29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
no sice mám ještě chvíli čas, ale ňák jsem začala stresovat s vybavou do porodnice,...já mám sto chutí si to už zbalit teď, vyjela jsem si sice seznam z netu, docela dobrej, ale zajímali by mě vaše zkušenosti... třeba ty poporodní vložky, kolik tak balíků, a jaký vložky třeba používat pak v šestinedělí..(mimochodem po tohmhle se mi teď vůůůůbec nestýská)a co ty vložky do podprdy, četla jsem že dobrý jsu ty chicco.... A máte vy´ˇnáký fígle co do porodnice, co se vám osvědčilo??????????
Není tady
holky ti určitě poraděj ty síťovaný kalhotky, moc si je všechny chválí, koupíš je v lékárně. Co se týče těch vložek, tak nám je v porodnici dávali dva balíky, záleží jak kde. Třeba plíny jsme měli jen 5 na pobyt, tak jsem musela mít svoje. Někde mají i kosmetiku pro mimi, my museli mít svoji. Poptej se na to v porodnici. Já sebou měla i noční košili a župan a obojí jsem měla nemocniční a župan jsem nepoužila vůbec. A někde říkaj být bez podprsenky, někde zase že jí máš mít...
Každopádně musíš mít sebou, jestli jsi vyplňovala papíry ohledně jména, tak ty
Není tady
Sudin, byla jsi na pohlídce porodnice?? Tam nám třeba dávali seznam věcí, co daná porodnice doporučuje.
Já třeba nemusela mít košile ani župan, ale ten jsem si vzala svůj, pro svůj pocit.
Určitě
síťované kalhotky (3-5ks)
1-2balíky vložek (nám třeba 1balík dali)
župan a košile nebo dlouhá trička (jestli vám je nedají)
jelení lůj (po tlačení a dýchání jsem měla rty v jednom ohni a celé se mi sloupaly )
bepanthen
vodní kruh
šampon, sprcháč
ručníky (raději vícero na obměnu, ať ti je někdo vezme domů a vypere, ať se člověk myje jak chce , tak stejně vždycky kapka ulpí )
musli tyčinky na posilnění, pravda, člověk má pořád hlad, když se mu tak uvloní místo v břichu a nemocniční strava když už je dobrá, tak je jí málo
Pro miminko jsem si zabalila tašku zvlášť, s sebou jsem brala jen plinky. Tašku mi pak manža přinesl druhý den, ale enpotřebovala jsem ji, vše nám dali, včetně kosmetiky. Den před odchodem mi jen přinesl věci na cestu domů pro malou.
Před porodem jsem volala dětské dr., kterou jsem si vybrala, ta mi řekla taky co a jak.
Papíry na jméno je také dobré mít vyplněné předem, mně se i tak na něco ptali , no mezi kontrakcema to bylo fakt super . Ten papír dají právě v porodnici, kam půjdeš. Ale tuším poslední měsíc se chodí na kontroly právě do porodnice, kam půjdeš rodit, tak ti tam vše potřebné dají.
Možná jsem na něco zapomněla. Holky mně určitě doplní
Není tady
Ahoj Sudin, nevím odkud jsi, ale já rodila v Podolí a třebas síťované kalhotky ani vložky jsem mít nemusela. V podstatě ani noční košili, půjčili mi motýlka. Co jsem donesla byli věcičky pro mimíska, i když v porodnici nosil oblečeníčko jejich a až na cestu domů jsem ho oblékla do našeho. Vzala jsem si akorát župan, sprcháč, ručníky, přezůvky, kojící podprsenku, vložky do podprsenky (stačily i ty úplně obyčejně za 60,-), taky jsem si pro jistotu donesla svoje vložky ty tenké třebas Always, jenže se moc nedoporučují - já ale nebyla moc šitá a trochu mi dělala problém ta vrstva vložek, blbě se mi sedělo:-) Strava byla v porodnici výborná a vcelku dostačující. Nevím, zda jsem na něco nezapomněla, ale určitě tvá porodnice ti doporučí seznam věcí!
Není tady
Já doporučuju mít s sebou gumové pantofle do sprchy ( tedy pokud nemáte na pokoji sprchu jen pro sebe.
Také se doporučují 2 ručníky ( jeden na spodní část těla, druhý na horní, aby se něco z očistků nedostalo do bradavek).
Jinak co se týče vložek, plenek, kosmetiky - to má každ porodnice jiné . U Apolináře jsme měli 5 plenek na mimčo na den , volně vložky a plátěné noční košile. Dětskou kosmetiku.
Nejlepší je zkusit si stáhnout seznam přímo od konkrétní porodnice.
Hodí se tužka na psaní, foťák.
Není tady
No vidis a nam v porodnici na mimco neposkytly skoro nic, krome Rybilky na prcku a cosi od Johnsona na umyti. Obleceni nam davali na den dve kosilky a kdyz to Barunka pozvracela a ja chtela cistou, tak mi vynadali. taky se nam povedlo pocurat zavinovacku a ten pohled sestry si pamatuju dodnes :-((
Nam neposkytly ani vlozky, vsechno jsem mela svoje. Rekly nam, ze je v porodnici prodejna, kde si to muzu koupit. Nedam dopustit na sitovane kalhotky a komunisticke vlozky, to jsou ty v te sitce. A urco si vem ty pantofle do sprchy, pokud jsou na cele oddeleni 2 sprchy pro vsechny, tak to je kolikrat dost sila.
Vlozky do podprdy jsem mela Babylove, maji tu lepici pasku, tak to aspon drzi.
Pokud ti nekdo muze pujcit odsavacku, tak si ji vem. Mne natekly tak moc bolestive prsa asi treti den, nemohla jsem ani lezet bolesti, a na oddeleni byla jedna, na ktere jsme se stridaly vsechny. Pani co byla se mnou na pokoji mela svoji a byla vysmata. Barunka to odsat nestihala :-))
Není tady
Me teda netahala a sita jsem byla. Ale mozny to je. Pak jsem mela i jine porodnicke vlozky, ale ty uz byly vic papirove a tak dobre nesaly. Fakt ty stary sitovky byly po porodu nejlepsi.
Není tady
U nás byly volně k dispozici síťovky a nikdo si nestěžoval. Já to posoudit nemohu, rodila jsem císařem a tak jsem stehy měla jinde
Není tady
Pokud porodnice má vlastní noční košile, určitě toho využij a nešpiň si zbytečně svoje. V Apolináři bylo vše k dispozici, pro miminko nebylo potřeba vůbec nic, jen věci na cestu domů.
Ke všemu, co bylo napsáno výše, je dobrý mít půl litru coly k porodu (doporučeno od porodní asistentky). A já tam ještě vycucala tři balíčky Mentos (sucho v puse při rozdýchávání je nepříjemný )
Po porodu jsem používala na spodek sprcháč pro "intimní" hygienu´
A hodí se náhradní baterky do foťáku, znáš zákon schválnosti
Není tady
jo tak o tom sprcháči vím, já ho tda používám norlmálně,tak ted vím že si ho tam musím vzít sebou.a jak píšeš s baterkama do foťáku, tak to jsem tenkrát zachránila kámošku, když jsem nadšeně v porodnici fotilila její mimčo a uďála jsem dobře protože její manžel měl ňákej špatnej filmek ve foťáku a nebylo z toho nic...
Jinak rodit budu v Jičíně a na ty kontroly do porodnice ještě nechodím, takže přesně nevím co a jak.. ale prostě bych to chtěla mít připravené...
Není tady
Já vypila coly asi litr a díky bohu za ni.
A ještě se mi hodila 1,5 litru dobré vody, k dispozici na předporodním pokoji byl čaj a na porodním sále leda tak kohoutkovice
Není tady
Já měla na pokoji připravený slazený černý čaj, ale to bylo ze strany porodnice. Já jsem ho jen usrkávala na smočení rtů. Bylo to fatk supr. Jinak můj porod netrval tak relativně dlouho, jak u jiných maminek a vlastně jsem se na Štědrý večer (nic netušíc) nabouchala salátem, kaprem, dortíčkem, cukrovím atp., takže hlad u mě nebyl, spíš jsem to při kontrakcích vyvrátila. Až po porodu jsem pocítila hlad a čekala na snídani:-)
Není tady
Ahoj holky, ta cola mě zaujala... to jako na dodopování energie? Jestli to pomáhá, beru si celej karton, mám strašnej strach:storstark:
Není tady
Je to na doplnění energie, ale nesmíš jí zas vypít moc, pak by to překáželo, miminko by mělo málo místa. Nebo kdybys šla třeba při komplikacích na císaře, je lepší mít toho v sobě co nejmíň. Takže se doporučuje jen trošku si vždycky loknout. Ale já ke konci už to do sebe taky lila jak prokopnutá
Není tady
Ivagrun : Taky myslím, že až bude nejhůř tak to do sebe buď to budu lejt po litrech nebo si na nějakou colu ani nevzpomenu, ale určitě si jí přibalím do tašky, co kdyby náhodou ;-)
Není tady
Já už ji mám připravenou v lednici, nikdo k ní nesmí , tak hlavně ať ji tu nenechám až poběžím
dobrý tip
Není tady
Spíš by mě zajímalo jak se přepravuje taková ledová kostka... jak všude píšou, že má rodička cumlat led
Není tady
Holky, díky za tipy. Například ta cola mě překvapila. Nám PA říkala, že max. vodu bez bublinech, protože např. po limče a džusech se zvrací.... Tak nevím, ale poslední týden piju colu denně, a to ji normálně nemusím. Takže k porodu si ji vezmu. A ještě jsem si koupila musli tyčinky a cucací bonbony.
Není tady
wocinka napsal(a):
Ahoj holky, ta cola mě zaujala... to jako na dodopování energie? Jestli to pomáhá, beru si celej karton, mám strašnej strach:storstark:
Já jsem pila cocacolu celé těhotenství.Strašně mi to pomáhalo,protožejsem furt zvracela. Doktorovi jsem to raději neříkala aby mi nevynadal.
U porodu jsem jí měla taky a naštěstí jsem jí vypila dřív,než si mysleli,že půjdu na císaře.To by mi to nedovolili.
A nakonec vše dobře dopadlo a já byla ráda,že mi ještě trošku zbylo na pokoj.Rodila jsem u Apolináře a tam bylo vše jak pro mě,tak pro mimi.Vložky-síťkované byly moc prima ani jsem nevěděla,že je mám a sály krásně-plíny,oblečky pro mimi košile pro mě a čaj na pití k dispozici.Paráda.Takže jsem měla síťované jednorázové kalhotky 5, zubní kartáček,pastu,intim gel na mytí,ručníky-asi 6-,župan,boty do sprchy,šampon,a pak mi manžílek přinesl věci pro Matouška.Šli jsme domu v zimě,tak body,dupajdy,kombinézu,rukavice,ponožky,čepici a autosedačku.
Snad jsem na nic nezapomněla,kdyžtak doplním později.
Není tady
jituš : Určitě si jí s sebou vezmu, dík za radu... mimochodem, máš nádhernýho andílka :-)
Není tady
wocinka napsal(a):
jituš : Určitě si jí s sebou vezmu, dík za radu... mimochodem, máš nádhernýho andílka :-)
wocí to je tvoje bříško na fotečce? to je krásný dost špičetý viď?žeby chlapeček?
Není tady
markéta : Jj, bříško je moje, ale podle UZ jednoznačně holka
Není tady