myslím, že vzah potrebuje by založený na niečom stabilnejšom...

3.: Radšej by som sa mýlil... Ale to je v tom, daj žuďom slobodu a zneužijú ju. Je super, že je sloboda, ale dáva možnos vzniku zla...

4.: A práve takéto manželstvá ani nepovažujem za manželstvá. Čo je to vôbec za vzah? Prečo sú takí 2 žudia spolu? Veď by im lepšie bolo samým...

Není tady

#10 21. 7. 2006 9:13

backy007
♥♥♥♥♥--

maia napsal(a):

uf tak sa nám to teda rozbieha smile no a co si o tom myslim ja ??? mám 20 a moj nazor nie je celkom vyhraneny, pytam sa a cakam nejaku odpoved, ktorá ma pevne presvedci o jednom ci druhom ... sex som zatial nemala napriek tomu ze mam rok chlapca s ktorym sa mame velmi radi . ja som bola vychovana ako katolicka, on vobec nie .obdivujem ze to so mnou vydrzal, pricom ma vobec do nicoho nenuti - ozaj vynimocny chlapec. Moje názory na vec su však ako aprílové počasie, niekedy si myslim ze ho v tej chvili pomilujem, inokedy u mna prevazi nazor ze je lepsie cakat...ale naco ?? on sa zenit nechce , ked tak az po skole a dovtedy nam chybaju este 4 roky ..a zeby sme to dovtedy vydrzali ???  ked si ale predstavim ze by zajtra prisiel a poziadal ma ruku pytam sa sama seba a myslim zeby som rozmyslala dlho kym by som sa rozhodla povedat navzdy ano cloveku ktoreho sice poznam z nasich schodzok ale predsa, povedzme si rovno , v spoluziti  /ktore vlastne pred manzelstvom tiez je zakazane, v zmysle byvat spolu /  vznikaju vacsinou hadky na celkom primitivnych veciach typu kto ako vytlaca pastu a kde hodi ponozku. A my sa nepozname ani z tejto stranky. ano ano niekto namietne sak ked sa mate radi tak to sa nejak dohodnete...No proste, myslim ze chlapec dost trpi tymito mojimi zmenami pohladu tak niekedy rozmyslam ze snad by mu bolo lepsie bezo mna ...tak ..to by bola moja nekonecna dilema:(

Jedna kamoška má frajera a nemôže si vynachváli to, že išli spolu na viacdňovú, tuším to bola brigáda, kde spolu i bývali ( vo všetkej počestnosti ), pretože tam sa naučili spolu perfektne vychádza. Čo tak to skúsi?

Není tady

#11 21. 7. 2006 9:20

lvice
Host

1. Backy, sex je primární fyziologická potřeba, stejně jako nutnost potravy, vyměšování, atd. Ale právě proto, že jsme lidé, tak nám jen ten čistý sex nestačí a potřebujeme k tomu víc. I když, to snad potřebují více ženy, muže někdy obyčejná kopulace bez jakéhokoliv citu uspokojuje sad

2. Backy, ty to hodně zjednodušuješ. Já neříkám, že si vezmu někoho JEN kvůli sexu, ale že mimo jiné sex musí fungovat. Sice jsme živočichové, ale přece jen CNS máme big_smile.

3. Mᚠpravdu sad.

4. Backy, pokud si myslíš, že dva lidé se nemohou mít rádi a nemohou mít kvalitní partnerský vztah aniž by neměli kus cáru z radnice v ruce, tak jsi hodně na velké omylu. Je to vztah jako kterýkoliv jiný, pouze není potvrzený církví či Městským úřadem. Co je to za vztah? Je to vztah jako kterýkoliv jiný, který je potvrzený kusem papíru.Proč jsou takoví lidé spolu? Backy, zkus si odpovědět sám..... Proč si myslíš, že by jim bylo lépe samotným? Můžeš mi vysvětlit jaký je rozdíl v tom, když 2 lidé spolu žijí, váží si jeden druhého, mají se rádi, ale žijí bez papíru a 2 lidi, kteří to mají potvrzené glejtem? A nebo jinak, co je lepší kvalitní partnerský vztah nepotvrzený radnicí či církví nebo manželé, kteří se nenávidí, hádají se, působí si naschvály? Odpověz mi.

#12 21. 7. 2006 9:34

backy007
♥♥♥♥♥--

lvice napsal(a):

1. Backy, sex je primární fyziologická potřeba, stejně jako nutnost potravy, vyměšování, atd. Ale právě proto, že jsme lidé, tak nám jen ten čistý sex nestačí a potřebujeme k tomu víc. I když, to snad potřebují více ženy, muže někdy obyčejná kopulace bez jakéhokoliv citu uspokojuje sad

2. Backy, ty to hodně zjednodušuješ. Já neříkám, že si vezmu někoho JEN kvůli sexu, ale že mimo jiné sex musí fungovat. Sice jsme živočichové, ale přece jen CNS máme big_smile.

3. Mᚠpravdu sad.

4. Backy, pokud si myslíš, že dva lidé se nemohou mít rádi a nemohou mít kvalitní partnerský vztah aniž by neměli kus cáru z radnice v ruce, tak jsi hodně na velké omylu. Je to vztah jako kterýkoliv jiný, pouze není potvrzený církví či Městským úřadem. Co je to za vztah? Je to vztah jako kterýkoliv jiný, který je potvrzený kusem papíru.Proč jsou takoví lidé spolu? Backy, zkus si odpovědět sám..... Proč si myslíš, že by jim bylo lépe samotným? Můžeš mi vysvětlit jaký je rozdíl v tom, když 2 lidé spolu žijí, váží si jeden druhého, mají se rádi, ale žijí bez papíru a 2 lidi, kteří to mají potvrzené glejtem? A nebo jinak, co je lepší kvalitní partnerský vztah nepotvrzený radnicí či církví nebo manželé, kteří se nenávidí, hádají se, působí si naschvály? Odpověz mi.

1.: Levi, vážne si myslíš, že bez sexu by si zomrela? Lebo to je fyziologická potreba...

2.: Pretože je to fyziologická potreba wink

3.: Ale aj tak som rád, že som slobodný. Lebo vezmi si i to: o čom by bolo dobro bez možnosti zla?

4.: Pozor, nemyslím si, že ten papier nejak zmení vnútro. Iba nechápem, prečo to nechcú.

5.: Myslel som, že by bolo lepšie samým takým žuďom, ktorý majú "bojový vzah"...

Není tady

#13 21. 7. 2006 9:38

lvice
Host

1. lol prý když onanuješ, tak bez sexu nejsi big_smile.

2. Ty rošáku wink

3. Aneb jak bychom poznali dobro kdyby nebylo zlo?

4. Já to také nechápu, ale akceptuji to..... I když princip jadreného reaktoru taky nechápu lol

5. Kdepak ! Vzájemně se od sebe učí....... Přinejmenším alespoň ty kompromisy wink

#14 21. 7. 2006 9:43

backy007
♥♥♥♥♥--

lvice napsal(a):

1. lol prý když onanuješ, tak bez sexu nejsi big_smile.

2. Ty rošáku wink

3. Aneb jak bychom poznali dobro kdyby nebylo zlo?

4. Já to také nechápu, ale akceptuji to..... I když princip jadreného reaktoru taky nechápu lol

5. Kdepak ! Vzájemně se od sebe učí....... Přinejmenším alespoň ty kompromisy wink

1.: Ale keby človek ani nesexoval, ani neonanoval, zomrel by?

2.: vissla Ty rožtenka cool

3.: Čo myslíš tým "poznali dobro"? Keby nebolo zlo, nebolo by všetko dobrom?

4.: A ja snáď hej? To iba FEI-kári, ja som FIIT-kár. Ja si myslím, že keď sa nechcú zobra, tak to môže ma len 2 základné príčiny:
prvá: že manželstvo pokladajú za prežitok. To je potom vina doby, ktorá ho zaň pokladá.
druhá: predpokladajú i možnos rozchodu... To asi komentár nepotrebuje.

5.: Tak hej, ale vzah by mal by útočiskom a nie vojnou. Aspoň ja by som v takom vzahu nevedel by...

Není tady

#15 21. 7. 2006 10:02

lvice
Host

1. Já určitě ano big_smile.

3. Ne, myslím to tak, že protipólem dobra je zlo a musí být zachován princip rovnováhy aneb duality. Alias kdybys nebyl nemocný, jak bys poznal hodnotu zdraví? Další otázka se nabízí, co je to zlo a co je to dobro, nebo jen naše ego hodnotí věci na dobré a špatné.

4. Souhlas.

5. Já taky ne, ale některým lidem italské manželství vyhovuje big_smile.

#16 21. 7. 2006 10:06

backy007
♥♥♥♥♥--

lvice napsal(a):

1. Já určitě ano big_smile.

3. Ne, myslím to tak, že protipólem dobra je zlo a musí být zachován princip rovnováhy aneb duality. Alias kdybys nebyl nemocný, jak bys poznal hodnotu zdraví? Další otázka se nabízí, co je to zlo a co je to dobro, nebo jen naše ego hodnotí věci na dobré a špatné.

4. Souhlas.

5. Já taky ne, ale některým lidem italské manželství vyhovuje big_smile.

1.: Hodím ti kvetinku na hrob tongue

3.: Niekto hovorí o zle ako o protipóle, ja mám osobne radšej definíciu zla ako nedostatku dobra. Čo myslíš?

5.: Italské manželství?

Není tady

#17 21. 7. 2006 10:09

lvice
Host

1. Mám ráda sytě žluté růže reta

3. Souhlasím s protipólem, to je mi bližší.

5. No, chvíli lítají talíře a za chvíli se objímají a jeden bez druhého nemůže být big_smile

#18 21. 7. 2006 10:11

backy007
♥♥♥♥♥--

lvice napsal(a):

1. Mám ráda sytě žluté růže reta

3. Souhlasím s protipólem, to je mi bližší.

5. No, chvíli lítají talíře a za chvíli se objímají a jeden bez druhého nemůže být big_smile

1.: Ruže na hrob? Nehodia sa skôr karafiáty? ... Ale nie, ozaj, ako si predstavuješ svoj život?

3.: Pretože potom skôr chceš proti zlu bojova?

5.: Taliani sú myslím vežmi, ani nie tak emocionálni, ako skôr náladoví, čiže to viem pochopi. Aj keď, aj v iných rodinách také býva. Vždy pri hádke zabúdame na to, ak nám na tom druhom záleží, nemyslíš?

Není tady

#19 21. 7. 2006 11:20

lvice
Host

1. Nebuď staromódní smile. Já si ho představuji tak, co nejvíce se v tomto životě naučit po duchovní stránce a odbourat to co je úkolem v mém životě. A to se dozvím od Salvátora při osobním pohovoru.

2. Otázkou je, co je to zlo? Není to tzv. zlo k tomu, abych se posunula o kus dál?

3. Hádka je prachobyčejné střetnutí dvou eg......

#20 21. 7. 2006 11:58

backy007
♥♥♥♥♥--

lvice napsal(a):

1. Nebuď staromódní smile. Já si ho představuji tak, co nejvíce se v tomto životě naučit po duchovní stránce a odbourat to co je úkolem v mém životě. A to se dozvím od Salvátora při osobním pohovoru.

2. Otázkou je, co je to zlo? Není to tzv. zlo k tomu, abych se posunula o kus dál?

3. Hádka je prachobyčejné střetnutí dvou eg......

1.: Staromódny? V karafiátoch? hmm Čo myslíš tým "odbúra to, čo je úlohou v mojom živote". Nehovoriac o tom, že keď tak vežmi hovoríte o našlapávaní vlastnej cesty, prečo sa pýtate druhých? hmm
2.: Keby zlo neexistovalo, nemohla by si sa posunú ďalej? Možnos zla toto umožňuje rovnako, ale bez hlavného negatívneho efektu. Chcem poveda, zlom sa môžeš posunú ďalej, ovšem za akú cenu...
3.: Ale hádka obvykle býva z nejakého dôvodu. Chcem poveda, keby nebolo do čoho drgnú, tak by neboli hádky. Tým nemyslím konkrétnu vec, dá sa drga i do rôznorodosti pováh...

