29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky, kdy jste dostaly menstruaci po porodu? Já jsem v šestinedělí krvácela skoro pět týdnů, pak týden nic a pak jsem zase asi týden krvácela, ale jenom tak lehce . No a od té doby nic.... Podotýkám, že stále kojím a neberu žádnou antikoncepci. Spoléhám na to, že si manža dává "pozor"
, ale teď vlastně nemám žádnou kontrolu, jestli náhodou nejsem "UŽ" v tom...... no asi si budu muset koupit těhu test, jen tak pro kontrolu. Jinak na rovinu, další mimčo bych tak brzy nechtěla, ty by bylo na
O dalším uvažujem až tak za tři roky.....
Díky za Vaše zkušenosti....
Není tady
Ahojky já jsem taky ještě od porodu nemenstruovala, a rovněž spoléhám na to že si manžel dá pozor....a nebude další přírůstek.
Pro jistotu máme zásobu kondomů,ale ne vždy použijeme, určitě to znáš.....
Ale už se na tu svojí první menses hrozně těším
Není tady
Jo jo, taky jsme nakoupili kondomy, ale jsou v šuplíku..... a tam je jim dobře
Takže vidím, že nejsem sama, kdo se tak těší na své dny.
Není tady
Kamarádka to dostala až teď po 11měsících od porodu, neužívá žádnou antikoncepci a plnně kojila, teď kojí asi dva měsíce jen v noci a někdy ráno..
Není tady
Jo zapoměla jsem taky napsat, že zatím úspěšně kojím.No příroda si to pěkně umí zařídit.A já si alespoň ušetřím nákupy vložek a tamponu, zato plenky a ubrousky ty mi to vynahradí.Hlavně ať to ještě dlouho takhle zůstane-
Není tady
Ahoj, tak u mne je to podobné. Také pořád pilně kojím a po porodu jsem silně krvácela asi 3 týdny, pak nic. Před měsícem jsem to jakoby dostala, 4 dny a vlastně jsem jen špinila. Po 14 dnech opět špinění ale jen 2 dny a velmi slabě. A pořád mne pobolívá břicho jako bych to měla dostat. Ohledně kondomů to je u nás spolehlivá antikoncepce - není ho pak na co nasadit:(. Tak jen doufám, že taky nebudu zase těhu, 2 děti stačí a to má manža z 1. manželství 11 letou dceru. Takže bychom o další mimi určitě nestáli. Třeba jednou v budoucnu, kdo ví. Takže se jako nikdy těším v pondělí na gyndu, kde se s Dr. poradím o vhodné antikoncepci. My bychom toho dalšího prcka ani snad neměli kam dát, bydlíme ve 3+1 se tchyní
Není tady
misulinka21 napsal(a):
Ahoj, tak u mne je to podobné. Také pořád pilně kojím a po porodu jsem silně krvácela asi 3 týdny, pak nic. Před měsícem jsem to jakoby dostala, 4 dny a vlastně jsem jen špinila. Po 14 dnech opět špinění ale jen 2 dny a velmi slabě. A pořád mne pobolívá břicho jako bych to měla dostat. Ohledně kondomů to je u nás spolehlivá antikoncepce - není ho pak na co nasadit:(. Tak jen doufám, že taky nebudu zase těhu, 2 děti stačí a to má manža z 1. manželství 11 letou dceru. Takže bychom o další mimi určitě nestáli. Třeba jednou v budoucnu, kdo ví. Takže se jako nikdy těším v pondělí na gyndu, kde se s Dr. poradím o vhodné antikoncepci. My bychom toho dalšího prcka ani snad neměli kam dát, bydlíme ve 3+1 se tchyní
Tak by si paní tchýně hledala nové bydlení Taky ji máme v baráku a někdy je to na mašli. U nás by další prcek nevadil nikomu, ale byl by to veliký záhul.Počkáme až bude Kubík chodit a potom do toho prásknem znova....
Není tady
Žanet, tak já jsem si dneska těhu test koupila, páč menstruace nikde a kojím max. 3x za den + noc. A čekám kdy dorazí, abych měla jistotu, manžel si dává bacha, ale... že? No, ještě jsem ho neprubla, zkusím pár dní počkat.. Antikoncepci už jsem měla předepsanou, ale nakonec jsem cukla, protože jsem do sebe nechtěla cpát hormony.
Není tady
Peti, já jsem chtěla antikoncepci, ale doktor mi ji nechtěl napsat, kvůli té těhu cukrovce. Ale protože už mám po testech a cukrovka zmizela, tak mám v plánu si pro antikoncepci dojít. Ale kdy to nevím.... není nějak čas. No ale aby pak nebylo pozdě že.....
