14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Jednou v TV Helena Vondráčková, říkala recept na papriky, který ji řekla nějaká Bulharka. Já si jen pamatuju toto: vydlabané papriky opálí na plotýnce a třeba zčernají, to nevadí. Sloupne je a naloí do oleje a česneku. Neví někdo přesně ten recept nebo jiný postup? Prý je to straná mňamka
Ty papriky, nejlepe cervene kapie, ocistis a vyndas seminka. das do trouby pod grill a tacis kolem dokola az zcernaj. Vyndas, vlozis na 1/4 hodinky do igelitoveho sacku a zavres. Pak jde loupani jednodusse. Pak uz jen pripravis zalivku z oleje, ocet, cesnek, ja trochu prisladim a nechas ulezet. Jugoslavci to na taliri jeste posypou kajmakem tj. ovci tvarohovy syr. Ale bohate postaci feta. Je to opravdu namka.
Není tady
Venus, tenhle pořad si moc dobře pamatuju a od té doby tuhle dobrotu pravidelně dělám. Papriky pouívám světlé slovenské ( jsou levné a pak jsou málo členité, dobře se opékají a loupou). Opékám je podle toho návodu na elektrické pečence nasucho ze vech stran a mají hnědočerné plochy. Pak je hodím do dřezu se studenou vodou. Lépe se tak loupou ( to mám zase z jiného receptu - který je v podstatě totoný). Kdy je noíkem okrábu z kůe, rozkrojím je, vydlabu semínka, nakrájím na prouky a případně je jetě dám dobře okapat (voda zbytečně ředí marinádu). Na marinádu prolisuju česnek, utřu ho se solí, přidám olej, ocet a prákový cukr. Dobře zamíchám a promíchám s paprikami. Dám to i s mísou (přikryté) do ledničky uleet. Čím proleenějí, tím lepí, jene u nás to dlouho nevydrí, je to fakt neskutečně dobré. My to jíme s chlebem, ale Vondráčková doporučovala bagetu, nebo toustový chlaba + víno :-)))
Není tady
Holky díky, blíí se dovolená a čas, určitě zkusím
[Tak jeliko mám papriky ráda a docela mi občas vadí ta slupka, tak jsem to nyní o víkendu zkusila a musím moc a moc poděkovat, protoe něco tak skvělého jsem u dlouho nejedla, bez těch slupek to fakt nemá chybu. Zkouela jsem jetě část s bílou cibulkou, taky výborné.
Není tady