1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Má také někdo tohoto úasného pejska a chtěli by jste se podělit semnou o záitcích s ním ...
Upravil(a) Agape (17. 7. 2006 7:49)
Není tady
Ahoj Agape.
Pořídila jsem se Russla. Má 5 měsíců a je to děsnej divoch.
Doufám, e se v dospělosti trochu umravní. Jsem dosti měkká na nějaký výcvik, take pánem je zatím on.
Napi mi tvoje zkuenosti s tímto psiskem, a vím na co se mám těit.
Není tady
Blank: Nezapomeň, e je to teriér. To samo o sobě značí ílenou tvrdohlavost a jakmile mu jednou něco projde, bude to dělat pořád (od zdrhání přes ničení věcí a po skákání po lidech atp.). Chce to laskavou, ale přitom pevnou ruku. Nejlíp se učí na pamlsek, jestli není "ravej", tak pak třeba na oblíbenou hračku, kterou mu dá za odměnu, kdy se mu něco povede. Ale musí bejt důsledná. Je koda pak mít psa věčně na vodítku jen proto, e jsem nebyla schopná ho naučit přivolání a aby si nevímal cizích lidí. Jestli nemá zkuenosti, zkus cvičák a nějakou tu odbornou knihu. A jestli se ráda zasměje, tak ti doporučuju knihu od Zdeny Frýbové Robin (Robin je sice foxteriér, ale ty povahy vech teriérů se dost podobají).
Není tady
Zdravím, tak tý naí bude 8 měsíců ... je to jako kadý teriér taky hroznej divoch.
Chodila jsem s ní na cvičák, take jsme se díky tomu naučili základní povely - ten hodně doporučuju. Pamlsky jsou samozřejmostí, na ty mi venku kolikrát poslechne vdy na první povel :-). Jak píe Eva, chce to pevnou ruku. Občas to zkouí, chce si prosadit svojí, ale já bohuel či natěstí jsem na ní dost přísná, take někdy opravdu stačí jen přísnej pohled a u to chápe, e je zle
Ne vdycky s ní člověk můe být tak ty dvě hodiny venku (i to je pro ni málo) a pak to doma dává najevo. Ne e by demolovala nábytek apod., to natěstí nedělá, ani kdy je sama doma (větinou to stejně spí prospí). Spí začne skákat po nohou, nebo stačí, kdy se člověk pro něco schýbne a začne skákat i po rukou - usoudila jsem, e si takto vynucuje, abych s ní, jako obvykle dělala blbiny. To potom neví, kdy přestat.
Dalí její oblíbenou činností, je koukání z okna. To si vdycky hupne na idli, která u je připravená u okna, a strnule pozoruje lidi a pejsky venku a kdy se jí někdo nezdá, tak si na něj těkne ...
Je to zlatíčko nevyměnila bych ji za nic na světě. Jsou to opravdu veselí pejskové a člověk s nimi nezná nudu.
Upravil(a) Agape (18. 1. 2007 21:24)
Není tady
My jsme měli pred Russlíkem obyčejného oříka nalezenečka. Ale byla to osobnost. kterou nakonec znalo a milovalo celé město. Ale přejelo nám ho auto.
Tak po dlouhém vybírání nakonec zvítězil nový adept psí lásky Jacl Russel. U z obrázku jsem poznala, e tento pejsek bude taky pes někdo. Nechtěli jsme ádného peciválka. Rádi chodíme na procházky. Ale jak říká- kadý den to prostě nejde, tak potom se nám to psí miminko nudí a dělá vylomeniny. Například včera si otevřel botník a rozkousal mi kozačku.
My jsme nikdy těně neměli, tak jsem chtěla vědět, zda ta divokost je nafurt, nebo z toho vyroste. Snaíme se ho taky trochu trénovat k poslunosti, ale chce to asi víc času a hlavně důslednost.
Ale je to taky nae ne a jsme moc rádi, e ho máme.
Jo a jetě je dosti sexuálně bujarý. Na to e má 5 měsíců se dosti vánivě zamiloval do poltáře sevímvudy. Napadlo mě, jestli se neprodávají nafukovací fenečky, e bychom mu pořídili nějakou pro radost .
Není tady
Koukám, e má taky pěkné příhody :-) Co se týče té divokosti, tak taky nevím, zda jí to v dospělosti pustí. Ale to si pak říkám, e s ní nebude taková zábava.
S tím poltářem jsi mě dostala :-D, no vidí to by nebyl patný nápad s tou nafukovací fenkou ... ale jsou to takový prevíti, e by zachvilku bylo asi po fenečce ... ono stačí kdy se jí dostane do zubů obyč. plyák, během pár minut ho tu nacházím rozcupovanýho po kouskách :-)
Není tady
Eva36 napsal(a):
Blank: Nezapomeň, e je to teriér. To samo o sobě značí ílenou tvrdohlavost a jakmile mu jednou něco projde, bude to dělat pořád (od zdrhání přes ničení věcí a po skákání po lidech atp.). Chce to laskavou, ale přitom pevnou ruku. Nejlíp se učí na pamlsek, jestli není "ravej", tak pak třeba na oblíbenou hračku, kterou mu dá za odměnu, kdy se mu něco povede. Ale musí bejt důsledná. Je koda pak mít psa věčně na vodítku jen proto, e jsem nebyla schopná ho naučit přivolání a aby si nevímal cizích lidí. Jestli nemá zkuenosti, zkus cvičák a nějakou tu odbornou knihu. A jestli se ráda zasměje, tak ti doporučuju knihu od Zdeny Frýbové Robin (Robin je sice foxteriér, ale ty povahy vech teriérů se dost podobají).
knihu robin milujem! ale stratila som ju a teraz ju nemôem zohna. predáva sa ete v čr?
Není tady
Adriano, myslím, e ji mají. Moná přes nějaký internetový knihkupectví by to lo taky...dobře mi osobně vycházejí vstříc v knihkupectvích Kanzelsberger (ty mají větí sítě) a taky Kosmas (ale to nevím, jestli není jen místní u nás ve městě). Ochotně se podívají do systému, objednají, zavolají...pohoda.
Upravil(a) Eva36 (23. 1. 2007 10:37)
Není tady
Podařilo se mi zjistit adresu psí kolky kousek od nás, tak se do ní chystáme. Máte s tím někdo nějakou zkuenost?
Naemu mazlíčkovi se udělal na bříku a pod přední nokou takový jakoby ekzém. Asi ho to i svědí, protoe se krábe. Na doporučení paní doktorky jsme koupili l lososí granule, které jsou dobré na srst a kůi.
Není tady
Blank: Hlavně buď důsledná, to se vyplácí. I kdyby se ti zrovna tak moc nechtělo trvat na svém, tak vytrvej. Pejsek pochopí, e opravdu jsou věci, které se vyadují a také ty, které jsou naprosto neádoucí. (ale teda teriéři jsou fakt "ořech A vám to těká!
Není tady