Není tady
No, právě My jsme dřív nic nepoužívali a Nelča byla plánovaná, ale teď mám strach otěhotnět, páč bych dvě detičky nezvládla
Už jste byli s Michalkou na očkování, nás čeká teď v pondělí tříměsíční kontrola a pigáro.. A doufám, že už bude mít Nelí aspoň pět kilo. Včera mě zastavili dvě paní a pak holčiny a jé to je čerstvý miminko, že? A když jsem řekla, že má 3 měsíci, tak nechápali
Není tady
holt je Nelinka maličký brouček.........
My už na očkování byly, a už teď se obávám další dávky. Jinak my jdem na tříměsíční kontrolu teď ve středu, a jsem taky zvědavá kolik Miška váží. Posledně měla 4,42kg, takže počítám už více než pěti kily.
Není tady
Je to švec prťavec No, nemůžu po ní chtít zázraky
Ale pětikilovou hranici, bychom mohly překonat, když měla před 4 týdny 4350g, ale v těch vedrech nechce moc papkat
Není tady
Tak to já Mišulu krmím přes den co dvě hoďky, ale za to mi v noci spinká celou noc, poslední jídlo ve 21hod a pak až ráno od 6-8.... Dnes jsem jí dokonce musela budit a to protože mám každé ráno hodně nalité prsa a už mi to teklo
Není tady
Mě před nedávnem spala taky celou noc.. No, šla spát v devět a v pět ráno byla vzhůru, ale teď se budí ve dvě, a pak hájánkuje do půl osmý. Tak to Nelí jí přes den, tak 4-5x a v noci jednou a mezitím vyžunkne tak čtvrt litru čaje - to zbožňuje...
Není tady
Tak jsem teď četla, že ve třech měsících po porodu by se měla dostavit první menstruace. Tak uvidíme. No ale jak čtu vaše zkušenosti, tak skutečnost je jiná
Není tady
Tak jsem si udělala test a jedna čárka... uff. Doufám, že se už objeví MS, ať v tom je pořádek
Není tady
Peti, jsme na tom stejně, taky jsem si dnes ráno preventivně udělala testík a naštěstí taky jen jedna čárka. Musím se konečně objednat na tu gyndu. Totiž kolem mě se poslední dobou pohybujou samé těhulky a slyšela jsem, že je to dost nakažlivé
Není tady
Je to dost nakažlivý V poslední době se tu vyrojilo nových těhulek
Loni jsem touto dobou taky otěhotněla.... Každopádně, se o mě už zřejmě hlásí MS, protože jsem začala trochu špinit, aby né, když už kojím jenom večer (tedy od pátku). Nelča se totiž u prsa jenom směje nebo vzpouzí a vyřve si flašku, takže jsem kojo vzdala...
Není tady
Ach jo, já krvácela skoro celý šestinedělí, pak 14 dní klid, pak asi 4 dny špinění, 14 dní nic a teď zas špiním! já už se na to vyseru :-) Pardon :-)
Není tady
Ahojky holky,
já jsem taky krvácela 7 týdnů.Dnes jsem teprve byla na kontrole na gyndě...vše vypadá ok.V podpaží mám akorát uzlinu,co mi tam zůstala od zánětu prsa.To bylo taky hustý....4 dny jsem měla ČTYŘICÍTKY HOREČKY.Dneska jsem byla s malou i na kontrole..vážíme 5380g.Je trochu nachlazená,tak jsme dostaly kapky a furt se jí opakuje zánět v jednom oku,tak nás doktorka poslala do Motola.Snad to nebude chronický.A v srpnu půjdem píchnout náušničky.Až bude naočkovaná.Doufám,že se máte fajn...Kiki
Není tady
Jo,jinak MS jsem ještě neměla a ani ji v blízké době nečekám,podle toho,co mi dneska řekla doktorka.Nechala jsem si dneska předepsat antikoncepci a furt plně kojim.Doktorka mi řekla,že pokud budu kojit a brát antikoncepci,tak ji po dobu kojení vůbec nemusim dostat.takže snad budu mít ten rok pokoj.
Není tady
Gio, a koho to baví?
Kiki, jak jsi psala, ze mas v podpazi uzlinu, to mam taky, porad jsem nevedela, co to muze byt... Tak je to asi z toho mlika. Ale ted hmatam a nic, uz tam neni, mela jsem ji tak 14 dni a dost me to bolelo.
mam ted celkem problem s nalivanim prsou. Honzik tak kazdy druhy den je vecer silene protivnej, rve na celou vesnici. Jediny, co pomaha, je prso. Kdyz ho ale takhle prilozim, treba trikrat behem hodiny (dokud neusne), mam to prso rano k prasknuti. Nevim, co s tim. Vim, ze cim casteji ho prikladam, tim je tvorba mlika vetsi, ale nic jinyho nez prilozit mu nepomuze.
Není tady
Ivangrun, taky přikládám často a Mišule mi spí celou noc. No a ráno je to šílené, taky mám prsa šíleně nalité. Když kojím z jednoho, z druhého mi to teče a tak při kojení na to druhé prso přikládám klouboučky na tvarování bradavek a ono ten klobouček to mlíčko zachytí. Jinak s tím asi nic nenaděláme
Není tady