Není tady

#21 21. 7. 2006 12:04

lvice
Host

1. Proč mi cpeš karafiáty když mám ráda růže? Vidíš, to je přesně ono big_smile. Já Ti řeknu, mám ráda růže, dej mi je na hrob a ty místo toho abys odvětil O.K., mᚠje mít, je to Tvůj hrob mě začneš přesvědčovat že karafiáty jsou vhodnější....... Už víš, proč se lidé v manželství hádají? Tímto zářným příkladem jsem okamžitě vyřešila bod 3 lol
Úloha mého života - to mᚠtak, chceš abych Tě otravovala svým přesvědčením o reinkarnaci a odbourávání karmy?
2. Ptám se Tě, co je to zlo? Pokud Tě vyhodí z práce, budeš to považovat za zlo, protože budeš bez příjmu, nebo je to pozitivní, protože Ti to umožní např. získat i mnohem lepší zaměstnání, odpočinout si atd.?

#22 21. 7. 2006 12:18

lvice
Host

Ještě doplním k bodu 1. Přesně jsi tu zmákl boj o dominantní postavení. Ty preferuješ karafiáty, já růže, kdopak to tu na mě zkoušel, že karafiáty jsou vhodnější? K většině hádek dochází přesvědčováním partnera, že jeho pravda je ta lepší. Na což druhý nepřistoupí a je tu konflikt hned. Moudré rozhodnutí považuji takové - pokud zemřu já, dostanu růže, pokud ty, dostaneš karafiáty........

#23 21. 7. 2006 12:26

backy007
♥♥♥♥♥--

lvice napsal(a):

1. Proč mi cpeš karafiáty když mám ráda růže? Vidíš, to je přesně ono big_smile. Já Ti řeknu, mám ráda růže, dej mi je na hrob a ty místo toho abys odvětil O.K., mᚠje mít, je to Tvůj hrob mě začneš přesvědčovat že karafiáty jsou vhodnější....... Už víš, proč se lidé v manželství hádají? Tímto zářným příkladem jsem okamžitě vyřešila bod 3 lol
Úloha mého života - to mᚠtak, chceš abych Tě otravovala svým přesvědčením o reinkarnaci a odbourávání karmy?
2. Ptám se Tě, co je to zlo? Pokud Tě vyhodí z práce, budeš to považovat za zlo, protože budeš bez příjmu, nebo je to pozitivní, protože Ti to umožní např. získat i mnohem lepší zaměstnání, odpočinout si atd.?

1.: To sa len pýtam, ešte si nezomrela, tak nevieš, či by som ti vôbec k hrobu prišiel. smile Nechcem aby si ma otravovala - na to mám zamestnaneckú kantínu. Aj keď dnes bol obed skvelý... Mᚠpocit viny, ktorý chceš odbúra?
2.: To je relatívne. Čiastočne zlo, čiastočne i dobro. Nič na svete nie je úplné dobro...

Není tady

#24 21. 7. 2006 12:28

backy007
♥♥♥♥♥--

lvice napsal(a):

Ještě doplním k bodu 1. Přesně jsi tu zmákl boj o dominantní postavení. Ty preferuješ karafiáty, já růže, kdopak to tu na mě zkoušel, že karafiáty jsou vhodnější? K většině hádek dochází přesvědčováním partnera, že jeho pravda je ta lepší. Na což druhý nepřistoupí a je tu konflikt hned. Moudré rozhodnutí považuji takové - pokud zemřu já, dostanu růže, pokud ty, dostaneš karafiáty........

Ty si myslíš, že by som ti dal karafiáty, keby si chcela ruže? Len si myslím, že karafiáty sú classic...

Není tady

#25 21. 7. 2006 12:31

lvice
Host

1. Myslíš, že bych stála o to, abys přišel big_smile? Cos měl dobrého? Nemám žádný pocit viny, který chci odbourat. Myslím, že Pan a Salv už ti to vysvětlili dostatečně, nebo se mýlím?
2. Tak to vidíš, krásná dualita. Je to dobro i zlo. wink. Vidíš, jak se v závěru krásně shodneme lol

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí