14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Prosím, děláte někdo tzv. krepové palačinky? ( Doufám, e jsem to napsala správně).
Není tady
Jak připravíte pravé francouzské crépes? Do mísy dáte 20 polévkových lic hladké mouky se petkou soli. Do mouky uděláte dolíček a rozklepnete do něj 2 vejce. Vechno dobře promícháte, přilijete 1/2 litru mléka, opět promícháte. Pokud budete dělat slané crépes, můete přilít také pivo, které působí jako drodí. Drobné bublinky udělají těsto lehčí a jetě krepovatějí. Potom přidáte ličku oleje (dobré je pouít olivový olej). Nejméně hodinu musíte nechat dobře promíchané těsto odpočinout. Vezměte teflonovou pánev lehce vytřenou olejem, anebo litinovou pánev, do ní dáte oříek másla. Na rozpálenou pánvičku nalijete sběračkou těsto a ihned ho dobře rozprostřete. Palačinka musí být velmi tenká. Pečeme po obou stranách do zlatohněda.
Náplň tenoučkých crépes se řídí výhradně vaí chutí. Můete je plnit sýrem, penátem či sekanou unkou. Naplněné palačinky lze následně srolovat, zalít beamelem a zapéct v troubě. Zkusit lze samozřejmě i sladkou variantu. Nejznámějí jsou crépes suzette s oranovým sirupem a cukrem. Stejně dobře budou chutnat s cukrem, skořicí, čokoládou, tvarohem, ovocem či marmeládou. Servírujte je buď po jednotlivých kouscích, nebo vytvořte jakýsi vrstvený palačinkový dort.
Není tady