Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 17. 7. 2006 13:38

chomáček
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha

Panický strach z létání. Jak to překonat?? ?

Mám neskutečnou fobii z létání letadlem. Máme v říjnu letět na dovolenou a já cítím, že do toho stroje nesednu. V noci mě budí noční můry, dusím se z toho malého prostoru a cítím neskutečnou BEZMOC z toho, že mě a mou rodinu má v rukouch nějaký omylný člověk a stroj kolosálních rozměrů, který se vznáší 10 km nad mou půdou pod nohama. Ježiš, to je strašnej pocit. Co mám dělat, abych to překonala? Tuhle fobii jsem měla už kdysi, když jsem měla psych.problémy, ale zdálo se mi, že už jsem vpohodě. Najednou ale bum a je to zpět. Zajít na nějakou terapii zřejmě už nestihnu a tak nevím, zda mi pomohou nějaké prášky na uklidněnou? Poraddte prosím, dostańte mě z toho , nechci kazit dovolenou. Moc děkuji.

Není tady

#2 17. 7. 2006 13:42

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Panický strach z létání. Jak to překonat?? ?

daj si štamprlik. aj dva. aj tri big_smile

Natália   * 12.06.2010 *  3100g / 48cm
http://www.tickerclub.com/cache/fc254e0664.png
    http://mareckinblog.blogspot.com/

Není tady

#3 17. 7. 2006 13:46

Bibi_30
♥♥-----

chomáček napsal(a):

Mám neskutečnou fobii z létání letadlem. Máme v říjnu letět na dovolenou a já cítím, že do toho stroje nesednu. V noci mě budí noční můry, dusím se z toho malého prostoru a cítím neskutečnou BEZMOC z toho, že mě a mou rodinu má v rukouch nějaký omylný člověk a stroj kolosálních rozměrů, který se vznáší 10 km nad mou půdou pod nohama. Ježiš, to je strašnej pocit. Co mám dělat, abych to překonala? Tuhle fobii jsem měla už kdysi, když jsem měla psych.problémy, ale zdálo se mi, že už jsem vpohodě. Najednou ale bum a je to zpět. Zajít na nějakou terapii zřejmě už nestihnu a tak nevím, zda mi pomohou nějaké prášky na uklidněnou? Poraddte prosím, dostańte mě z toho , nechci kazit dovolenou. Moc děkuji.

Chomáčku, asi tě nepotěším, ale já se strachem z létání bojuji už přes deset let a bez většího úspěchu. Bohužel musím občas letět služebně, ale i tomu se snažím vyhýbat.
Když letím, polykám Neurol a ještě ho kombinuji s alkoholem, což teď asi lékaři nebudou číst rádi wink Ale pomáhá to.
Každopádně mě to nikdy neotupí natolik, abych byla v pohodě. Jen je můj strach menší. Přesto se mi pořád třesou ruce i nohy, potím se jak dobytek před porážkou, je mi hrozná zima, buší i srdce a při startu prožívám takovou paniku, že straším ostatní pasažéry.... ve vzduchu se to už zlepší, ale nejlepší je to až po přistání, samozřejmě :-)
Žádnou dovolenou, kterou absolvujeme letecky, si moc neužívám. Už týden před odletem mám skleslou náladu a mám neurózu, která se samostatně s každým dalším dnem stupňuje. Na dovolené se po příletu ze všeho tak dva dny vzpamatovávám, pak si to den nebo dva užívám a začnu se znovu bát odletu domů....

Prášky tedy můžu doporučit, ale myslím že stíhᚠi tu terapii... mě ale nepomohla.

http://bd.lilypie.com/FQvFp2/.png

Není tady

#4 17. 7. 2006 13:49

chomáček
♥♥♥♥♥--

Bibi_30 napsal(a):

chomáček napsal(a):

Chomáčku, asi tě nepotěším, ale já se strachem z létání bojuji už přes deset let a bez většího úspěchu. Bohužel musím občas letět služebně, ale i tomu se snažím vyhýbat.
Když letím, polykám Neurol a ještě ho kombinuji s alkoholem, což teď asi lékaři nebudou číst rádi wink Ale pomáhá to.
Každopádně mě to nikdy neotupí natolik, abych byla v pohodě. Jen je můj strach menší. Přesto se mi pořád třesou ruce i nohy, potím se jak dobytek před porážkou, je mi hrozná zima, buší i srdce a při startu prožívám takovou paniku, že straším ostatní pasažéry.... ve vzduchu se to už zlepší, ale nejlepší je to až po přistání, samozřejmě :-)
Žádnou dovolenou, kterou absolvujeme letecky, si moc neužívám. Už týden před odletem mám skleslou náladu a mám neurózu, která se samostatně s každým dalším dnem stupňuje. Na dovolené se po příletu ze všeho tak dva dny vzpamatovávám, pak si to den nebo dva užívám a začnu se znovu bát odletu domů....

