Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 27. 7. 2006 12:24

Lucy
♥♥♥♥♥♥-

Re: Panický strach z létání. Jak to překonat?? ?

skiasll napsal(a):

Já mám taky strašný strach z letadla, před měsícem jsme letěli do Egyptu. Už na letišti jsem brečela, protože jsem viděla nějakého černocha, že jede s námi, vypadal hrozně, myslela jsem si že je to terorista.
Při vzletu jsme se dostali do bouřkových mraků - v letadle nebylo vůbec nic vidět - samá tma a letadlo se strašně kymácelo. Ptali jsme se letušky, zda je to v pořádku, ale řekla, že to dlouho takové nebylo.Měli jsme mezipřistání v Ostravě a tam nám oznámili, že letadlo kvůli technické poruše nepoletí dál, že to musí opravit, prý špatný radar. Bohužel jsme čekali 4 hodiny (brečela jsem, protože jsem pokaženým letadlem nechtěla nikam jet), po 4 hodinách to stejně neopravili a letěli jsme s technickou proruchou do Prahy, kde nám to za 2 hodiny opravili. Ale celé 4 hodiny jsem byla strašně nervózní.
Na zpáteční cestě už to bylo celkem v pořádku, ale klátilo se to nad Řeckem.
Říkala jsem si, že už bych letadlem nejela, že bych jela jen autobusem, ale asi bych zase letěla letadlem.

No to je docela hrozný....  neutral  Ale k lepšímu. wink  Včera na koupáku jsem zaslechla rozhovor jedné rodiny, která také letěla letadlem. Když prý přiletěli zpátky, tak se jich někdo zeptal, jestli prý měli turbulenci. A oni prý odpověděli...... : " Ne, nám tam nic nehráli....." Tak tomuhle jsem se srdečně zasmála.  Hold na to člověk nesmí myslet. Ale já kdybych na letišti viděla nějakýho Araba, kterej by šel i do toho letadla, ve kterém bychom byli i my, tak bych tam asi nenastoupila. No nevim. Ségra když letěla tak čekali na nějakou rodinku. Když na poslední chvíli přiběhli, tak to byli nějací černí, měli dvě děti a ještě seděli zvl᚝. Tatínek vzadu a mamina s děckama vpředu. A ještě se prej furt na něčem domlouvali, ta mamina se furt na tátu otáčela. A bylo to myslím po katastrofě po dvojčatech v NY.
A ještě mi vyprávěla kamarádka, když letěli se synem do Anglie, tak se jí malej procházel po letadle a došel až ke dveřím a zkoušel kliku. Vedle prej ženská začala šíleně ječet, chlap vedle ní jen otáčel oči v sloup. No představte si, kdyby to bylo s těmi dveřmi jako u některých železničních drah, že ty dveře jsou buď otevřený, nebo jdou lehce otevřít. Sice nereálná představa, ale bylo by to docela hustý.

Upravil(a) Lucy (27. 7. 2006 12:34)

Život je jen zavření a otevření očí, záleží jen na Tobě, co v tom krátkém okamžiku uvidíš.

Není tady

#27 14. 8. 2006 14:18

Lucy
♥♥♥♥♥♥-

Ach jo, ...., to co se mělo stát nad Atlantikem minulý týden ještě více přidalo mému příteli k tomu, že se ještě víc bojí letět letadlem. Musím se ale přiznat, že to trochu nahnalo strach i mě. Zvl᚝ některé články na aktuálně cz., čím důkladnější budou kontroly tím důkladnější budou teroristé....
Co na to říkáte vy???? A co ty, chomáčku, poletíš????

Život je jen zavření a otevření očí, záleží jen na Tobě, co v tom krátkém okamžiku uvidíš.

Není tady

#28 10. 4. 2017 16:15

pavla.bedn
♥------

Úplně vás chápu, také mě děsí ten pocit, že jsem vysoko nad zemí... Pořád mám pocit, že to z ničeho nic spadne, jako bych nevěřila těm strojům. Ach jo. Jako už jsem létala, ale byla jsem vynervovaná... Také mám v brzké době letět a rozhodla jsem se s tím něco konečně udělat! A tak jsem "googlila"a našla tento článek: http://www.zaparkujteuletiste.cz/prekon … nych-tipu. Právě nyní zkoumám pečlivě konstrukci letadel, hledám, jaké vydrží co nejvíce atd. Musím říci, že mi to alespoň nějak pomohlo smile

Není tady

#29 10. 4. 2017 18:47

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Právě nyní zkoumám pečlivě konstrukci letadel...
V tom případě - pokud nejsi letecká inženýrka (což nebudeš, ty se lítat nebojí http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png) vřele doporučuju prostudovat tohle:
"Proč bysme si vlastně nemohli postavit letadlo?" navrhne jednoho podzimního odpoledne krysák Arny svému kamarádovi vrabčáku Zílovi...

https://knihy.abz.cz/imgs/products/img_333413_orig.jpg

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#30 10. 4. 2017 21:54

Hana12345
♥♥♥♥♥♥-

A pokud nepomůže krysák Arny, zkus tohle - pro studium letadel jako stvořené.

Bylo jednou jedno letadlo a to strašně rádo chodilo do cirkusu. A ze všeho nejraději mělo šašky. Smálo se všem šaškovinám, a tak zatoužilo být takové jako oni. Když nastoupilo letadlo do práce, všem svým cestujícím oznámilo:
„Tramtadá, vítáme vás na palubě letadélka Bumbáce".......

Není tady

#31 10. 4. 2017 22:12

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Hele, nějaká vrabčí konkurence. smile
Jak to překonat, poradit neumím. sad Já jsem o tom nikdy moc nepřemýšlela. Mám ráda výšky, který člověku dopřejí zážitek z prostoru. smile Ale taky jsem od mala doma slyšela, jaká je lítání v letadlech úžasná záležitost.  wink
Když byly naše děti ještě malý, dali jsme tátovi k narozeninám let se zkušeným pilotem, aby si, celoživotní fanda do lítání, připomněl svoje letecký zážitky (na větroních i jiných strojích). Když odkroužili, sháněl pilot z Anduly lidi na doplnění posádky. Popadla jsem obě děti a už jsme seděly uvnitř. Obě dětičky viděly krajinu hezky z nadhledu. Starší potomek byl i v kabině s pilotem, mladší dítko sedělo jako pěna a svíralo svýho méďu Míšánka. V Andule to dost silně drnčí, byl to opravdu zážitek. Děti to vzaly statečně; došlo jim, že vystoupit se tam nahoře stejně nedá. Přistáli jsme dřív než tátovo "narozeninový éro". Ten se divil a rázem měl o nečekaný dárek navíc. big_smile

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#32 11. 4. 2017 7:08

helena
♥♥♥♥♥♥♥

„Tramtadá, vítáme vás na palubě letadélka Bumbáce".......
Teda tohle uslyšet po nástupu do éra, tak rovnou skáču okýnkem na ranvej - a je mi fuk, že mám asi tak pětkrát širší pr*el...http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Není tady

#33 11. 4. 2017 8:53

Hana12345
♥♥♥♥♥♥-

Teda tohle uslyšet po nástupu do éra, tak rovnou skáču okýnkem na ranvej - a je mi fuk, že mám asi tak pětkrát širší pr*el...

To je jen malý psychický trénink před startem.smile

Není tady

#34 11. 4. 2017 9:10

helena
♥♥♥♥♥♥♥

To je jen malý psychický trénink před startem.
Tenhle je lepší... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Na letištní ploše stojí letadlo a cestující sledují piloty, kteří mají černé brýle a vede je slepecký pes.
„To je asi nějaká sranda,” šeptají si mezi sebou.
Ale najednou letadlo začne startovat motory. Cestující vyplašeně koukají a začnou se potichu modlit. Pak se letadlo rozjede, to už se cestující modlí nahlas. Letadlo zvyšuje rychlost a cestující už hořekují a bědují, a najednou se blíží konec dráhy. Lidé začnou ječet, ale letadlo se bezpečně odlepí od dráhy a nerušeně letí.
Po chvíli pilot prohodí ke kapitánovi: „Děsím se dne, kdy ty lidi na konci dráhy nezařvou.”

Přesto se lítat nebojím - ovšem Bumbác, to je něco jinýho http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png

Není tady

#35 11. 4. 2017 10:05

Hana12345
♥♥♥♥♥♥-

Na letištní ploše stojí letadlo a cestující sledují piloty, kteří mají černé brýle a vede je slepecký pes.
„To je asi nějaká sranda,” šeptají si mezi sebou.
Ale najednou letadlo začne startovat motory. Cestující vyplašeně koukají a začnou se potichu modlit. Pak se letadlo rozjede, to už se cestující modlí nahlas. Letadlo zvyšuje rychlost a cestující už hořekují a bědují, a najednou se blíží konec dráhy. Lidé začnou ječet, ale letadlo se bezpečně odlepí od dráhy a nerušeně letí.
Po chvíli pilot prohodí ke kapitánovi: „Děsím se dne, kdy ty lidi na konci dráhy nezařvou.”

Tak to by bylo moc i na mne. A to lítám moc ráda.

Není tady

#36 9. 5. 2017 13:03

Alzbeta
♥♥♥----

myslete pozitivně. Letecká doprava je nejbezpečnější doprava na světě. Cesta autobusem na letiště je více nebezpečné než někam letět. Berte to pozitivně. Nebojte se toho, co není. A to, že to spadne je tma malinkatá pravděpodobnost. To je větší pravděpodobnost, že se mi dva potkáme v obchoďáku, i když ani nevíme jak vypadáme smile

Není tady

#37 10. 5. 2017 8:53

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Podža mňa ide o ten fyzický pocit "strati pôdu pod nohami". Inak, štatistiky hovoria jasne, ale pocity sú asi silnejšie....

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#38 10. 5. 2017 13:09

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Podža mňa ide o ten fyzický pocit "strati pôdu pod nohami".
U letadla mi nevadí... zato na podobnejch kozích můstcích jako tady

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/db/Panoramafahrstuhl_an_der_Festung_K%C3%B6nigstein_2007-04-22.jpg/170px-Panoramafahrstuhl_an_der_Festung_K%C3%B6nigstein_2007-04-22.jpg

bych nejradši lezla po čtyřech. Ten prosklenej výtah je taky v pohodě... jen těch pár kroků na pevnou zem skurt

Upravil(a) helena (10. 5. 2017 13:09)

Není tady

#39 20. 4. 2018 15:48

zlatko145
Zablokovaný

No a co se třeba odhodlat ze začátku na takový vyhlídkový let vrtulníkem? smile Pokud se odhodlᚠa zvládneš tohle, tak si myslím, že tu nejhorší paniku z létání „schod횓 a zvládneš i bez problému odletět k mořiwink Musíš si věřit a dost pomáhá hlídat své myšlenky v hlavě a umět se poprat s emocemi. Vše je jen v hlavě! smile

Není tady

#40 24. 4. 2018 16:35

christiana66
♥♥-----

Ahoj, zrovna minulý víkend jsem mluvila s jednou známou, co má ten samý problém. Dlouhá léta kvůli tomu nemohla cestovat a nedávno objevila kurz, který se zaměřuje právě na odbourávání strachu z létání. Nikdy jsem o něčem podobném neslyšela a znělo to vážně zajímavě. Určitě se to dá najít někde na internetu a možná tam bude víc takových kurzů.

Není tady

#41 24. 4. 2018 18:07

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

christiana66 napsal(a):

Ahoj, zrovna minulý víkend jsem mluvila s jednou známou, co má ten samý problém. Dlouhá léta kvůli tomu nemohla cestovat a nedávno objevila kurz, který se zaměřuje právě na odbourávání strachu z létání. Nikdy jsem o něčem podobném neslyšela a znělo to vážně zajímavě. Určitě se to dá najít někde na internetu a možná tam bude víc takových kurzů.

Třeba v cellbesu viď, ty nenápadná reklamo. usch

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#42 25. 4. 2018 13:19

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

helena napsal(a):

Podža mňa ide o ten fyzický pocit "strati pôdu pod nohami".
U letadla mi nevadí... zato na podobnejch kozích můstcích jako tady

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ … -04-22.jpg

bych nejradši lezla po čtyřech. Ten prosklenej výtah je taky v pohodě... jen těch pár kroků na pevnou zem skurt

Ja nenávidím aj sklené schody...  skurt alebo priesvitné výahy.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí