29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky, tak jsem dneska byla na kontrole u svýho doktora, kvůli mýmu včerejšímu "výletu"na pohotovost s bolestma břicha.
Doktor mě vyšetřil, udělal ultrazvuk(viděla jsem moje sluníčko, který je naštěstí v pořádku)
No a pak mě napsal žádanku na ultrazvuk břicha a hlavně ledvin, že by to mohlo být od toho, nebo taky od toho, že na pravým vaječníku našel cystu, nebo nějaký útvar. Když jsem v papírech viděla velikost 5x4cm, tak mě málem ranilo. Dal mě k žádance na ultrazvuk i fotku a vypadá to jako kámen
V úterý jdu na kontrolu a uvidíme, když se to nezlepší tak bude nutná asi operace!!!!
Holky máte s tím někdo zkušenost, moc se bojím. Bojím se toho, aby se neublížilo mojí berušce i toho aby to nebyla rakovina
Na druhou stranu si, ale říkám, že kdyby to bylo vážný tak by mě hnal do nemocnice hned.
Není tady
Luci a tebe to bolí pořád nebo jen občas ?
Není tady
Allko, právě, že mě to bolí pořád už od toho pondělka a nejvíc, když si tam zmáčknu, ale cítím to i když se třeba otáčím v postelo. Ach jo......
Není tady
a to tě dr. dřív nezjistil když tě dělal ultrazvuk ?
Není tady
Právě, že vůbec ne. A to mi dělal pře půl rokem podrobné vyšeření vaječníků. No doufám, že to nebude nic vážnýho
Není tady
a dělá tě utz pokaždé když jdeš na prohlídku do poradny ? kde tě to přímo bolí ?
to bude dobrý Luci uvidíš.
četla jsem že je to rizikové do 12 tt. těhoteství.
Není tady
Mě při druhém těhotenství našel doktor taky cystu, bylo to kolem 9-10 týdne. Tehdy byla dokonce větší než "plod". povídal, že je to nejspíš žluté tělísko, které vyživuje plod, než výživu přebere placenta. No a mě prostě pořád rostlo. Povídal, že kolem 13-14 týdne by se měla cysta vstřebat a stalo se. No teď ale koukám, že ty už jsi v 21 týdnu, tak to asi bude něco jiného. Každopádně držím pěsti.
Není tady
Iveto a ty mysliš že se UTZ nedá zjistit cysta ?
Není tady
Mě to zjistil doktor právě utlazvukem, tak je to divný, že Lucce dřív na nic mudr. nepřišel. Při třetím těhotenství mě doktor totálně vystrašil, že mám asi na čípku nádor a nakonec zjistil i právě díky ultrazvuku, že syn je vlastně z dvojčat a ten druhý plod se pustil a zůstal viset na čípku, kvůli tomu, že jsem vlastně nekrvácela. To ale bylo taky v začátku těhotenství asi 8-9 týden. Ale těch 14 dní strachu a stresu bych nikomu nepřála. Už jsem v duchu psala závěť a přemýšlela, kdo vychová ty dvě děti, co už jsem měla....
Není tady
Mě doktor dělá ultrazvuk úplně pokaždé, dokonce jsem byla i na 3D v Brně a nikdy mi o ničem neříkali. Já na to taky musím pořád myslet, ale třeba se to vstřebá i teď. Nebo to bude muset pristě ven
Hlavně ať to neohrozí mimi. V úterý se ho radči zeptám jaký jsou rizika td.
Není tady
Lucko, ja mela cystu na zacatku a doktor mi tenkrat rikal, ze pokud sama nezmizi tak po tretim mesici me posle na vysetreni do nemocnice, kde rozhodnou jestli musi ven nebo ne. Kazdopadne,to miminko pry neohrozi tak se neboj. Nakonec jsem zmenila doktora a ten cystu vubec neresila asi tam nebyla a nebo nicemu nevadila. Kamaradka mela to samy. Drzim palecky
Není tady
Luci taky držim palečky, třeba to vyndaj až pak po porodu nebo se to samo vstřebá.
Není tady
Lucko, taky jsem měla takovou cystu a sama zmizela do 12. týdne těhotenství. Dostala jsem nějaký hormonální lék, který jsem brala preventivně, aby se dítě udrželo, kdyby cysta praskla. Cysta byla vyplněná nějakou tekutinou, která by mohla dítě spláchnout, ale ty hormony měli zajistit, aby se udrželo.
Není tady
No já jsem na to nic nedostala. Ale snad ve 22 tt by to už naší holčičku nespláchlo .
Nakázala jsem si na to namyslet a v úterý se doktora na všechno zeptám
Není tady
Tak jsem dneska byla na ultrazvuku břicha a nic zvláštního tam nebylo vidět, kromě té cysty, ale to je prý věc gynekologa.
Holky zítra na mě myslete, jdu na kontrolu a mám moc velký strach, břicho mě bolí pořád stejně, né-li víc.
Zítra dám vědět, ale bojim, bojim
Není tady