Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 14. 7. 2006 9:22

meuf
♥------

Jak těžké najít práci!!

Můj přítel hledá práci, ale nechce pracovat ve fabrice a na směny. Byl normálně zaevidovaný na úřadu práce a sám si aktivně hledal práci a obíhal inzeráty. Ale znáte to: necháte životopis, my se vám ozveme.. a už se neozvou, když tam voláte tak tam není ten zodpovědný, provoláte kredit a nic z toho. Byl na pracáku 2apůl měsíce a pak jednou odmítl místo které mu ten blb z pracáku nabízel (ve fabrice u linky na 2 směny) a na základě toho ho vyškrtli z pracáku. rockMá nějakou šanci s odvoláním nebo je to zbytečná ztráta času? Už 3 neděle za něho nejde zdravotní pojištění a nemá ani jiný příjem (samozřejmě jak jinak) a všechno táhnu ze svého platu, který je sice slušný, ale platím hypotéku 5tis. a s ostatními vydáními mi zbyde houby. Vyžili jsme zatím vždy z jeho přijmu, ale když teď nic nemá tak se asi půjdem pást!! Nevím jestli má smysl žádat sociálku u nás ve městě, když můj plat pokryje životní minimum naší 3členné rodiny a že splácím hypotéku na byt se do žádných dotazníků nevyplňuje. Perlička navrch: Včera byl na konkurzu na místo skladníka, a ten vedoucí mu na férovku řekl že by ho býval vzal, ale poněvadž není vedený na prácáku nedostane na něj dotace takže NE! Asi se nedivím že se ten den ten můj ožral, kde je sakra ta sociální politika našeho státu?? Kde najít zastání když se na úřadech, který platím draze ze svých daní, potkávám s individui které by si v normálním tržním prostředí nevydělali ani na slanou vodu?? dumbom

Není tady

#2 14. 7. 2006 9:59

pavli
♥♥♥♥♥--
Místo: Valmez

Re: Jak těžké najít práci!!

myslím, že pokud odmítl bezdůvodně práci, je naprosto vpořádku, že ho vyřadili z pracáku. pokud si nezačne platit pojištění (pojišťovna to nevymáhá hned, ale čeká, až tam naroste penále) tak na tom bude za pár let hodně blbě. poraď mu, ať se o sebe okamžitě začne starat, nebo že ho přestaneš živit...

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;104/st/20070315/n/Karin/dt/-6/k/8568/age.png

Není tady

#3 14. 7. 2006 10:14

Teru
♥♥♥♥---

meuf napsal(a):

Můj přítel hledá práci, ale nechce pracovat ve fabrice a na směny. Byl normálně zaevidovaný na úřadu práce a sám si aktivně hledal práci a obíhal inzeráty. Ale znáte to: necháte životopis, my se vám ozveme.. a už se neozvou, když tam voláte tak tam není ten zodpovědný, provoláte kredit a nic z toho. Byl na pracáku 2apůl měsíce a pak jednou odmítl místo které mu ten blb z pracáku nabízel (ve fabrice u linky na 2 směny) a na základě toho ho vyškrtli z pracáku. rockMá nějakou šanci s odvoláním nebo je to zbytečná ztráta času? Už 3 neděle za něho nejde zdravotní pojištění a nemá ani jiný příjem (samozřejmě jak jinak) a všechno táhnu ze svého platu, který je sice slušný, ale platím hypotéku 5tis. a s ostatními vydáními mi zbyde houby. Vyžili jsme zatím vždy z jeho přijmu, ale když teď nic nemá tak se asi půjdem pást!! Nevím jestli má smysl žádat sociálku u nás ve městě, když můj plat pokryje životní minimum naší 3členné rodiny a že splácím hypotéku na byt se do žádných dotazníků nevyplňuje. Perlička navrch: Včera byl na konkurzu na místo skladníka, a ten vedoucí mu na férovku řekl že by ho býval vzal, ale poněvadž není vedený na prácáku nedostane na něj dotace takže NE! Asi se nedivím že se ten den ten můj ožral, kde je sakra ta sociální politika našeho státu?? Kde najít zastání když se na úřadech, který platím draze ze svých daní, potkávám s individui které by si v normálním tržním prostředí nevydělali ani na slanou vodu?? dumbom

Milá Meuf,

ty platíš ze svých daní nejen úředníky, ale i svého přítele, který pobírá podporu v nezaměstnanosti. Podporav nezaměstnanosti je určena lidem , kteří nemohou najít práci - nikoliv lidem, kterým práce nabídnuta byla a oni ji odmítli, protože se jim nechce chodit na směny. Já samozřejmě chápu, že to mohla být práce, která byla pod jeho úroveň, ale není víc pod jeho úroveň žít z tvého platu?? nechat ženu živit rodinu? Ve chvíli, kdy mu tu práci nabídli mohl udělat dvě věci - jít si do té fabriky dát razítko, že nevyjhovuje požadavkům (což samozřejmě mu mohli odmítnout) a nebo tu práci vzít, využít toho, že je na směny a v době, kdy nepracuje, dále chodit po pohovorech a hledat lepší práci.
Znám vzdělané ženské s maturitou, které chodí po nocích vytírat kanceláře, aby přiepěly do rodinného rozpočtu. je to pro ně podřadná práce, fyzicky velmi namáhavá a ještě k tomu přes noc a to rozhodně taky práci na lesku nepřidá. Ale holt jsou v životě situace...
Má filozofie je, že pokud nenjadu práci v oboru, klidně půjdu smažit hamburgry do Mekáče nebo budu dělat cokoliv jiného, ale svou část nájmu a položek v domácnosti si uhradím... a chlapa, který se odemne nechá živit a to ještě z už tak napnutého rozpočtu, takového bych rovnou vykopla!
Myslím si, že je na každém z nás si rozmyslet, co je lepší - zda vzít práci, která nám nevyhovuje, ale díky které neumřeme hlady, nebo si vybírat, ale pak se jít pást.
Úředník na pracáku tvého přítele jistě upozornil, že pokud odmítne nabídku práce, tak bude vyřazen z evidence a tedy přítel nutně vědětl, s čím může počítat.

Nezlob se, ale tak to vidím já. A věř mi, že já rozhodně se svou prací nejsem spokojena. Dělám na místě, ze kterého jsem první tři měsíce odcházela domů s brekem, dneska už nebrečím, jenom to tady intentivně nenávidím. Ale holt někde vydělávat musím... tohle si asi slyšet nechtěla, ale toť můj názor na věc. Kdyby totiž tento stát měl živit každého, koho jeho práce nebaví a raději je v evidenci na ÚP, tak podporu nedostává nikdo, protože by určitě nebylo dost lidí, jejiž daně by se na to mohly použít.

Každopádně držím příteli place, myslím, že to nejlepší, co teď nůže udělat, jít pracovat do té fabriky, pokud je tam ještě místo...

Pěkný den
T.

Nacházíme to, co očekáváme, a dostáváme to, o co žádáme.
...
Tragédií života není to, že končí příliš brzo, ale že my čekáme příliš dlouho, než ho vůbec začnem žít.

Není tady

#4 14. 7. 2006 10:19

Andrejka
♥♥♥----

Je pravda že když je evidovaný na úředu práce,tak nesmí odmítnout žádnou práci kterou mu nabídnou,ale ta práce musí také odpovídat  jeho vzdělání takže jestli je třeba vysokošlolák tak má právo nevzít místo ve fabrice.Ale jestli je pouze vyučený nebo bez vzdělání,tak si v dnešní době moc vybírat nemůže,bohužel je to tak...radila bych vzít jakoukoli práci,aby nevznikal dluh na soc.a zdrav.pojištění a nadále si hledat nějakou přijatelnější praci!

Není tady

#5 14. 7. 2006 13:55

meuf
♥------

pavli napsal(a):

myslím, že pokud odmítl bezdůvodně práci, je naprosto vpořádku, že ho vyřadili z pracáku. pokud si nezačne platit pojištění (pojišťovna to nevymáhá hned, ale čeká, až tam naroste penále) tak na tom bude za pár let hodně blbě. poraď mu, ať se o sebe okamžitě začne starat, nebo že ho přestaneš živit...

Takže podle tebe celý soužití je o tom že když je ten druhý na tom hůř tak se na něj mám vyprdnout? Tak až přijdu o práci já a nebudu moct si rychle najít jinou tak mě má taky přestat živit?? Tak když živí muž ženu je vše v pořádku, a když živí žena muže tak je blbá? Takhle se ta emancipace u nás neprosadí...usch

Není tady

#6 14. 7. 2006 14:24

meuf
♥------

Teru napsal(a):

meuf napsal(a):

Milá Meuf,

ty platíš ze svých daní nejen úředníky, ale i svého přítele, který pobírá podporu v nezaměstnanosti. Podporav nezaměstnanosti je určena lidem , kteří nemohou najít práci - nikoliv lidem, kterým práce nabídnuta byla a oni ji odmítli, protože se jim nechce chodit na směny. Já samozřejmě chápu, že to mohla být práce, která byla pod jeho úroveň, ale není víc pod jeho úroveň žít z tvého platu?? nechat ženu živit rodinu? Ve chvíli, kdy mu tu práci nabídli mohl udělat dvě věci - jít si do té fabriky dát razítko, že nevyjhovuje požadavkům (což samozřejmě mu mohli odmítnout) a nebo tu práci vzít, využít toho, že je na směny a v době, kdy nepracuje, dále chodit po pohovorech a hledat lepší práci.
Znám vzdělané ženské s maturitou, které chodí po nocích vytírat kanceláře, aby přiepěly do rodinného rozpočtu. je to pro ně podřadná práce, fyzicky velmi namáhavá a ještě k tomu přes noc a to rozhodně taky práci na lesku nepřidá. Ale holt jsou v životě situace...
Má filozofie je, že pokud nenjadu práci v oboru, klidně půjdu smažit hamburgry do Mekáče nebo budu dělat cokoliv jiného, ale svou část nájmu a položek v domácnosti si uhradím... a chlapa, který se odemne nechá živit a to ještě z už tak napnutého rozpočtu, takového bych rovnou vykopla!
Myslím si, že je na každém z nás si rozmyslet, co je lepší - zda vzít práci, která nám nevyhovuje, ale díky které neumřeme hlady, nebo si vybírat, ale pak se jít pást.
Úředník na pracáku tvého přítele jistě upozornil, že pokud odmítne nabídku práce, tak bude vyřazen z evidence a tedy přítel nutně vědětl, s čím může počítat.

Nezlob se, ale tak to vidím já. A věř mi, že já rozhodně se svou prací nejsem spokojena. Dělám na místě, ze kterého jsem první tři měsíce odcházela domů s brekem, dneska už nebrečím, jenom to tady intentivně nenávidím. Ale holt někde vydělávat musím... tohle si asi slyšet nechtěla, ale toť můj názor na věc. Kdyby totiž tento stát měl živit každého, koho jeho práce nebaví a raději je v evidenci na ÚP, tak podporu nedostává nikdo, protože by určitě nebylo dost lidí, jejiž daně by se na to mohly použít.

Každopádně držím příteli place, myslím, že to nejlepší, co teď nůže udělat, jít pracovat do té fabriky, pokud je tam ještě místo...

Pěkný den
T.

Ahoj Teru,
děkuji za odpověď. Co je to pracovat v zaměstnání kde to nesnášíš není žádný med, sama jsem to vydržela rok a půl, a ke konci mi bylo fyzicky špatně hned ráno po probuzení.  Můj přítel je kromě toho že je chlap (ti přece nikdy dopředu moc nepřemýšlí) navíc cholerik. Jak jednání na UP probíhalo nevím, ale dřív bylo možné odmítnout 3x a ne jednou a když jasně uvede důvody proč  tu práci nechce vykonávat a on mu ji přesto nabízí, tak se mi to korektní nezdá. Ale to je samozřejmě možné řešit stížností, což ale ovšem neřeší nic a vzniklou situaci už vůbec ne.
Ale Když někdo někoho odmítne kvuli tomu že nedostane dotace od státu tak kde to jsme???? Úřad práce pokud vím má pomáhat a zprostředkovávat práci a dostala-li ses někdy s někým z UP do kontaktu, tak sama víš jaký mají laxní a přezíravý postoj k uchazečům!!

Není tady

#7 14. 7. 2006 16:50

Anička
♥♥-----

Pokud úřád práce nabídne zaměstnání, které odpovídá vzdělání, musí si člověk vzít formulář, se kterým jde k tomu event. budoucímu zaměstnavateli. Ten potom vyplní, zda uchazeče přijmul, nebo nikoli a zdůvodnit. Pokud se tvému příteli nechce pracovat na směny, jedinou možností bylo domluvit se se zaměstnavatelem (možná by ho opravdu nechtěl přijmout, třeba kvůli praxi). A ještě je jedna možnost odmítnutí: pokud by musel dojíždět a neměl by spojení, nebo by bylo příliš komplikované. Také mi bylo nabídnuto zaměstnání, určitě bych ho ráda vykonávala, ale bohužel spojení dobré nebylo, takže jsem odmítla a nic se nestalo. Bohužel si myslím, že teď už nic nezmůže. A jak tu někdo psal o penále pojišťovny - sestra byla v evidenci ÚP před mnoha lety. Bohužel nevěděla, že se musí nahlásit na pojišťovnu. A milá pojišťovna se ozvala po 6 letech, samozřejmě penále bylo mnohem větší než samotný dluh. Takže na to pozor.

Není tady

#8 14. 7. 2006 22:24

Steffi
♥♥-----

meuf:Holka drahá,nevím,proč tě tak rozčiluje tá dotace od státu,ty sama-přijala bys raději zaměstnance bez dotace?Proč by zaměstnavatelé tuto šanci nemohli využít?Já sama jsem takto přišla k práci-a jsem spokojená.Rozčilovat by tě měl přístup k práci tvého přítele,copak,je to padavka,že nemůže pracovat na směny?Co mají říkat ženy-samoživitelky,které nemohou řící-nechci?Je mi tě trochu líto,ale,jestli mu chceš pomoci,najdi si vedlejší práci......

Není tady

#9 15. 7. 2006 8:47

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

pro Aničku - nemáš pravdu v tom, že se sestra měla nahlásit na pojišťovnu sama - i v minulosti, kdo byl na UP, tak UP  do 8 dnů hlásil, kdo je u něj veden. I kdyby se sestra nenahlásila, přihlásil by ji pracák a nikdo by po ní nechtěl ani platbu, ani penále. Jestli je chytrá, měla,
či má doklady, že ny pracáku byla nahlášena....a došlo by ke stornu ! V opačném případě...neznalost zákona neomlouvá...

Není tady

#10 15. 7. 2006 17:00

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Aneri napsal(a):

pro Aničku - nemáš pravdu v tom, že se sestra měla nahlásit na pojišťovnu sama - i v minulosti, kdo byl na UP, tak UP  do 8 dnů hlásil, kdo je u něj veden. I kdyby se sestra nenahlásila, přihlásil by ji pracák a nikdo by po ní nechtěl ani platbu, ani penále. Jestli je chytrá, měla,
či má doklady, že ny pracáku byla nahlášena....a došlo by ke stornu ! V opačném případě...neznalost zákona neomlouvá...

Já byla již několikrát krátký čas na Ú.P.,ale pokaždé jsem dostala papír a musela jsem ho buď poslat na pojišťovnu nebo donést osobně do 8 dnů.Ukončení už se hlásit nemuselo,protože přišlo pojistné od nového zaměstnavatele.

Není tady

#11 17. 7. 2006 9:06

pavli
♥♥♥♥♥--

neřekla jsem, že se máš na něj vyprdnout, ale pohrozit mu tím! a myslím, že mu tím ve skutečnosti pomůžeš! víš, chlap je nejmíň z poloviny tím, co dělá a dlouhodobě nezaměstnaný nestojí za nic. a ještě to u nás není tak, že kdo chce pracovat - nemůže. práci vždy najde, jde jen o to, co je tomu ochoten obětovat. a já nechci platit ze svých daní lidi, kterým se prostě jen nechce ráno vstávat, nebo dělat na směny.

meuf napsal(a):

pavli napsal(a):

Takže podle tebe celý soužití je o tom že když je ten druhý na tom hůř tak se na něj mám vyprdnout? Tak až přijdu o práci já a nebudu moct si rychle najít jinou tak mě má taky přestat živit?? Tak když živí muž ženu je vše v pořádku, a když živí žena muže tak je blbá? Takhle se ta emancipace u nás neprosadí...usch

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;104/st/20070315/n/Karin/dt/-6/k/8568/age.png

Není tady

#12 17. 7. 2006 9:09

pavli
♥♥♥♥♥--

meuf a ještě něco, to že ho živíš ty ze svého platu je čistě jen tvá věc a nikdo ti to nemá právo zakazovat. ale když ho vyplácí pracák z daní nás všech je to věc veřejná a proto jsou tam stanovena ta pravidla obecně uznávaná.

Není tady

#13 17. 7. 2006 9:38

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Andrejka napsal(a):

Je pravda že když je evidovaný na úředu práce,tak nesmí odmítnout žádnou práci kterou mu nabídnou,ale ta práce musí také odpovídat  jeho vzdělání takže jestli je třeba vysokošlolák tak má právo nevzít místo ve fabrice.Ale jestli je pouze vyučený nebo bez vzdělání,tak si v dnešní době moc vybírat nemůže,bohužel je to tak...radila bych vzít jakoukoli práci,aby nevznikal dluh na soc.a zdrav.pojištění a nadále si hledat nějakou přijatelnější praci!

Ono to není až tak úplně pravda, s tím vysokoškolákem. Na http://portal.mpsv.cz/sz/local/tu_info/cinnosti píšou (a je tam i dost jiných informací k povinnostem ÚP a uchazečů):

"Vhodným zaměstnáním je zaměstnání, které zakládá povinnost odvádět pojistné na důchodové pojištění a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti, u něhož délka pracovní doby činní nejméně 80% stanovené týdenní pracovní doby, které je sjednáno na dobu neurčitou nebo na dobu určitou delší než 3 měsíce - které odpovídá zdravotní způsobilosti fyzické osoby, pokud možno její kvalifikaci, schopnostem dosavadní délce doby zaměstnání, možnosti ubytování a dopravní dosažitelnosti zaměstnání. Výše výdělku z předcházejícího zaměstnání není pro úřad práce závazná při zprostředkování vhodného zaměstnání"

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí