29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
markét já to taky dřív nevěděla (doteďka jsem je ani neviděla), ale díky babinetu jsemo něco chytřejší Jsou to jednorázový kalhotky, který se právě nosej po porodu a jsou prodyšný aby rána mohla "dejchat"
Není tady
markéta : Díky Mě předpovídalo kluka hodně lidí, potom na UZ to byl celkem šok :-D
Není tady
wocinko pořiď si ho. já teda byla šitá strašně moc a sedělo se mi hodně špatně i na něm, ale bez něj bych neseděla vůbec Takže doporučuju, ALe třeba zrovna ty budeš mít porod v pohodě bez nástřihu nebo s malým a budeš moc sedět bez problémů. Ale pak se ti zase bude hodit až bude dítko větší takže bych do toho šla
Není tady
jo, ten se taky může hodit. nejmenší velikost, co prodávají. Já byla šitá hodně a kruh by se hodil.
Není tady
Ok, pořídím, dík za doporučení... a nemáte tip na nějaký mazání na bradavky? Už teď je mám poměrně suchý a bolí mě pomalu každej dotek, tak se bojim kojení
Není tady
sudina napsal(a):
jo tak o tom sprcháči vím, já ho tda používám norlmálně,tak ted vím že si ho tam musím vzít sebou.a jak píšeš s baterkama do foťáku, tak to jsem tenkrát zachránila kámošku, když jsem nadšeně v porodnici fotilila její mimčo a uďála jsem dobře protože její manžel měl ňákej špatnej filmek ve foťáku a nebylo z toho nic...
Jinak rodit budu v Jičíně a na ty kontroly do porodnice ještě nechodím, takže přesně nevím co a jak.. ale prostě bych to chtěla mít připravené...
Jé Sudinko, ty budeš rodit v Jičíně? Taky o tom hodně uvažuju, hodně si to tam chválej. Já mám teď dilema. Chci chodit na předporodní kurz, ale zatím vím jen o tom, co dělá fakultka v Hradci. Holky tvrděj, že je lepší chodit tam, kde se bude rodit. Nevím jestli v Jičíně něco dělají, ale i tak to mám z ruky-bydlím u Chlumce nad Cidlinou. Jinak kurz v HK začíná na začátku září a se potřeba objednat včas, takže už skoro teď. Byla jsi na nějakém kurzu nebo plavání. S plaváním asi zkusím Hořice.
Není tady
Já mělakruh půjčený od kamarádky, kerá měla v tu dobu skoro tříletýho syna
wocinko na bradavky mastičku Bepanthen, můžeš jí pak použít i na zadeček mimča, kdybymělo nějaké problémy
Není tady
wocinka napsal(a):
Ok, pořídím, dík za doporučení... a nemáte tip na nějaký mazání na bradavky? Už teď je mám poměrně suchý a bolí mě pomalu každej dotek, tak se bojim kojení
Dobrý je prý bepanten (ještě je tam někde v názvu "h" ) ale před porodem se prý nemá mazat vůbec - to až při kojení.
Není tady
dezy : Nemažu, ale mám strach co bude až začnu kojit, tak radši sonduju dopředu
Jinak holky moc dík za ten krém, hned ho dám na seznam porodnických věcí
Není tady
HANINO,já se přiznám, já nechodím nikam- jsem líná jak veš...a je mi fajn!!!Ale ty předporodní kurzy se tady dělají, vím o jednom, který je ve sportovním areálu- ale nejsem si jistá kdy... bud první nebo poslední týden v měsíci, ale to se podívám až půjdu k doktorovi. A pak je ještě něco přímo v nemocnici a to taky nevím kdy.. já vím už je na čase, abych se na to mrkla.Ale jak tady psali holky, tak ti asi řeknou co je potřeba v porodnici kam půjdeš, tak si myslím, že byl to nebylo špatný, zajít třeba do tý porodnice sem , jestli jsi rozhodnutá sem jít. No já určitě, protože to mám asi "5 kroků" a hlavně spousta- vlastně všechny kamarádky tady rodili a myslím že v pohodě!!!!Na ty předporodní kurzy se podívám a napíšu sem!!!!
Není tady
HANINO,opět pro tebe, mrkla jsem na net-cvičení pro těhotné- každý čtvrtek 13-14 hod, v aerobikovém sále v "areálu" 30,-
předporodní příprava v doprovodu tatínků- v aerobikovém sále v "areálu" každý první čtvrtek v měsíci 14-15 hod. 150,-pár info:604973724,728070793
Není tady
wocinka napsal(a):
jituš : Určitě si jí s sebou vezmu, dík za radu... mimochodem, máš nádhernýho andílka :-)
Díky moc,už se těšíš viď.A s tím 100 procentním uz.Haha zeptej se holek kolik jich tu mělo překvapení na porodním sále.JInak ještě jsem měla ten Bepanthen je fakt skvělej asi bych bez něj trpěla,a měla jsem i svou odsávačku.
Není tady
Jo jo wocinko, já můžu potvrdit. My měli na několika UZ (včetně toho 3D) holku a na porodním sále to byl kluk. To bylo největší a nejkrásnější překvapení mého života:-)) Tak pozor na to.
Není tady
jituš, alexx : No my nenakupujeme dorůžova a je nám to jedno, takže se klidně nechám překvapi t
Není tady
markéta napsal(a):
holky promiňte že se tak blbě ptám...ale co jsou to ty síťovaný kalhotky...?
Koupíš je v lékárně, vypadají jako ušité z rybářské sítě. Jsou lehounce elastické, bezvadně sedí na těle.
Např, po císaři bych na sebe normální kalhotky nenatáhla kvůli gumě, ale síťovky byly v pohodě. Holky, co rodily se mnou a normálně, si je taky nemohly vynachválit, jsou lehounké a krásně udrží vložky tam, kde mají být.
Není tady
Eri napsal(a):
markéta napsal(a):
Koupíš je v lékárně, vypadají jako ušité z rybářské sítě. Jsou lehounce elastické, bezvadně sedí na těle.
Např, po císaři bych na sebe normální kalhotky nenatáhla kvůli gumě, ale síťovky byly v pohodě. Holky, co rodily se mnou a normálně, si je taky nemohly vynachválit, jsou lehounké a krásně udrží vložky tam, kde mají být.
Eri, tys je tak vychválila, jako bys je prodávala
Ale souhlasím s tebou, já je nosila ještě pár týdnů po porodu. jakmile jsem si vzala normální, hned mě jizva štípala.
Není tady
ivagrun napsal(a):
Eri napsal(a):
markéta napsal(a):
Např, po císaři bych na sebe normální kalhotky nenatáhla kvůli gumě, ale síťovky byly v pohodě. Holky, co rodily se mnou a normálně, si je taky nemohly vynachválit, jsou lehounké a krásně udrží vložky tam, kde mají být.Eri, tys je tak vychválila, jako bys je prodávala
![]()
![]()
Ale souhlasím s tebou, já je nosila ještě pár týdnů po porodu. jakmile jsem si vzala normální, hned mě jizva štípala.
Když to po sobě pročítám, musím uznat, že máš pravdu
No vidíš, tak alespoň vím, v čem jsem dobrá a co po mateřský...
Není tady
sudina napsal(a):
tak jsem začala nakupovat - dvoje poporodní vložky a ty síťovaný kalhotky!!!!!! jsou troje v krabičcce, tak to možná ještě jedny koupit že????
Já mám dvoje,dají se preprat a jsou hned suché,zjistila jsem že těch sítových je ale víc druhu, to jsem netušila, koupili jsme je na kusy jedny za 13,- kc ve zdravot. potřebách
Není tady
Holky a vlozky do podprsenky - jednorazove nebo pratelne????
jinak alexxandra me docela vydesila:) doktor rekl holka, tak vsichni zacli kupovat do ruzova:))) tak snad to vyjde... jinak bu de mit bobanek ruzovou a to by se mu nelibilo asi:))) no spis okoli by koukalo:)))
Není tady
markéta napsal(a):
Ahoj,
jednorázové kalhotky nebo-li síťované, jsou nejvhodnějším spodním prádlem do nemocnice po porodu. Dobře drží vložky, nepadají, neomezují v pohybu. Po použití je vyhodíte, a tím zabráníte manipulaci s infekčním materiálem.
K dostání jsou ve zdravotnických potřebách nebo lékárnách.
Ahoj Magdalena Mikulandová soukromá porodní asistentka www.studioprozeny.cz
Není tady