27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Jsem teď docela rozčílená, protoe s takovýmto přístupem lékařů jsem se zatí nesetkala. Moje sestra je asi 1,5 měsíce po sloité operaci kolena (plastika vazu). Dnes bohuel uklouzla v koupelně a na tu nohu spadla. Okamitě ji hrozně natekla a bolela, tak jeli do nemocnice. Doktor jí tahal z kolene krev, řekl jí, e jestli byla poruena plastika, tak to hned nezjistí a co rentgen. Poslal ji tedy na rentgen s tím, e u mu končí pracovní doba tak a s těma rentgenovejma fotkama příjde a v pondělí!!! Při té plastice se dělá to, e Vám jakoby vydlabou rýhu do čeky (kvůli těpu nebo nevím proč) a druhá sestra, která tam byla s ní a odmaturovala jako zdravotní sestra a teď studuje druhým rokem vyí zdravotní kolu říká, e se jí zdá, jako by ta česká na rentgenu byla rozpůlená!!!Doktorovi skončila pracovní doba... Nejspí s tím teda bude muset jet na pohotovost. Je to nneuvěřitelný, stalo se Vám někdy něco podobného a dá se s tím něco dělat?
Není tady
No to není zrovna moc pěkný přístup, asi bych raději s těmi snímky jela na pohotovóst, abyste nic nezamekali. Taky jsem se setkala s laxním přístupem u doktora. Syn dostal jednou v sobotu horečky a v moči měl v nočníku viditelně krev. Nabrala jsem tedy moč do skleničky a jeli jsme v naem malém městě na pohotovost. Tam měl zrovna slubu zdejí oční lékař a kadého, a přiel s čímkoliv bez prohlédnutí odkázal na pohotovost v okresním městě. K čemu tam tedy byl? A co má dělat ten, kdo nemá auto, kdy vlak i autobus téměř nejezdí? Dokonce nám odmítl i papírkem zkontrolovat donesenou moč s tím, e je to stejně jen orientační výsledek. Nakonec, kdy jsem na tom trvala, tak moč zkontroloval, konstatovat, e jsou v ní bílkoviny a krev a vyprovodil nás ze dveří a nedal nám ani ádnou zprávu pro tu okresní pohotovost......
Není tady
Také mám zkuenost z hrozným přístupem lékařů, tedy moji rodiče. Oba mají stejnou obvodní doktorku a chodí i ke stejné zubařce. U obou dvou doktorek se jim pravidelně stává, e u je paní doktorka neoetří, e je konec měsíce a e jí u doly body... Nevím, jak je toto moné!?
Take jim jen doporučí, e se mají objednávat začátkem měsíce.
Není tady
Jo body, to je děs. Manelovi roste zub moudrosti , a protoe u delí dobu bolí a monáprotoe to je chlap
, tak tvrdil, e tam má váček a e jde k zubaři. Zael tam, váček pochopitelně nikde, jen roste zub, tak to bolí. Nicméně mu tam dr. pooural, nějaký výplach a poslal manu domů. Za týden tam el znova, pochopitelně se stejným zubem, doktor ho odmítl oetřit, protoe prý dva stejné úkony pojiovna neproplácí !! No nakonec si ho posadil do křesla, dal mu tam dren a pooural se mu tam zase tak - e u k němu manel nejde. No bodej. A tak bych mohla pokračovat dále . Děs a hrůza nae zdravotnictví ..
Není tady
Dnes je lepí raději umřít, ne chtít něco po lékařích......přístup hrozný, pokud nemáte vyloeně známého, nikde vás nechtějí léčit, snad jen bodíky a penízky a léčit se běte jinam......znám případ, kdy jeden opilec měl 6x dělanou endoprotézu kyčelního kloubu, stále problémy....protoe popíjel i s primářem v nemocnici, kdy ho pustili domů, tak se z radosti oral , upadl a dělali mu ihned operaci po SEDME !!! Vím, kolik lidí čeká na kyčelní kloub a nedočkají se......ale jinak ve zdravotnictví panuje pohoda. Jste objednaní na 11, ale jetě tam jsou ti, co byli objednaní na 8....vichni chodí sem a tam, káva voní....klídek, pohoda.....člověk se musí obrnit trpělivostí...a nechejte si ze zajímavosti vyjet, kolik na vás vyúčtovali lékaři pojiovně, je to zajímavé......co vechno se dozvíte ! Jak vás vichni prohlíí a opečovávají, aby jste byli zdraví.....
Není tady
Kdy byl můj syn malý, leela jsem s ním ve 3 měsících v nemocnici na ORL, v noci se začal dusit a potřeboval odsát hleny tou jejich el.odsávačkou, protoe moje u na to nestačila, la jsem za sestrou, aby vzbudila lékařku, e se kluk dusí, nechtěla to udělat, a jsem zakřičela, e je za slubu snad placená, teprve ji vzbudili, tvářila se, jako bych ji zabíjela a ráno na vizitě mi vynadali, co mi je do jejich platů, řekla jsem , e nic, ale e si nenechám udusit dítě. Kdo přeije lékařskou péči , zvítězí.
Není tady
Kdo má zájem podívejte se na www.borelioza.cz nebo www.pacienti.cz co tam lidé píou.......
Není tady
Dalí záitek jsem měla nedávno, kdy měli napsat synovi lék na astma, který pouívá léta a díky němu nemá záchvaty, řekli mi, e ho mohou napsat, jen v nemocnici, po záchvatech, podle nové Rathovy vyhláky, musela jsem jít, tedy jako pes ebrat za známou doktorkou do nem, aby mu ho napsala, kdy se nic nestane, za půl roku, a ho vypotřebuje, budu se muset poniovat zase.
Není tady
Take se to potvrdilo, druhej den ráno jela sestra hned na pohotovost, koleno nateklo jako balon, bylo samá modřina a hrozně jí to bolelo. Doktro na pohotovosti okamitě řekl, e to je zlomená čeka a poslal ji na příjem. Zrovna měl slubu ten doktor co ji poslala v pátek pryč. Hned za nima letěl,a začal, e se je pravda, e se na to měl podívat hned, ALE e by s tím stejně hned nelo nic dělat a ble ble ble....
Dneska jde sestra na operaci, budou jí tu čeku drátovat, tak doufám, e to dobře dopadne.
Není tady
Já asi před půlrokem chodila k psychiatričce s těkými depresemi, léky, které mi předepsala, ani po 2 měsících nezabírali, tak jsem udělala chybu a začala to občas řeit skleničkou vína, kdy jsem pak la na kontrolu, tak jsem se ji samozřejmě přiznala a čekala jsem, e mi z toho nějak pomůe ven ( mimochodem pracovala té v rámci odvykacího centra) a ona mě místo toho jetě ne jsem si sedla vyhodila, e jsem ji zklamala a a se vrátím, a se dám dohromady ... Tak jsem si nala jinou a je to v pohodě.
Není tady
Aneri napsal(a):
Dnes je lepí raději umřít, ne chtít něco po lékařích......přístup hrozný, pokud nemáte vyloeně známého, nikde vás nechtějí léčit, snad jen bodíky a penízky a léčit se běte jinam......znám případ, kdy jeden opilec měl 6x dělanou endoprotézu kyčelního kloubu, stále problémy....protoe popíjel i s primářem v nemocnici, kdy ho pustili domů, tak se z radosti oral , upadl a dělali mu ihned operaci po SEDME !!! Vím, kolik lidí čeká na kyčelní kloub a nedočkají se......ale jinak ve zdravotnictví panuje pohoda. Jste objednaní na 11, ale jetě tam jsou ti, co byli objednaní na 8....vichni chodí sem a tam, káva voní....klídek, pohoda.....člověk se musí obrnit trpělivostí...a nechejte si ze zajímavosti vyjet, kolik na vás vyúčtovali lékaři pojiovně, je to zajímavé......co vechno se dozvíte ! Jak vás vichni prohlíí a opečovávají, aby jste byli zdraví.....
Milá Aneri, lékaři mají také omezené monosti co se týče předepisování a časového prostoru pro kadého pacienta. Jedná se o to, e se lidé berou jako kus, bez hlubího pochopení nemoci, zvlátě, kdy nemoc není vidět. Pak jdete k lékaře a jen řekne nic nemohu nalést a vy jste na umření, e u nemůete dál! Co pak? Vyberete si jiného lékaře? Hlavně si kaadý musí uvědomit, e ve co nám lékař napíe nám nejen můe pomoci ale i hodně ukodit, co jsem se u několikrát přesvědčila.
Není tady
já jsem si dnes při obědě přečetla rozhovor s panem senátorem Julínkem, který snad by se mohl stát novým ministrem zdravotnictví. No a vypadá to, e si mnoho nepolepíme oproti panu Rathovi.
Pan Julínek se domnívá, e systém solidarity by měl být zachován, ale měl by se týkat ptředevím váně nemocných či chronicky nemocných pacientů. Přímo jeho slova jsou - ten, kde je nemocný jednou za pět let by si lék za stovku snad mohl zaplatit sám...
Fajn, chápu systém solidarity, chápu, e pokud váně onemocním, třeba rakovinou - e léčba, operace atd. atd stojí obrovské peníze. A e takový člověk si skutečně léčbu sám nezaplatí, zatímco já si jednou za rok nějaká antibiotika zaplatit zvládnu - na druhou stranu vak u pak opravdu nemám chu byl solidární. Ani nechci pomyslet na to, jakou částku měsíčně mně + mému zaměstnavateli stát sebere z mé výplaty.. a já kruci nemám nárok ani na blbá antibiotika? Solidární s tímto systémem jsem ji přes pět let, pracuji od devatenácti let. Ve, co jsem o dlékařů od té doby potřebovala je antikoncepce (kterou si samozřejmě hradím sama, přestoe ji bereu předevím proto, e mám hormonální problémy, které upravuje), dalí můj zdravotní problém jsou otékající nohy.... ne jen, e mně má skvělá paní doktorka neposlala na ádné vyetřní (jen tak od oka mi řekla, e se nezjistí, proč mi nohy otékají stejně jako mi tedy neposkytne ádnou léčbu)... a jediné, co by mi snad mohlo pomoci, je alternativní léčba, které jde do tisíců (lymfodrenáe, homeopati...).
Take mne velmi těí, e díky mne důchodci mohou neustále posedávat po doktorech, kam chodí předevím proto, aby měli s kým pokecat a mohli si stěovat... a já, pokud mám problém, si to holt zaplatím ze svého. protoe nemůeme být solidární se vemi.
Asi to zní hnusně, ale teď se musím vypořádat s nějakými zdravotními problémy, které moná nejsou ivotu nebezpečné, ale jsou dost nepříjemné... a bude mne to stát opravdu hodně peněz. A ve co vím je, e odemne se solidarita očekává, ale já s ní počítat nemohu...
Není tady
Po mnoha zkuenostech se zdravotnictvím (patných), u si nenechám nic líbit. Někdy si připadám, jako fúrie (zvlá kdy jde o mé dítě). Ale jinak se to holt nedá, ti nai ,,spoluobčané", kteří ve zdravotnictví pracují, si toti mnohdy neuvědomují, e jsou tu pro nás a e se k tomu dobrovolně rozhodli. Moc si zvykli se stavět do role toho co je nahoře a pacienty na ty podřazené.Je třeba jim to občas trochu tvrději připomenout, e jsou na omylu.
Není tady
Tak nevím.... já bych si klidně platila antibiotika a jiné dostupné léky sama, kdy budu mít zaručeno, e v případě vánějího onemocnění mi bude poskytnuta pičková péče.
Z lékaři mám bohaté zkuenosti a musím přiznat, e převáně kladné. Mé blízké osobě byla poskytnuta taková péče, e kdybychom ji měli platit, do konce ivota bychom ji nesplatili. Jsem lékařům vděčná.
Není tady
Já jsem pro platit si paralen a antibiotika. Proč? Protoe mám to těstí, e nemusím paltit za léčbu leukemie. Lék pro moji sestřenku stojí 50 tisíc. Jen tak by na něj nevydělala. A kdy jsem se dostala k číslům od zdravotní pojitovny , e za antibiotika se v souhrnu zaplatí více ne za léky na leukemii? zaplat bůh e mám obyčejnou virozu a na ty léky si vydělám za den práce...
Není tady
PavlaH napsal(a):
Já jsem pro platit si paralen a antibiotika. Proč? Protoe mám to těstí, e nemusím paltit za léčbu leukemie. Lék pro moji sestřenku stojí 50 tisíc. Jen tak by na něj nevydělala. A kdy jsem se dostala k číslům od zdravotní pojitovny , e za antibiotika se v souhrnu zaplatí více ne za léky na leukemii? zaplat bůh e mám obyčejnou virozu a na ty léky si vydělám za den práce...
Naprosto s tebou souhlasím.
Není tady