6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám neskutečnou fobii z létání letadlem. Máme v říjnu letět na dovolenou a já cítím, e do toho stroje nesednu. V noci mě budí noční můry, dusím se z toho malého prostoru a cítím neskutečnou BEZMOC z toho, e mě a mou rodinu má v rukouch nějaký omylný člověk a stroj kolosálních rozměrů, který se vznáí 10 km nad mou půdou pod nohama. Jei, to je stranej pocit. Co mám dělat, abych to překonala? Tuhle fobii jsem měla u kdysi, kdy jsem měla psych.problémy, ale zdálo se mi, e u jsem vpohodě. Najednou ale bum a je to zpět. Zajít na nějakou terapii zřejmě u nestihnu a tak nevím, zda mi pomohou nějaké práky na uklidněnou? Poraddte prosím, dostańte mě z toho , nechci kazit dovolenou. Moc děkuji.
Není tady
daj si tamprlik. aj dva. aj tri
Není tady
chomáček napsal(a):
Mám neskutečnou fobii z létání letadlem. Máme v říjnu letět na dovolenou a já cítím, e do toho stroje nesednu. V noci mě budí noční můry, dusím se z toho malého prostoru a cítím neskutečnou BEZMOC z toho, e mě a mou rodinu má v rukouch nějaký omylný člověk a stroj kolosálních rozměrů, který se vznáí 10 km nad mou půdou pod nohama. Jei, to je stranej pocit. Co mám dělat, abych to překonala? Tuhle fobii jsem měla u kdysi, kdy jsem měla psych.problémy, ale zdálo se mi, e u jsem vpohodě. Najednou ale bum a je to zpět. Zajít na nějakou terapii zřejmě u nestihnu a tak nevím, zda mi pomohou nějaké práky na uklidněnou? Poraddte prosím, dostańte mě z toho , nechci kazit dovolenou. Moc děkuji.
Chomáčku, asi tě nepotěím, ale já se strachem z létání bojuji u přes deset let a bez větího úspěchu. Bohuel musím občas letět sluebně, ale i tomu se snaím vyhýbat.
Kdy letím, polykám Neurol a jetě ho kombinuji s alkoholem, co teď asi lékaři nebudou číst rádi Ale pomáhá to.
Kadopádně mě to nikdy neotupí natolik, abych byla v pohodě. Jen je můj strach mení. Přesto se mi pořád třesou ruce i nohy, potím se jak dobytek před porákou, je mi hrozná zima, buí i srdce a při startu proívám takovou paniku, e straím ostatní pasaéry.... ve vzduchu se to u zlepí, ale nejlepí je to a po přistání, samozřejmě :-)
ádnou dovolenou, kterou absolvujeme letecky, si moc neuívám. U týden před odletem mám skleslou náladu a mám neurózu, která se samostatně s kadým dalím dnem stupňuje. Na dovolené se po příletu ze veho tak dva dny vzpamatovávám, pak si to den nebo dva uívám a začnu se znovu bát odletu domů....
Práky tedy můu doporučit, ale myslím e stíhá i tu terapii... mě ale nepomohla.
Není tady
Bibi_30 napsal(a):
chomáček napsal(a):
Chomáčku, asi tě nepotěím, ale já se strachem z létání bojuji u přes deset let a bez větího úspěchu. Bohuel musím občas letět sluebně, ale i tomu se snaím vyhýbat.
Kdy letím, polykám Neurol a jetě ho kombinuji s alkoholem, co teď asi lékaři nebudou číst rádi Ale pomáhá to.
Kadopádně mě to nikdy neotupí natolik, abych byla v pohodě. Jen je můj strach mení. Přesto se mi pořád třesou ruce i nohy, potím se jak dobytek před porákou, je mi hrozná zima, buí i srdce a při startu proívám takovou paniku, e straím ostatní pasaéry.... ve vzduchu se to u zlepí, ale nejlepí je to a po přistání, samozřejmě :-)
ádnou dovolenou, kterou absolvujeme letecky, si moc neuívám. U týden před odletem mám skleslou náladu a mám neurózu, která se samostatně s kadým dalím dnem stupňuje. Na dovolené se po příletu ze veho tak dva dny vzpamatovávám, pak si to den nebo dva uívám a začnu se znovu bát odletu domů....
Tos mě váně moc nepotěíla. Ale stejně díky u jen za to, e přes ten strach sedne a letí. To je aspon jedno pozitivum.
A jak probíhá ta terapie? Má na mysli tu kognitivně bihaviorální terapii nebo jak se to píe? Mě nějakou KBT nabízela moje psycholoka.
Práky tedy můu doporučit, ale myslím e stíhá i tu terapii... mě ale nepomohla.
Není tady
ADRIANA 1 napsal(a):
daj si tamprlik. aj dva. aj tri
to nepomáhá :-( Určité mnoství ano, ale ne zase moc, naopak to můe vyvolat větí úzkost!
Není tady
jednou mi velice pomohlo, kdy mě za a) obsluhoval velice pěkný steward nejmenovyných aerolinií :-), který byl nejen veskrze sympatický a uklidňující, ale jetě mi zařídil návtěvu v kokpitu. Jen doplňuji, e to bylo jen pár měsíců po průvihu s útokem na WTC, vude neuvěřitelná bezpečnostní opatření a oni mi to umonili... sama tomu dodnes nemůu uvěřit... kadopádně mě hodně pomohlo, kdy jsem mluvila s těmi piloty a oni mi vysvětlili, e kdyby na jejich povolání bylo něco sebemíň nebezpečného, e by to nedělali, mají děti a nejsou blázni.
Taky mi pomáhá, e mám kolegu, který má manelku letuku, která létá po celé evropě a ta chodí do práce létat jak my do "fabriky" :-)) Ráno odejde, odletí někam třeba do Rigy v Litvě, v sedm večer se sejdou doma jako by nic. To je pro mě nepochopitelné :-)
Není tady
Na Adrianu jsem ani nereagovala. Alkohol já fakt nemusím. Přesně jak píe, dostává mě toti, kdy nejsem 100% psych.vpohodě, do neskutečně úzkostných stavů.
No já bych asi taky potřebovala vidět ty piloty a mluvit s nimi. Moná prohodit prá slov. Stejně ale ten pocit, e jsem bezmocná v případě jakéhokoliv průseru................. Chjo.
A Bibi, ty má jen strach e to spadne nebo má taky nějakou fobii?
Není tady
No vidis, Sari, konecne mame neco stoprocentne spolecneho - kaustrofobii.
Ja se s ni smirovala dlouho, nejezdila vytahem, protoze se mnou tutove uviznul, v letadle si tise trpela.
Pak jsem pri pristavani v Praze videla fakt krasnyho, urostlyho muzskyho 30+-, jak se popral se stewardem a chtel vystupovat za "jizdy", coz mne skodolibe uklidnilo, ze nejen ja jsem takovy srab, ktery se cpe prasky.
Nu a pred lety na jednani s jednim hokejovym manazerem, tvrdakem od pohledu, jsem zjistila, ze ten cestuje zasadne v deliriu, ktere jeho kamaradi stale ve strachu, co by se delo, kdyby se probral a zjistil, ze je v letadle, svedomite prikrmuji Rekl, ze mu je sice pak cely den spatne, ale jinak by asi musel cestovat na oslu ci ne kole. Nesnasi krom auta ZADNY dopravni prostredek!
Doslo mi tenkrat, ze tady konci sranda a ze je to opravdu problem. Psychicky blok, ktereho je treba se zbavit.
A pomohlo mi vis co? No hadej Do dovolene to jeste urcite stihnes
Není tady
Určitě by pomohla obsluha ve formě polonahého stewarda.Třeba takového?
Není tady
Známá také měla ílený strach z létání a pomohlo jí obyčejné zamylení nad několika věcmi - např. předletová kontrola - provádí se mnohem důkladněji a celý chod letadla je mnohem lépe zabezpečován ne třeba chod a kontrola auta nebo autobusu. Piloti také chtějí přijít domů stejně jako řidiči. Celkově je celý letecký provoz mnohem bezpečnějí ne automobilový.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
No vidis, Sari, konecne mame neco stoprocentne spolecneho - kaustrofobii.
Ja se s ni smirovala dlouho, nejezdila vytahem, protoze se mnou tutove uviznul, v letadle si tise trpela.
Pak jsem pri pristavani v Praze videla fakt krasnyho, urostlyho muzskyho 30+-, jak se popral se stewardem a chtel vystupovat za "jizdy", coz mne skodolibe uklidnilo, ze nejen ja jsem takovy srab, ktery se cpe prasky.
Nu a pred lety na jednani s jednim hokejovym manazerem, tvrdakem od pohledu, jsem zjistila, ze ten cestuje zasadne v deliriu, ktere jeho kamaradi stale ve strachu, co by se delo, kdyby se probral a zjistil, ze je v letadle, svedomite prikrmuji Rekl, ze mu je sice pak cely den spatne, ale jinak by asi musel cestovat na oslu ci ne kole. Nesnasi krom auta ZADNY dopravni prostredek!
Doslo mi tenkrat, ze tady konci sranda a ze je to opravdu problem. Psychicky blok, ktereho je treba se zbavit.
A pomohlo mi vis co? No hadej Do dovolene to jeste urcite stihnes
No huráá, tebe jsem tu potřebovala. Spíe jsem čekala jen radu, ale poznatek, e jsi na tom stejně, mě taky těí. Ty ví v jakém slova smyslu. Vůbec ne kodolibě. Nu, uvidíme, co do toho září stihnu. Chjo, je mi tak zle.
Není tady
Jessie napsal(a):
Známá také měla ílený strach z létání a pomohlo jí obyčejné zamylení nad několika věcmi - např. předletová kontrola - provádí se mnohem důkladněji a celý chod letadla je mnohem lépe zabezpečován ne třeba chod a kontrola auta nebo autobusu. Piloti také chtějí přijít domů stejně jako řidiči. Celkově je celý letecký provoz mnohem bezpečnějí ne automobilový.
No jo, ale proč ta letadla teda padají?
A hlavně u mě to je i ten pocit bezmoci, e jsem někde nahoře,nemám půdu pod nohama, kdyby se otevřely dveře, tak zmrznu a prostě dalí a dalí věci, které mě přivádí do stavu BEZMOCI a to je můj problém se kterým se potýkám i ve vztahu, prostě vude. Pocit BEZMOCI bytostně NENÁVIDÍM!!!
Není tady
Ivča K. napsal(a):
Určitě by pomohla obsluha ve formě polonahého stewarda.Třeba takového?
http://obrazky.rajsmichu.cz/19/superplavec.jpg
Tys tomu dala korunu, Ivčo. ))))))))))))))))))))))))))))) je to fakt, e kdy si tohodle chlápka představím, e mi nosí jídlo a pití, asi bych nevnímala ani sebevětí turbolenci.
Není tady
A o to jde.
Není tady
Chomáčku, kdy jede po silnici a cítí se pánem situace, protoe nejsi bezmocná a svůj volant ovládá ty sama, uvědom si, e proti tobě jede oralec či hazardér a má 100x větí anci zemřít. Kdy to zlehčím - piloti se lítat naučit musí, jinak je nikdo za knipl nepustí (narozdíl od řidičů a volantů) a oralí být nikdy nemůou. Tak alespoň něco ne? Já sama mám taky příerný strach z létání, ale na silnici mám daleko větí. Mě osobně pomáhá pivo, pak větinou usnu.
Není tady
Doporučuji shlédnout pár filmů..např. Boeing 737 v ohroení
Jsem bývalá letuka a jsem z Prahy, take ti můu pomoct Chomáčku.
Není tady
chomáček napsal(a):
Jessie napsal(a):
No jo, ale proč ta letadla teda padají?
A hlavně u mě to je i ten pocit bezmoci, e jsem někde nahoře,nemám půdu pod nohama, kdyby se otevřely dveře, tak zmrznu a prostě dalí a dalí věci, které mě přivádí do stavu BEZMOCI a to je můj problém se kterým se potýkám i ve vztahu, prostě vude. Pocit BEZMOCI bytostně NENÁVIDÍM!!!
Vim ze racionalni argumenty v tomhle prilis nepomahaji ale treba te uklidni
- kdyz uz letadlo pada tak vetsinoi africke nebo jihoamericke ktery bylo v dost zofalem technickem stavu
- nevim o zadne letecke nehode ceskych aerolinii za poslednich mnoho let
- letadlo bez problemu pristane i s jednim funkcnim motorem
- mnohem nebezpecnejsi nez letat je jezdit autem, i ve vlaku zahyne vic lidi na pocet prepravenych nez v letadle, nez se ti stane neco v letadle to te spis nekdo smete autem na chodniku
k tomu pocitu bezmoci, napr v metru problem s timhle nemas ?
Není tady
ja nikdy neletela, a ani nikdy nepoletim brrrrrrrrrrrrrrrrr, jenze u me to dela tezka fobie z vysek (nemuzu si stoupnout ani na zidli)
ale ti treba pomuze jeden forek, ktery znam Bavi se muz s uspesnym matematikem o tom, jak hrozny ma strach z letani. Matematik odpovi - nemate se ceho bat, mily priteli, pravdepodobnost, ze na palube letadla bude bomba je 1:100 000. "No ja vim, ale me je vzdycky tak zle, pred odletem".... Pak vam mohu poradit jedine, vezmete si jednu bombu s sebou. Pravdepodobnost, ze na palube budou ve stejnou dobu dve bomby je 1:1000 000 000
Není tady
Angie napsal(a):
Doporučuji shlédnout pár filmů..např. Boeing 737 v ohroení
Jsem bývalá letuka a jsem z Prahy, take ti můu pomoct Chomáčku.
Poslala jsem ti soukromou zprávičku.
Vám holky díky. Máte pravdu, jen to překonat, to je to nejhorí.
Není tady
Tak to dám přečíst tomu mýmu. My máme v září taky letět a mladej si nachází velijaký výmluvy, jen aby do toho letadla nemusel nasednout. Ach jo. Jsem zvědavá, jak to dopadne u nás. Ségra mi říkala, e se to nemá připoutět. Ta letěla ke konci června do Tunisu a samozřejmě prelo a byla bouřka. Letadlo kvůli vodě na letiti odlétávalo o hodinu déle. A mladej mi říká. Cituji: " Teď si představ v tomhle počasí letět....." Take dává brouky do hlavy i mě. U mě z teoretickýho hlediska je to v pohodě, moc si to nepřipoutím a nemyslím na to, horí asi bude a budeme na tom letiti a uvidím ty obrovský stroje, ale jednou se to překonat musí. Tak jsem zvědavá, straně mě to láká letět letadlem a nějaké to procento strachu tam samozřejmě je. No uvidíme............
Není tady
Lucy napsal(a):
Tak to dám přečíst tomu mýmu. My máme v září taky letět a mladej si nachází velijaký výmluvy, jen aby do toho letadla nemusel nasednout. Ach jo. Jsem zvědavá, jak to dopadne u nás. Ségra mi říkala, e se to nemá připoutět. Ta letěla ke konci června do Tunisu a samozřejmě prelo a byla bouřka. Letadlo kvůli vodě na letiti odlétávalo o hodinu déle. A mladej mi říká. Cituji: " Teď si představ v tomhle počasí letět....." Take dává brouky do hlavy i mě. U mě z teoretickýho hlediska je to v pohodě, moc si to nepřipoutím a nemyslím na to, horí asi bude a budeme na tom letiti a uvidím ty obrovský stroje, ale jednou se to překonat musí. Tak jsem zvědavá, straně mě to láká letět letadlem a nějaké to procento strachu tam samozřejmě je. No uvidíme............
Tak to já mám přesně opačný problém - vloni jsme s přítelem letěli do Tuniska a to byl jeho první let v ivotě. Teď mě furt uhání, e chce zase někam letět na dovolenou, jene já ne e bych měla panický strach z létání, ale kdy to není nutné tak do toho nelezu Jsem prostě ráda, kdy jsem nohama na zemi tak je u nás taky trochu "Itálie"
Není tady
MILUJU LETANI, JAK SE TOHO MUZETE BAT???? MILUJU HLAVNE START A PRISTANI, JINAK SE TOHO VE VZDUCHU MOC NEDEJE:(((((((
Není tady
Chomáčku, prozatím koukni na http://www.fearofflying.com/ - anglicky určitě umí. Je to velice dobrá stránka, zaloil ji bývalý kapitán.
Není tady
Viete, ja lietam celkom rada, ale mám zasa inú fóbiu - respektíve to asi nie je fóbia, ale čosi zvlátne... U od detstva neznáam, keď nado mnou hučí také to vežké dopravné lietadlo - mala som asi 6 rokov, keď mi po prvý raz napadlo - to je smr, ja zomriem! Dodnes si pamätám na ten pocit, ako mi prilo žúto, e sa musím so vetkými rozlúči(reps. e sa ani nerozlúčim) a zomrie. Malé lietadielka mi nevadia, ale také tie vežké hučiace dopravné lietadlá nado mnou mi robia zimomriavky na chrbte a urputný fyzický strach zo smrti - normálne návaly Asi som kedysi zaila bombardovanie, predpokladám; a nepreila... Alebo na mňa nejaké lecino spadlo. Vtipné je, e bývam neďaleko letiska v Blave, priamo na trase, take ich hlavne v noci počujem nespočetne.
Není tady
Já mám taky straný strach z letadla, před měsícem jsme letěli do Egyptu. U na letiti jsem brečela, protoe jsem viděla nějakého černocha, e jede s námi, vypadal hrozně, myslela jsem si e je to terorista.
Při vzletu jsme se dostali do bouřkových mraků - v letadle nebylo vůbec nic vidět - samá tma a letadlo se straně kymácelo. Ptali jsme se letuky, zda je to v pořádku, ale řekla, e to dlouho takové nebylo.Měli jsme mezipřistání v Ostravě a tam nám oznámili, e letadlo kvůli technické porue nepoletí dál, e to musí opravit, prý patný radar. Bohuel jsme čekali 4 hodiny (brečela jsem, protoe jsem pokaeným letadlem nechtěla nikam jet), po 4 hodinách to stejně neopravili a letěli jsme s technickou proruchou do Prahy, kde nám to za 2 hodiny opravili. Ale celé 4 hodiny jsem byla straně nervózní.
Na zpáteční cestě u to bylo celkem v pořádku, ale klátilo se to nad Řeckem.
Říkala jsem si, e u bych letadlem nejela, e bych jela jen autobusem, ale asi bych zase letěla letadlem.
Není tady