Tos mě vážně moc nepotěšíla. sad Ale stejně díky už jen za to, že přes ten strach sedneš a letíš. smile To je aspon jedno pozitivum.
A jak probíhá ta terapie? Mᚠna mysli tu kognitivně bihaviorální terapii nebo jak se to píše? Mě nějakou KBT nabízela moje psycholožka.
Prášky tedy můžu doporučit, ale myslím že stíhᚠi tu terapii... mě ale nepomohla.

Není tady

#5 17. 7. 2006 13:50

Bibi_30
♥♥-----

ADRIANA 1 napsal(a):

daj si štamprlik. aj dva. aj tri big_smile

to nepomáhá :-( Určité množství ano, ale ne zase moc, naopak to může vyvolat větší úzkost!

Není tady

#6 17. 7. 2006 14:03

Bibi_30
♥♥-----

jednou mi velice pomohlo, když mě za a) obsluhoval velice pěkný steward nejmenovyných aerolinií :-), který byl nejen veskrze sympatický a uklidňující, ale ještě mi zařídil návštěvu v kokpitu. Jen doplňuji, že to bylo jen pár měsíců po průšvihu s útokem na WTC, všude neuvěřitelná bezpečnostní opatření a oni mi to umožnili... sama tomu dodnes nemůžu uvěřit... každopádně mě hodně pomohlo, když jsem mluvila s těmi piloty a oni mi vysvětlili, že kdyby na jejich povolání bylo něco sebemíň nebezpečného, že by to nedělali, mají děti a nejsou blázni.
Taky mi pomáhá, že mám kolegu, který má manželku letušku, která létá po celé evropě a ta chodí do práce létat jak my do "fabriky" :-)) Ráno odejde, odletí někam třeba do Rigy v Litvě, v sedm večer se sejdou doma jako by nic. To je pro mě nepochopitelné :-)

Není tady

#7 17. 7. 2006 15:16

chomáček
♥♥♥♥♥--

Na Adrianu jsem ani nereagovala. smile Alkohol já fakt nemusím. Přesně jak píšeš, dostává mě totiž, když nejsem 100% psych.vpohodě, do neskutečně úzkostných stavů.

No já bych asi taky potřebovala vidět ty piloty a mluvit s nimi. Možná prohodit prá slov. Stejně ale ten pocit, že jsem bezmocná v případě jakéhokoliv průseru................. Chjo.

A Bibi, ty mᚠjen strach že to spadne nebo mᚠtaky nějakou fobii?

Není tady

#8 17. 7. 2006 18:12

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

No vidis, Sari, konecne mame neco stoprocentne spolecneho - kaustrofobii.
Ja se s ni smirovala dlouho, nejezdila vytahem, protoze se mnou tutove uviznul, v letadle si tise trpela.
Pak jsem pri pristavani v Praze videla fakt krasnyho, urostlyho muzskyho 30+-, jak se popral se stewardem a chtel vystupovat za "jizdy", coz mne skodolibe uklidnilo, ze nejen ja jsem takovy srab, ktery se cpe prasky.
Nu a pred lety na jednani s jednim hokejovym manazerem, tvrdakem od pohledu, jsem zjistila, ze ten cestuje zasadne v deliriu, ktere jeho kamaradi stale ve strachu, co by se delo, kdyby se probral a zjistil, ze je v letadle, svedomite prikrmuji sad Rekl, ze mu je sice pak cely den spatne, ale jinak by asi musel cestovat na oslu ci ne kole. Nesnasi krom auta ZADNY dopravni prostredek!
Doslo mi tenkrat, ze tady konci sranda a ze je to opravdu problem. Psychicky blok, ktereho je treba se zbavit.
A pomohlo mi vis co? No hadej wink Do dovolene to jeste urcite stihnes smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#9 17. 7. 2006 20:34

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Určitě by pomohla obsluha ve formě polonahého stewarda.Třeba takového?

http://obrazky.rajsmichu.cz/19/superplavec.jpg

Není tady

#10 17. 7. 2006 21:37

Jessie
♥♥♥♥♥--

Známá také měla šílený strach z létání a pomohlo jí obyčejné zamyšlení nad několika věcmi - např. předletová kontrola - provádí se mnohem důkladněji a celý chod letadla je mnohem lépe zabezpečován než třeba chod a kontrola auta nebo autobusu. Piloti také chtějí přijít domů stejně jako řidiči. Celkově je celý letecký provoz mnohem bezpečnější než automobilový.

Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři debily na kolejích.

Není tady

#11 17. 7. 2006 21:42

chomáček
♥♥♥♥♥--

Pandorraa napsal(a):

No vidis, Sari, konecne mame neco stoprocentne spolecneho - kaustrofobii.
Ja se s ni smirovala dlouho, nejezdila vytahem, protoze se mnou tutove uviznul, v letadle si tise trpela.
Pak jsem pri pristavani v Praze videla fakt krasnyho, urostlyho muzskyho 30+-, jak se popral se stewardem a chtel vystupovat za "jizdy", coz mne skodolibe uklidnilo, ze nejen ja jsem takovy srab, ktery se cpe prasky.
Nu a pred lety na jednani s jednim hokejovym manazerem, tvrdakem od pohledu, jsem zjistila, ze ten cestuje zasadne v deliriu, ktere jeho kamaradi stale ve strachu, co by se delo, kdyby se probral a zjistil, ze je v letadle, svedomite prikrmuji sad Rekl, ze mu je sice pak cely den spatne, ale jinak by asi musel cestovat na oslu ci ne kole. Nesnasi krom auta ZADNY dopravni prostredek!
Doslo mi tenkrat, ze tady konci sranda a ze je to opravdu problem. Psychicky blok, ktereho je treba se zbavit.
A pomohlo mi vis co? No hadej wink Do dovolene to jeste urcite stihnes smile

No huráá, tebe jsem tu potřebovala. Spíše jsem čekala jen radu, ale poznatek, že jsi na tom stejně, mě taky těší. smile Ty víš v jakém slova smyslu. Vůbec ne škodolibě. Nu, uvidíme, co do toho září stihnu. Chjo, je mi tak zle. sad

Není tady

#12 17. 7. 2006 21:44

chomáček
♥♥♥♥♥--

Jessie napsal(a):

Známá také měla šílený strach z létání a pomohlo jí obyčejné zamyšlení nad několika věcmi - např. předletová kontrola - provádí se mnohem důkladněji a celý chod letadla je mnohem lépe zabezpečován než třeba chod a kontrola auta nebo autobusu. Piloti také chtějí přijít domů stejně jako řidiči. Celkově je celý letecký provoz mnohem bezpečnější než automobilový.

No jo, ale proč ta letadla teda padají?
A hlavně u mě to je i ten pocit bezmoci, že jsem někde nahoře,nemám půdu pod nohama, kdyby se otevřely dveře, tak zmrznu a prostě další a další věci, které mě přivádí do stavu BEZMOCI a to je můj problém se kterým se potýkám i ve vztahu, prostě všude. Pocit BEZMOCI bytostně NENÁVIDÍM!!! butter

Není tady

#13 17. 7. 2006 21:46

chomáček
♥♥♥♥♥--

Ivča K. napsal(a):

Určitě by pomohla obsluha ve formě polonahého stewarda.Třeba takového?

http://obrazky.rajsmichu.cz/19/superplavec.jpg

Tys tomu dala korunu, Ivčo. yikes))))))))))))))))))))))))))))) je to fakt, že když si tohodle chlápka představím, že mi nosí jídlo a pití, asi bych nevnímala ani sebevětší turbolenci. tummenupp

Není tady

#14 17. 7. 2006 22:04

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

http://sirmi.ic.cz/smajl/5.gif

A o to jde.

Není tady

#15 17. 7. 2006 22:38

Radka1
♥♥-----

Chomáčku, když jedeš po silnici a cítíš se pánem situace, protože nejsi bezmocná a svůj volant ovládᚠty sama, uvědom si, že proti tobě jede ožralec či hazardér a mᚠ100x větší šanci zemřít. Když to zlehčím - piloti se lítat naučit musí, jinak je nikdo za knipl nepustí (narozdíl od řidičů a volantů) a ožralí být nikdy nemůžou. Tak alespoň něco ne? Já sama mám taky příšerný strach z létání, ale na silnici mám daleko větší. Mě osobně pomáhá pivo, pak většinou usnu.

Není tady

#16 21. 7. 2006 11:56

Angie
♥♥♥♥♥--

Doporučuji shlédnout pár filmů..např. Boeing 737 v ohrožení wink

Jsem bývalá letuška a jsem z Prahy, takže ti můžu pomoct Chomáčku.

Není tady

#17 23. 7. 2006 23:33

Estd
♥------

chomáček napsal(a):

Jessie napsal(a):

No jo, ale proč ta letadla teda padají?
A hlavně u mě to je i ten pocit bezmoci, že jsem někde nahoře,nemám půdu pod nohama, kdyby se otevřely dveře, tak zmrznu a prostě další a další věci, které mě přivádí do stavu BEZMOCI a to je můj problém se kterým se potýkám i ve vztahu, prostě všude. Pocit BEZMOCI bytostně NENÁVIDÍM!!! butter

Vim ze racionalni argumenty v tomhle prilis nepomahaji ale treba te uklidni
- kdyz uz letadlo pada tak vetsinoi africke nebo jihoamericke ktery bylo v dost zofalem technickem stavu
- nevim o zadne letecke nehode ceskych aerolinii za poslednich mnoho let
- letadlo bez problemu pristane i s jednim funkcnim motorem
- mnohem nebezpecnejsi nez letat je jezdit autem, i ve vlaku zahyne vic lidi na pocet prepravenych nez v letadle, nez se ti stane neco v letadle to te spis nekdo smete autem na chodniku

k tomu pocitu bezmoci, napr v metru problem s timhle nemas ?

Není tady

#18 24. 7. 2006 8:46

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

ja nikdy neletela, a ani nikdy nepoletim brrrrrrrrrrrrrrrrr, jenze u me to dela tezka fobie z vysek (nemuzu si stoupnout ani na zidli)

ale ti treba pomuze jeden forek, ktery znam smile  Bavi se muz s uspesnym matematikem o tom, jak hrozny ma strach z letani. Matematik odpovi - nemate se ceho bat, mily priteli, pravdepodobnost, ze na palube letadla bude bomba je 1:100 000. "No ja vim, ale me je vzdycky tak zle, pred odletem".... Pak vam mohu poradit jedine, vezmete si jednu bombu s sebou. Pravdepodobnost, ze na palube budou ve stejnou dobu dve bomby je 1:1000 000 000 big_smile

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#19 24. 7. 2006 10:14

chomáček
♥♥♥♥♥--

Angie napsal(a):

Doporučuji shlédnout pár filmů..např. Boeing 737 v ohrožení wink

Jsem bývalá letuška a jsem z Prahy, takže ti můžu pomoct Chomáčku.

Poslala jsem ti soukromou zprávičku.

Vám holky díky. Máte pravdu, jen to překonat, to je to nejhorší. sad

Není tady

#20 24. 7. 2006 10:37

Lucy
♥♥♥♥♥♥-

Tak to dám přečíst tomu mýmu. My máme v září taky letět a mladej si nachází všelijaký výmluvy, jen aby do toho letadla nemusel nasednout. Ach jo. Jsem zvědavá, jak to dopadne u nás. Ségra mi říkala, že se to nemá připouštět. Ta letěla ke konci června do Tunisu a samozřejmě pršelo a byla bouřka. Letadlo kvůli vodě na letišti odlétávalo o hodinu déle. A mladej mi říká. Cituji: " Teď si představ v tomhle počasí letět....." Takže dává brouky do hlavy i mě. U mě z teoretickýho hlediska je to v pohodě,  moc si to nepřipouštím a nemyslím na to, horší asi bude až budeme na tom letišti a uvidím ty obrovský stroje, ale jednou se to překonat musí. Tak jsem zvědavá, strašně mě to láká letět letadlem a nějaké to procento strachu tam samozřejmě je. No uvidíme............

Život je jen zavření a otevření očí, záleží jen na Tobě, co v tom krátkém okamžiku uvidíš.

Není tady

#21 24. 7. 2006 10:55

janica
♥♥♥♥♥♥-

Lucy napsal(a):

Tak to dám přečíst tomu mýmu. My máme v září taky letět a mladej si nachází všelijaký výmluvy, jen aby do toho letadla nemusel nasednout. Ach jo. Jsem zvědavá, jak to dopadne u nás. Ségra mi říkala, že se to nemá připouštět. Ta letěla ke konci června do Tunisu a samozřejmě pršelo a byla bouřka. Letadlo kvůli vodě na letišti odlétávalo o hodinu déle. A mladej mi říká. Cituji: " Teď si představ v tomhle počasí letět....." Takže dává brouky do hlavy i mě. U mě z teoretickýho hlediska je to v pohodě,  moc si to nepřipouštím a nemyslím na to, horší asi bude až budeme na tom letišti a uvidím ty obrovský stroje, ale jednou se to překonat musí. Tak jsem zvědavá, strašně mě to láká letět letadlem a nějaké to procento strachu tam samozřejmě je. No uvidíme............

Tak to já mám přesně opačný problém - vloni jsme s přítelem letěli do Tuniska a to byl jeho první let v životě. Teď mě furt uhání, že chce zase někam letět na dovolenou, jenže já ne že bych měla panický strach z létání, ale když to není nutné tak do toho nelezu wink Jsem prostě ráda, když jsem nohama na zemi tak je u nás taky trochu "Itálie" dumbom

Není tady

#22 25. 7. 2006 20:07

LauraK.
♥♥-----

MILUJU LETANI, JAK SE TOHO MUZETE BAT???? MILUJU HLAVNE START A PRISTANI, JINAK SE TOHO VE VZDUCHU MOC NEDEJE:(((((((

Není tady

#23 26. 7. 2006 9:12

Angie
♥♥♥♥♥--

Chomáčku, prozatím koukni na http://www.fearofflying.com/ - anglicky určitě umíš. Je to velice dobrá stránka, založil ji bývalý kapitán.

Není tady

#24 26. 7. 2006 9:19

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Viete, ja lietam celkom rada, ale mám zasa inú fóbiu - respektíve to asi nie je fóbia, ale čosi zvláštne... Už od detstva neznášam, keď nado mnou hučí také to vežké dopravné lietadlo - mala som asi 6 rokov, keď mi po prvý raz napadlo - to je smr, ja zomriem! Dodnes si pamätám na ten pocit, ako mi prišlo žúto, že sa musím so všetkými rozlúči(reps. že sa ani nerozlúčim) a zomrie. Malé lietadielka mi nevadia, ale také tie vežké hučiace dopravné lietadlá nado mnou mi robia zimomriavky na chrbte a urputný fyzický strach zo smrti - normálne návaly sad Asi som kedysi zažila bombardovanie, predpokladám; a neprežila... Alebo na mňa nejaké lecino spadlo. Vtipné je, že bývam neďaleko letiska v Blave, priamo na trase, takže ich hlavne v noci počujem nespočetne.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#25 26. 7. 2006 20:02

skiasll
♥♥-----

Já mám taky strašný strach z letadla, před měsícem jsme letěli do Egyptu. Už na letišti jsem brečela, protože jsem viděla nějakého černocha, že jede s námi, vypadal hrozně, myslela jsem si že je to terorista.
Při vzletu jsme se dostali do bouřkových mraků - v letadle nebylo vůbec nic vidět - samá tma a letadlo se strašně kymácelo. Ptali jsme se letušky, zda je to v pořádku, ale řekla, že to dlouho takové nebylo.Měli jsme mezipřistání v Ostravě a tam nám oznámili, že letadlo kvůli technické poruše nepoletí dál, že to musí opravit, prý špatný radar. Bohužel jsme čekali 4 hodiny (brečela jsem, protože jsem pokaženým letadlem nechtěla nikam jet), po 4 hodinách to stejně neopravili a letěli jsme s technickou proruchou do Prahy, kde nám to za 2 hodiny opravili. Ale celé 4 hodiny jsem byla strašně nervózní.
Na zpáteční cestě už to bylo celkem v pořádku, ale klátilo se to nad Řeckem.
Říkala jsem si, že už bych letadlem nejela, že bych jela jen autobusem, ale asi bych zase letěla letadlem.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí