Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 16. 7. 2006 12:06

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Je to tak zvláštní???

Je divné, když toužím po dovolené s kámoškou (bez manžela a dcerky)?
Malé budou  na konci listopadu 4 roky a já od porodu nebyla nikdy bez ní. Prarodiče z manželovy strany už nežijí a já je mám moc daleko.Letos poprvé od jejího narození jsme byli všichni tři na dovolené u moře (taky šlo o ,,udobřovačku", protože jsem s manželem byla na rozvod).
Ale strašně mně to zklamalo-manžel byl věčně se vším nespokojený a dával to dost najevo, takže všechno šlo podle něj, aby byl klid. Jinak dobrý, ale manžel myslí holt v každém případě napřed na sebe, nezbývá, než se s tím smířit.
Včera jsem byla s kamarádkou na koupališti i s našimi dětmi (3,5+5,5) a dospěly jsme k závěru, že bychom obě uvítaly dovolenou-ale bez dětí, manželů. Prostě si to fakt užít-spát, jak dlouho chci, jít kam chci, slunit se kde chci a jak dlouho chci, jít na jídlo kdy chci, číst si........
Svoji dcerku miluji a popravdě týden bez ní si ani nedokážu představit, ale cítím, že bych to potřebovala (psychicky i fyzicky).
Můj sen by byl týden s kámoškou v hotelu u moře s All inklusiv (nestrat se o jídlo). Vím, že manžel se dokáže o dcerku dobře postarat (i s vařením). Jenže má na tohle zvláštní názor! Ale pokud jde o chlapy, je to v pořádku. On byl loni s kámošema na týden na horách.
Máte s tím někdo zkušenost?

Není tady

#2 16. 7. 2006 12:19

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Re: Je to tak zvláštní???

Kačo, já snad už osmý, devátý rok jezdím každý léto domů k rodičům jen s dětmi aspoň na 14 dní. Mám je taky daleko, šla jsem z mateřský do mateřský, byla a jsem pořád jen doma, hrozný stereotyp a starost o všechno a všechny. Jedině takhle si pořádně odpočnu, sice mám sebou děti, ale už není jen všechno na mě. O vaření, nákupy a uklízení se podělíme s mamkou nebo prostě nevaříme, když nemáme chuť. Chodím si s dětmi po výletech nebo večer vyrazím s kamarádkou na kafe. Prostě mám najednou pocit, že žiju a že mi narostly křídla. Nijak toho nezneužívám, nikdy jsem manželovi nezahla. Myslím, že to takhle má plno ženských, určitě my dvě nejsme vyjímka. S manželem i dětmi jsme letos už byli na týden na horách, bylo to fajn. Myslím, že to že by žena jela někam sama nebo jen s dětmi neznamená, že vztah nefunguje. Vždyť sama píšeš, že u chlapů je to normální, tak proč ne u nás, když je ta příležitost? A dokonce jak píšeš, že by ta dovča byla bez vaření, bez dětí, zapomenout na hodinky......, myslím, že by bylo hodně málo žen, který by nechtěli to samé.

Iveta X

Není tady

#3 16. 7. 2006 12:57

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Manžel by ještě pochopil, že pojedu s kámoškou, ale že chci jet bez malé, to nedovede pochopit. Ale přece nejde o to, se jí zbavit (jak říká on), jen si konečně odpočinout od všeho a být aspoň pár dnů sama. On to bere tak, že bych mu malou hodila na krk, jak on k tomu přijde. Přitom ji taky hrozně miluje. Nechápu!

Není tady

#4 16. 7. 2006 13:10

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Káčo - je to normální, na dovolenou, byť krátkou bez dítěte...máš na to nárok a právo a manžel,...kdyby tě měl rád, tak to pochopí !!!    smile Tak mu řekni, že mu to vzkazuju z Přerova !!!

Není tady

#5 16. 7. 2006 13:14

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Zdravím rodný Přerov!

Není tady

#6 16. 7. 2006 13:30

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Tak se manžela neptej a jeď, malou mu nechej doma !!!

Není tady

#7 16. 7. 2006 14:10

chomáček
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha

Káči, vůbec to není zvláštní. Je to zcela normální jev a já tě jen obdivuji, že jsi to vydržela 4 roky. smile Mému m alému je 19 měsíců a už od 11 měscíů jezdí občas na víkend s taťkou sám za jeho rodiči do Budějovic na víkend. Já zůstávám doma, uklízím, žehlím, převlíkám postele a mimo to čtu, odpočívám, večer si zajdu na taneček, večeři , pokecat, do krámu a když se mi ti dva vrátí, jsem šťastná jako blecha.
A že to tvůj manžel nedovede pochopit? Nejde mu prostě jen říci "tady máš malou, nazdar bazar za týden", to jistě chápe i Aneru, i když je dost vostrá smile  , ale zkus se s ním rozumně dohodnout, vysvětlit mu svůj postoj, svůj pocit a když i tak to nepochopí, pak bych se zařídila podle sebe a udělala bych, po čem toužím. Nikdo, ani tvůj manžel ti nemá právo něco zakazovat jen proto, že JEMU se to nelíbí. Věř, že jsi naprosto normální a vůbec to neznamená, že bys malou nemilovala. Já svýh prcka zbožňuji nade vše, přesto ho ráda s taťkou vykýbluji a užívám si svobody. smile Držím palce a měj se na dovče fajn. Hned bych jela s vámi. smile

Není tady

#8 16. 7. 2006 19:53

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Ahoj Káči,
chlapi si neradi zvykají na novoty , kde by museli přidat ruku k dílu.Ze začátku být tebou , tak bych vyzkoušela prozatím prodloužený víkend, ať si pomalu zvyká.
U nás to tak funguje, jezdím na relaxační pobyty do Lomné, teď jsem se vrátila z "dámské jízdy " v maďarských termálech a  manžel jezdí s chlapama na čundry.

Není tady

#9 16. 7. 2006 19:56

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Káča napsal(a):

Je divné, když toužím po dovolené s kámoškou (bez manžela a dcerky)?
Malé budou  na konci listopadu 4 roky a já od porodu nebyla nikdy bez ní. Prarodiče z manželovy strany už nežijí a já je mám moc daleko.Letos poprvé od jejího narození jsme byli všichni tři na dovolené u moře (taky šlo o ,,udobřovačku", protože jsem s manželem byla na rozvod).
Ale strašně mně to zklamalo-manžel byl věčně se vším nespokojený a dával to dost najevo, takže všechno šlo podle něj, aby byl klid. Jinak dobrý, ale manžel myslí holt v každém případě napřed na sebe, nezbývá, než se s tím smířit.
Včera jsem byla s kamarádkou na koupališti i s našimi dětmi (3,5+5,5) a dospěly jsme k závěru, že bychom obě uvítaly dovolenou-ale bez dětí, manželů. Prostě si to fakt užít-spát, jak dlouho chci, jít kam chci, slunit se kde chci a jak dlouho chci, jít na jídlo kdy chci, číst si........
Svoji dcerku miluji a popravdě týden bez ní si ani nedokážu představit, ale cítím, že bych to potřebovala (psychicky i fyzicky).
Můj sen by byl týden s kámoškou v hotelu u moře s All inklusiv (nestrat se o jídlo). Vím, že manžel se dokáže o dcerku dobře postarat (i s vařením). Jenže má na tohle zvláštní názor! Ale pokud jde o chlapy, je to v pořádku. On byl loni s kámošema na týden na horách.
Máte s tím někdo zkušenost?

Káčo,
úplně chápu, že to  tvoje tělo a i bytost si prostě chce si odpočinout!!!!
Já takhle byla min. rok 3 dny s kámoškou pod stanem a na různých hradech a zámcích  a pod stanem....nemělo to chybu....letos jedeme na 4 dny - asi na Moravu - píši asi...protože se uvidí, kam to "autoů zabočí...prostě dámská jízda, kde chlapy samozřejmě zdrbnem..
naopak chlapi z naší vesnice jezdí každoročně na vodu( je jich zhruba cca 10 ks) a taky pak na to vzpomínají celou zimu - jak se kde opili,pochopitelně...manžel s nima sice kamarádí ( v hospodě), ale na vodu se zatím ještě (na rozdíl od jeho otce :-))   ) nevydal....Proč? To taky musí být skvělý!!!Ale to je jeho problém, já jedu....již ve čtvrtek...
Takže mě to zvláštní nepřipadá....storstark
tummenupp

Není tady

#10 16. 7. 2006 21:46

misulinka21
♥♥♥♥---
Místo: Střední Čechy - Neratovice

Ahojky,a co to třeba zařídit tak,že by malá byla u babičky? Aby manža tak nežbrblal. Chápu jak se cítíš, jsem už taky dlouho doma. Tak si to zkus nejprve zařídit takhle. Jako, že si to vyzkoušíte. Jak se vám to bude oběma líbit. Když manža jezdí bez vás, tak snad musí mít pochopení, že jednou pojedeš ty. A když se nebude muset starat a bude mít taky volno,tak by snad mohl souhlasit. No a příště už bych mu zkusila malou nechat doma, zkraje třeba jen na víkend. Myslím, že by to mohlo vyjít. Tak hodně štěstí!tummenupp

http://www.ticker.7910.org/an1cxzS0g410010Mjg4ZHw0NzQ3NTE3amF8SmVuaWNrb3ZpIGpl.gif

http://www.ticker.7910.org/an1cqk60g410010Mjg3ZHw0MjAwNzlqYXxFbGluY2UgamU.gif

Není tady

#11 16. 7. 2006 21:54

Majdalena
♥♥-----

Plně souhlasím. Je to normální a potřebuješ vypnout. I kdyby šlo jen o jediný víkend. Neopouštíš dceru ani manžela, nejsi krkavčí matka, prostě si vybojuj to, na co máš nárok. My dovolenou řešíme tak, že jedeme na společnou (ne delší 14 dní, protože jinak bychom se sežrali) a pak si různě prodlužujeme víkendy. Já a dcera samy. Manžel sám. Já s manželem a dcera u babičky. Jsou to vždy fantastické tři- čtyři dny. Ale máme výhodu blízké babičky- dítě je zvyklé; manžel má klouzavou pracovní dobu a já spoustu volna. Teď jen ty peníze naškudlit. Jo a kdyba přeci je brblal, pohroz mu. Ty se staráš o dceru pořád a jeho by na pár dní neubylo. Vždy žasnu, co v tom chlapovi je, když dostane "samostatný úkol".

Není tady

#12 17. 7. 2006 6:53

Valentyna
♥♥-----

Pravdou je, že můj manžel by taky nikdy nepochopil, proč chci jet na dovolenou sama. Už jen kdybych chtěla vyrazit i s dcerkou by nechapal, natoz jeste sama bez ni. To by teda nezvladl. A ja bych tak rada treba i s dcerou!!! kapitulation

Není tady

#13 17. 7. 2006 8:35

Káča
♥♥♥♥♥♥-

misulinko, právě že baička ,,nefunguje". Jak jsem psala, je daleko a navíc v důchodě dělá v obchodě se suvenýrama, celý týden 9-18hod. a sobota 9-12hod. Navíc má přítele, s kterým okamžitě po sobotní směně vyráží na jeho chatu si aspoň chvíli odpočinout. Tak zase nemám to srdce jí to nějak nabourat. K nám přijede tak jednou za dva až tři měsíce, na 1-2 dny.
Manželovi nevadí představa, že by se o dcerku měl sám starat,  je rád s ní(navíc mu to fakt jde ve všem jako mně), ale ta ,,drzost", že bych si užívala někde sama s kámoškou a na celý týden! A on chudáček!

Není tady

#14 17. 7. 2006 9:06

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

káča: A že si, ksakru, nevzal on malou na hory???!!!! Jak to bez ní mohl vydržet???!!! ..... to byla ironie, ale i takhle se to dá postavit. Podle mě není nic nenormálního na tvém přání. Jemu to umožněno je, tak by měl umožnit i on tobě to, čeho si sám dopřává. Nenech si "vmlátit" do hlavy, že jsi nenormální nebo krkavčí máma. Jsi naprosto v pořádku. (Nenormální je snad spíš manžel, že on sám si jede a tebe by nechal s dítětem "na krku"....chápu, že malou miluješ, ale taky chápu, že se těšíš, že bys byla jednou zase sama a neměla jí za zadkem). Zkus to s manželem nějak zkoulet. Na rozumný argument (jako že on byl na horách taky sám) asi nepřistoupí, tak bych použila, co by tak mohlo zabrat. (To víš nejlíp ty, na co by tak asi skočil.) Hodně štěstí a doufám, že si tu dovolenou vybojuješ (v dobrém) a hezky si ji užiješ. Ahojky.

Není tady

#15 17. 7. 2006 17:26

suzy
♥♥♥♥♥♥-
Místo: brno

kaci ten muj me dokonce vyhazuje at jedu s kamoskou na dovcu a klidne i do ciziny.A je uplne normalni ze si i pres tyden jak prijde z prace a ma jeste jet nekam neco vyridt vezme malyho sebou do auta a objizdi to snim.Promin ale tvuj chlap ma divny nazory .ty si potrebujes odpocinout hlavne po psychicke strance a to i od ditete,a neznamena to ze dite nemilujes.Dej mu precist nase prispevky a treba mu to dojde ze je tohle dost netolerantni nazor.Necekala bych to od normalniho rozumnyho chlapa,je to tak trochu prezitek ne?Muj chlap je rus (ano rus,pokud se u toho nekdo pozastavi) a ma nazory uplne v poradku tak se divim ze rozumny cech (jsme prece lepsi nez rusaci  -vseobecny nazor) ti rika co rika. dumbom

http://animace.org/panenky/G300111.gif

Není tady

#16 18. 7. 2006 7:08

Káča
♥♥♥♥♥♥-

suzy-dobrý! Můj manžel se sice narodil tady, ale jeho mamka byla ukrajinka.

Není tady

#17 18. 7. 2006 8:05

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

jeď a vůbec nad tím nepřemýšlej. Já jsem dostala ke třicátinám od sestry dárek , společný výlet na jaře do Paříže a nic nebylo lepšího. Jednou jsem to tady už psala, ještě na starém babinetě, jestli to najdu, tak ti to sem dám.

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#18 18. 7. 2006 8:47

suzy
♥♥♥♥♥♥-

Káča napsal(a):

suzy-dobrý! Můj manžel se sice narodil tady, ale jeho mamka byla ukrajinka.

To mame podobny jeho mamka je taky ukrajinka ale otec z Moldavie big_smile  takze drzim pesti at je "normalni" a fakt te pusti,vzdyt se jim domu vrati odpocata a zrelaxovana mamca.

Není tady

#19 18. 7. 2006 9:02

Dana
♥♥♥♥♥♥♥

Tak Káčo, tady uvidíš, že všechno jde a člověk musí taky myslet trochu na sebe a nemusí být přitom sobec.

Já jela se segrou do Paříže .Dostala jsem to od ní k 30.tým narozeninám.Nechala jsem vše doma, slzící dětičky ( maminko mi umřeme hlady),taťku, kterej plánoval, jak vyrazí na mejdan a moje matka zatím navaří.Což o to, maminka navařila, ale manžílek musel doma makat jak barevnej a proklínal dny, kdy moje matka přestoupila práh.Ta mi potom vypravovala, jak ho zdeptala ( to aby si mě náležitě vážil), děti byly otrávený ( musely se učit, uklízet po sobě a vrchol byl, když musely sami zvládnout povinný úklid společných prostor-činžákoví vědí)
Já navrcholu blaha se poflakovala po Paříži ( 5 nádhernejch, nezapomenutelnejch dnů). Když jsem přijela domů, maminka připravená k odjezdu a můj manžel byl jak z filmu S tebou mě baví svět : Pane, dovezte mou tchýni na nádraží včas.Nebojte se pojedu, jako by to byla moje vlastní.
No prostě super.Vítání proběhlo jak za komoušů u tribuny a já slzela radostí.Manžel taky jak mě prosil, abych už propána nikam neodjížděla.

Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#20 18. 7. 2006 9:04

Dana
♥♥♥♥♥♥♥

Kačko a jela bych zase, plánuju to za dva roky na čtyřicítku. Velká pravda je, že pokud se musíš starat o děti a manžela, nikdy si neodpočineš. Pro nás dovolená není dovolená, tak alespoň někdy je potřeba vypnout.

Není tady

#21 23. 7. 2006 9:07

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Tak to dopadlo tak, že si budu raději každý měsíc dávat bokem do 1000Kč (no, nevím) a příští rok v červnu by jsme s kamarádkou chtěly na Djerbu.
Manželovi jsem to prostě oznámila s tím, že já budu s malou sama týden v zimě, kdy on jede s kámošema na hory a on pak týden v létě, kdy pojedu zase já s kámoškou k moři. Chvíli na mně koukal, pak se smál - no a pak se dosmál: pochopil, že se neptám, že oznamuji!
Já se holky tak těším na příští léto!

Není tady

#22 23. 7. 2006 9:49

Lucy
♥♥♥♥♥♥-

Já myslím, že je to taky normální. Chlapi sice vydělávají penízky, když my jsme na MD, konkrétně já jsem doma už od roka 2001 a někdy je to na bednu dumbom , ale ženská má taky nárok si někam vyrazit bez manžela a bez dětí a vyčistit si mozek. Můj sen to je taky za nějakej čas si vyrazit s kamarádkou někam k moři a užívat si nicnedělání. Ten můj má na to ale jinej názor, ale snad ho překecám, až budeme mít děti trochu větší. Už včera jsem udělala takovej malej krůček, že jsem sama vyrazila na bazén. A to jsem se ještě cestou k tramvaji chtěla vrátit, že je to blbý, abych nechala prcíka s taťkou doma. Ale něco v skrytu duše mi říkalo, ---jdi, pořádně si to užij, moc příležitostí nemáš----!!!! A tak jsem šla a bylo to úplně super!!!!!  Mladší dítě jsem nechala taťkovi a starší je s babi a s dědou na chatě. Mám dva kluky čtyři a jeden rok. Letos dovču plánujeme společně tak snad někdy.....

Upravil(a) Lucy (23. 7. 2006 9:50)

Život je jen zavření a otevření očí, záleží jen na Tobě, co v tom krátkém okamžiku uvidíš.

Není tady

#23 23. 7. 2006 11:00

suzy
♥♥♥♥♥♥-

Káča napsal(a):

Tak to dopadlo tak, že si budu raději každý měsíc dávat bokem do 1000Kč (no, nevím) a příští rok v červnu by jsme s kamarádkou chtěly na Djerbu.
Manželovi jsem to prostě oznámila s tím, že já budu s malou sama týden v zimě, kdy on jede s kámošema na hory a on pak týden v létě, kdy pojedu zase já s kámoškou k moři. Chvíli na mně koukal, pak se smál - no a pak se dosmál: pochopil, že se neptám, že oznamuji!
Já se holky tak těším na příští léto!

Spravne Kaci jen trochu nechapu o co mu vlastne jde kdyz on sam s kamardama jezdi.To je prece potom samozrejmy ze ty muzes jet sama taky.

Není tady

#24 24. 7. 2006 12:41

Judinka
♥♥♥♥---

taky nechápu. Potřeboval by bacit do hlavy, aby se mu rozsvítilo, když nechápe elementární věci.dumbom
Někteří chlapi jsou, jako kdyby se nechali zmrazit před 100 lety, a nyní obživli. Hrůza. Každej trochu empatickej člověk by mohl pochopit, že si chce manželka odpočinout, snad by jí to měl i nabídnout, a ne ještě bojkotovat.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí