Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#1 17. 7. 2006 7:49

Agape
♥♥♥----
Místo: Plzeň

Jack Russell Teriér

Má také někdo tohoto úžasného pejska a chtěli by jste se podělit semnou o zážitcích s ním ...  wink

Upravil(a) Agape (17. 7. 2006 7:49)

http://www.4yougratis.it/img/webmaster/gif/computer/19.gif

Není tady

#2 17. 1. 2007 10:42

♥♥-----

Re: Jack Russell Teriér

Ahoj Agape.
Pořídila jsem se Russla. Má 5 měsíců a je to děsnej divoch.
Doufám, že se v dospělosti trochu umravní. Jsem dosti měkká na nějaký výcvik, takže pánem je zatím on.
Napiš mi tvoje zkušenosti s tímto psiskem, a vím na co se mám těšit.

Není tady

#3 17. 1. 2007 11:17

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Blank: Nezapomeň, že je to teriér. To samo o sobě značí šílenou tvrdohlavost a jakmile mu jednou něco projde, bude to dělat pořád (od zdrhání přes ničení věcí až po skákání po lidech atp.). Chce to laskavou, ale přitom pevnou ruku. Nejlíp se učí na pamlsek, jestli není "žravej", tak pak třeba na oblíbenou hračku, kterou mu dᚠza odměnu, když se mu něco povede. Ale musíš bejt důsledná. Je škoda pak mít psa věčně na vodítku jen proto, že jsem nebyla schopná ho naučit přivolání a aby si nevšímal cizích lidí. Jestli nemᚠzkušenosti, zkus cvičák a nějakou tu odbornou knihu. A jestli se ráda zasměješ, tak ti doporučuju knihu od Zdeny Frýbové Robin (Robin je sice foxteriér, ale ty povahy všech teriérů se dost podobají).

Není tady

#4 18. 1. 2007 21:22

Agape
♥♥♥----

Zdravím, tak tý naší bude 8 měsíců ... je to jako každý teriér taky hroznej divoch.
Chodila jsem s ní na cvičák, takže jsme se díky tomu naučili základní povely - ten hodně doporučuju. Pamlsky jsou samozřejmostí, na ty mi venku kolikrát poslechne vždy na první povel :-). Jak píše Eva, chce to pevnou ruku. Občas to zkouší, chce si prosadit svojí, ale já bohužel či naštěstí jsem na ní dost přísná, takže někdy opravdu stačí jen přísnej pohled a už to chápe, že je zle big_smile
Ne vždycky s ní člověk může být tak ty dvě hodiny venku (i to je pro ni málo) a pak to doma dává najevo. Ne že by demolovala nábytek apod., to naštěstí nedělá, ani když je sama doma (většinou to stejně spíš prospí). Spíš začne skákat po nohou, nebo stačí, když se člověk pro něco schýbne a začne skákat i po rukou lol - usoudila jsem, že si takto vynucuje, abych s ní, jako obvykle dělala blbiny. To potom neví, kdy přestat.
Další její oblíbenou činností, je koukání z okna. To si vždycky hupne na židli, která už je připravená u okna, a strnule pozoruje lidi a pejsky venku smile a když se jí někdo nezdá, tak si na něj štěkne ...

Je to zlatíčko hjarta nevyměnila bych ji za nic na světě. Jsou to opravdu veselí pejskové a člověk s nimi nezná nudu.

Upravil(a) Agape (18. 1. 2007 21:24)

Není tady

#5 19. 1. 2007 7:20

♥♥-----

My jsme měli pred Russlíkem obyčejného oříška nalezenečka. Ale byla to osobnost. kterou nakonec znalo a milovalo celé město. Ale přejelo nám ho auto.  sad
Tak po dlouhém vybírání nakonec zvítězil nový adept psí lásky Jacl Russel. Už z obrázku jsem poznala, že tento pejsek bude taky pes někdo. Nechtěli jsme žádného peciválka. Rádi chodíme na procházky. Ale jak říkáš- každý den to prostě nejde, tak potom se nám to psí miminko nudí a dělá vylomeniny. Například včera si otevřel botník a rozkousal mi kozačku.
My jsme nikdy štěně neměli, tak jsem chtěla vědět, zda ta divokost je nafurt, nebo z toho vyroste. Snažíme se ho taky trochu trénovat k poslušnosti, ale chce to asi víc času a hlavně důslednost.
Ale je to taky naše než a jsme moc rádi, že ho máme.
Jo a ještě je dosti sexuálně bujarý. Na to že má 5 měsíců se dosti vášnivě zamiloval do polštáře sevšímvšudy. Napadlo mě, jestli se neprodávají nafukovací fenečky, že bychom mu pořídili nějakou pro radost smile.

Není tady

#6 20. 1. 2007 9:05

Agape
♥♥♥----

Koukám, že mᚠtaky pěkné příhody :-) Co se týče té divokosti, tak taky nevím, zda jí to v dospělosti pustí. Ale to si pak říkám, že s ní nebude taková zábava.
S tím polštářem jsi mě dostala :-D, no vidíš to by nebyl špatný nápad s tou nafukovací fenkou ... ale jsou to takový prevíti, že by zachvilku bylo asi po fenečce ... ono stačí když se jí dostane do zubů obyč. plyšák, během pár minut ho tu nacházím rozcupovanýho po kouskách :-)

Není tady

#7 20. 1. 2007 9:48

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥

Eva36 napsal(a):

Blank: Nezapomeň, že je to teriér. To samo o sobě značí šílenou tvrdohlavost a jakmile mu jednou něco projde, bude to dělat pořád (od zdrhání přes ničení věcí až po skákání po lidech atp.). Chce to laskavou, ale přitom pevnou ruku. Nejlíp se učí na pamlsek, jestli není "žravej", tak pak třeba na oblíbenou hračku, kterou mu dᚠza odměnu, když se mu něco povede. Ale musíš bejt důsledná. Je škoda pak mít psa věčně na vodítku jen proto, že jsem nebyla schopná ho naučit přivolání a aby si nevšímal cizích lidí. Jestli nemᚠzkušenosti, zkus cvičák a nějakou tu odbornou knihu. A jestli se ráda zasměješ, tak ti doporučuju knihu od Zdeny Frýbové Robin (Robin je sice foxteriér, ale ty povahy všech teriérů se dost podobají).

knihu robin milujem! ale stratila som ju a teraz ju nemôžem zohna. predáva sa ešte v čr?

Natália   * 12.06.2010 *  3100g / 48cm
http://www.tickerclub.com/cache/fc254e0664.png
    http://mareckinblog.blogspot.com/

Není tady

#8 23. 1. 2007 10:37

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Adriano, myslím, že ji mají. Možná přes nějaký internetový knihkupectví by to šlo taky...dobře mi osobně vycházejí vstříc v knihkupectvích Kanzelsberger (ty mají větší sítě) a taky Kosmas (ale to nevím, jestli není jen místní u nás ve městě). Ochotně se podívají do systému, objednají, zavolají...pohoda.

Upravil(a) Eva36 (23. 1. 2007 10:37)

Není tady

#9 30. 1. 2007 8:35

♥♥-----

Podařilo se mi zjistit adresu psí školky kousek od nás, tak se do ní chystáme. Máte s tím někdo nějakou zkušenost?

Našemu mazlíčkovi se udělal na bříšku a pod přední nožkou takový jakoby ekzém. Asi ho to i svědí, protože se škrábe. Na doporučení paní doktorky jsme koupili l   lososí granule, které jsou dobré na srst a kůži.

Není tady

#10 30. 1. 2007 8:49

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Blank: Hlavně buď důsledná, to se vyplácí. I kdyby se ti zrovna tak moc nechtělo trvat na svém, tak vytrvej. Pejsek pochopí, že opravdu jsou věci, které se vyžadují a také ty, které jsou naprosto nežádoucí. (ale teda teriéři jsou fakt "ořech smile A vám to štěká! wink

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí